Casti Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 albe.

Review căști gaming Turtle Beach Stealth 600 Gen 2

Turtle Beach Stealth 600 a fost o cască excelentă pentru jocuri wireless. Este versiunea de a doua generație un succesor demn?

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 este o cască de gaming wireless, simplă și accesibilă, cu o durată de viață excelentă a bateriei, cu un sunet și un microfon excelente. Nu are multe zorzoane, dar multe dintre căștile de gaming mult mai scumpe nu ating atât de bine elementele de bază.

Pro

  • Microfon grozav
  • Sunet precis
  • Preț
  • Compatibile cu platformele viitoare

Contra

  • Izolare
  • Mai puține funcții pe PS4, datorită compatibilității planificate cu PS5

Turtle Beach Stealth 600 a fost un set de căști de gaming de succes, oferind un sunet decent și o viață decentă a bateriei la un buget redus. Acum compania lansează o versiune de a doua generație a setului de căști, fără îndoială, sperând să atingă același standard. Această cască pentru jocuri este construită având în vedere următoarea generație de console, menită să valorifice în cele din urmă capacitățile de sunet spațial ale Sony PlayStation 5.

Cu toate acestea, PlayStation 5 este încă destul de greu de găsit la un preț decent – dar este Turtle Beach Stealth 600 un set de căști pentru viitor bun de folosit acum?

Pentru cine este Turtle Beach Stealth 600 Gen 2?

Jucătorii care caută ceva simplu care să funcționeze pe toate platformele.

Lucrătorii la domiciliu care au nevoie de ceva wireless pe care nu vor fi nevoiți să le încarce prea des.

Casti Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 albe.

Cum este să folosești Turtle Beach Stealth 600 Gen 2?

Oricât de nou ar fi acest set de căști, când vine vorba despre el, știi la ce să te aștepți dacă ai folosit Turtle Beach în ultimii ani. Aceasta arată și seamănă foarte mult cu linia de căști Recon a companiei, cu câteva modificări, dar asta nu este neapărat un lucru rău.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 este un dispozitiv în întregime din plastic, cu un sistem de balamale robust, care permite o cantitate decentă de înclinare și rotație. Banda pentru cap are o pernă acoperită cu piele și are destul de multă tensiune – la început mi s-a părut puțin prea strânsă. Indiferent, setul de căști se simte foarte sigur, ceea ce este deosebit de important la căștile de gaming wireless, având în vedere că probabil te vei deplasa puțin mai mult cu ele decât cu o cască cu fir.

Căștile sunt dotate cu pernițe pentru urechi acoperite cu țesătură de plasă, proiectate cu caneluri dedesubt pentru a face purtarea ochelarilor mai confortabilă. Pernițele pentru urechi în sine sunt destul de moi și obținerea unei etanșări decente nu este îngrozitor de dificilă. Țesătura de plasă nu izolează la fel de bine ca ceva asemănător cu pielea, dar gestionează bine căldura, ceea ce este grozav pentru sesiuni mai lungi.

Vizual, acesta arată aproape identic cu Turtle Beach Recon 200, cu excepția microfonului. În timp ce modelele mai vechi Turtle Beach au un microfon pe partea stângă a căștilor, microfonul Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 se pliază în căști. Încă funcționează exact la fel – ridicați-l pentru a dezactiva sunetul și lăsați-l în jos pentru a vorbi – dar pare puțin mai subtil.

Pe de altă parte, controalele arată aproape la fel ca alte căști, doar că mai aglomerate. Setul de căști are un buton de pornire, un buton pentru modul audio, un selector de volum și un selector de ton lateral al microfonului la rând pe spatele căștilor din stânga. M-am trezit bâjbâind înainte și înapoi între microfon și cadranele de volum în timp ce încercam să reglez volumul la mijlocul jocului de mai multe ori.

Utilizarea Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 este în mare parte simplă, cu câteva avertismente. Această cască de gaming wireless se conectează la computerul sau la consola dorită folosind un dongle USB wireless de 2,4 GHz. Din fericire, nu trebuie să faceți nimic pentru a configura setul de căști înainte de a-l conecta — aplicația Turtle Beach Hub există doar pentru actualizarea firmware-ului căștilor, așa că este ușor să o omiteți. Asocierea cu dongle-ul poate dura puțin mai mult decât v-ați aștepta – uneori a durat până la 30 de secunde în timpul procesului de revizuire – dar altfel nu am întâmpinat probleme.

În timp ce software-ul complementar este din fericire de minim, setul de căști are câteva adiționale. Vine încărcat cu patru presetări EQ între care poți comuta folosind butonul Mode. Pe lângă profilul de sunet de semnătură implicit, există o opțiune de amplificare a bassului, o opțiune de amplificare a basului și a înaltelor și o opțiune de amplificare a vocii. Nu le-am găsit foarte folositoare, dar schimbă vizibil modul în care sună lucrurile.

Cum este bateria?

Turtle Beach face publicitate pentru 15 ore de redare cu o singură încărcare, iar în testele noastre, am constatat că a funcționat considerabil mai bine decât atât. Jucând la o ieșire constantă de ~75dB, Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 a funcționat peste 21 de ore de redare cu o singură încărcare. Dacă ascultați la un volum mai mic decât atât, s-ar putea să obțineți performanțe și mai bune. Nu există o modalitate fiabilă de a spune nivelul exact de încărcare a bateriei, dar după câteva ore conectat cu cablul USB-C inclus, veți fi gata să jucați din nou.

Casti Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 albe.

Cum sunt jocurile cu Turtle Beach Stealth 600 Gen 2

Gamingul cu Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 este la fel de simplu. Căștile pe care le-am revizuit sunt concepute pentru a funcționa cu PC, PlayStation 4 (și PlayStation 5!) și Nintendo Switch. Este disponibilă și o versiune Xbox compatibilă atât cu Xbox One, cât și cu Xbox Series X. Conectați dongle-ul setului de căști la platforma dorită și asta este tot ce trebuie să faceți pentru a transmite sunetul stereo la urechi. Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 acceptă standardul audio spațial încorporat în platforma Playstation.

Cu toate acestea, lipsa oricărui sunet surround virtual nu este o barieră prea mare dacă nu vă plac jocuri precum Fortnite sau Valorant, care se bazează pe semnale audio direcționale mai mult decât majoritatea. Jocuri precum Risk of Rain 2 și League of Legends au sunat grozav. Pe PlayStation 4, Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 a realizat echilibrul dintre sunetele jocului și muzică în Persona 4 Royal.

Cum sună Turtle Beach Stealth 600 Gen 2?

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 are o lipsă notabilă de accent în sunetele de bass până la aproximativ 150 Hz. Chiar dacă curba noastră țintă nu ar fi urmărit o ieșire de gamă de bass ușor îmbunătățită și, în schimb, ar fi căutat un obiectiv cu adevărat neutru, acesta ar fi totuși destul de încet.

Răspunsul în frecvență ca acesta înseamnă că muzica de aproape toate genurile va suna destul de precis, dar melodiile bazate pe bass nu vor avea probabil puterea la care vă așteptați. În Choke de I DON’T KNOW HOW BY THEY FOUND ME, aproape fiecare parte a cântecului este clară, cu toate acestea, chitara bass sună mult mai puțin reverberant – gama de sub-bass, unde accentul lipsește cel mai mult, reprezintă de obicei acele sunete reverberante cu adevărat joase care însoțesc adesea notele și instrumentele mai mici.

Lipsa de accent în gama sub-bass înseamnă că sunetele reverberante ale instrumentelor mai joase sunt mult mai greu de auzit.

În joc, un profil de sunet ca acesta înseamnă că aproape totul ar trebui să pară la fel de tare cum au intenționat dezvoltatorii de jocuri, așa că nu ar trebui să observați prea multă mascare auditivă, ceea ce face dificil să auziți sunete nuanțate precum pașii. Semnătura sonoră se abate de la căștile standard de gaming, deoarece majoritatea alternativelor amplifică notele de bass într-o măsură stupidă, dar în orice caz, o explozie va fi totuși cel mai tare lucru pe care îl auzi când o grenadă explodează lângă personajul tău.

În timp ce Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 sună destul de grozav, chiar nu face o treabă grozavă cu izolarea. Dați vina pe plasa care acoperă pernițele pentru urechi sau pe rigiditatea spumei sau chiar pe canelurile pentru ochelari – chiar și cu o etanșare adecvată, această cască oferă un nivel inadecvat de atenuare. Nu vă așteptați ca acest lucru să blocheze mare lucru, indiferent dacă sunteți acasă sau nu. Potențial avantaj: aproape sigur nu va trebui să vă faceți griji că nu auziți soneria.

Cum este microfonul de pe Turtle Beach Stealth 600 Gen 2?

Multe căști de gaming Turtle Beach au microfoane foarte precise, doar pentru a suferi de probleme de volum foarte notabile. Cu Turtle Beach Stealth 600 Gen 2, microfonul este la fel de precis pe cât ai putea spera, fără probleme de volum. Acesta este un microfon foarte bun pentru o cască de gaming. Probabil că încă nu doriți să înregistrați un podcast cu el, deoarece pur și simplu nu sună la fel de bine precum microfoanele dedicate, dar ar trebui să funcționeze splendid pentru apeluri prin Discord sau Zoom.

Casti Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 albe.

Ar trebui să cumpărați Turtle Beach Stealth 600 Gen 2?

Dacă vrei ceva wireless, da, cu siguranță ar trebui să investești în Turtle Beach Stealth 600 Gen 2.

Gama de prețuri de 500 RON a pieței căștilor de gaming este cu adevărat aglomerată cu opțiuni grozave. Deși acest lucru este mai puțin adevărat cu căștile de gaming wireless, Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 își găsesc cu ușurință un loc ca fiind unele dintre cele mai bune. Acesta este un set de căști de gaming confortabil, cu sunet grozav, cu o autonomie solidă a bateriei și un microfon excelent.

Dacă vrei doar ceva simplu care să sune bine, aceasta este printre cele mai bune opțiuni wireless de pe piață, cu atât mai mult dacă vrei ceva pentru  noua generație de console.

Ce ar trebui să obțineți în loc de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2?

Cu toate acestea, oricât de grozav este, există și alte opțiuni dacă nu este exact ceea ce cauți. Dacă este mai puțin important să ai o cască de gaming wireless, Razer BlackShark V2 sună la fel de bine, costă aceeași sumă și are o izolare fantastică pentru o cască de gaming. În plus, SteelSeries Arctis 1 Wireless oferă puțin mai mult în ceea ce privește compatibilitatea cu switch-ul și o viață mai bună a bateriei.

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune calități a microfonului, vă va plăcea Beyerdynamic MMX 150. Nu numai că microfonul boom sună bine, dar setul de căști face ca atât jocul, cât și muzica să sune bine. Această cască USB cu fir include un adaptor de 3,5 mm și are un design suficient de subtil încât să le poți scoate în afara apartamentului tău fără ezitare.

Verifică preț Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 aici!


Citește și: