Carcasa si casti TaoTronics SoundLiberty P10 PRO.

Review căști TaoTronics SoundLiberty P10 PRO

Cu TaoTronics SoundLiberty P10 PRO obțineți o anulare activă impresionantă a zgomotului la un buget redus. De obicei, trebuie să plătiți puțin mai mult pentru a obține cele mai recente funcții, cum ar fi ANC. Sigur, există opțiuni de buget sub 300 RON, dar performanța lor nu este grozavă. Aici apare TaoTronics Soundliberty P10 PRO.

Designul lor nu inspiră calitate premium, iar eticheta „PRO” sună inutil. Cu toate acestea, merită verificate dacă doriți să blocați eficient zgomotul ambiental.

Căștile au, de asemenea, un mod Anti-Wind, care ajută la reducerea zgomotului vântului pentru utilizare în aer liber. Deși sunt confortabil de purtat, potrivirea lor este puțin ciudată. Simți constant că sunt pe cale să cadă.

De asemenea, sunetul lor este puțin acaparat de bass, ceea ce nu este ideal pentru tradiționaliști.

Cu toate acestea, pentru mai puțin de 300 RON, TaoTronics Soundliberty P10 PRO sunt căști TWS convingătoare. Ar trebui să le alegeți? Iată răspunsul în recenzia de mai jos.

Specificații

Tip true wireless
Conexiune Bluetooth 5.2
Design spate Closed back
Drivere 9 mm dinamic
Gama de frecvență n/a
Impedanta n/a
Greutate 10 g ambele căști
Microfon și comenzi Da
Rezistență la apă IPX8
Durata de viață a bateriei 9,5 ore (6,5 ore cu ANC) + 23,5 ore în carcasă (16,5 ore cu ANC)
Încărcare USB-C
Anularea activă a zgomotului Da
Codecuri Bluetooth SBC, AAC
Raza wireless 15m
Microfon 6 microfoane (3 pe fiecare cască)

Pro

 • Sunet cald, predominat de bass, cu medii relaxate
 • Confortabile (dar cu potrivire ciudată)
 • Bună anulare activă a zgomotului pentru acest preț
 • Comenzile tactile oferă control deplin asupra funcțiilor
 • Durată mare de viață a bateriei (9,5 ore per încărcare)
 • Clasament IPX8 rezistent la apă

Contra

 • Sunetul general se simte voalat
 • Comenzile tactile sunt confuze
 • Nu are cea mai bună izolare pasivă a zgomotului
 • Performanță slabă a microfonului

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless TaoTronics Soundliberty P10 PRO
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 4 perechi de vârfuri din silicon (XS, S, M, L)
 • Manualul utilizatorului

Casti TaoTronics SoundLiberty P10 PRO.

Confort și potrivire

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

O potrivire superficială asigură o experiență confortabilă de purtare. Cu toate acestea, căștile dau impresia că sunt pe cale să cadă în orice moment, chiar dacă nu se întâmplă niciodată.

TaoTronics Soundliberty P10 PRO își împrumută designul de la produsele Apple cunoscute. Au tulpina Apple AirPods și carcasa Apple AirPods Pro. Căștile se potrivesc confortabil în urechi și le puteți purta pentru perioade lungi de timp.

Atât duza, cât și vârfurile urechii au formă ovală pentru a se contura mai bine canalului urechii. Vârfurile urechilor nu intră prea adânc, astfel încât să nu simți presiune la introducere.

Doar asigurați-vă că vârfurile pentru urechi sunt poziționate corect și că înclinați căștile. Aceasta din urmă este vital pentru stabilitate. În general, le poți folosi cu ușurință pentru alergare și chiar sărituri. Am încercat să scutur din cap, să sar și să fac tumbe în aer, și nu au căzut.

Cu toate acestea, când sunteți în aer liber, le simți în mod constant sărind în urechi. De parcă ar fi pe cale să rupă sigiliul și să cadă. Instinctiv, le reajustezi constant, chiar dacă nu trebuie. Este un lucru mic care poate fi enervant până te obișnuiești cu ele.

Căștile oferă o potrivire similară cu cea a AirPods Pro, cu o inserție superficială și un confort general excelent.

Te-ar putea interesa și: Review căşti Beats PowerBeats Pro vs. Apple AirPods Pro

Izolarea zgomotului

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Căștile blochează pasiv zgomotul ambiental, dar încă poți auzi destul de clar sunetele din jurul tău. Pentru a face invers, puteți activa modul Sunet ambiental.

Datorită potrivirii lor superficiale, nu te poți aștepta la miracole. Puteți auzi în continuare zgomotele ambientale, chiar și ventilatoarele de pe computerul dvs. deja silențios.

Din fericire, izolează suficient pentru a nu deveni deranjanți când ascultați muzică.

Lipsa izolării adecvate nu este întotdeauna rea, totuși. Vă ajută să fiți conștienți de împrejurimile dvs. fără a scoate căștile.

Atingerea de două ori pe casca din stânga activează modul de sunet ambiental, care abia face vreo diferență. Îmbunătățește ușor sunetul ambiental și cu greu observi diferența.

Anularea zgomotului

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

Pentru acest preț, anularea activă a zgomotului de la P10 PRO este destul de grozavă. Pe lângă asta, pot reduce și zgomotul vântului.

O tehnologie eficientă de anulare a zgomotului este încă relativ rară în gama de prețuri sub 300 RON. TaoTronics Soundliberty P10 PRO sunt pe cale să schimbe această tendință.

Căștile încă se luptă să reducă frecvențele mai înalte și sunetele care se schimbă rapid, dar diferența de zgomot extern pe care îl auzi este vizibilă.

Ca Sony WF-1000XM4, P10 PRO acceptă și modul Anti-Wind pentru a reduce zgomotul extern cauzat de vânt.

Când utilizați anularea activă a zgomotului în aer liber, microfoanele au tendința de a capta vântul. Modul Anti-Wind poate ajuta puțin la reducerea zgomotului vântului.

Sunt bune din punct de vedere al performanței și într-adevăr auzi mai puțin vânt. Rețineți doar că modul poate interfera cu ANC, reducându-și, în consecință, eficacitatea.

Rețineți că de fiecare dată când scoateți căștile din carcasă, ANC se activează.

Bluetooth

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Căștile acceptă cel mai recent Bluetooth 5.2 cu o conexiune stabilă și un mod mono, dar, din păcate, fără multipoint.

Antenele din interiorul TaoTronics Soundliberty P10 PRO sunt destul de bune, asigurând o rază Bluetooth peste medie.

În testul nostru, căștile au reușit să treacă de-al doilea perete și să înceapă să se împotmolească după ce am mai făcut câțiva pași.

Procesul de asociere este, de asemenea, destul de simplu. Tot ce trebuie să faci este să scoți căștile din carcasă sau să ții apăsat pe ambele comenzi tactile până când inițiază procesul de asociere Bluetooth.

Dacă doriți să utilizați doar o singură cască, acestea acceptă modul mono.

Multipoint?

Nu, nu le puteți conecta la două dispozitive în același timp.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Folosesc doar codecuri Bluetooth SBC și AAC, ceea ce este suficient pentru a-i face fericiți atât pe utilizatorii Android, cât și pe cei Apple.

Există întârziere audio?

Dacă acordați o atenție deosebită, există o ușoară întârziere când vizionați videoclipuri YouTube. Cu toate acestea, după câteva secunde, creierul tău se adaptează la ea.

Baterie

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Fără ANC, căștile durează până la 9,5 ore la o singură încărcare, în timp ce ANC scade durata de viață a bateriei la aproximativ 6 ore. Există 2 încărcări suplimentare în carcasa de încărcare USB-C.

Durata de viață a bateriei depinde în mare măsură de cât de des utilizați anularea activă a zgomotului. Fără el, vă puteți aștepta la mai mult de 9 ore de folosire, ceea ce este peste medie.

Pe de altă parte, ANC folosește multă energie și le scurtează durata de funcționare la 6,5 ore, conform TaoTronics. Noi ne-am apropiat la sub 6 ore (5h43min).

Există cel puțin 2 încărcări suplimentare în carcasa de încărcare. Cu toate acestea, nu acceptă încărcarea rapidă și nici încărcarea wireless Qi.

Te-ar putea interesa și: Review căşti Apple AirPods Pro

Durabilitate

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Soundliberty P10 PRO sunt complet submersibile cu un rating IPX8 și nu se simt atât de ieftin în mână. Cu toate acestea, carcasa se zgârie ușor.

TaoTronics se asigură întotdeauna că își protejează produsele împotriva apei. P10 PRO nu sunt diferite. Vin cu protectie la apa IPX8. Dacă le aruncați în apă până la 3 metri adâncime nu ar trebui să pună nicio problemă.

Deși nu le puteți folosi pentru înot (Bluetooth-ul nu funcționează sub apă), puteți măcar să le spălați sub robinet după un antrenament transpirat. Carcasa căștilor nu pare prea ieftină, în ciuda prețului lor mai mic și poate supraviețui cu ușurință la câteva picături.

În plus, carcasa de încărcare pare chiar mai robustă decât cea de pe Sony WF-1000XM4, care a costat 1000 RON. Cu toate acestea, este susceptibilă la zgârieturi. Nu am scăpat-o niciodată și a fost mereu în buzunar, fără obiecte ascuțite și are deja urme permanente.

Din fericire, semnele nu sunt dureros de evidente. Totuși, în acest ritm, carcasa ar putea aduna mai multe zgârieturi în viitor.

Caracteristici

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Reducere activă a zgomotului, modul Ambient și un set complet de comenzi tactile cele mai utile. Din păcate, calitatea microfonului pentru apeluri dezamăgește.

La 300 RON, Soundliberty P10 PRO par destul de generoase cu caracteristicile lor.

Primești:

 • ANC grozav (pentru preț)
 • Un mod Ambient ok
 • gamă largă de comenzi tactile

Acestea din urmă acoperă totul, de la activarea anulării zgomotului, apelarea asistentului vocal, răspunsul la apeluri telefonice și controlul redării muzicii.

Din păcate, nu există nicio aplicație pentru a personaliza controalele, deoarece acestea nu sunt cele mai intuitive. Cu toate acestea, cu utilizarea frecventă, le veți stăpâni în curând.

O detectare automată a urechii (senzor de proximitate) poate întrerupe automat redarea atunci când scoateți o cască. Este o caracteristică bună atunci când trebuie să vorbești rapid cu cineva.

Carcasa si casti TaoTronics SoundLiberty P10 PRO.

Calitate microfon

Calitatea apelurilor nu este chiar atât de impresionantă la aceste căști. Într-un mediu liniștit, ele vă ridică suficient de mult vocea, astfel încât să pari de înțeles. Cu toate acestea, claritatea nu este atât de bună.

Adăugarea unui zgomot de fundal dăunează semnificativ performanței microfonului. Vocea ta devine înăbușită și distorsionată până la un punct în care unele cuvinte nu sunt de înțeles.

Sunet

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Semnătura sonoră este prea scăzută în comparație cu gama medie netedă și silențioasă. Există o creștere a înaltelor superioare, care nu ajută la ridicarea sunetului.

Bass

Basul este puternic și, uneori, poate deveni bubuitor. Din fericire, nu trece niciodată peste linie.

Este suficient de controlat astfel încât să vă puteți bucura de lista de redare în drum spre serviciu sau la sală. Cu toate acestea, tradiționaliștii ar trebui să stea departe de aceste căști.

Te-ar putea interesa și: Review căşti Sony WH-1000XM4 vs. Bose 700

Gama medie

Problema cu bassul puternic este că se aude mai tare decât gama medie, care se simte prin comparație foarte scăzută.

În general, mediile nu sunt rele. Sună destul de natural, calde și pline. Cu toate acestea, trebuie să măriți volumul pentru a auzi mediul. Dar nu faceți asta pentru perioade lungi de timp, pentru a preveni pierderea auzului.

Driverele de 9 mm pot produce un sunet destul de dinamic, deși uneori se simte că DSP (cipul de procesare a semnalului digital) împiedică sunetul să-și elibereze întregul potențial.

Înaltele

Frecvențele mai înalte sunt reglate cumva pentru a preveni sibilanțele, dar totuși produc puțin aer deasupra. Cu toate acestea, execuția aici este puțin ciudată.

În timp ce înaltele sună natural, le lipsește și rezoluția și textura. Boostul în înaltele superioare nu ajută prea mult. Poate face sunetul enervant de strălucitor, ceea ce se observă atunci când asculți „Analog” de Soulpersona și Princess Freesia.

O creștere a bassului adaugă forța și căldura la nivelul gamei joase, în timp ce creșterea uriașă a înaltelor superioare adaugă strălucire.

Scena sonoră este destul de largă pentru căștile intraauriculare. Puteți auzi instrumentele și efectele sonore cântând ușor din cap. Imaginile sunt bune, dar nu foarte precise între canalul central și stânga/dreapta.

În general, pentru audiofili, răspunsul în frecvență nu este uimitor. Pe de altă parte, utilizatorii nepretențioși s-ar putea să le găsească încă distractive.

Ar trebui să obțineți TaoTronics Soundliberty P10 PRO?

Dacă doriți să blocați lumea exterioară, dar să cheltuiți cât mai puțin posibil pentru o nouă pereche de căști, atunci acestea merită luate în considerare. Performanța lor activă de anulare a zgomotului este mai bună decât alte oferte sub 300 RON.

Căștile TaoTronics sunt, de asemenea, destul de durabile, rezistente la apă, au o durată mare de viață a bateriei și oferă o potrivire confortabilă. Stabilitatea este, de asemenea, bună, deși se simt ciudat în timpul utilizării în aer liber.

Sunetul ar trebui să atragă majoritatea utilizatorilor. Este suficient de inofensiv pentru a se potrivi cu majoritatea genurilor muzicale. Cu toate acestea, dacă vă place mai mult calitatea audio, există opțiuni mai bune.

În general, aceste căști true wireless ieftine oferă o performanță decentă a căștilor și o tehnologie activă de anulare a zgomotului pe care majoritatea căștilor TWS din această gamă de preț nici măcar nu le au.

Citește și: