Casti Logitech G Pro X.

Review căști gaming Logitech G Pro X

Logitech G Pro X împerechează un set de căști de gaming bun cu un software excelent pentru a oferi o experiență care ajunge undeva la mijloc. Logitech G Pro X sunt unele dintre cele mai bune căști de gaming pentru PC, dar dependența lor de software înseamnă că sunt doar destul de ok pe consolă. Dacă sunteți în căutarea e ceva confortabil, cu multe opțiuni de personalizare a sunetului, nu căutați mai departe.

Pro

  • Confortabile
  • Sunet bun
  • Software-ul Blue Vo!ce este ok
  • Opțiuni multiple de conectivitate prin cablu

Contra

  • Microfonul subliniază încă prea mult bassul
  • Dependența excesivă de aplicație înseamnă că experiența pe console are de suferit

Logitech produce căști pentru gaming de aproape atâta timp de când au existat căști pentru gaming, lansând produse de o calitate în general decentă la o gamă largă de prețuri. Cu noul Logitech G Pro X, compania caută să-și îmbunătățească gama, ținând cont de nevoile jucătorilor profesioniști și aducându-le un produs accesibil.

Acest nou set de căști are o completare software extinsă și multă promisiune, dar este ceva bun?

Pentru cine este Logitech G Pro X?

Jucătorii care caută ceva ce să poată purta pentru sesiuni lungi de jocuri de toate genurile.

Lucrătorii la domiciliu care au nevoie de ceva confortabil cu un microfon care nu se va lupta cu apelurile conferință.

Cutie, accesorii si casti Logitech G Pro X.

Cum se comportă Logitech G Pro X?

De la început, Logitech G Pro X se simt grozav la utilizare. Acesta este un set de căști de gaming construit robust, cu un cadru metalic și perne groase pe bandă și căști. Setul de căști atinge un echilibru excelent între confort și tensiune. Se strâng atât de mult încât să nu-mi fac niciodată griji că se mișcă, dar nu atât de tare încât să doară. O mare parte din asta are de-a face cu balamalele care se conectează la căștile în sine, care oferă mult spațiu pentru reglare.

Tampoanele pentru căști sunt groase și foarte confortabile, așa că obținerea unei etanșări decente este destul de ușoară. Și mai bine, Logitech G Pro X vine cu tampoane suplimentare din velur, astfel încât jucătorii cu ochelari nu vor trebui să caute pe piață o opțiune alternativă decentă. Velourul are, în general, o izolare puțin mai proastă, dar beneficiile obținerii unei etanșări complete, în special în jurul unei perechi de ochelari, depășesc cu mult asta.

Folosirea căștilor este destul de simplă, ceea ce sincer mă surprinde puțin. Cu toate atașamentele și cordoanele, mă așteptam la ceva mai complicat. Totuși, totul se rezumă la asta: există comenzi în linie, care variază ușor în funcție de cablu, iar orice altceva este gestionat prin software.

Cablul împletit este destinat utilizării cu un computer și are un selector de volum și un comutator de dezactivare a microfonului. Cablul de plastic este destinat utilizării cu smartphone-uri și are un singur buton pe care se poate face clic pentru întreruperea și redarea muzicii.

Orice altceva despre utilizarea efectivă a căștilor, cum ar fi sunetul surround, setările microfonului și o serie de alte opțiuni, este gestionat în aplicația G Hub recent relansată de la Logitech.

Cum folosești software-ul G HUB cu Logitech G Pro X?

Prima dată când am instalat aplicația Logitech Gaming Software, experiența a fost teribilă. Aplicația a făcut ca luminile de pe tastatură să fie atât de neregulate încât a trebuit să le deconectez noaptea, chiar și când computerul era oprit (PC-ul meu de jocuri este în dormitor, pentru referință). Logitech G Hub remediază toate acestea. Acum, încă nu îmi place să instalez software doar pentru a-mi aduce căștile de gaming într-o stare complet funcțională, dar dacă toate aplicațiile ar adăuga la fel de mult ca G Hub-ului G Pro X, aș avea mult mai puține de care să mă plâng.

Logitech G Hub se ocupă cu aplicațiile obișnuite pentru căști de gaming, cum ar fi activarea sunetului surround și permițându-vă să schimbați EQ pentru căști, dar merge mai departe. Pe partea de căști, puteți crește volumul diferitelor surse de sunet surround, făcând difuzoarele diferite din configurația virtuală 7.1 mai puternice decât altele. Acest lucru înseamnă că poți crește volumul sunetului care vine din spatele tău — în jocuri precum Fortnite aproape că par a trișa.

Blue Vo!ce este într-adevăr o schimbare de joc și îmbunătățește dramatic performanța microfonului.

Cu toate acestea, adevărată distracție constă în setările microfonului. Logitech G Pro X este primul set de căști de gaming de la Logitech care include suport pentru software-ul Blue Vo!ce, care vă permite să comutați între o serie de presetări de echilibrare a microfonului sau să vi le creați singur folosind opțiuni precum reducerea zgomotului, un expander, un limitator, un compresor, de-esser și filtru high pass. În termeni siguri, reprezintă cea mai mare îmbunătățire pe care am văzut-o pentru calitatea apelurilor la o cască de gaming.

Nu este ca și cum aș putea înregistra un podcast cu ele, dar aproape toți cei cu care vorbesc prin Discord spun ceva de genul „Oh, wow, ce ai schimbat?” când activez funcția Enable Blue Vo!ce la mijlocul conversației.

Casti Logitech G Pro X.

Logitech G Pro X sunt bune pentru jocuri?

Folosirea Logitech G Pro X pentru jocuri a fost o experiență destul de solidă. Având în vedere opțiunile de conectare prin cablu, căștile funcționează aproape peste tot. Aplicația G Hub este disponibilă numai pe computer, ceea ce înseamnă, din păcate, sunetul surround nu este disponibil pe consolă, dar în caz contrar, G Pro X nu are probleme cu jocurile pe Playstation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox X/S și Xbox One.

Utilizarea funcției de sunet surround pentru a juca jocuri precum Overwatch și Fortnite funcționează bine pe computer. Nu aprofundez atât de mult creșterea volumului sunetului în direcții diferite, dar chiar și fără asta nu am niciodată probleme să spun de unde provin anumite semnale audio. Din nou, sunetul surround nu este o caracteristică care te va face automat mai bun la joc, dar dacă ești suficient de bun pentru a folosi informațiile adăugate pe care le aduce, poate face o oarecare diferență.

În general acesta este un set de căști foarte solid pentru a juca ore în șir. Nu am nicio problemă să joc jocuri precum Star Wars Jedi: Fallen Order și Dauntless pentru perioade extinse, iar căștile gestionează foarte bine diferitele lor profiluri de sunet.

Cum se conectează Logitech G Pro X

O cantitate destul de mare de lucruri vine în cutie cu G Pro X. Există două cabluri detașabile de 3,5 mm cu diferite comenzi în linie pentru conectarea fie la un computer, fie la un dispozitiv mobil, împreună cu un mic atașament USB DAC pentru computer și un splitter de 3,5 mm pentru intrări analogice pe desktop. Acesta nu este un set de căști wireless, dar Logitech oferă și o astfel de opțiune.

Logitech G Pro X blochează zgomotul?

Logitech G Pro X oferă o izolare destul de bună pentru o cască de gaming. Nu există anulare activă a zgomotului (ANC) aici, așa că nu vă așteptați ca setul de căști să blocheze ceva mai tare decât zumzetul frigiderului din apropiere sau al televizorului din altă cameră. Cu toate acestea, deoarece acesta este un set de gaming, probabil că oricum nu va trebui să blocați ceva mai intens decât sunetele tipice din casă. Acestea nu sunt căști grozave pentru exterior, dar nici nu ar trebui să fie. Din nou, tampoanele din velur se vor descurca și ele puțin mai rău în acest sens.

Cum sună Logitech G Pro X?

Logitech G Pro X oferă un sunet destul de bun pentru un set de căști de gaming, păstrându-se destul de aproape de curba țintă internă , deși cu câțiva dintre problemele tipice comune pentru categoria de produse. Există o lipsă notabilă de accent în gama de bass, dar în rest, sunetul căștilor se aude bine până la aproximativ 3 kHz.

Frecvențele joase, medii și înalte

În muzică, sunetele unor corzi și premier pot trece clar, dar tonurile de sub-bass pot fi greu de auzit. În My City was Gone de la The Pretenders, linia de bass care străbate melodia sună puțin mai silențioasă decât sunt obișnuit, în timp ce cinelul hi-hat este frumos și puternic.

Tonurile de bass și vocea ar trebui să sune grozav cu Logitech G Pro X

În joc, Logitech G Pro X nu cade în capcana tipică a căștilor de gaming de a spori bassul pe orbită joasă. Exploziile și altele asemenea vor fi în continuare cele mai zgomotoase sunete din majoritatea jocurilor, dar nu ar trebui să ascundă niciun altul pe care dezvoltatorii de jocuri vor de fapt să le auziți.

Cum este microfonul de pe Logitech G PRO X?

Microfonul Logitech G Pro X oferă o ieșire ușor sub medie pentru un microfon de gaming, cu sub-accent audibil în gama de bass și medii. Acest lucru înseamnă că persoanele cu voci deosebit de profunde pot suna destul de distorsionat și puțin mai tăcute decât persoanele cu voci mai înalte atunci când folosesc setările de bază ale căștilor. Amplificarea la frecvențele medii superioare și înalte este de fapt un lucru bun, deoarece face sunetele importante pentru vorbire mai ușor de auzit.

Casti Logitech G Pro X.

Ar trebui să cumpărați Logitech G Pro X?

Experiența pe console este puțin medie, dar în cele din urmă Logitech G Pro X este o cască de gaming foarte confortabilă, cu sunet bun și poate prima experiență software cu adevărat utilă de pe piață. Adăugați acele bunătăți suplimentare din cutie, cum ar fi toate cablurile de conectare și pernițele pentru urechi din velur, și este greu să dați greșit cu această căști.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei căști cu fir cu sunet bun, software excelent și opțiuni de conexiune de rezervă, acesta este unul grozav. Că nu va sparge banca este doar cireașa de pe tort.

Ce ar trebui să cumpărați în locul Logitech G Pro X?

Acestea fiind spuse, există alternative. Dacă sunteți setat pe o cască fără fir, ceva de genul SteelSeries Arctis 7+ Wireless oferă peste 71 de ore de autonomie a bateriei cu o singură încărcare și un dongle wireless USB-C (și un adaptor), împreună cu un sunet solid, pt. în jur de 7-800 RON. Este un pic mai scump decât G Pro X, dar ar putea fi căștile tale finale.

Dacă doriți în mare parte aceeași experiență, dar pentru ceva mai puțini bani, Razer BlackShark V2 are caracteristici aproape identice cu G Pro X, cu cea mai bună izolație din clasă, sunet mai precis și o construcție mai confortabilă din fabrică. Dacă sunteți doar în căutarea unor căști stereo simple, ceva de genul căștilor HyperX Cloud Alpha vă vor fi de folos.

Dacă doriți să rămâneți în familia Logitech, luați în considerare Logitech G733 Lightspeed. Ne place acest set de căști pentru că este atât de ușor, confortabil și este, de asemenea, compatibil cu software-ul Blue Vo!ce. La fel ca G Pro X, G733 a fost vândut inițial pentru 550 RON, dar le puteți găsi în promoție.

Verifică preț Logitech G Pro X aici!


Citește și: