Controller si consola Playstation 5.

Cele mai bune căști de gaming wireless pentru PlayStation 5

Există o mulțime de opțiuni diferite de căști de gaming  wireless pentru PlayStation 5, deci la care merită să aruncați o privire?

Sony PlayStation 5 este încă greu de găsit, dar puteți face încă puțină muncă de pregătire înainte de a vă pune în sfârșit în funcțiune noua consolă strălucitoare. Dacă inima îți este pusă pe un set de căști nou, există o mulțime de căști de gaming wireless pentru PlayStation 5 pentru a vă satisface acea dorință. Există, de asemenea, o mulțime de căști PlayStation 4 wireless excelente, care vor funcționa bine.

SteelSeries Arctis 7+ Wireless este alegerea noastră pentru cele mai bune căști wireless pentru jocuri PlayStation 5

Din punct de vedere hardware, SteelSeries Arctis 7+ Wireless aduce în ofertă tot ce este bun la SteelSeries Arctis 7 — o construcție super confortabilă, un microfon bun, un sunet wireless bun — își aduce propriile îmbunătățiri.

SteelSeries Arctis 7+ Wireless

Casti SteelSeries Arctis 7+ Wireless.

 

Arctis 7+ Wireless gestionează aproape toate elementele fundamentale foarte bine. Microfonul său sună bine. Sunetul său este în mare măsură plăcut, cu un răspuns plăcut de bass de care se vor bucura majoritatea jucătorilor. La fel ca majoritatea căștilor din linia Arctis, are o bandă elastică de suspensie în stil ochelari de schi, care este super confortabilă, iar cadrul metalic se simte foarte rezistent.

Această cască de gaming wireless aduce două îmbunătățiri principale față de modelul anterior. În primul rând, este durata de viață a bateriei, unde Arctis 7+ Wireless gestionează aproape 72 de ore — o îmbunătățire semnificativă față de cele 16 relativ slabe de la Arctis 7. La fel ca și Arctis 7P, Arctis 7+ Wireless utilizează un dongle USB-C (cu un adaptor USB-A ), care îl face compatibil wireless cu Nintendo Switch (indiferent dacă este andocat sau deconectat) și smartphone-uri cu porturi USB-C. De asemenea, acceptă conexiuni de 3,5 mm la orice cu mufă pentru căști și trecere audio USB-C. Practic, este o cască de gaming solidă, cu o construcție premium și funcționează peste tot.

De ce nu am inclus Arctis 7P+ Wireless?

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless durează puțin mai puțin de 66 de ore, ceea ce reprezintă o durată de viață a bateriei puțin mai puțin impresionantă decât 7+ Wireless. În plus, cadranul multifuncțional al 7+ Wireless este în general mai util decât Arctis 7P+ Wireless. Cu varianta 7+, acest cadran echilibrează sunetul de chat cu sunetul din joc, dar în varianta 7P+ afectează intensitatea tonului lateral. Sidetone este încă o caracteristică utilă, deoarece vă permite să vă automonitorizați vocea, astfel încât să nu vorbiți prea tare sau prea încet, dar găsim că funcția de echilibrare a chat-ului de joc a Arctis 7+ Wireless are mai multă utilitate.

Pro

 • Confortabile
 • Durata de viață a bateriei
 • USB-C wireless de 2,4 GHz și opțiuni de conectivitate de 3,5 mm
 • Design confortabil

Contra

  • Software-ul sonarului are probleme
  • Bass suplimentar
  • Concluzia: Arctis 7+ Wireless funcționează oriunde și durează peste 70 de ore.

Verifică preț SteelSeries Arctis 7+ Wireless aici!


Razer Barracuda X aduce performanțe ridicate la un preț scăzut

La fel ca SteelSeries Arctis 7P, Razer Barracuda X folosește un dongle USB-C pentru a se conecta la platforma de jocuri pe care o alegeți. Această cască de gaming wireless PlayStation 5 cântărește puțin mai mult de 250 de grame, ceea ce este mult mai puțin decât majoritatea căștilor de gaming și potrivită pentru sesiuni lungi de joc.

Razer Barracuda X

Casti Razer Barracuda X.

Barracuda X este un exemplu al eforturilor continue ale Razer de a lansa căști de gaming cu puțin mai puțin flash și puțin mai multă substanță. Îi lipsesc accentele decorative din metal și plastic ale unui set de căști precum Nari Ultimate și LED-urile colorate ale Kraken Ultimate sau ale oricăruia dintre nenumăratele dispozitive care suportă Chroma. În schimb, acesta este un set de căști de gaming mai subtil, cu aspect mai anonim – practic este o pereche de căști neagră cu un microfon ieșit în afară.

Cu toate acestea, în timp ce aspectul este destul de simplu, totul în rest este grozav. Barracuda X oferă un sunet excelent, un microfon decent, peste 25 de ore de autonomie a bateriei și o izolare decentă. Când adaugi toate acestea la opțiunile de conectivitate, 400 RON pare o super afacere.

Pro

 • Dongle USB-C
 • Ușoare
 • Confortabile
 • Sunet bun

Contra

 • Microfon silențios
 • Izolare slabă

Concluzia: Pentru aproximativ 400 RON, Razer Barracuda X se simt confortabil, sună bine și funcționează într-un fel sau altul pe fiecare platformă. Ce ai putea dori mai mult?

Verifică preț Razer Barracuda X aici!

Logitech G733 Lightspeed oferă o viață excelentă a bateriei la un buget redus

Logitech G733 Lightspeed este o cască wireless ușoară de la Logitech, care nu sparge buzunarele. La fel ca alte căști Logitech, G733 este realizată având în vedere sustenabilitatea. Logitech este membru al Amazon Climate Pledge și merită certificarea CarbonNeutral a Natural Capital Partners. În testele noastre, am constatat că a avut o durată de viață excelentă a bateriei, în total aproximativ 28 de ore. Aceasta înseamnă că nu va trebui să le încărcați prea des, salvând acele prețioase celule de baterie li-ion de la degradarea rapidă.

Logitech G733 Lightspeed

Casti Logitech G733 Lightspeed albe.

Sunt superb de confortabile, cu o țesătură de plasă respirabilă și o bandă de suspensie care alcătuiesc un set de căști pe care îl poți purta timp de câteva ore fără a transpira. Acesta impresionează și prin calitatea excelentă a sunetului pentru gama de prețuri, potrivindu-se destul de bine cu curba noastră ideală de consumator.

Microfonul inclus, deși cu siguranță nu este aproape de calitatea celui de studio, este excelent pentru a juca jocuri online cu prietenii. În testarea noastră, am constatat că a funcționat destul de bine în scenariile obișnuite de joc, iar dacă ajungeți să jucați pe PC, există opțiuni suplimentare pentru reglarea calității sunetului. Microfonul este complet detașabil, iar căștile dispun de un buton de sunet pe lângă alte comenzi fizice.

La fel ca majoritatea căștilor de gaming wireless, Logitech G733 Lightspeed se conectează la consola dvs. PlayStation folosind un dongle USB RF, oferind o conexiune solidă și fără întârzieri. Este o alegere excelentă pentru oricine caută o cască wireless confortabilă, cu un buget redus.

Pro

 • Confortabile
 • Durata de viață a bateriei
 • Ușoare
 • Software-ul Blue Vo!ce

Contra

 • Izolare

Concluzia: Dacă sunteți în căutarea unei căști de gaming wireless, foarte puține performează la fel de bine ca Logitech G733 și mai puține sunt încă la fel de confortabile.

Verifică preț Logitech G733 Lightspeed aici!

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 aduce conexiuni wireless simultane la un preț rezonabil

Un set de căști bune de gaming wireless acceptă conexiuni prin Bluetooth și folosește un dongle wireless USB, dar cele mai multe dintre ele presupun o sumă de bani considerabilă pentru ceea ce înseamnă opțiuni destul de slabe. Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 oferă încă doar suport de bază pentru codec Bluetooth, dar cel puțin nu cheltui mult pentru asta.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2

Casti Turtle Beach Stealth 700 Gen 2.

Această cască de gaming wireless PlayStation 5 vine cu cel mai bun  timp de funcționare din clasament, având o autonomie a bateriei de 35 de ore și un cadru ușor din plastic, care face sesiunile lungi de joc simple. Stealth 700 Gen 2 sună, de asemenea, destul de frumos, cu bass amplificat (poate aproape de supra-accentuat) și medii și înalte precise, deși izolarea sa nu este grozavă și poate afecta calitatea sunetului, în funcție de mediul în care vă aflați.

La fel ca multe căști de gaming Turtle Beach, și acestea au un microfon foarte precis, așa că nu ar trebui să ai probleme cu prietenii tăi pe Discord ore în șir.

Pro

 • Calitatea sunetului
 • Durata de viață a bateriei
 • Bluetooth
 • Microfon
 • Preț

Contra

 • Fără codecuri de înaltă calitate
 • Izolare

Concluzia: Unele dintre singurele căști de gaming care acceptă Bluetooth pentru mai puțin de 1000 RON, Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 este un pachet convingător.

Verifică preț Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 aici!

Cele mai bune căști wireless pentru jocuri PlayStation 5: mențiuni notabile

HyperX Cloud II Wireless: Dacă sunteți în căutarea unui lucru simplu, confortabil și cu aspectul HyperX, aceasta este o opțiune grozavă. Nu veți avea acces la caracteristicile software bazate pe computer pe care le oferă această cască, dar funcționează bine ca opțiune plug-and-play. În plus, are o performanță mai bună a bateriei decât majoritatea căștilor de gaming pe care le puteți cumpăra.

Corsair Virtuoso Wireless SE: O alegere excelentă pentru cei care caută o cască cu o autonomie decentă a bateriei. Include un microfon de înaltă calitate, calitate bună a construcției și sunet excelent. Include opțiuni de conexiune prin cablu și wireless, dar nu acceptă Bluetooth.

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT: Dacă ți-a plăcut sunetul modelului SE, dar chiar ai nevoie de ceva care să aibă și Bluetooth, acestea ar putea fi căștile pentru tine. Sunt o idee mai scumpe, iar singura diferență este cu adevărat suportul Bluetooth (deși includerea aptX HD este bună), așa că acesta nu este tocmai un upgrade care ține cont de buget, dar este totuși un set de căști grozav.

Logitech G Pro X Wireless: Bazat pe Logitech G Pro X cu fir, aceasta este o versiune wireless actualizată care menține același sunet și confort extraordinar. Este cel mai scump produs de la Logitech din această listă, dar este greu să greșești alegând această opțiune.

Logitech G435 Lightspeed: Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai puțin costisitoare, Logitech G435 Lightspeed este o alegere excelentă. Sunt unele dintre cele mai ușoare căști de gaming de pe piață, rămânând în același timp o opțiune solidă în ceea ce privește calitatea sunetului și durata de viață a bateriei.

Ce ar trebui să știți despre cele mai bune căști de gaming wireless pentru PlayStation 5

PlayStation 5 seamănă mult cu PlayStation 4, prin aceea că acceptă majoritatea metodelor de conectare fără probleme. Consola încă nu acceptă Bluetooth, dar dongle-urile USB și conexiunile prin cablu de 3,5 mm prin controler sunt perfecte. De asemenea, consola nu este restrictivă precum Xbox, așa că șansele sunt mari ca orice căști wireless PlayStation 5 pe care le cumpărați să funcționeze pe alte platforme.

Cum este audio pe Sony PlayStation 5?

Sony a făcut o mulțime de modificări în cazul audio atunci când a lansat PlayStation 5. Noua consolă are un procesor audio dedicat care oferă sunet 3D oricăror căști compatibile. Cu toate acestea, în timp ce întreaga gamă de funcții audio ale PlayStation 5 va funcționa pe aproape orice cască de gaming, inversul nu este neapărat adevărat. Dacă dețineți o cască de gaming grozavă pe PC, cu tot felul de software-uri, acele caracteristici adăugate aproape sigur nu se vor transfera.

La fel ca și alte console, PlayStation 5 nu acceptă aplicații însoțitoare pentru căști, cum ar fi Razer Synapse sau Logitech G Hub, așa că nu le vei putea folosi.

Ce este răspunsul în frecvență și de ce contează pentru căștile de gaming?

Când faceți cumpărături pentru căști de orice fel, veți întâlni termenul “răspuns în frecvență”. Aceasta este o specificație importantă care indică ce tonuri poate reproduce un set de căști — 20Hz-20kHz este probabil cel mai comun răspuns în frecvență pentru căști, deoarece acesta se aliniază cu frecvențele cele mai joase și cele mai înalte pe care oamenii le pot percepe.

Totuși, un interval de numere de bază nu vă spune tot ce trebuie să știți. Și aici intră în joc diagramele noastre de răspuns în frecvență, în special diferitele noastre curbe ale casei (consumator și studio). Cele mai multe dintre diagramele noastre descriu o linie cyan (produsul în cauză) și o linie roz (curba clasei noastre aplicabile). Curbele clasei noastre nu sunt menite să fie obiectiv perfecte, ci în schimb sunt menite să descrie ceea ce este ideal pentru anumite cazuri de utilizare. Consumatorul general care cumpără căști JBL standard își dorește probabil un sunet diferit față de un audiofil autoproclamat.

Căștile de gaming amplifică de obicei notele de bass pentru a face exploziile să sune mai tare și mai captivante. Acest lucru nu este întotdeauna necesar și s-ar putea să preferați de fapt un set cu căști de gaming cu un răspuns de bass sub-accentuat, deoarece inginerii audio de joc se vor asigura, de obicei, că un sunet de acțiune (de exemplu, foc de armă sau explozie) este cel mai puternic element al unui mixaj. Aceasta înseamnă: chiar dacă răspunsul în frecvență al căștilor de gaming arată o ieșire de bass silențioasă, nu ar trebui să ai probleme în a auzi acele sunete explozive.

Ce face un mic microfon bun la căștile de gaming?

Un microfon pentru căștile de gaming ar trebui să vă facă să sunați tare și clar pentru cei cu care vorbiți. Doar pentru că ceva este certificat Discord nu îl face automat un microfon bun.

Dacă joci într-un mediu zgomotos, s-ar putea să-ți dorești un microfon direcțional precum V-MODA BoomPro X. Ne place acesta pentru că îl poți atașa la orice pereche de căști și îl poți conecta la intrarea de 3,5 mm a controlerului consolei. Alternativ, fii atent la căștile de gaming cu microfoane cardioide. Un model de înregistrare cardioid înseamnă că microfonul căștilor va respinge zgomotul în afara axei, oferindu-vă în același timp un grad bun de flexibilitate de plasare. Microfoanele omnidirecționale sunt bune și pot fi potrivite pentru cei care se joacă în spații liniștite, să spunem dacă locuiți singur.

Citește și: