Receptor USB si casti Logitech G533.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căşti Logitech G533

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Modelul G533 aduce un contraargument interesant predecesorilor săi. Ia o poză cu modelele G633 și G933 din 2016, descendenții vechiului G930 – ce aveau un aspect de căști de controlor aerian, cu niște cupe în formă de coșciug, luminițe RGB și niște decorațiuni colțuroase. Estetica pentru gameri. Ia toate acestea și scoate-le din ecuație.

Cu ce rămâi? Probabil cu ceva ce arată precum noul model Logitech G533.

Design

Deci, poate ar trebui să rămână designul de controlor de trafic – G533 este un model mai mic decât cele precedente, însă diferența nu este foarte mare.

Are un aspect profesional. Nu sunt sigur că poza îi face dreptate modelului G533, deoarece multe lucruri plăcute la aceste căști sunt în detalii – felul în care banda de susținere se curbează în jurul cupelor, sau compartimentul în care intră microfonul. G533 îmi plac mai mult pe zi ce trece, având niște chestii noi pe care le descopăr după câteva săptămâni de folosire.

În opinia mea, acest set de căști de la Logitech arată cel mai bine. Nu că nu mi-ar plăcea G633/933 – acestea au un aspect spațios și ador microfonul ascuns. Microfonul modelului G533 este discret pentru o pereche de căști de gaming, însă nu este la fel de plăcut precum al G633.

Însă curbele netede ale G533, felul în care negrul mat și negrul piano se complimentează reciproc, cupele circulare – nu arată cu ce eram obișnuit de la Logitech. De la Razer, poate, sau de la o companie precum Audio-Technica sau Sennheiser, însă pentru Logitech, G533 este un pas uriaș în față, către un aspect mai plăcut.

G533 are o construcție mai bună decât G633/933. Este mai mare, însă mai ușor, iar forța de prindere nu este la fel de puternică precum a G633/933. Plasticul pare să fie de calitate înaltă, fără puncte care să scârțâie precum aveau G633/933 atunci când îndoaie.

Controalele căștilor G533 au fost simplificate puțin, comparativ cu G933 având un comutator pentru energie, un buton pentru volum, un port de încărcare Micro-USB și un buton G ce are funcția de a pune pe mut microfonul. Acesta este puțin cam nefolositor, din moment ce microfonul se pune pe mut atunci când îl întorci, deci l-am reprogramat pentru a controla sunetul surround, folosind software-ul Logitech, iar apoi i-am schimbat funcția din nou pentru a controla setările de egalizare.

După cum am spus, microfonul nu se retractează complet, precum o făcea la modelele G633/933, însă este foarte similar – are o bază fixă cu un braț flexibil ce se extinde. Există un singur LED roșu pentru a indica dacă acesta este pe mut sau nu, deși este mic și greu de văzut, iar acesta ar fi un alt punct în plus pentru a folosi capabilitățile de a da microfonul pe mut folosindu-te de funcția de întoarcere. Există și un filtru mic, despre care vom vorbi mai târziu.

Singurul lucru ce nu mă încântă este că cei de la Logitech continuă să folosească pânză ce zgârie cu toate modelele de căști. Îmi place mai mult imitația de piele și sunt dispus să mă încălzesc puțin mai mult și să am parte de un material mai moale, însă este un punct minor, iar cei de la Logitech nu sunt singurii ce folosesc pânză. Este ceva de care trebuie să ții cont. (Din fericire, pad-urile din micro-fibră folosite pentru G433 au fost adăugați și la G533, pe post de alegere opțională.)

Casti Logitech G533.

Performanță

Cei de la Logitech m-au încântat cu G533, ce este o versiune ce are mai puține funcții decât G633/933, însă ce folosește aceleași difuzoare – se presupune că au o calitate audio similară. Difuzoarele sunt doar un factor când vine vorba de sunetul căștilor și după ce am testat A/B G533 și G933, 933 are un avantaj.

Nu este o diferență majoră. Modelele împart același sunet plat, ce pare de studio, în timp ce G533 sunt puțin mai strălucitoare decât competiția, din momentul în care le scoți din cutie – mare parte datorită faptului că nu au un sunet copleșitor precum majoritatea căștilor de gaming. Este o mișcare bună din partea Logitech, lăsând utilizatorul să egalizeze sunetul după bunul plac, în loc să aleagă un singur profil audio.

Majoritatea utilizatorilor vor vrea să amplifice bass-ul, și, precum cu G933, recomand să se folosească setarea, ce este prost denumită, Drop the Bass, din software-ul Logitech, iar apoi să mai configurezi puțin până când îți place. Așa vei ajunge mai aproape de setările pe care utilizatorii le vor pentru gaming, având mai multă putere în sunet.

În ciuda asemănărilor, G933 încă au un avantaj. Există un avantaj pe care G933 îl are, sunetul este mai bogat, iar G533 nu are parte de asta. Mai ales la volume mici, G533 duce lipsă de oomph-ul asemănător G933, și se chinuie să ofere același soundstage amplu pe care îl oferă G933.

Performanța sunetului surround e cu dus și întors. G533 se chinuie puțin cu sunetul surround, însă modul virtual 7.1 sună prost uneori, oferind un efect de ecou pe care eu îl asociez cu seturile de căști proaste. Se aude doar uneori, iar dacă ai un mix surround bun, G533 vor oferi un sunet bun – de exemplu în Battlefield 1. Însă, în timp ce mi-a plăcut sunetul surround oferit de G933, nu aș spune că cel al G533 ar fi un punct în plus. Este adesea neplăcut.

Există niște diferențe mici, și există motive pentru care ar trebui să alegi G533 în locul celorlalte modele – nu doar că este un model ieftin, însă este mai atractiv și mai confortabil. Doar să nu faci greșeala să crezi că G533 și G933 sunt similare din moment ce vin de la aceeași companie și folosesc aceleași difuzoare.

Cum se compară cu performanța competitorilor? G533 are cel mai bun sunet dintre seturi de căști wireless din această categorie de preț. SteelSeries Arctis 7 este pe aproape – o alternativă bună. Sunetul wireless este în sfârșit excelent și la un preț accesibil.

Ar trebui să vorbim și despre microfonul unic al G533. Cei de la Logitech promovează filtrul pop miniatural al G533 – un cerc mic făcut dintr-un hibrid de spumă/pânză ce stă peste microfon. Are un aspect mult mai bun decât al filtrului standard, ce la seturile de căști are forma unei bile din spumă ce stă la capăt.

Funcționează? Din nou, am testat G533 comparativ cu G933, din moment ce amândouă au un design similar al microfoanelor, pe lângă noul filtru. Și da, G533 a redus unii plozivi (zgomotele de aer pe care le auzi uneori datorită sunetelor “B” și “P”). Funcționează foarte bine acest lucru.

Deși poate fi ciudat. Microfonul căștilor G533 tot nu este suficient de bun pentru a putea înregistra un podcast, însă nu cred că echipa ta va observa lipsa plozivilor. Există și competitori care se aud la fel de bine ca G533 (sau mai bine), fără a avea nevoia unui filtru pop miniatural – aceasta este o îmbunătățire a celor de la Logitech, însă nu este o inovație.

Casti Logitech G533.

Concluzie

Dacă vrei o pereche de căști wireless pentru PC, G533 este noua mea recomandare. Compensează lipsa den sunet, comparativ cu G933, cu prețul ieftin, potrivirea confortabilă și aspectul neted. Arctis 7 este mai greu de respins ca alternativă – este mult mai confortabil decât G533, însă consider că G533 are un sunet mai bun.

Asigură-te că le vei folosi doar pe PC, deoarece G533 merge doar pe acesta – nu au suport oficial pentru telefon și nici pentru console, în timp ce Arctis 7 și G933 le suportă pe ambele. Acesta este ultimul factor ce te-ar putea face să alegi o alternativă, însă G533 este o opțiune excelentă de căști wireless la un preț mic.

Verifică preț Logitech G533 aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL