Cutie casti Razer Kraken Ultimate.

Review căști gaming Razer Kraken Ultimate

Razer Kraken Ultimate nu aduce mult mai mult decât Kraken-ul obișnuit, dar cel puțin se aprinde acum.

Razer Kraken Ultimate este o cască confortabilă, robustă și cu caracteristici complete pentru jocuri pentru PC. Din păcate, la fel este și Razer Kraken, care oferă practic toate aceleași caracteristici pentru costă cu 2-300 RON mai puțin. Pe măsură ce trece timpul, veți vedea că aceste prețuri fluctuează și aceasta poate ajunge să fie o achiziție decentă în viitor.

Pro

  • Confortabile
  • Sunet bun
  • Sunetul surround funcționează bine

Contra

  • O creștere mare de preț pentru nu prea mult în plus
  • Microfon mediu
  • Integrarea Synapse nu face lucrurile mult mai ușoare

Razer este bine cunoscut pentru că a lansat o gamă largă de căști de gaming foarte asemănătoare, așa că nu ar trebui să fie surprinzător faptul că Razer Kraken Ultimate este puțin greu de distins de nenumăratele alte oferte marca Kraken. Aceasta pare a fi oferta premium din linia de produse Kraken, cu lumini LED colorate și sunet surround.

Cui se adresează Razer Kraken Ultimate?

Jucătorilor pe PC care doresc un set de căști de gaming cu LED-uri, completat cu caracteristici ce se pot sincroniza cu setările lor de jocuri.

Lucrătorii la domiciliu care caută ceva ușor și confortabil pentru a rezista la nesfârșitele teleconferințe prezente stilului de muncă trecut in ultimul timp la interacțiuni bazate pe Zoom.

Casti Razer Kraken Ultimate.

Cum este Razer Kraken Ultimate?

Sincer să fiu, dacă ai mai folosit un Razer Kraken, știi deja mai mult sau mai puțin cum este să folosești Razer Kraken Ultimate. Nu neapărat că nu este nimic nou la ele, doar nimic care să modifice atât de radical experiența pentru a o face să se simtă cu adevărat nouă. Cu toate acestea, acesta nu este neapărat un lucru rău.

Această cască este construită practic la fel ca toate celelalte căști Kraken. Are un cadru din aluminiu, cu o pernă de spumă de-a lungul benzii. Căștile sunt mari, cu pernițe groase umplute cu gel de răcire și spumă și acoperite cu piele sintetică pe părțile laterale și țesătură moale în partea de sus (unde căștile ating fața. Microfonul retractabil se află pe căștile din stânga. Practic, totul se simte foarte familiar și foarte confortabil. Oh, și acum se aprind LEDuri, dacă îți place asta.

Tampoanele pentru căști sunt groase și moi, astfel încât obținerea unei etanșări confortabile este ușoară. Țesătura de pe pernițele de urechi nu provoacă la fel de multă acumulare de căldură ca pielea, astfel încât urechile și capul dvs. vor rămâne reci chiar și după ce ați le-ați purtat ore în șir.

Jucătorii cu ochelari pot să se bucure și de acest set de căști, deoarece există canale ascunse pentru ochelari sculptate în plăcuțe pentru a scădea tensiunea atât de comună și pentru a facilita obținerea unei etanșări decente. O variantă de velur ar fi totuși apreciată, dar Razer a folosit această soluție de ceva vreme și funcționează bine. Jucătorii care poartă ochelari vor găsi canalele pentru ochelari o alegere confortabilă.

Folosirea căștilor este o chestiune destul de simplă. Razer Kraken Ultimate dispune de un buton de dezactivare a microfonului plasat pe microfon – doar strângeți vârful pentru a dezactiva sunetul. În plus, există un selector de volum și un buton de sunet surround pe spatele căștilor din stânga. Balamalele nu oferă o gamă teribil de largă de mișcare, așa că este nevoie de puțină ajustare pentru a se potrivi corect. În general, nu este nevoie de multă muncă pentru ca această cască de gaming să funcționeze.

Cu toate acestea, acest Kraken particular funcționează pe mai puține platforme decât majoritatea. Acesta este un set de căști de gaming USB, ceea ce înseamnă că într-adevăr funcționează doar pe computer.

În plus, setul de căști depinde de conectarea la Synapse a lui Razer pentru sunetul său surround. Aceasta înseamnă că butonul pentru activarea și dezactivarea sunetului surround nu va face altceva decât să se aprindă până când activați setarea în Synapse. Pornirea acesteia este, de asemenea, puțin capricioasă, deoarece multe jocuri vor folosi în continuare sunetul stereo până când le schimbați setările individuale în Synapse.

Cum sunt jocurile cu Razer Kraken Ultimate?

În ciuda problemelor pe care le-am avut cu software-ul Razer Synapse, Kraken Ultimate a oferit o experiență de joc uniform solidă. Jocurile precum Dauntless, Doom Eternal și Overwatch nu a oferit nicio problemă pentru căști. Combinația de țesătură și gel de răcire din pernițele pentru urechi a făcut ușoară purtarea căștilor pentru sesiuni de joc de mai multe ore. Acesta este un set de căști destul de ușor, așa că perioadele lungi de timp cu el pornit provoacă o solicitare minimă.

Razer Kraken Ultimate oferă sunet surround folosind sunetul spațial THX, care aparent oferă “o sferă de 360 de grade pentru o adâncime audio mai realistă.” Odată activat, sunetul surround a funcționat grozav – deși nu neapărat mai bine decât alte standarde concurente – în special în Doom, unde a rămâne în mișcare în timp ce ești înconjurat de o mare varietate de inamici este practic singura modalitate de a supraviețui.

Nu am avut niciodată probleme în a distinge ce fel de poziții diferite ocupau inamicii  în jur. Am murit încă mult, dar sunetul surround nu te va face mai bun la un joc, este doar o altă piesă a puzzle-ului.

Razer Kraken Ultimate blochează zgomotul?

Razer Kraken Ultimate oferă o izolare foarte bună pentru o cască de gaming. Nu se apropie cu nimic de anularea activă a zgomotului, dar căștile groase și moi fac o treabă bună blocând tipurile de sunet pe care le-ați întâlni acasă. La urma urmei, acesta este un set de căști doar pentru computer – nu este ca și cum va trebui să blocați sunetele din cafenele sau autobuzele zgomotoase în timp ce sunteți în aer liber.

Casti Razer Kraken Ultimate.

Cum sună Razer Kraken Ultimate?

Razer Kraken Ultimate oferă un sunet rezonabil de precis pentru un set de căști de gaming. Există o accentuare excesivă notabilă a sunetului de bass în intervalul de 50-200 Hz și o subaccentuare consistentă, deși ușoară în intervalul mediu și înalt. Nimic din acest lucru nu va face ca lucrurile să sune prea strident, dar răspunsul în frecvență ca acesta creează un risc de mascare auditivă, unde unele zgomote le îneacă pe altele din cauza echilibrării necorespunzătoare.

În muzică, aceasta înseamnă că EDM și alte genuri de muzică, care au un bass puternic în plină expansiune, vor suna probabil grozav pe Razer Kraken Ultimate. Totuși, acolo unde bassul proeminent există în tandem cu sunete medii și înalte, ar putea părea că vocea sau sunetele unor corzi și cinele se luptă să țină pasul.

Razer Kraken Ultimate oferă un sunet rezonabil de precis pentru un set de căști de gaming, deși cu o creștere vizibilă a bassului, care poate atrage fanii EDM.

La începutul videoclipului You Go Down Smooth de la Lake Street Dive, linia mare de bass vertical apare tare și clar, dar sunetele hi-hat-ului și tamburinei ar trebui să se audă puțin mai greu. Dimpotrivă, într-o melodie precum Kappa Conga Kappa de Danny Baranowsky, linia de bass ritmică conduce întreaga melodie și sunetul este la fel de dominant pe cât ar trebui să fie, în timp ce părțile melodice se amestecă într-un fel fără a fi complet înecate într-un mod foarte neplăcut.

În joc, un răspuns în frecvență ca acesta înseamnă că sunetele de explozii și focuri de armă vor fi puțin mai puternice decât în mod normal, ceea ce este bine dacă joci solo. Dacă joci în timp ce discuți cu partenerii, s-ar putea să descoperi că sunetele jocului îneacă mai ușor ceea ce spun alți oameni. Subaccentuarea sunetelor medii și înalte, în care se află majoritatea sunetelor de vorbire, nu se potrivește teribil de bine cu bassul amplificat în acest sens.

Cat de bun este microfonul?

Nu este nimic extraordinar de remarcabil la microfonul lui Razer Kraken Ultimate. La fel ca majoritatea microfoanelor căștilor pentru jocuri, există o dezaccentuare destul de abruptă în gama de bass, până la aproximativ 400 Hz, și o ușoară creștere a înaltelor. Acest lucru înseamnă că sunetele sibilante (sunetele S, Ș și F) vor apărea tare și clar, ceea ce este important pentru ca vorbirea să sune naturală. Cu toate acestea, oamenii cu voci mai profunde vor descoperi că uneori sună puțin ca și cum ar vorbi într-o cutie de conserve, deoarece basul sub-accentuat poate drena mult timbru natural.

Nu am întâmpinat niciodată probleme de claritate în timpul petrecut cu apeluri prin Zoom, Skype sau Discord, dar subaccentul în bass a fost destul de vizibil. În timp ce puteți folosi Kraken Ultimate pentru apeluri conferință pe PC, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere dacă aceasta este utilizarea principală a căștilor și lipsa flexibilității de a vă conecta la telefon nu este nici ea prea grozavă pentru asta.

Casti Razer Kraken Ultimate.

Ar trebui să cumpărați Razer Kraken Ultimate?

Dacă sunteți deja investit în dispozitivele Razer Chroma, asigurați-vă că aveți in casa si Kraken Ultimate.

Sunt multe de plăcut la Razer Kraken Ultimate. Sunt confortabile, ușoare și, cu Synapse, are funcții bine executate, chiar dacă puțin limitate. Audio este bun, iar microfonul funcționează destul de bine. Canalele pentru ochelari și tampoanele confortabile pentru căști sunt grozave pentru jucătorii cu ochelari. Cu toate acestea, practic toate aceste caracteristici sunt la fel de bune la modelele Kraken mai ieftine.

Razer Kraken X este o fracțiune din cost, iar pe PC singura diferență funcțională este standardul său de sunet surround diferit, plus că funcționează pe console. Dacă doriți cu adevărat toate caracteristicile Kraken Ultimate, în prezent este la jumătate de preț. Cum se compară Razer Kraken Ultimate cu Razer BlackShark V2?

Razer BlackShark V2 semnalează plecarea companiei de la designul tradițional al căștilor. Au un finisaj negru mat, cu semne minime de branding pe căștile pentru urechi și pe bandă, renunțând la exteriorul negru jet și la accente RGB găsite pe căști precum Razer Kraken Ultimate. Ambele căști sunt foarte confortabile, totuși BlackShark V2 vine cu pernițe moi pentru urechi, stratificate cu țesătură plasă și piele – oferind un nivel de confort care le face să se simtă ca și cum nimic nu este pe cap.

Când vine vorba de calitatea sunetului, BlackShark V2 este mult mai bun decât Kraken Ultimate. BlackShark V2 oferă un răspuns în frecvență neutru, găzduind atât jocul, cât și consumul general de conținut. În plus, includerea THX Spatial Audio și a profilurilor de sunet reglate THX pentru jocuri duc la o experiență de joc mai captivantă, în comparație cu sunetul surround virtual 7.1 tradițional.

Cu toate acestea, un avertisment major al BlackShark V2 este microfonul său. Subliniază în mod semnificativ frecvențele joase spre medii, ceea ce duce la o pierdere a clarității vocale. În timp ce microfonul lui Kraken Ultimate suferă de aceleași probleme, testele noastre arată că Kraken Ultimate pare să reproducă sunetele de frecvență medie puțin mai bine decât BlackShark V2.

Pentru un preț de vânzare de aproximativ 400 RON BlackShark V2 este o alternativă demnă la Kraken Ultimate, mai ales dacă nu aveți nevoie de iluminare RGB pe căștile dvs. de gaming.

Ce ar trebui să achiziționați în loc de Razer Kraken Ultimate?

Dacă sunteți în căutarea unor căști pentru PC, o mulțime de opțiuni sunt la fel de confortabile, complet echipate și adesea mai ieftine. Corsair HS60 Pro Surround face totul, cu excepția luminii, pentru aproximativ 350 RON. Dacă doriți să îmbunătățiți feedback-ul haptic al căștilor, Razer Kraken V3 HyperSense este o achiziție solidă. Obțineți sunet surround pe 7.1 canale, o potrivire confortabilă, un microfon detașabil și software Synapse (numai pentru Windows).

Logitech G Pro X oferă toate aceleași caracteristici audio ale Kraken Ultimate, doar că are și un software util cu funcțiile de microfon BlueVo!ce. Dacă vrei totuși să intri în ecosistemul Razer, dar nu îți pasă de luminile LED colorate, Razer BlackShark V2 Pro este o cască aproape superioară în orice alt mod, cu conectivitate wireless, performanță mult mai bună a microfonului și un bun răspuns în frecvență prietenos cu consumatorii, care nu exagerează cu bassul.

Verifică preț Razer Kraken Ultimate aici!


Citește și: