Huse si casti Sony WH-1000XM4 si Bose 700.

Review căşti Sony WH-1000XM4 vs. Bose 700

Cei de la Bose au fost primii care au oferit căști cu anulare activă a sunetului, iar modelul Bose 700 este printre cele mai bune de pe piață.

Însă și alte companii au intrat în competiție, iar Sony, cu WH-1000XM4, este principalul oponent.

Care dintre acestea este un model mai bun și de ce?

Aici îți vom oferi niște răspunsuri:

 • Care dintre aceste modele oferă un confort mai bun
 • Care excelează în departamentul audio?
 • Au căștile Sony o anulare activă mai bună?

Comparare rapidă

Ambele modele

 • Oferă o performanță fantastică a anulării sunetului
 • Au o construcție excelentă
 • Oferă un confort uimitor

Sony WH-1000XM4

Cutie si casti Sony WH-1000XM4 gri.

 • Au un confort mai bun pentru o perioadă mai lungă de timp
 • Sunetul Hi-Fi este mai plin
 • Au un mecanism de pliere
 • Au o durată mai bună a bateriei
 • Suportă LDAC
 • Are funcții în plus

Bose 700

Casti Bose 700 vazute de aproape.

 • Sunt mai bune pentru apeluri telefonice
 • Au un design mai modern
 • Durabilitatea este mai bună

Specificații

  Sony WH-1000XM4 Bose 700
Tip: Over-ear Over-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști
Difuzoare: 40mm n/a
Aria frecvențelor: 4-40.000Hz n/a
Impedanță: n/a n/a
Greutate: 254g 254g
Lungimea cablului: n/a n/a
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei: / /
Wireless
Bluetooth: Versiunea 5.0 Versiunea 5.0
Durata bateriei: 38 de ore per încărcare(30 de ore cu ANC pornit) 20 de ore cu ANC
Timp de încărcare: 3 ore încărcare completă–  10 minute pentru 5 ore de redare 2.5 ore încărcare completă – 15 minute pentru 3.5 ore de redare
Anulare activă a sunetului: Da Da
Cablu de încărcare: USB-C USB-C
Codecuri bluetooth: SBC, AAC, LDAC SBC, AAC
Aria wireless 10m 10m
Microfon
Tip: Încorporat Încorporat
Design: 5 microfoane 8 microfoane
Se poate da pe mut: Nu Nu

Ce vei găsi în cutie?

Sony WH-1000XM4

 • Căștile wireless Sony WH-1000XM4
 • Carcasă de transport solidă
 • Cablu cu jack de 3.5mm
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Adaptor pentru călătorii
 • Manualul utilizatorului

Bose 700

 • Căștile wireless Bose 700
 • Husa de transport solidă
 • Cablu cu jack de 2.5mm la 3.5mm
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Manualul utilizatorului

Casti Sony WH-1000XM4 negre.

Confort & potrivire

Chiar dacă Bose 700 au niște pad-uri puțin mai bune, ce dau o senzație mai premium, tot Sony WH-1000XM4 câștigă când e vorba de confortul pe termen lung.

Ambele modele au un confort fantastic, însă cei de la  Sony au făcut niște schimbări bine venite la modelul lor, iar rezultatul este o experiență mai confortabilă pentru sesiunile lungi de ascultare.

XM4 au niște pad-uri mai subțiri decât predecesorul, oferind mai mult loc pentru lobii urechilor și reduce contactul cu pielea. Acest lucru înseamnă că urechile tale vor transpira mai puțin decât o făceau cu XM3.

Deși, comparativ cu Bose 700, diferența este mult mai neglijabilă. Ambele se simt excepțional de bine, chiar dacă le folosești timp de câteva ore. Însă, 700 au o bandă de susținere ce te apasă puțin cam mult pe cap.

Acest lucru nu este o problemă cu căștile Sony, făcându-le mai bune. Sunt excelente dacă ești un călător frecvent.

Forța de prindere este asemănătoare la ambele modele, oferind o stabilitate bună pentru a nu cădea de pe cap în cazul în care te grăbești să prinzi autobuzul sau fugi pe scări.

Anularea sunetului

Există foarte puține diferențe între cele două modele atunci când vine vorba de eliminarea sunetului. Deși, dacă îți place să faci apeluri telefonice, Bose sunt mai bune.

Nu sunt prea multe motive să cumperi o pereche de căști în locul celeilalte dacă te interesează doar performanța de anulare activă a sunetului. Ambele căști fac o treabă bună în micșorarea sunetul de fundal. Zgomotele constante precum sunetele de motor sunt aproape eliminate.

Zgomotele mai pline sunt mai greu de eliminat. De exemplu, conversațiile oamenilor încă nu sunt eliminate perfect de nici una dintre căști. Deși, pot scădea volumul conversațiilor până când acestea se vor auzi ca un șoptit.

Dacă le căutăm nod în papură, am putea spune că Sony WH-1000XM4 sunt puțin mai bune când vine vorba anularea sunetului. Fac o treabă mai bună cu frecvențele mijlocii, însă diferența este minimă.

Deși, Bose 700 are avantaj când vine vorba de apeluri telefonice. Bose sunt mai eficiente în anularea sunetului de fundal, în timp ce îți mențin vocea clară și ușor de înțeles.

Pe de altă parte, căștile Sony fac o treabă bună în menținerea unei calități excelente a sunetului, însă nu elimină chiar așa de mult sunet de fundal.

Deci, dacă vrei ceva cu care te poți bucura de liniște atunci când călătorești, oricare model va fi bun, însă dacă vrei ceva cu care să porți convorbiri telefonice, Bose 700 sunt o opțiune mai bună.

Bluetooth

Ambele oferă o conexiune Bluetooth de nădejde, fără întârzieri video, suport multipoint. Comparativ cu Sony, Bose sunt puțin mai slabe pe partea codecurilor Bluetooth.

Conexiunea nu ar trebui să fie o problemă din moment ce ambele căști au bluetooth 5.0 cu o acoperire bună. Doar atunci când ai 2 ziduri pe post de obstacol, încep să apară distorsiuni și întreruperi audio.

Când vine vorba de codecuri audio, Sony sunt la conducere, chiar dacă noul model nu mai folosește aptX și nici aptX HD. Ambele căști suportă SBC și AAC, în timp ce XM4 adaugă și LDAC. LDAC tot este cel mai avansat codec Hi-Fi pentru calitate audio și este suportat de toate dispozitivele Android.

Din fericire, chiar dacă Bose 700 folosește doar AAC, acesta este destul de bun pentru a oferi o experiență fără întârzieri. Funcționează puțin mai bine pe iOS, însă diferența nu este chiar așa de mare pe Android.

Bose 700, ca și Sony XM4, se poate conecta la două dispozitive în același timp. Pe ambele, funcția trebuie pornită din aplicație. Bose este mai direct, din moment ce poți schimba dispozitivele din aplicație, fără a fi nevoie să-ți bați capul în meniul Bluetooth.

Casti Bose 700 ANC.

Baterie

Chiar dacă Sony WH-1000XM4 folosește aceeași baterie ca și predecesorul, aceasta tot este mai bună decât Bose 700.

Bose 700 oferă 20 de ore de redare cu ANC pornit. Tot este un timp bun, însă multe alte branduri pot fi mai bune când vine vorba de eliminarea sunetului și redarea muzicii în același timp.

Pe de altă parte, Sony WH-1000XM4 oferă cu 50% mai multă baterie decât Bose. Au o redare de 28 de ore (promovate cu 30 de ore), și îți oferă o zi sau două în plus de baterie, depinzând de cum le folosești.

O altă zonă în care Sony câștigă este încărcarea rapidă.

Sony WH-1000XM4 oferă 5 ore de redare per 10 minute de încărcare.

Bose 700 oferă doar 2 ore de redare per 15 minute de încărcare.

Durabilitate

Aceste două modele sunt ambele căști premium, însă Bose este în față în această categorie.

Nici una nu se simte ieftină și nici de parcă s-ar deteriora rapid: din contră. Căștile Sony sunt făcut din materiale din plastic ce se simt premium, ce sunt cauciucate și moi la atingere. În timp ce tehnic este plastic, îți oferă încredere că porți ceva rafinat.

Balamalele se întorc fără frecare, în timp ce mecanismul de pliere pare rezistent și dă impresia că va supraviețui câțiva ani. Pad-urile sunt puțin superficiale și par goale, însă sunt moi și dau o senzație premium. Deși, ar fi fost bine dacă utilizatorul ar fi putut să le înlocuiască.

Pe de altă parte, Bose 700 au fost mai îndrăznețe cu designul, cu niște linii mai clare și un aspect mai modern. Din păcate, mecanismul de pliere are de suferit din cauza acestui lucru. Pentru a justifica prețul, 700 au o bandă de susținere din oțel inoxidabil, cu destulă căptușeală.

În timp ce pad-urile nu se pot înlocui, Bose a preferat să aleagă unele din piele sintetică, pentru a spori senzația de premium. Diferența este subtilă, însă se simt mai rezistente atunci când se ating de piele.

Nici una dintre aceste căști nu este recomandată pentru sală, cel puțin nu dacă transpiri foarte mult. Nu au o clasificare IPX, iar datorită pad-urilor din piele sintetică, pielea îți va transpira destul de repede.

Funcții

Chiar dacă WH-1000XM3 au deja mai multe funcții, comparativ cu Bose 700. WH-1000XM4 mai are câteva în plus.

Până acum, probabil că nu ai fi găsit un pachet la fel de bogat în funcții precum XM4. În ciuda a tot ce oferă căștile, aplicația lor este destul de directă. Hai să-ți arătăm ce funcții au căștile Sony, comparativ cu Bose 700.

În primul rând, au o egalizare a sunetului mai bună. Poți configura multiple frecvențe și să ajustezi bass-ul separat. Bose oferă doar opțiunile de bass, frecvențe mijlocii și înalte cu + și – pentru a le schimba.

Aplicația Sony oferă calibrare pentru anularea sunetului, ce configrează ANC-ul depinzând de mediul în care te afli pentru a avea parte de o performanță optimă. De asemenea există și o calibrare 360 Reality Audio, ce te pune să-ți faci o poză la urechi pentru a ajusta efectul surround.

De asemenea au și un nou senzor de proximitate pentru funcția de redare/pauză automată și cea de Speak-to-chat, ce pot fi folositoare pentru unele persoane, însă mie mi s-au părut ciudate. Ultimul, dar nu cel din urmă, ai parte de procesare audio DSEE HX Extreme, ce ia fișierele audio comprimate (mp3 sau AAC) și le amplifică claritatea. Diferența abia de se observă, însă am folosit mai mult FLAC în timpul testelor noastre.

Pe lângă asta, ambele căști au lucruri similare ce se pot configura. De exemplu, intensitatea anulării sunetului, sau cât de mult sunet permiți să pătrundă. Ambele au controale tactile cu diferite gesturi. Sunt foarte receptive.

Sunet

În timp ce Bose au un sunet mai neutru, Sony a adăugat mai mult bass, iar acest lucru le face mai plăcute.

Cei de la Bose știu cum să facă niște echipamente audio excelente. Uneori nu pot înțelege cum o boxă așa de mică se aude așa de bine. Bose 700 sunt cam la fel, cu un sunet balansat și excelent. Deși sunt mai plictisitoare decât ce oferă Sony.

Căștile Sony au toate frecvențele mai bune. Bass-ul nu este mai înalt în calitate, ci și în cantitate. Este mai profund, iar detaliile și controlul sunt mai bune.

Ceva asemănător se întâmplă și în aria frecvențelor mijlocii, unde bass-ul adaugă puțină căldură, făcând ca sunetul să fie mai plin. Este mai natural și mai dinamic decât sunetul Bose 700.

700 au un soundstage mai mare, însă au o imagistică mai proastă decât WH-1000XM4. Căștile Sony suportă sunetul surround 360 Reality Audio și poate îmbunătăți calitatea sunetului fișierelor audio comprimate cu funcție DSEE HX Extreme.

Când vine vorba de manipularea sunetului, căștile Sony sunt mult mai bune cu aplicația. Egalizatorul din aplicația Sony este mult mai bun decât cel Bose, cu multe preseturi dintre care poți alege.

Casti Sony WH-1000XM4 si Bose 700.

Ar trebui să-ți iei Sony WH-1000XM4 sau Bose 700?

Bose 700 sunt, fără dubiu, o pereche de căști mai elegante și cu un aspect mai modern ce se simt premium, având o performanță ANC mai bună (dacă iei în calcul apelurile telefonice).

Deși, toate celelalte categorii sunt dominate de Sony și căștile WH-1000XM4. Confortul, calitatea sunetului, funcțiile, bateria. Pentru un utilizator normal, XM4 ar fi alegerea mai bună.

În special când te uiți la preț. Chiar dacă Bose 700 sunt mai vechi (după standardele de azi), tot costă cu 100 RON aproximativ mai mult decât cele mai noi și mai bune căști de la Sony, iar la un preț de aproape 2000 RON, utilizatorii au dreptul să se aștepte la un pachet complet.

Sony WH-1000XM4 au doar câteva luni, și, cu niște update-uri de firmware, pot fi și mai bune. Pe de altă parte, Bose 700 au ajuns la cel mai înalt punct și probabil că vor fi curând înlocuite cu ceva nou. Să sperăm că ceva mai bun decât XM4.

Verifică preț Sony WH-1000XM4 aici!

Verifică preț Bose 700 aici!


Citește și: