Casti Corsair Virtuoso RGB.

Review căști wireless pentru jocuri Corsair Virtuoso RGB

Căștile de gaming wireless Corsair Virtuoso RGB, pe care le vom aborda ca Virtuoso Wireless de aici încolo, sunt cele mai recente căști de gaming wireless de la Corsair. În timp ce Corsair VOID și VOID Pro se concentrează mai mult pe experiența de sunet surround wireless 7.1, Virtuoso sunt căștile wireless din gama de vârf a companiei, care își propun să ofere cea mai bună calitate a sunetului.

Corsair are două variante pentru gama de căști Virtuoso. Virtuoso Wireless pe care l-am primit de la Corsair este varianta standard care are câteva diferențe față de Virtuoso SE în ceea ce privește materialul de construcție, precum și microfonul. În afară de asta, următoarea diferență evidentă este, desigur, prețul.

Pro

 • Calitate excelentă a construcției
 • Confort wireless plug and play (suporta PC și PS4)
 • Calitate bună a sunetului
 • Calitate bună a microfonului
 • Durată decentă a bateriei (~15 ore), încărcare USB Type-C
 • RGB? Nici măcar nu pot să-l văd, totuși, bun pentru streameri, cred?

Contra

 • Confortul la purtare ar fi putut fi mai bun cu materiale mai confortabile
 • Scumpe

Ce vine în cutie

 • Corsair Virtuoso RGB Wireless
 • Microfon detașabil
 • Receptor USB
 • Cablu AUX de 3,5 mm
 • Cablu USB-A la USB-C

Casti Corsair Virtuoso RGB.

Construcție de calitate

Din cutie, sunt foarte impresionat de calitatea de construcție a Virtuoso Wireless. Chiar dacă aceasta nu este versiunea SE, care este îmbrăcată cu accente metalice, cu toate acestea, construcția solidă a benzii pentru cap și a suportului pentru căști face căștile să se simtă mult mai premium decât orice alte căști pe care le-am testat anterior. Acest lucru cu siguranță vine cu un dezavantaj – căștile sunt mult mai grele. Partea din spate a cupelor pentru urechi are un plastic lucios și nu sunt un mare fan al acestui finisaj cu magnet pentru amprente; apoi, din nou, nu contează cu adevărat decât dacă ai o obsesie cu așa ceva.

Sigla are iluminare RGB și poate fi configurată în software-ul Corsair iCUE, pe care îl vom acoperi în partea ulterioară a acestei recenzii.

Chiar și cu toate acele părți solide, căștile sunt încă foarte flexibile și îmi place că au o rotație de 180 de grade, ceea ce permite o gamă mai largă de mișcări și confort la purtare.

Un lucru care nu-mi place foarte mult este raza scurtă de extensie a căștilor. Capul meu nu este atât de mare și tot trebuie să extind bentita până la poziția 9 din 10. Înseamnă pur și simplu că unii oameni ar putea găsi această căști puțin prea mică după preferințele lor.

Comenzile sunt situate pe casca din dreapta. Există un comutator pentru a schimba între modul USB/cu fir sau modul wireless. Rotița de volum are o senzație excepțională și, deși nu este în trepte, totuși fiecare mișcare mică se va traduce cu 2% din modificarea volumului în Windows.

Toate conexiunile fizice sunt situate la nivelul cupei stângi. Virtuoso Wireless pot fi încărcate prin portul USB-C. Același port este folosit și drept conexiune audio digitală dacă îl conectați la portul USB al computerului. În afară de USB Digital Audio, Virtuoso Wireless poate suporta și audio analog prin mufa audio de 3,5 mm. Rețineți că microfonul nu funcționează prin mufa analog.

Microfonul detașabil este conectat în mod interesant la căști printr-un conector mini-USB și are propriul său buton de dezactivare a microfonului. Înseamnă că există un DAC dedicat încorporat chiar în microfon? Nu știm deocamdată, deoarece ne lipsește adaptorul pentru a testa dacă am putea folosi microfonul de sine stătător.

Confort

Apropo de confortul la purtare, trebuie să subliniez ceea ce este evident, și anume că nu sunt 100% confortabile din cauza construcției lor grele. Perna pentru căști este într-adevăr foarte moale și se simte grozav atunci când o porți prima dată.

Nu este cazul după ce le-ați purtat mai mult de 30 de minute. În primul rând, forța de strângere este puțin prea puternică pentru gustul meu și probabil este cauzată de banda destul de scurtă deasupra capului. Apoi lucrurile s-au înrăutățit puțin cu pielea PU de pe pernă, care prinde căldura și provoacă transpirație. Sunt aceasta cele mai proaste căști pe care le-am purtat vreodată? Bineînțeles că nu, m-am simțit frustrat că unele dintre aceste dezavantaje sunt de fapt cauzate de utilizarea acestor așa-numite materiale „premium”.

Casti Corsair Virtuoso RGB.

Calitatea sunetului

Am testat sunetul în 3 moduri diferite – Modul wireless, Modul USB și Modul auxiliar. În primul rând, modul în care percepem sunetul este o chestiune foarte personală și subiectivă. Prin urmare, nu luați declarația mea ca pe ceva 100% sigur.

Colegul meu se aștepta la întârzieri audio când juca cu Virtuoso Wireless; spre surprinderea noastră, nu putea să deosebească de modul cu fir, care consolidează și mai mult poziția că într-adevăr este posibil să ai atât confort, cât și utilizabilitate. Calitatea sunetului este evident mai scăzută decât în modul USB pentru a menține latența scăzută, ceea ce nu ne afectează cu adevărat jocul.

Detaliile sunetului jocului sunt proeminente, iar chatul vocal Discord funcționează remarcabil de bine. Dacă doriți să îmbunătățiți calitatea sunetului, conectați căștile direct la portul USB, ceea ce va permite DAC-ului încorporat să preia controlul asupra conversiei audio. Sunetul este mai bogat și are o gamă mai dinamică prin USB. Personal, aș rămâne cu modul wireless pentru comoditate.

În ceea ce privește conectivitatea auxiliară de 3,5 mm, ei bine, o puteți folosi în cazul în care aveți un DAC high-end de la care doriți să vă bucurați pe deplin de cea mai bună calitate a sunetului. Apoi, din nou, când vă conectați prin portul de 3,5 mm, microfonul căștilor nu va funcționa. Practic, folosești căștile doar în scopuri de ascultare.

După toate aparențele, Virtuoso Wireless sunt create în primul rând pentru confortul de a nu avea cabluri atârnate în timp ce joci. Servește acest scop excepțional de bine și nu vă așteptați să funcționeze la fel de bine ca orice alte căști de monitorizare de calitate audiofilă. Ele există în scopuri diferite.

Calitate microfon

De-a lungul perioadei de carantină, am folosit Virtuoso Wireless pentru toate întâlnirile mele online. Unii dintre prietenii mei au crezut că îmi folosesc microfonul cu condensator. Din nou, nu luați acest lucru drept cuvânt, deoarece este modul în care alții percep sunetul de pe Internet. Ideea este că, dacă îl folosiți pentru conversații online, acesta este un microfon excelent.

Rețineți că cel mai bine este să nu poziționați microfonul prea aproape de fața dvs., deoarece acesta vă va prelua, de asemenea, respirația și sunetul „pop”. Ar fi putut fi mai bine dacă Corsair includea orice fel de minge de spumă pentru capul microfonului.

Dongle casti Corsair Virtuoso RGB.

Software-ul Corsair iCUE

Software-ul Corsair iCUE este software-ul complet însoțitor pentru Virtuoso RGB Wireless. Puteți configura diferite profiluri care sunt legate de diferite programe sau jocuri. Fiecare profil vă permite să salvați setările individuale ale egalizatorului sau modurile de iluminare. Personal, cred că software-ul Corsair iCUE este destul de intuitiv de utilizat și plin de posibilități de personalizare. Singura mea plângere ar fi că indicatorul de nivel al bateriei nu este atât de util, deoarece arată doar baterie plină, medie sau scăzută în loc de procent. Ei bine, cel puțin există o notificare vocală care vă spune că bateria este descărcată.

Concluzii finale

Prețul oficial de vânzare de 900-950 RON este un preț mare de plătit pentru o pereche de căști de gaming. Personal, sunt dispus să plătesc doar pentru a scăpa de bătaia de cap dată de multitudinea de cabluri de pe sistemul meu de gaming. Pe această notă, acceptă și Sony PlayStation 4, ceea ce înseamnă confortul utilizării controlerului wireless + al căștilor wireless. Calitatea construcției este rafinată și mi-am dorit cumva să fi putut alege un material mai ușor pentru mai multă flexibilitate și confort.

Calitatea sunetului este decentă pentru jocul cooperativ, iar microfonul are o calitate excepțională pentru dimensiunea sa. Mulți dintre cei care realizează recenzii au declarat că varianta standard a Virtuoso Wireless este o achiziție mai bună, chiar dacă SE are un microfon mai mare și presupus mai bun. Bănuiesc că cineva din departamentul de cercetare și dezvoltare a greși ceva. Una peste alta, dacă sunteți în căutarea unor căști de gaming wireless ușor de utilizat și pline de caracteristici, Virtuoso Wireless pot fi costisitoare la început, dar sunt sigur că vă veți bucura mai mult să folosiți căștile după ce ați scăpat de cabluri.

Verifică preț Corsair Virtuoso RGB aici!


Citește și: