Casti HyperX Cloud Alpha S.

Review căști gaming HyperX Cloud Alpha S

HyperX Cloud Alpha S actualizează un clasic cu mai multe funcții și o nouă schemă de culori. Merită banii în plus?

Obținerea configurației corecte poate necesita ceva efort, dar dacă joci pe PC, aceasta poate oferi o experiență mai bună decât orice altceva la același preț.

Pro

  • Sunet excelent
  • Funcționează pe o mulțime de platforme
  • Orificiile de bass fac ieșirea personalizabilă

Contra

  • Microfon
  • Mai puțin precis decât Cloud Alpha obișnuit
  • Fără comenzi în linie pentru jocurile pe consolă

HyperX Cloud Alpha au fost și sunt în continuare unele dintre cele mai bune căști de gaming din toate timpurile. Pentru preț, practic niciun set de căști nu le poate egala în ceea ce privește calitatea sunetului, confortul și calitatea construcției, dar au avut câteva deficiențe — Au un microfon mediu și, practic, nu adaugă caracteristici suplimentare. HyperX Cloud Alpha S este noua gamă premium de la HyperX, mai încărcată de funcții.

Cui se adresează HyperX Cloud Alpha S?

Jucătorilor de PC care caută HyperX Cloud Alpha, dar cu mai multe funcții. Lucrătorilor la domiciliu care doresc ceva suficient de confortabil pentru a fi purtat toată ziua.

Cum este să folosești HyperX Cloud Alpha S?

De la început, este destul de evident de unde provine HyperX Cloud Alpha S: este, fără îndoială, un Cloud Alpha. Totul, de la formă la materiale, este fie aproape identic, fie se inspiră în mod clar din setul de căști pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții deja.

Această cască de gaming este făcută din aceleași materiale ca și predecesorul său, cu o bandă și balamale metalice și căști groase din plastic. Pernițele pentru urechi sunt fabricate din aceeași spumă moale și din piele pe care o iubeam înainte. Pernițele pentru urechi din velur ar fi fost o alegere mai bună pentru jucătorii cu ochelari, dar ar trebui să puteți obține totuși o etanșare destul de solidă cu cele suplimentare din material textil incluse – cel puțin sunt mai moi decât pielea. În general, acesta este un set de căști la fel de robust și confortabil ca și Cloud Alpha original. Cu toate acestea, există și lucruri noi.

Acesta este mult mai mult un set de căști orientat spre PC decât Cloud Alpha original. În timp ce HyperX Cloud Alpha S este, de asemenea, un set de căști pentru jocuri de 3,5 mm, acesta include un adaptor USB cu o unitate de control audio. Există butoane aici pentru a activa sunetul surround virtual 7.1 inclus și pentru a gestiona sunetul jocului și chat.

În plus, HyperX Cloud Alpha S dispune și de orificii de ventilație în partea inferioară a ambelor căști menite să permită reglarea bassului, similare cu cele găsite pe Beyerdynamic Custom Game. Puteți deschide fiecare cască fie în totalitate, fie pe jumătate și o puteți schimba pe fiecare în mod independent.

Utilizarea setului de căști este destul de simplă, în ciuda surlelor și trâmbițelor adăugate. Indiferent dacă utilizați HyperX Cloud Alpha S cu adaptorul său USB sau doar ca un set de căști de 3,5 mm, procesul este destul de strict în sens de plug and play. Dacă sunteți interesat să utilizați sunetul surround virtual 7.1, va trebui să instalați aplicația HyperX Ngenuity, dar odată ce o porniți, nu va trebui să utilizați din nou aplicația.

La fel ca Cloud Alpha original, HyperX Cloud Alpha S dispune de un microfon detașabil de 3,5 mm și funcționează practic la fel. Este ușor de poziționat și utilizat, funcționează bine peste Discord și alte servicii de chat vocal. HyperX cloud Alpha S nu vin cu prea multe accesorii în cutie. Setul de căști vine cu un microfon detașabil, un adaptor USB și pernițe suplimentare pentru urechi din material textil, împreună cu un sortiment de fluturași și manuale.

Casti HyperX Cloud Alpha S.

Jocurile cu HyperX Cloud Alpha S

Experiența de joc a lui HyperX Cloud Alpha S este destul de solidă. Jucând jocuri precum Overwatch și Dauntless pe PC, funcția de sunet surround a funcționat bine. Căștile nu au fost niciodată incomode, chiar și după sesiuni de mai multe ore. Am jucat aproape în întregime Final Fantasy VII: Remake pe Playstation 4 folosind aceste căști și au gestionat foarte bine partitura orchestrală și sunetele haotice ale luptei. Cu toate acestea, experiența pe consolă a fost afectată de lipsa de caracteristici comparabile cu PC-ul.

A nu avea sunet surround pe consolă este un pic dezamăgitor, dar performanța stereo a căștilor este suficient de bună încât nu este o problemă atât de mare – nu este cea mai flagrantă problemă cu utilizarea setului de căști pe o consolă, cel puțin. HyperX Cloud Alpha original avea o unitate de control în linie pentru oprirea microfonului și reglarea volumului, la fel și Cloud Alpha S. Dar acum, că aceste comenzi fac parte din adaptorul USB, nu există controale în linie disponibile în timp ce joci pe consolă.

Dacă joci pe un Xbox One sau Playstation 4, trebuie să reglezi volumul în meniurile respectivelor dispozitive ale consolelor, ceea ce, sincer, este foarte incomod. Când jucam Final Fantasy, de fiecare dată când doream să scad volumul căștilor, trebuia să mă retrag din joc pentru a o face – nu tocmai o soluție convenabilă.

În timp ce cea mai mare parte a experienței de utilizare a căștilor este la fel de grozavă ca și cu Cloud Alpha originale, această schimbare face ca HyperX Cloud Alpha S să fie o opțiune mult mai puțin convenabilă pentru jocurile pe consolă. Este același lucru pe console mai noi, cum ar fi PlayStation 5 și Xbox Series X/S. Cu toate acestea, partea bună a utilizării Cloud Alpha S cu ele este că nu va trebui să vă faceți griji că nu vă lipsește sunetul surround – ambele console de nouă generație oferă propriile standarde de sunet surround, compatibile cu aproape orice este conectat la mufa controlerului de 3,5 mm.

Cum sună HyperX Cloud Alpha S?

Există o mulțime de variabile de luat în considerare atunci când vă dați seama cum sună HyperX Cloud Alpha S. Configurația orificiilor de ventilație de bass modifică destul de dramatic răspunsul la nivelul scăzut. Când orificiile de ventilație sunt complet închise, ieșirea de bass scade cu până la 20 dB în anumite puncte – un sfert din volumul a ceea ce ar trebui să auziți. În plus, în timp ce de cele mai multe ori activarea sunetului surround nu schimbă în mod semnificativ răspunsul în frecvență, aici crește ieșirea în intervalele medii și înalte aproape în general. Chiar dacă nu ai instalată aplicația Ngenuity, doar apăsând butonul adaptorului USB schimbă lucrurile foarte vizibil.

HyperX Cloud Alpha are cel mai precis răspuns audio cu orificiile de ventilație deschise și butonul de sunet surround apăsat. Există câteva scăderi minore ici și colo, dar setul de căști oferă o ieșire destul de precisă în domeniul bass, medii și înalte.

Dacă jucați pe computer, practic aveți întotdeauna apăsat butonul de sunet surround, indiferent dacă sunteți conectat la Ngenuity sau nu. Orificiile de ventilație pentru bass depind puțin mai mult de dvs. – poate doriți ca bassul să fie puțin mai silențios în joc și, prin urmare, să le țineți închise, ceea ce face mai mult o diferență notabilă în izolare decât sunet.

Dacă jucați pe consolă, apăsarea butonului surround nu este o opțiune. Asta înseamnă că va trebui să te mulțumești cu bass ușor supraaccentuat, dezaccentuare ușoară în medii și dezaccentuare destul de severă în gama înaltă.

Aproape totul va suna așa cum ar trebui în timp ce ascultați muzică cu adaptorul USB. Dacă utilizați conexiunea de 3,5 mm (sau nu ați apăsat butoanele de sunet surround), mediile și înaltele sub evidențiate înseamnă că sunetele vocii, ale corzilor și ale unor cinele vor apărea cu mult mai puțină claritate.

În Ibitlan de Mdou Moctar, partea visătoare și puternic afectată de chitară principală conduce în mod normal melodia, dar aici se estompează în linia de bass. Vei putea în continuare să auzi totul dacă ești atent, dar ceea ce în mod normal sună foarte distinct nu se întâmplă cu HyperX Cloud Alpha S. Când am ascultat, am comutat sunetul surround înainte și înapoi, iar rezultatele au fost destul de extraordinar.

Similar cu răspunsul său în frecvență, izolarea HyperX Cloud Alpha S este puțin dificil de evaluat. Dacă doriți cea mai mare izolare pe care o puteți obține, menținerea orificiilor de ventilație a bassului închise este cea mai bună opțiune pentru dvs. și, făcând acest lucru, veți obține o atenuare destul de medie pentru un set de căști de gaming – nimic nu se apropie de anularea activă a zgomotului, dar suficient pentru a bloca unele dintre sunetele obișnuite ale casei.

Cu toate acestea, așa cum am menționat mai sus, închiderea orificiilor de ventilație dăunează la ieșirea bassului, așa că este într-adevăr un compromis. Doriți un sunet mai precis sau doriți să blocați mediul înconjurător. Desigur, schimbarea înainte și înapoi este destul de convenabilă, așa că dacă mediul tău se schimbă, a avea capacitatea de a te adapta este de fapt destul de plăcut.

Cutie, accesorii si casti HyperX Cloud Alpha S.

Cat de bun este microfonul?

Cea mai mare dezamăgire a lui HyperX Cloud Alpha a fost microfonul său, care a fost silențios și a subaccentuat răspunsul la bass în defavoarea oricărei persoane cu o voce profundă. Acestea sunt probleme extrem de tipice ale oricăror microfoane pe căștile de gaming, dar cu un dispozitiv de altfel exemplar este o dezamăgire vizibilă. Microfonul de pe Cloud Alpha S oferă un sunet clar și funcționează bine pentru programe precum Discord sau Zoom – dar dezaccentuarea în gama de bass (menită să combată efectul de proximitate) te poate face să te auzi ca și cum ai vorbi dintr-o conservă. Este, de asemenea, destul de silențios, așa că probabil va trebui să vă creșteți tonul.

HyperX Cloud Alpha S vs HyperX Cloud Flight S

Una dintre cei mai mari diferențieri între HyperX Cloud Flight S și Alpha S este prețul: Cloud Flight S este mai scump decât modelul Alpha. Cu acești bani în plus, ai la dispoziție un set de căști mai versatil, deoarece Alpha S este orientat spre PC, dar Cloud Flight S este mai versatil. Acesta din urmă merge bine cu PC și Playstation 4 și nu aveți nevoie de niciun software pentru a profita de majoritatea funcțiilor.

Ambele au o construcție din plastic, dar, în ciuda materialului, niciunul dintre modele nu se simte ieftin. Ambele folosesc un adaptor RF de 2,4 GHz pentru a se conecta la consola preferată și ambele au controale de echilibrare audio pentru chat; totuși, modelul Flight S integrează comenzile în căști, în timp ce Alpha S folosește modulul de control audio.

Hyper X Cloud Flight S acceptă sunet surround atât pe PC, cât și pe Playstation 4.

Cloud Flight S este primul set de căști de gaming care acceptă încărcarea wireless, dar este probabil să nu fie o funcție de top pentru majoritatea jucătorilor. Dacă ai un Playstation 4 și un PC, vei fi fericit că ai cheltuit banii pe HyperX Cloud Flight S. Oricine este strict un jucător de pe computer va fi perfect mulțumit de Alpha S și chiar mai mulțumit de banii în plus din buzunar.

Casti HyperX Cloud Alpha S.

Ar trebui să cumpărați HyperX Cloud Alpha S?

Dacă sunteți un jucător pe computer, aceasta este o opțiunea destul de bună pe care să o alegeți dacă doriți o cască de gaming. Dar puteți decide că surlele și trâmbițele suplimentare nu merită bani în plus pentru tine.

HyperX Cloud Alpha S este o cască de gaming foarte solidă. Este foarte confortabilă, sună foarte bine, oferă o izolare bună și funcționează pe o mulțime de platforme, dar nu face întotdeauna acele lucruri în aceeași măsură. Dacă jucați pe computer, va fi greu să găsiți un set de căști de gaming cu un sunet mai bun și cu o senzație mai bună. Dacă joci pe consolă, nu este chiar așa (dar tot va face treaba).

Tot ce tocmai am menționat este de bine, dar simțim că mai mulți oameni își vor dori predecesorul. HyperX Cloud Alpha sunt unele dintre cele mai bune căști de gaming de pe piață, deoarece găzduiesc elementele de bază, cum ar fi ieșirea audio peste tot, la un preț scăzut. HyperX Cloud Alpha S oferă mai multe funcții, dar nu oferă aceeași execuție. Dacă joci pe o consolă, sincer, ieși mai bine cu predecesorul lor.

Per total, HyperX Cloud Alpha S este puțin nebalansat. Acolo unde Cloud Alpha este optimizat, acest set de căști este complet echipat. Cu toate acestea, implementarea acelor caracteristici, prin utilizarea orificiilor de ventilație în setul de căști și a unui adaptor USB, afectează izolarea și ieșirea audio în moduri uneori nu atât de grozave. Acesta este încă un set de căști de gaming bun – grozav, de fapt – dar nu este o afacere sigură așa cum este predecesorul său.

Dacă decideți să cumpărați HyperX Cloud Alpha S, asigurați-vă că faceți puțină cercetare despre cel mai bun furnizor de căști pentru nevoile dvs. Unii cumpărători preferă un serviciu excelent pentru clienți în detrimentul politicilor extinse de returnare, în timp ce alții doresc doar o garanție all-inclusive. Un comerciant are avantajele și dezavantajele sale, așa că asigurați-vă că știți în ce vă băgați înainte de a vă deschide portofelul.

Alternative la HyperX Cloud Alpha S

Chiar dacă joci pe PC, mai există alternative de luat în considerare. Fanii căștilor de gaming wireless vor găsi probabil ceva mai mult de care să se bucure în HyperX Cloud Flight S sau SteelSeries Arctis 1 Wireless — Arctis 1 Wireless în special sună la fel de precis ca Cloud Alpha S și funcționează la fel pe platforme (deși fără sunet surround). În cazul în care cauți un microfon decent, setul de căști Fnatic React este o opțiune grozavă la un preț rezonabil. Logitech G Pro X oferă funcții excelente de microfon prin intermediul software-ului, dar sunt mai scumpe. Dacă încă sunteți orientat pe ceva cu o estetică HyperX mai clasică, HyperX Cloud II Wireless se va adresa acelei preferințe, doar că wireless (chiar vine în clasicul roșu și negru), ceea ce este grozav pentru setările de jocuri din camera de zi.

Dacă sunteți în căutarea unei căști de gaming cu fir cu unele caracteristici interesante, EPOS H3Hyrbid s-ar putea dovedi puțin mai utile în general. Această cască de gaming cu fir oferă opțiuni de conexiune de 3,5 mm și Bluetooth și are un sunet grozav și un microfon foarte frumos. Principalul dezavantaj este că setul de căști își consumă constant bateria atunci când este utilizat, chiar și printr-o conexiune de 3,5 mm, dar are și o durată de viață mai bună a bateriei decât aproape orice altă cască de gaming de pe piață, așa că se echilibrează.

Verifică preț HyperX Cloud Alpha S aici!


Citește și: