Casti Corsair Void RGB Elite Wireless albe.

Review căști gaming Corsair Void RGB Elite Wireless

Corsair Elite RGB Wireless aduce sunet surround wireless 7.1 pe computer, atâta timp cât poți să ții gadgetul pe cap.

Corsair Void Elite RGB Wireless este o apariție solidă, chiar dacă neremarcabilă în spațiul căștilor pentru jocuri. Aduce sunetul surround wireless la un preț mai mic decât de obicei, dar dacă aceasta nu este neapărat caracteristica pe care o doriți cu adevărat, există opțiuni mai bune pentru mai ieftine.

Pro

  • Audio wireless prin RF înseamnă că nu există întârziere
  • Microfon precis
  • Tampoanele din pânză pentru căști sunt decente pentru purtătorii de ochelari

Contra

  • Sunet surround și contorul de baterie legate de aplicație
  • Potrivire extrem de lejeră
  • Iluminarea RGB consumă bateria mult mai repede

Cel mai elegant produs din gama Void Elite, căștile de gaming Corsair Void RGB Elite Wireless este încă o intrare pe piața extrem de aglomerată a căștilor de gaming ce costă în jur de 500-550 RON. Acest segment de piață are câteva elemente marcante și o gamă enormă de produse extrem de medii. Void RGB Elite Wireless aduce caracteristicile care îi dau și numele — audio wireless și lumini LED colorate — și adaugă 7.1 surround mixului.

Cui se adresează Corsair Void RGB Elite Wireless?

Jucătorilor care caută ceva confortabil și wireless care funcționează pe PC și pe consolă.

Lucrătorilor la domiciliu care nu doresc să-și scoată căștile când se ridică pentru a-și umple cafeaua în timpul unei conferințe.

Cum este Corsair Void RGB Elite Wireless?

De la început, este imposibil să confundați Corsair Void RGB Elite Wireless cu orice alt tip de produs: acesta este un set de căști pentru jocuri. Cu lumini LED RGB care circulă printr-un spectru de culori, un microfon atașat și un design unghiular nesubtil care atrage cu siguranță atenția. Dar asta nu este neapărat un lucru rău.

Căștile de gaming wireless Corsair Void RGB Elite au un cadru metalic destul de greu, perne din material moale pe căști și o bandă care se ajustează pentru a se potrivi confortabil chiar și pentru capete foarte largi. Totul la designul său se simte solid construit. Și cu toate acestea, din momentul în care le-am pus, mi s-a părut că abia le pot ține pe cap.

Chiar și rotirile ușor bruște ale capului l-au făcut să se simtă la un centimetru distanță de a cădea pe biroul meu. În afară de faptul că m-a ținut ușor tensionat tot timpul când am folosit setul de căști, acest lucru a afectat și capacitatea acestuia de a menține o etanșare consistentă, ceea ce nu este grozav pentru izolare. Din fericire, acesta este un set de căști de gaming, așa că prea multă mișcare și zgomot extern nu se întâmplă prea mult.

Exceptând faptul că se simte atât de precar așezat pe capul tău, acesta este un set de căști cu adevărat confortabil. Pernuțele pentru urechi sunt acoperite cu o țesătură flexibilă, care va fi grozavă pentru persoanele cu ochelari.

Căștile sunt puțin grele, dar există suficientă amortizare în locurile potrivite cu care este ușor să te obișnuiești. Balamalele de pe căști nu permit prea multă înclinare verticală, ceea ce poate face ca greutatea să se simtă distribuită puțin ciudat (și contribuie la sentimentul general de instabilitate), dar ajustarea benzii pentru a compensa este destul de ușoară.

Corsair Void RGB Elite Wireless oferă comenzi pe căști, cu un buton de dezactivare a microfonului, precum și un selector de volum pe cele din stânga. Destul de ciudat, microfonul se dezactivează deja atunci când este ridicat – e frumos să ai mai multe opțiuni, cred.

Desigur, acesta este și un set de căști wireless, bazându-se pe un dongle USB RF de 2,4 GHz, ceea ce înseamnă că este compatibil cu PC, precum și cu Playstation 4 (Xbox One nu acceptă majoritatea conexiunilor audio USB, iar Nintendo Switch se adaugă treptat această posibilitate). Configurarea este foarte simplă și constă în conectarea dongle-ului și pornirea setului de căști. Potrivit cutiei, Corsair pretinde o rază de conexiune de 12 metri și nu am întâlnit nimic care să provoace asta – nu am avut niciodată probleme să mă plimb prin apartamentul meu cu căștile conectate la computerul din dormitor.

Corsair Void RGB Elite Wireless vine cu accesoriile standard la care te-ai aștepta de la o cască de gaming wireless. Există un cablu de încărcare micro-USB, dongle wireless RF de 2,4 GHz, un mic vârf de spumă pentru microfonul atașat și cam atât.

Casti Corsair Void RGB Elite Wireless albe.

Aplicația iCUE

Din păcate, Corsair leagă o serie de caracteristici ale Void RGB Elite Wireless de software-ul propriu. Aplicația iCUE oferă în mare parte aceleași caracteristici ca și Razer Synapse sau Logitech G HUB, într-un mod la fel de mediocru. Folosind aplicația, puteți personaliza și coordona LED-urile colorate ale Void Elite, precum și orice alte periferice Corsair pe care le utilizați.

Dacă asta ar fi tot ce ar fi oferit aplicația, ar fi fost mediocră, dar cel puțin complet ignorabilă. Cu toate acestea, iCUE este, de asemenea, legat de unele dintre funcționalitățile reale ale setului de căști. Dacă doriți să utilizați sunetul surround al căștilor, se face prin aplicație. În plus, și poate cel mai ciudat, singura modalitate de a cunoaște nivelul de încărcare al căștilor este prin intermediul aplicației. Când încărcați Void RGB Elite Wireless, o lumină de chihlimbar în partea de jos a căștilor din stânga se va aprinde. Când acea lumină devine verde, înseamnă că setul de căști este încărcat la 90-100% – nu oferă niciodată informații mai specifice. Singura modalitate de a obține o citire exactă a încărcăturii este prin iCUE.

Pe scurt, aplicația este puțin lentă, aranjată ciudat și, din păcate, necesară pentru utilizarea setului complet de caracteristici al căștilor.

Cât de bună este bateria Corsair Void RGB Elite Wireless?

Pe cutia setului de căști, Corsair pretinde 16 ore timp de redare cu o singură încărcare, iar în testarea noastră, de fapt, s-a descurcat puțin mai bine. Cu iluminarea RGB oprită, Corsair Void RGB Elite Wireless a funcționat doar 17 ore și 25 de minute de redare constantă. S-ar putea să obțineți puțin mai bine decât atât, deoarece testarea noastră se face la un volum puțin mai mare decât la care ascultă oamenii adesea (~75dB). Cu toate acestea, dacă decideți să porniți iluminarea cu LED, așteptați-vă la o viață mai scurtă a bateriei – am constatat că bateria s-a consumat considerabil mai repede când este pornită iluminarea.

Cum conectezi Corsair Void RGB Elite Wireless?

Corsair Void RGB Elite Wireless sunt căști de gaming wireless care folosesc un dongle USB RF de 2,4 GHz pentru a se conecta la dispozitive. Aceasta este singura metodă; nu există opțiune de cablu de rezervă de 3,5 mm, așa cum este obișnuit cu căștile de gaming wireless, iar portul micro-USB al căștilor este doar pentru încărcare – nu există nicio opțiune cu fir, fără a ocupa două porturi USB pentru dongle și cablu de încărcare.

Jocurile cu căștile de gaming wireless Corsair Void RGB Elite

În ciuda integrării neplacute cu aplicația iCUE, jocul cu Corsair Void RGB Elite Wireless este în general o experiență destul de pozitivă. Pe PC, sunetul surround este disponibil, iar jocuri precum Overwatch și Fortnite funcționează ca un farmec cu el. În mod ciudat, nu este imediat evident ce standard de sunet surround este folosit aici, fie că este vorba de Dolby, DTS sau altceva, dar asta nu contează.

Jocuri pe ambele Playstation 4, cum ar fi Dauntless și The Outer Worlds, sună grozav. Cu toate acestea, dongle-ul USB este de fapt prea mare pentru a se potrivi în partea din față a unui PS4 Pro, ceea ce înseamnă că trebuie să îl conectați în partea din spate a consolei, chiar lângă portul de evacuare – aș minți dacă aș spune că nu sunt îngrijorat de cât de multă căldură este suflată pe el.

În plus, deoarece sunetul surround este legat de aplicația iCUE, acesta nu este disponibil pe consolă, ceea ce este nasol, dar nu este o problemă prea mare, deoarece există oricum foarte puțin suport pentru el în jocurile pe consolă. Și într-adevăr, dacă nu jucați shooter-uri, este puțin probabil ca sunetul surround să facă orice experiență mult mai bună. Chiar dacă joci shooter-uri, rareori face o diferență atât de mare.

Cutie si casti Corsair Void RGB Elite Wireless.

Cum sună Corsair Void RGB Elite Wireless?

Corsair Void RGB Elite Wireless oferă un sunet destul de mediu pentru un set de căști de gaming. Există o dezaccentuare notabilă în gama de bass sub 100 Hz și un pic de accentuare excesivă în medii. În general, acesta este un răspuns în frecvență destul de standard pentru un set de căști de gaming, cu aceeași scădere ușoară caracteristică în gama superioară ca multe produse din același interval de preț.

 

Frecvențe joase, medii și înalte

În muzică, aceasta înseamnă că sunetele vocilor vor veni puțin mai tare decât ar trebui; potențial înecând sunetele mai subtile ale corzilor și cinelelor din fundal. Chiar și cu această dezaccentuare, probabil că nu veți avea prea multe probleme cu discernământul sunetelor de bass, dar dacă acestea sunt menite să domine complet o melodie – ca în multe piese EDM – probabil că nu vor face pe această cască.

Vocile ies în evidență din notele sub-bass, care pot fi bune pentru jocuri.

La jumătatea Lady of Light by Magic Sword, apare un interludiu condus de o linie slap-bass destul de dominantă. În mod normal, bassul se află în fruntea acelei părți a melodiei, care este în mare parte condusă de sunetele de corzi de sinteză, dar este mai silențios decât majoritatea celorlalte părți ale melodiei ascultate la Void RGB Elite Wireless.

Calitatea sunetului este bună pentru jocuri?

În jocuri, acest tip de profil de sunet nu este chiar atât de problematic. Jocurile rareori suprapun sunetele în același mod ca muzica, așa că nu veți întâmpina probleme cu exploziile prea silențioase, de exemplu. Dacă înseamnă ceva, zgomotele foarte puternice vor avea mai puține oportunități de a îneca dialogul sau sunetul chatului vocal. Accentul crescut pe medii înseamnă, de asemenea, că niște sunete cum ar fi pașii în jocuri precum Fortnite ar putea fi de fapt puțin mai ușor de auzit, ceea ce ar putea fi destul de semnificativ.

Aplicația iCUE poate atenua unele dintre aceste probleme de ieșire, deoarece vă permite să setați profiluri EQ personalizate, dar există doar câteva caracteristici de reglat – și nu va avea niciun efect în timpul sesiunilor de jocuri pe consolă.

Similar cu ieșirea sa audio destul de medie, Corsair Void RGB Elite Wireless oferă o izolare destul de medie pentru un set de căști de gaming. Nu va opri mult mai mult decât sunetele televizorului care merge într-o altă cameră sau al frigiderului care bâzâie pe hol. În afara casei, aceste căști vor avea probleme, dar oricum nu sunt cu adevărat concepute pentru plimbări. Chiar și ignorând cât de slăbită este această cască, cu un dongle USB RF, nu este o opțiune portabilă.

Cum sună microfonul?

Corsair Void RGB Elite Wireless oferă de fapt un sunet remarcabil de precis al microfonului pentru căști de gaming. Nu veți înregistra podcasturi cu el în curând, dar cu excepția unei ușoare dezaccentuări în gama de bass, acest gadget va scoate un sunet precis pe tot spectrul de sunet. Răspunsul scăzut de bass înseamnă că unele voci mai profunde ar putea suna puțin distorsionate, dar toți ceilalți nu ar trebui să întâmpine probleme.

Într-un program precum Discord, s-ar putea să doriți să vă îmbunătățiți puțin ieșirea audio, deoarece microfonul este puțin încet, dar nimic care să nu poată fi reglat ușor.

Casti Corsair Void RGB Elite Wireless negre vazute de de sus.

Ar trebui să cumpărați căștile de gaming Corsair Void RGB Elite Wireless?

Corsair Void RGB Elite Wireless poate merita, dar cu siguranță aveți opțiuni mai bune.

Când nu este la reduceri, Corsair Void RGB Elite Wireless costă aproximativ 550 RON. Dacă sunetul surround este cu adevărat important pentru tine, aceasta este o opțiune bună pentru preț. Cu toate acestea, pentru doar puțin mai mulți bani, SteelSeries Arctis 7 oferă toate aceleași caracteristici, fără a da impresia că sunt în permanență pe punctul de a cădea la podea. Arctis 7 sunt adesea la reducere, așa că s-ar putea ca nici diferența de preț să nu fie chiar atât de gravă. În plus, dacă sunetul wireless este mai puțin important pentru tine, Razer BlackShark V2 este un set de căști de gaming fantastic, cu un design foarte confortabil, izolare excelentă și tot felul de caracteristici pentru mai puțin de 400 RON.

În cele din urmă, Corsair Void RGB Elite Wireless este o ofertă destul de medie într-o piață deja foarte aglomerată. Nu are probleme flagrante în timpul jocului și nimic nu iese în evidență în mod deosebit. Pe scurt, ați putea obține ceva mult mai slab decât asta, dar dacă vă concentrați puțin asupra caracteristicilor pe care le doriți de fapt, ați putea cumpăra un gadget mai bun.

Ce ar trebui să obțineți în loc de Corsair RGB Elite Wireless?

Dacă sunetul surround nu este de fapt atât de important, aceasta devine o decizie mai grea. Căștile precum SteelSeries Arctis 1 Wireless și HyperX Cloud Alpha sunt ambele mai ieftine, sună mai bine și se potrivesc în siguranță pe cap. Arctis 1 Wireless oferă, de asemenea, sunet wireless la Nintendo Switch, pe lângă PC și Playstation 4, atât atunci când este andocat, cât și când este deconectat.

În cele din urmă, dacă sunteți proprietar de Xbox One, acest set de căști nu are prea mult sens pentru dvs. Microsoft permite căștile de gaming wireless să funcționeze cu consolele sale numai atunci când sunt create exclusiv pentru acestea. Și, din păcate, multe se găsesc la un preț destul de ridicat în comparație cu Corsair Void RGB Elite Wireless.

Acestea fiind spuse, a cheltui o sumă decentă de bani pe audio de multe ori dă roade, așa că, dacă nu te deranjează cheltuielile suplimentare, s-ar putea să găsești ceva ce îți place. Căștile precum Razer Nari Ultimate au versiuni specifice Xbox One care se potrivesc perfect cu consola.

Verifică preț Corsair RGB Elite Wireless aici!


Citește și: