Logitech G935 duce înapoi la o epocă anterioară în care căștile erau voluminoase și LED-urile erau peste tot. Este un clasic sau pur și simplu depășit?
Pro
- Wireless
- Confortabile
- Ieșire audio
Contra
- Durata de viață a bateriei
- Microfon
- Aspect învechit
Logitech a făcut unele dintre cele mai accesibile căști de gaming de pe piață de mult timp, dar ce se întâmplă atunci când urmărește ceva mai premium. Datorită noilor produse și scăderilor de preț, Logitech G935 nu mai sunt căștile pentru jocuri cu cel mai mare preț de la Logitech. Cu toate acestea, oferă încă o gamă destul de largă de funcții, cum ar fi capabilitatea wireless, sunetul surround și luminile LED personalizabile.
Când opțiunile mai ieftine fac multe dintre aceste lucruri potențial mai bine, mai merită o cască de gaming ca aceasta?
Pentru cine este Logitech G935?
Jucătorii care caută ceva wireless pe care să îl poată folosi pe mai multe platforme.
Streameri și cei (in)conștienți din punct de vedere estetic care își doresc cu adevărat ceva care să se potrivească cu configurația lor cu LED-uri colorate.
Folosind Logitech G935
Logitech G935 este, fără îndoială, o cască de gaming cu aspect foarte „gamer”. Sunt fabricate în principal din plastic, cu căști unghiulare mari și caneluri decorative sculptate peste tot. Luminile LED trec de-a lungul spatelui căștilor, precum și prin logo-ul Logitech G de pe laterale. Pe scurt: gadgetul aceste este voluminos și țipător, dar asta poate fi exact ceea ce cauți.
Totuși, acesta nu este un set de căști de gaming rău (oricât de mult ar putea arăta ca unul). Logitech G935 se simt robuste. Banda pentru cap are o bandă metalică internă și oferă o cantitate decentă de tensiune, astfel încât să se simtă întotdeauna în siguranță.
Pernițele pentru urechi sunt realizate din piele acoperită cu spumă și sunt suficient de mari încât să obțineți o etanșare decentă destul de ușor. Tampoanele sunt totuși destul de rigide, așa că oamenii cu ochelari vor avea probabil o perioadă mai dificilă – chiar și fără ei, este nevoie de puțin timp să te obișnuiești cu cât de strâns se simte setul de căști.
Logitech G935 are un design care implică un grad de modularitate, în ciuda lipsei opțiunilor de înlocuire. Plăcile laterale ale căștilor sunt detașabile, dezvăluind un slot de stocare pentru dongle-ul USB în căștile din stânga și bateria de pe căștile din dreapta.
În timp ce plăcile laterale, pernuțele pentru urechi și chiar și bateria sunt detașabile, Logitech nu vinde înlocuitori sau opțiuni alternative pentru niciuna dintre acestea. Fără plăci de culori diferite, fără baterii suplimentare și fără pernițe pentru urechi din velur sau alte materiale. Nu este clar de ce Logitech ar decide să proiecteze astfel G935 – cu siguranță nu adaugă prea multă valoare estetică. Totuși, spațiul de stocare pe care îl oferă este destul de frumos.
În ceea ce privește estetica, Logitech G935 acceptă și ecosistemul LED LIGHTSYNC de la Logitech. Asta înseamnă că, dacă ai tot felul de hardware de jocuri Logitech plin de LED-uri, le poți potrivi cu ușurință culorile luminoase. Desigur, dacă nu sunteți interesat de potrivire, puteți alege și manual o culoare, alegând dintr-o gamă aproape nelimitată. Dacă nu doriți un set de căști light-brite, puteți, de asemenea, să stingeți luminile, dar s-ar putea să doriți să găsiți un set diferit de căști – o mulțime de opțiuni oferă caracteristici identice pentru mai puțini bani.
De fapt, utilizarea Logitech G935 este destul de simplă, dar există o curbă de învățare. Setul de căști are o serie de butoane și comutatoare pe căștile din stânga, iar cele mai multe dintre ele sunt personalizabile. Există un comutator de pornire, un selector de volum și un buton de dezactivare a microfonului, precum și trei butoane programabile – acestea sunt implicite pentru a comuta presetările EQ, comutarea sunetului surround și gestionarea luminozității LED-urilor.
Remaparea butoanelor, utilizarea sunetului surround și schimbarea culorii LED-urilor necesită utilizarea software-ului G Hub de la Logitech. Aplicația funcționează suficient de bine, dar dacă sunteți în căutarea doar pentru funcții de joc, sunt mulți pași de făcut doar pentru a putea folosi sunetul surround. Spre deosebire de Logitech G Pro X, nu există suport pentru Blue Vo!ce, așa că aveți foarte puțin control asupra microfonului. Există o opțiune pentru a vă crea propriile profiluri EQ, dar este destul de neplăcută, iar modificările nu sunt foarte vizibile.
Microfonul setului de căști este conectat și se ridică din căștile din stânga, care, de asemenea, îl dezactivează. Utilizarea microfonului este destul de simplă, are un vârf de extindere flexibil, așa că găsirea poziției potrivite este destul de ușoară și funcționează la fel ca orice alte căști de gaming cu aplicații de apelare precum Discord sau Zoom.
Cum se conectează Logitech G935?
Acesta este un set de căști de gaming wireless și, ca aproape orice produs din acea categorie, folosește un dongle USB wireless de 2,4 GHz pentru a se conecta la platforma pe care o alegeți. Deși sunt comercializat în principal pentru iubitorii de jocuri pe PC, am constatat că funcționează fără probleme pe Playstation 4 și pe Nintendo Switch andocat; de asemenea, jucătorii Xbox One vor trebui să folosească cablul de 3,5 mm inclus pentru a se juca.
Cum este bateria?
Logitech susține că G935 poate dura până la 12 ore cu o singură încărcare cu luminile stinse și 8 ore cu acestea aprinse, totuși, în testarea noastră, am constatat că setul a reușit să funcționeze 12 ore și 40 de minute la o singură încărcare cu luminile aprinse. Dezactivându-le, s-ar putea să obții și mai mult timp. Oricât de impresionant poate părea în comparație cu afirmațiile companiei, încă nu este nicio realizare grozavă. Nu este nimic în neregulă cu durata de viață a bateriei ca aceasta, dar având în vedere că din ce în ce mai multe căști de gaming wireless pot ajunge la 30 de ore cu o singură încărcare, nu este nimic deosebit de bine la acestea.
Jocuri cu Logitech G935
Logitech G935 oferă o experiență de joc destul de solidă, luând în considerare toate aspectele. S-a descurcat cu aplomb la jocuri precum Overwatch, Risk of Rain 2 și League of Legends pe PC. Setul de căști dispune de sunet surround DTS:X 2.0 prin aplicația G Hub și a oferit un sunet direcțional decent de precis în timpul meciurilor din Overwatch. Aplicația G Hub permite, de asemenea, reglarea volumului în diferite direcții, ceea ce este grozav dacă jucați un joc Battle Royale precum Fortnite sau PUBG și doriți să percepeți sunetele produse în spatele vostru mai tare.
A juca jocuri pe consolă nu este o experiență la fel de bună, deoarece funcțiile G Hub (inclusiv sunetul surround) nu sunt disponibile, dar jocurile care au nevoie doar de sunet stereo sună foarte bine. Tonurile dulci și relaxate ale coloanei sonore Animal Crossing: New Horizons au sunat grozav, la fel ca și tema electronică clasică a lui Tetris 99 pe Nintendo Switch. Din păcate, Switch-ul încă nu acceptă microfoane cu căști pentru majoritatea jocurilor, așa că nu ai noroc dacă ceea ce vrei să joci este legat de sistemul său draconian de chat al aplicației. Totuși, jocuri precum Dauntless, Warframe și Fortnite vor funcționa bine.
Cum sună Logitech G935?
Logitech G935 oferă un sunet destul de precis pentru o cască de gaming. Există o supra-accentuare notabilă în gama de bass și o ușoară sub-accentuare în gama înaltă, dar nimic prea exagerat.
În muzică, un răspuns în frecvență ca acesta înseamnă că Logitech G935 se poate lupta pentru a reda cu acuratețe muzica cu bass puternic. În Out of de Run the Jewels, linia de bass care conduce melodia sună tare și intens și, deși este minunat, ascunde și sunetele foarte înalte. Scăderea în intervalul înalt poate face ca aceste tipuri de sunete să fie mai greu de auzit, mai ales când sunetul bass este amplificat ca aici.
În jocuri, acest tip de ieșire audio ar trebui să se descurce bine cu majoritatea genurilor și profilurilor de sunet. Cu toate acestea, s-ar putea să te chinui puțin în jocuri precum Fortnite, unde perceperea unor indicii direcționale mai subtile, cum ar fi sunetele pașilor inamicului și ale focuri de armă la distanță, poate fi un mare beneficiu – bassul prea accentuat poate face sunetele exploziilor și ale focurilor de armă mai puternice decât se presupune că ar fi și mai probabil să înece sunetele mai silențioase.
Nu există nimic care să se apropie de anularea activă a zgomotului aici, dar izolarea Logitech G935 se comportă bine. Datorită pernelor de urechi mari și groase, nu ar trebui să aveți probleme cu distragerile tipice din casă. Nu vă așteptați să blocați conversațiile care au loc lângă dvs., dar zgomotul unui frigider sau zgomotul traficului prin fereastră nu ar trebui să vă deranjeze prea mult.
Cum este microfonul?
Microfonul Logitech G935 este aproape standard pentru o cască de gaming. Spre deosebire de multe opțiuni de 3,5 mm, nu există probleme generale de volum, dar există o dezaccentuare abruptă tipică în gama de bass și o ușoară accentuare în intervalul înalt.
Amplificarea înaltelor poate fi de fapt un lucru bun, făcând ca sunetele sibilante (sunete F, S și Ș) să apară mai clar, ceea ce este important pentru vorbirea cu sunet natural din apeluri. Sublinierea în gama de bass este considerabil mai puțin de dorit. Dacă ai o voce mai profundă, așteaptă-te să sune destul de jos – oamenii cu voci mai înalte nu ar trebui să aibă probleme.
Ar trebui să cumpărați Logitech G935?
Dacă sunteți deja abonat la platforma Logitech LIGHTSYNC, poate.
Logitech G935 nu este un set de căști proaste pentru gaming în niciun caz – pare doar puțin învechit. Designul voluminos, căștile rigide și durata de viață a bateriei relativ slabă evocă comparații cu o generație mai veche de căști, cum ar fi Logitech G432 sau Razer Nari. Nu este nimic greșit în mod inerent în a le cumpăra, dar căștile mai noi oferă toate aceleași caracteristici și multe altele, cu un design mai subtil și la prețuri mai mici.
Ce ar trebui să cumperi în schimb?
SteelSeries Arctis 7 sau HyperX Cloud Flight S oferă ambele tot ceea ce face G935 la aproape același preț, plus că sunt mai confortabile și au o durată de viață mai bună a bateriei. Dacă nu aveți nevoie de un set de căști wireless, Logitech G Pro X oferă mai multe funcții software, precum și o construcție mai robustă și mai confortabilă – sunt și mai ieftine.
Căștile de gaming wireless precum SteelSeries Arctis 1 Wireless sau chiar Corsair Void RGB Elite Wireless sunt, de asemenea, mai ieftine și oferă practic aceleași caracteristici. Dacă sunteți investit în mod deosebit în ecosistemul hardware Logitech, Logitech G733 este un set de căști de gaming wireless mai bun din aproape toate punctele de vedere și veți putea în continuare să personalizați LED-urile colorate – în plus, oferă aceleași caracteristici de microfon ca și G. Pro X. Logitech G Pro X Wireless reprezintă un salt destul de mare de preț, dar nu trebuie să vă mulțumiți cu o conexiune prin cablu dacă vă place ceea ce oferă versiunea obișnuită.
Există o mulțime de căști de gaming mai scumpe, căști de gaming mai puțin impresionante decât Logitech G935. Cu toate acestea, acest set de căști se află într-un punct ciudat al pieței, doar puțin prea scumpe, cât și puțin lipsite de strălucire – există opțiuni cu valoare mai mare de ambele părți ale spectrului de prețuri.
Verifică preț Logitech G935 aici!
Citește și:
- Review căști Kingston HyperX Cloud II Pro Gaming
- Review căşti Razer Hammerhead True Wireless
- Review căşti gaming Logitech G633 Artemis Spectrum
- Review căști HyperX Cloud Earbuds