Dongle si casti Logitech G435 Lightspeed.

Review căști gaming Logitech G435 Lightspeed

Este posibil ca Logitech să nu le promoveze în acest fel, dar Logitech G435 Lightspeed ar putea fi căști decente pentru jocuri pentru copii.

Logitech G435 Lightspeed sunt unele dintre cele mai interesante căști de gaming lansate anul 2021. Accentul lor asupra durabilității este unic, iar microfonul cu formare a fasciculului este o încercare interesantă de a găsi o soluție simplă pentru microfoanele cu căști mari și strălucitoare. Se simt puțin ieftine, dar este ușor să justificați cumpărarea acestora.

Pro

  • Ușoare
  • Produs responsabil
  • Sunet decent

Contra

  • Microfonul nu sună la fel de bine ca un boom
  • Senzație ieftină
  • Fără conexiuni simultane

Căștile de gaming wireless de la Logitech s-au ramificat din punct de vedere estetic de puțin timp, de produse precum  G Pro X Wireless robuste sau  G733 colorate și ușoare. Acum, compania s-a întors cu o cască de gaming și mai ușoară, chiar mai strălucitoare (în funcție de culoare) – Logitech G435 Lightspeed sunt construite având în vedere sustenabilitatea și face unele abateri de design destul de mari.

Cui se adresează Logitech G435 Lightspeed?

Consumatorii conștienți de mediul înconjurător cărora le place ideea unui set de căști din material carbon neutral ar trebui să investească în G435 Lightspeed sau în orice cască Logitech.

Jucătorii care caută ceva ușor pe care să le poată folosi toată ziua, sau ore întregi fără să simtă nimic.

Oricine dorește un set de căști cu opțiuni de conexiune wireless Bluetooth și USB va găsi exact asta în G435.

Casti Logitech G435 Lightspeed.

Cum este să folosești Logitech G435 Lightspeed?

Logitech G435 Lightspeed par extrem de simple. În funcție de schema de culori aleasă, ai putea spune chiar că arată aproape ca o jucărie. Logitech nu apare direct și nu o spune în niciunul dintre materialele sale de marketing, dar este destul de clar că este o cască de gaming concepută pentru copii. Din punct de vedere vizual, are multe în comun cu căștile de gaming Logitech mai recente din plastic, cum ar fi G733 Lightspeed și G335, cu o mână de abateri destul de semnificative.

Setul de căști nu are banda de suspensie a celor două opțiuni mai scumpe, optând în schimb pentru un cadru gol, din plastic și o bandă învelită în material textil. Dacă acest set de căști ar fi greu, lipsa de amortizare reală a benzii ar putea fi o problemă. Dar are 163 g – mai ușor decât aproape orice căști de gaming pe care le-am analizat – deci nu este o problemă. Cupele pentru urechi sunt puțin mici, dar învelișul din material plasă este confortabil, iar forța de prindere a căștilor este suficient de mică încât să nu se simtă flagrant.

Utilizarea Logitech G435 Lightspeed este puțin mai complicată decât pare la început. Această cască pentru jocuri are puține comenzi, dar un număr decent de funcții suplimentare și nu folosește aplicația însoțitoare G Hub de la Logitech.

Un buton de dezactivare a sunetului microfonului, un buton de pornire și butoane pentru creșterea și scăderea volumului se întind pe marginea din spate a căștilor din stânga. Pe lângă controlul funcțiilor la care te-ai aștepta, diferite combinații de butoane guvernează și asocierea Bluetooth, comutarea între conexiunile wireless Bluetooth și USB și comutarea funcției de limitare a volumului, încorporată căștilor. Iată ce fac butoanele (funcțiile cu mai multe butoane enumerate ca „țineți apăsat” trebuie menținute în același timp):

  Power Mic Mute Volume up Volume down
Pornire/oprire Țineți apăsat (atingeți pentru nivelul bateriei)      
Crește volumul     Apăsați sau țineți apăsat  
Volum scăzut       Apăsați sau țineți apăsat
Microfon dezactivat   Apăsați    
Asocierea Bluetooth Țineți apăsat  (3s) Țineți apăsat  (3s)    
Monitorizare microfon   Apăsați dublu    
Ridicați monitorizarea microfonului   Apăsați Apăsați  
Monitorizare mic de mic   Apăsați   Apăsați
Limită de volum (85dB)   Țineți apăsat  (3s)   Țineți apăsat  (3s)
Limită de volum (100dB)   Țineți apăsat  (3s) Țineți apăsat  (3s)  
Comutați între Lightspeed și Bluetooth   Țineți apăsat  (3s)    

Încă un lucru – probabil cel mai important – care indică că acesta este un set de căști pentru copii: Logitech G435 poate limita ieșirea audio la 100 dB sau 85 dB. 85 dB(SPL) este deosebit de important, deoarece acesta este volumul maxim de la care puteți începe să riscați pierderea auzului indusă de zgomot (NIHL), iar copiii sunt chiar mai sensibili decât adulții. Ar trebui să ascultați timp de 8 ore la 85 dB (SPL) pentru a vă deteriora auzul, dar sesiunile de jocuri durează de obicei cu orele (cel puțin, cu siguranță așa era în copilăria mea).

Cu toate acestea, în testarea noastră, am constatat că, deși limita de volum funcționează, nu funcționează atât de bine cum ar trebui. Setat la limita de 100 dB, setul de căști poate atinge până la 110 dB (SPL) și setat la limita de 85 dB, Logitech G435 Lightspeed poate atinge 99 dB (SPL) – limitează, dar este mult peste nivelul specificat, ceea ce înseamnă că există încă potențial de afectare a auzului dacă ascultaţi mai mult de 8 ore.

Casti Logitech G435 Lightspeed.

Cât de durabile sunt Logitech G435 Lightspeed?

Logitech a raportat despre impactul său asupra mediului de ani de zile, iar acum crește acest lucru cu noile căști de gaming. La fel ca toate căștile sale recente, Logitech G435 Lightspeed are o certificare de carbon neutru de la Natural Capital Partners.

Aceasta înseamnă că, prin programe de compensare a emisiilor de carbon și reduceri ale costurilor de mediu de-a lungul lanțului de aprovizionare al produsului, Logitech a stabilit că G435 nu are o amprentă de carbon.

Pentru a fi clar, acest lucru nu înseamnă că nu există costuri de mediu pentru producerea acestui set cu căști, dar prin utilizarea plasticului reciclat în construcția sa și utilizarea lemnului din păduri gestionate responsabil certificat FSC în ambalajul său, daunele sunt minimizate. Logitech are, de asemenea, un program global de reciclare dedicat recuperării materialelor reciclabile de pe dispozitivele sale, odată ce decideți să treceți la ceva nou.

Când toate aceste lucruri sunt echilibrate cu alte proiecte de compensare a emisiilor de carbon la care participă Logitech – cum ar fi reîmpădurirea și investițiile în alte inițiative cu emisii scăzute de carbon – compania poate determina că produsele sale sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon (sau chiar pozitive din punct de vedere al emisiilor de carbon, în cele din urmă).

Prezentat astfel, s-ar putea să pară puțin mai mult ca soluție la o problemă de matematică decât o problemă din lumea reală, dar reflectă mult mai multă muncă depusă pentru durabilitate decât veți găsi oriunde altundeva pe piața căștilor de gaming. Logitech a făcut mai multe progrese decât majoritatea companiilor de tehnologie în decarbonizarea produselor sale și, de fapt, își propune să aibă emisii negative până în 2030.

Cum se conectează Logitech G435 Lightspeed?

Logitech G435 Lightspeed are două moduri de conectare la dispozitivul dorit. Pentru jocuri, setul de căști folosește un dongle RF wireless USB-A pentru a se conecta cu sunet fără întârzieri la PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch andocat și PC.

Căștile utilizează de asemenea Bluetooth pentru a se conecta la dispozitivul mobil, Nintendo Switch deconectat și orice altceva acceptă standardul. G435 acceptă codecurile AAC și SBC, astfel încât utilizatorii iOS vor avea chiar acces la streaming audio de (mai) înaltă calitate — utilizatorii de Android ar putea dori să rămână cu SBC.

Nu există suport pentru multipoint Bluetooth și nici căștile nu se pot conecta prin cheia USB și Bluetooth simultan, ceea ce pot face multe căști pentru jocuri. De asemenea, nu există opțiune de ascultare prin cablu.

Cat tine bateria Logitech G435 Lightspeed?

Logitech susține că bateria Logitech G435 poate dura 18 ore cu o singură încărcare, dar în testele noastre, am constatat că depășește cu mult acest lucru. La o ieșire constantă de 75 dB (SPL), G435 au funcționat 24 de ore și 15 minute cu o singură încărcare. Performanța bateriei aceasta nu este cea mai bună pe care o puteți găsi într-o cască de gaming, dar nu este departe. Nu există o opțiune de încărcare rapidă, dar căștile se încarcă folosind USB-C.

Casti Logitech G435 Lightspeed.

Cum este experiența de joacă cu Logitech G435 Lightspeed?

Logitech G435 Lightspeed oferă o experiență de joc destul de plăcută. Căștile sunt super ușoare, iar pernițele pentru urechi sunt moi, ceea ce este cu siguranță propice pentru sesiuni lungi de joc. Performanța bateriei înseamnă, de asemenea, că veți putea încadra o tură decentă de sesiuni înainte de a fi nevoie să le încărcați.

Deoarece căștile acceptă doar conexiuni prin cheie USB sau Bluetooth, nu există nicio modalitate de a juca pe console Xbox, dar jocurile pe PlayStation 5, PC și Nintendo Switch funcționează de minune. G435 gestionează foarte bine cerințele de sunet surround a ceva precum Knockout City folosind audio 3D al PlayStation 5. De asemenea, setul de căști se descurcă foarte bine cu zgomotul câmpului de luptă în Halo Infinite multiplayer pe PC.

Logitech G435 nu sunt compatibile cu Logitech G Hub, așa că nu există nicio opțiune software pentru ceva precum sunetul surround virtual. Nu este o problemă prea mare, având în vedere că majoritatea platformelor de jocuri oferă acum propria soluție.

Logitech G435 blochează zgomotul?

Logitech G435 Lightspeed oferă performanțe de izolare destul de mediocre pentru o cască de gaming. Punând setul de căști, se simte că această incapacitate de a bloca zgomotul se datorează în mare parte construcției din plastic. Ceva precum plasticul ieftin nu pare să păstreze sunetul foarte bine, deși nu este clar dacă aceasta este cauza reală sau pernițele pentru urechi destul de poroase și ușoare. Indiferent cum ar fi, nu vă așteptați ca acest set cu căști de gaming să blocheze mare lucru. Dacă te joci acasă, probabil că nu este o problemă mare, dar aceste căști folosesc Bluetooth, iar acest tip de performanță de izolare înseamnă că a te plimba sau a sta într-o cafenea nu este o opțiune prea mare.

Cum sună Logitech G435 Lightspeed?

Logitech G435 Lightspeed sună destul de precis pentru o cască de gaming. Căștile subliniază sunetele sub-bass și adaugă puțin accent frecvențelor joase și medii. Răspunsul înaltelor scade mai devreme decât ne așteptăm în general, dar probabil că nu există multe sunete vizibile peste 10 kHz în muzică, jocuri video și filme pe care să le ratezi.

Frecvențe joase, medii și înalte

Ascultând Leave Me Alone de I DON’T KNOW HOW BUT THEY FOUND ME cu Logitech G435, toate instrumentele trec foarte clar, cu foarte puțină mascare auditivă. Basul este puțin tăcut, dar nu se pierde niciodată în zgomotul tobei și sintetizatorului, și același lucru este valabil și pentru chitara ritmică. Ar trebui să aveți o experiență la fel de solidă cu muzica din majoritatea genurilor, deși melodiile care se bazează pe o mulțime de bass zgomotos pot părea că le lipsește un grad de intensitate la care vă așteptați.

În joc, răspunsul în frecvență ca acesta nu ar trebui să provoace probleme, indiferent de ceea ce jucați. Lipsa accentului sub-bass poate însemna că zgomotul exploziilor și al focuri de armă are un impact puțin mai mic, dar asta ar putea fi de fapt de preferat în situații competitive. Ele vor fi în continuare cele mai puternice sunete dintr-o scenă dată, indiferent. Un ușor accent pe sunetele de bass superior și mediu înseamnă că vocile de pe Discord pot apărea și ele puțin mai clare.

Dongle si cablu Logitech G435 Lightspeed.

Cum este microfonul Logitech G435 Lightspeed?

Logitech G435 Lightspeed aduce un nou tip de microfon în gama căștilor pentru jocuri. Setul de căști folosește două microfoane de formare a fasciculului, încorporate pentru a simula o experiență de microfon boom, iar rezultatele sunt destul de bune. Pentru a fi clar, acest microfon nu sună la fel de bine ca microfoanele boom chiar și ale altor căști de gaming Logitech, dar sună considerabil mai bine decât majoritatea microfoanelor încorporate căștilor. Nu ar trebui să întâmpinați probleme în a trece clar în chatul vocal, iar tonurile de bass nu au probleme de a suna tare.

Ar trebui să cumpărați Logitech G435 Lightspeed?

Dacă sunteți în căutarea unor căști de gaming wireless pentru copilul dvs. sau doar încercați să fiți puțin mai atent la mediu, ar trebui să luați în considerare Logitech G435 Lightspeed.

Dacă Logitech G435 ar fi limitat de fapt ieșirea audio atât de mult pe cât se presupune, probabil că ar fi cel mai bun set de căști de gaming wireless pentru copii de pe piață. Este încă o opțiune wireless solidă, simplă, dar în prezent nu sunt mai bune pentru copii decât orice altă cască de gaming ușoară. Aceasta este încă o opțiune fantastică pentru cei mai ecologici dintre noi – companiile de căști sunt în general destul de departe de a fi întreprinderi durabile, dar Logitech face progrese serioase.

Ce ar trebui să achiziționați în loc de Logitech G435 Lightspeed?

Dacă sunteți în căutarea unei căști de gaming pentru copilul dvs., Puro SoundLabs PuroGamer rămân unele dintre singurele opțiuni cu adevărat bune. Este o cască de gaming confortabilă cu fir, cu un microfon decent și un limitator de volum care chiar funcționează.

Dacă vă place ideea unui set de căști de gaming care nu au nevoie de software pentru a fi bune, HyperX Cloud Flight S are o grămadă de caracteristici și toate sunt încărcate pe căști, plus că sună bine, se simt bine, au un aspect grozav, durata bună de viață a bateriei. Dacă înclini mai mult către un set de căști cu fir, aproape orice folosește o conexiune de 3,5 mm ar trebui să ajungă, și te-ai putea uita la opțiuni precum HyperX Cloud Alpha, EPOS H3 Hybrid sau chiar JBL Quantum 50 – toate sună grozav și se vând între la un preț decent.

Verifică preț Logitech G435 Lightspeed aici!


Citește și: