Casti Corsair HS80 RGB Wireless.

Review căști gaming Corsair HS80 RGB Wireless

Corsair HS80 RGB Wireless aduce microfonul premium al lui Virtuoso la un preț mai mic. Ar putea această cască să fie câștigătoare?

HS80 RGB Wireless sunt încă destul de bune pe PC (mai ales dacă aveți nevoie de ceva pentru o mulțime de apeluri Zoom), dar acest set de căști poate fi puțin mai dezavantajos în comparație cu alte căști de gaming wireless pentru consolă la acest interval de preț.

Pro

  • Microfon
  • Confortabile
  • Preț
  • Software-ul iCue este ușor de utilizat

Contra

  • Durata de viață a bateriei
  • Răspuns la bass
  • Conectivitatea prin cablu este puțin capricioasă

Cu noile căști de lux ale liniei Virtuoso, Corsair a adus pe piață un hardware nou și impresionant. Acum, că acele modele au apărut de ceva vreme, a sosit timpul ca unele funcții premium să fie introduse în căștile Corsair mai accesibile. Corsair HS80 RGB Wireless aduce cel mai bun microfon din clasa lui Virtuoso și drivere audio de 50 mm la un preț considerabil mai mic.

Pentru cine este Corsair HS80 RGB Wireless?

Jucătorii de PC care caută ceva confortabil de purtat toată ziua.

Lucrători la domiciliu care au nevoie de un combo de căști și microfon cu un sunet grozav la preț rezonabil.

Cum sunt Corsair HS80 RGB Wireless?

Corsair HS80 RGB Wireless reprezintă o abatere estetică față de alte căști din linia HS. Au dispărut căptușelile de urechi ovale, bentita obișnuită și grătarele metalice decorative. Cea mai mare parte a amortizării din piele a dispărut. Ceea ce rezultă din toate acestea poate fi un gadget mai puțin vizibil în estetică, dar cu adevărat confortabil.

HS80 are o bandă elastică de suspensie, cu urechi de tragere ascunse în cadru pentru a regla tensiunea. Pernițele groase pentru urechi sunt acum puțin mai în formă de ureche și sunt acoperite cu velur, ceea ce este grozav pentru jucătorii cu ochelari. Există mai puțin metal în cadru decât majoritatea căștilor de gaming HS, dar noile balamale rotative sunt încă metalice și se simt foarte rezistente – oferă și mult mai multă articulație, lăsând setul de căști să stea plat.

De fapt, folosirea căștilor este foarte simplă. Acesta este un set de căști de gaming wireless care vă conectează computerul și PlayStation 4 și 5 folosind un dongle USB de 2,4 GHz. De asemenea, acceptă conexiuni prin cablu folosind cablul de încărcare USB inclus și, în ambele cazuri, setul de căști este aproape o chestiune plug-and-play (deși pentru unele conexiuni prin cablu din oarecare motiv este puțin inconsecvent înainte de a instala iCue pe computer).

Căștile au opțiuni on-ear pentru comenzile de bază, cu un buton de pornire și selector de volum pe partea din spate a căștilor din stânga și un microfon care se ridică pentru a dezactiva sunetul. Cu toate acestea, aplicația Corsair iCue este necesară pentru accesul la unele funcții importante.

Cutie casti Corsair HS80 RGB Wireless.

Ce poate face Corsair iCue?

Aplicația însoțitoare Corsair iCue a primit recent o actualizare la versiunea 4, care a curățat destul de mult interfața. Corsair HS80 RGB Wireless oferă aproape toate aceleași caracteristici prin iCue ca un set de căști precum Virtuoso Wireless XT. Puteți ajusta EQ-ul cu modulul de egalizare cu 10 benzi, puteți activa și opri monitorizarea microfonului și puteți regla culoarea și luminozitatea LED RGB de pe fiecare dintre căști. Aplicația este, de asemenea, necesară pentru a obține actualizări de firmware atât pentru căști, cât și pentru dongle.

Aplicația iCue adaugă multă valoare HS80 și poate prelungi durata de viață a căștii.

Vorbind despre dongle, această cască pentru jocuri acceptă aceeași funcție Slipstream Wireless ca și căștile Virtuoso. Cu Slipstream, puteți asocia mai multe dispozitive wireless Corsair la același dongle, atâta timp cât folosesc standardul Slipstream Wireless. De asemenea, puteți asocia dongle-ul cu anumite căști individuale, dacă este necesar.

Cum este durata de viață a bateriei Corsair HS80 RGB Wireless?

Potrivit Corsair, HS80 RGB Wireless pot funcționa până la 20 de ore cu o singură încărcare, dar în testul nostru de baterie, am constatat că am obținut un timp foarte scurt. La o ieșire constantă de 75 dB, HS80 a durat 12 ore și 23 de minute. Nu numai că această baterie este considerabil mai slabă decât cea anunțată, dar este și cea mai scurtă perioadă de funcționare între majoritatea celorlalte căști de jocuri wireless. S-ar putea să descoperiți că setul de căști durează puțin mai mult la volume mai mici, dar 75 dB nu forțează totuși capacitățile. Setul de căști se încarcă, de asemenea, destul de lent, deși cel puțin, îl puteți folosi în timp ce îl încărcați printr-o conexiune USB cu fir.

Cum sunt jocurile cu Corsair HS80 RGB Wireless?

Dacă ești un jucător pe computer, Corsair HS80 RGB Wireless este o opțiune grozavă de joc. Acesta este un set de căști super confortabil și, deși durata de viață a bateriei nu este suficientă pentru mai mult de două sau trei sesiuni de joc mai lungi, cablul inclus are o lungime bună pentru a continua să te joci în timp ce se încarcă. Pe consolă, acea ecuație se schimbă în funcție de cât de departe stai – o conexiune USB prin cablu nu se va simți atât de convenabil dacă firul este întins în toată camera de zi.

La fel ca majoritatea căștilor de gaming noi lansate de la începutul noii generații de console, HS80 își imprimă caracteristica de sunet surround virtual pe platformele pe care le utilizați, în loc să o includă cu iCue. Această cască funcționează bine cu soluția audio 3D a PlayStation 5, gestionând sunetele de balansare prin trafic în Marvel’s Spider-Man: Miles Morales fără probleme.

Pe PC, HS80 acceptă atât audio spațial Windows Sonic, cât și Dolby Atmos pentru căști, ambele fiind integrate cu setările audio ale Windows (cu condiția să descărcați Atmos din magazinul Microsoft – este gratuit). Oricare dintre acestea va funcționa pe aproape orice pentru care ați dori sunet surround virtual, fie că este vorba despre un Victory Royale în Fortnite sau încercarea de a afla de unde vin pașii inamicului în Valorant.

Casti Corsair HS80 RGB Wireless.

Cum sună Corsair HS80 RGB Wireless?

Dacă ignorați ieșirea de bass atenuată, Corsair HS80 RGB Wireless are un răspuns în frecvență neutru, fără un accent substanțial adăugat sau scăzut în intervalul mediu și înalt. Cu toate acestea, nu putem ignora problemele flagrante atunci când le vedem, iar ieșirea de bass aici este destul de strălucitoare, cu sunet sub-accentuat substanțial sub 100 Hz.

Frecvențe joase, medii și înalte

Muzica instrumentală ar trebui să sune destul de frumos din HS80, deși sunetele zgomotoase și sub-bass, așa cum găsiți cu EDM, ar putea fi destul de greu de auzit. În Knives n Cherries de Minthaze, părțile melodice ale flautului și pianului sunt puternice și clare, dar tobei îi lipsește cea mai mare parte a forței pe care te-ai aștepta să o simți.

Acum, nu ești blocat cu profilul de sunet implicit dacă vrei să-l schimbi. Corsair iCue include presetări EQ cu opțiuni precum Clear Chat, Bass Boost, FPS și multe altele. Majoritatea acestor opțiuni nu îmbunătățesc neapărat lucrurile — Bass Boost este singurul care mărește efectiv răspunsul la bass în mod semnificativ, dar o face atât de mult încât nu este tocmai de dorit. Aliniază curba generală mai mult cu curba noastră internă, dar o depășește considerabil. Notele de bass sunt de aproape trei ori mai puternice decât do-ul mijlociu, iar acest răspuns maschează puternic vocea și instrumentele cu coarde.

Cum ar trebui să reglați Corsair HS80 RGB Wireless?

Din fericire, iCue include, de asemenea, un egalizator cu 10 benzi și îl puteți folosi pentru a avea un profil de sunet mai plăcut dacă faceți unele ajustări.

Corsair HS80 RGB Wireless blochează zgomotul de fundal?

Din păcate nu există nicio funcție software pentru îmbunătățirea performanței de izolare a Corsair HS80 RGB Wireless. Nu există mai multe feluri de a spune asta: pur și simplu nu sunt foarte bune. Cu toate acestea, având în vedere că acesta nu este un set de căști de gaming pe care l-ați putea scoate în mod rezonabil afară, atenuarea slabă nu este sfârșitul lumii. Distragerile de nivel scăzut, cum ar fi mașinile care trec pe lângă fereastră, zgomotul unui frigider sau televizorul care merge într-o altă cameră ar trebui să fie puțin mai puțin intruzive – doar nu vă așteptați să pierdeți vreo sonerie.

Cum este microfonul?

Spre deosebire de calitatea audio și secțiunea de izolare, este sigur să spunem fără menajamente că Corsair HS80 RGB Wireless are un microfon grozav. Acest set de căști dispune de un microfon omnidirecțional precum Corsair Virtuoso RGB Wireless SE și XT. Rămâne dezbătut dacă este la îndemână pentru înregistrarea profesională, dar acest microfon este capabil să emită audio pe 24 de biți/96 kHz și sună grozav.

Ar trebui să cumpărați Corsair HS80 RGB Wireless?

Sunt multe de plăcut la Corsair HS80 RGB Wireless. Au un preț rezonabil și sunt foarte confortabile. În timp ce ieșirea audio cu siguranță nu este nici pe departe exactă, puteți folosi iCue pentru a o ajusta pe PC. În mod similar, durata slabă a bateriei este, de asemenea, atenuată pe computer, prin posibilitatea de a juca în timp ce le încărcați.

Dacă joci pe consolă, situația este puțin mai sumbră. Toți acești factori de calificare ajung pe fereastră și rămâi cu o cască de gaming cu un microfon grozav, o autonomie a bateriei nu prea mare și un răspuns foarte mic la bass.

Oamenii care au fost interesați de microfonul din linia Corsair Virtuoso, dar opriți de prețurile mari, ar putea găsi încă multe lucruri de admirat la HS80. Cu toate acestea, oricât de bun este microfonul, celelalte neajunsuri trag setul de căști în urmă. Există căști mai ieftine cu o execuție mai bine rotunjită pentru majoritatea platformelor. Doar că nu trebuie să faci atât de multe compromisuri la acest preț.

Casti Corsair HS80 RGB Wireless.

Care sunt alternativele la Corsair HS80 RGB Wireless?

Dacă ești un jucător de consolă în căutarea unei opțiuni wireless grozave, ceva de genul Razer Barracuda X merită luat în considerare. Nu are un microfon la egalitate cu cel al HS80, dar se apropie destul de mult, sunetul său este considerabil mai precis și oferă mai mult decât dublul duratei de viață a bateriei. Căștile sunt dotate cu un dongle USB-C, deci sunt compatibile cu PC-ul, PlayStation 5 și Nintendo Switch (andocat sau deconectat) și sunt cu aproximativ 300 RON mai ieftine decât HS80.

Poate vrei o cască cu bandă de suspensie luați SteelSeries Arctis 7P+. Căștile populare ale SteelSeries păstrează aproape toate aceleași avantaje ca și Razer Barracuda X, împreună cu un cadru metalic premium și o bandă de suspensie în stil ochelari de schi. Setul de căști este super confortabil și 27 de ore de autonomie a bateriei vă vor trece printr-o mulțime de sesiuni de jocuri înainte de a fi nevoie să le încărcați, toate la același preț ca și HS80.

Dar alternativele cu fir?

Oricine caută ceva cu multe caracteristici și nu îl deranjează căștile de gaming cu fir, ar trebui să citească despre Logitech G Pro X și Razer BlackShark V2, ambele oferă o valoare fantastică. Aceste căști de gaming aduc o mulțime de funcții folosind Logitech G Hub și, respectiv, Razer Synapse, și hardware destul de solid. G Pro X oferă avantaje, cum ar fi pernițe de urechi interschimbabile și cabluri de conectare înlocuibile pentru fiecare caz de utilizare (plus tone de „bunătăți” software pentru microfon). BlackShark V2 are un sunet fantastic, o izolare pasivă excelentă și o construcție ușoară și confortabilă. Ambele sunt, de asemenea, mai ieftine decât Corsair HS80 RGB Wireless.

Verifică preț Corsair HS80 RGB Wireless aici!


Citește și: