Casti Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp.

Review căști gaming Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp

Turtle Beach Elite Pro 2 adaugă o mulțime de funcții cu SuperAmp, dar poate depăși problemele grave de software? Turtle Beach Elite Pro 2 adaugă o mulțime de funcții și câteva bătăi de cap la o cască de gaming, de altfel destul de bună.

Pro

  • Confortabile
  • Sunet bun
  • Bine făcute

Contra

  • Software stricat
  • Scumpe

Turtle Beach a făcut câteva căști de gaming cu adevărat solide în trecut. Unele dintre ele au fost simple și bine executate, în timp ce altele au inclus caracteristici care nu aveau prea mult sens. Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp trece o linie fină între aceste două rezultate. Sunt construite pe același cadru grozav ca Turtle Beach Elite Atlas, dar caracteristicile pe care le adaugă complică lucrurile.

Este Elite Pro 2 doar un alt set de căști de gaming scump care adaugă trucuri în loc de valoare, sau există mai mult?

Pentru cine este Turtle Beach Elite Pro 2?

  • Jucătorii care doresc ceva ce pot folosi fie cu PC-ul sau cu consola și să nu piardă funcții între platforme.
  • Lucrători la domiciliu care doresc ceva confortabil și care să se potrivească bine cu ochelarii.

Casti Turtle Beach Elite Pro 2.

Cum este Turtle Beach Elite Pro 2?

Alăturându-se căștilor precum SteelSeries Arctis Pro, Turtle Beach Elite Pro 2 include o unitate SuperAmp — un selector de volum mare pe care îl puteți asocia cu telefonul folosind o aplicație și controla tot felul de setări. Setul de căști în sine este unul destul de simplu, așa că multe dintre detaliile utilizării se reduc la modul în care interacționați cu SuperAmp.

Referindu-ne la căștile de gaming, Turtle Beach Elite Pro 2 sunt destul de bine construite. Acesta este un set de căști de gaming în principal din metal, cu o bandă de suspensie confortabilă și balamale rotative care vor lăsa căștile să stea plat. Căștile sunt realizate din spumă cu memorie, acoperite cu piele pe părțile laterale și țesătură flexibilă asemănătoare spandexului deasupra. Oamenii cu ochelari pot dori ceva cu velur, dar căștile au caneluri sculptate pentru a ușura presiunea, așa că obținerea unei etanșări decente nu ar trebui să fie prea dificilă. Cu siguranță nu am avut niciodată probleme.

Elite Pro 2 este un set de căști robust și confortabil. Are ceva greutate, dar banda de suspensie îl face să se odihnească confortabil chiar și pentru sesiuni lungi.

De fapt, utilizarea Turtle Beach Elite Pro 2 este și destul de simplă. Nu există comenzi la bord (cu excepția unui comutator de dezactivare a microfonului în cablu), așa că obișnuirea cu căștile este într-adevăr doar o chestiune de ajustare pentru a se potrivi corect. Controlul volumului setului de căști se află în unitatea SuperAmp, care acționează ca un intermediar pentru setul de căști și orice platformă pe care joci. Acesta este un set de căști de gaming de 3,5 mm, dar SuperAmp se conectează prin USB (sau USB și optic dacă preferați).

Ce poate face SuperAmp-ul?

SuperAmp în sine oferă tot felul de funcții pe care le puteți accesa folosind aplicația Turtle Beach. Din păcate, deși aplicația există pe Windows și MacOS, doar versiunea mobilă oferă de fapt o funcționalitate semnificativă (aplicația desktop este doar pentru actualizări de firmware). Aceasta înseamnă că trebuie să vă conectați la SuperAmp prin asociere prin Bluetooth, ceea ce mi s-a părut neplăcut și extrem de inconsecvent.

Chiar și după reinstalarea software-ului cu reporniri multiple, experimentez că aplicația se închide sau conexiunea scădea practic la fiecare 15-20 de secunde. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când trebuia să schimb o setare, trebuia să asociez din nou SuperAmp-ul cu telefonul meu, să pornesc aplicația, să schimb o setare și să sper că nu s-a blocat (de multe ori nu s-a întâmplat). Aplicația în sine oferă funcții precum sunetul surround, moduri separate pentru PC și consola pe care o alegeți, cu o serie de setări EQ și microfon – dacă ar funcționa constant, cel puțin.

Chiar și în cele mai bune situații, software-ul pentru căștile de gaming poate fi destul de incomod. Chiar dacă nu au existat probleme critice de conexiune, adăugarea unui alt dispozitiv în amestec face totul mai complicat. Dacă doriți să ajustați setările căștilor dvs. de gaming în mijlocul unui joc, nu trebuie să vă scoateți telefonul pentru a face acest lucru.

Cu toate acestea, chiar și cu toate caracteristicile pe care le adaugă, aplicația nu este cu adevărat necesară. Dacă sunetul stereo este suficient pentru tine, nu există o mulțime de caracteristici esențiale oferite, și în esență transformă SuperAmp-ul într-un mare buton de volum.

Casti Turtle Beach Elite Pro 2.

Cum sunt jocurile cu Turtle Beach Elite Pro 2

Turtle Beach Elite Pro 2 oferă o experiență de joc destul de grozavă odată ce obțineți setările corecte. Folosind SuperAmp, setul de căști oferă un mod PC și consolă (versiunea PlayStation 4 este cea pe care am folosit-o) și sunet surround DTS:X 2.0 pe ambele platforme. Dacă reușiți să activați aceste setări pentru a fi păstrate – deseori atunci când aplicația întrerupe conexiunea, orice modificări pe care încercați să le faceți nu sunt salvate – veți avea o experiență de joc bună.

Jucând pe PC, Elite Pro 2 nu s-a luptat niciodată să echilibreze sunetele jocului cu coloanele sonore ale unor titluri precum Sunset Overdrive orientat spre punk-rock sau Risk of Rain 2, mai electronic. În plus, sunetul surround a funcționat bine în jocuri precum Overwatch și Control pe PlayStation 4, gestionând semnale audio poziționale în multiplayer, precum și mai multe efecte atmosferice. După cum spunem tot timpul, sunetul surround nu este cea mai necesară caracteristică din lume – nu te va face mai bun la un joc, ci doar oferă puțin mai multe informații. Dacă SuperAmp-ul nu merită pentru dvs. să fie folosit, probabil că nu pierdeți mare lucru.

Cum se aud Turtle Beach Elite Pro 2?

În timp ce utilizarea SuperAmp-ului inclus poate adăuga un grad de frustrare, în esență, Turtle Beach Elite Pro 2 are un sunet foarte precis. Există o ușoară, dar constantă supraaccentuare în gama de bass și o scădere în înalte, dar nu suficientă pentru a suna vreun pic distorsionat.

În muzică, răspunsul în frecvență ca acesta este excelent pentru muzica electronică. Bassul amplificat va face ca o mulțime de bătăi și tonuri de bass să sune puțin mai proeminente, fără a îneca neapărat nimic altceva.

În „out of sight” de Run the Jewels, ritmul care conduce sunetul este puternic și într-adevăr iese în evidență, dar niciodată atât de mult încât să înece versurile lui El-P sau Killer Mike. Muzica bazată pe o mulțime de cinele și corzi mai ușoare ar putea fi puțin mai silențioasă, dar acest tip de muzică sună grozav cu Turtle Beach Elite Pro 2.

În joc, ieșirea audio este cu siguranță adaptată pentru shootere și alte jocuri în care focurile de armă și exploziile reprezintă o mare parte din profilul sunetului. Bassul amplificat înseamnă că zgomotul care stă la baza acestor tipuri de sunete va fi și mai vizibil. Mai subtil sună pașii în jocuri precum Fortnite și ar putea fi puțin greu de identificat în momentele aprinse, dar nu ar trebui să întâmpinați prea multe probleme.

Turtle Beach Elite Pro 2 oferă o izolare destul de medie pentru o cască de gaming. Pernițele pentru urechi sunt groase, iar suprafața materialului ușurează obținerea etanșării; dar nu vă așteptați ca acest lucru să blocheze mult mai mult decât zgomotul unui frigider.

Casti Turtle Beach Elite Pro 2.

Cum este microfonul?

În mod similar, microfonul căștilor este destul de standard pentru o cască de gaming. Există o dezaccentuare foarte pronunțată în gama de bass și o ușoară supraaccentuare în gama înaltă. Dacă aveți o voce medie sau înaltă, probabil că nici măcar nu veți observa acest tip de ieșire, dar oamenii cu voci foarte profunde s-ar putea auzi mai puțin și ușor distorsionat.

Ar trebui să cumpărați Turtle Beach Elite Pro 2?

Ai putea găsi produse mult mai slabe, dar există opțiuni mai bune și mai ieftine.

Pe lângă software, nu este nimic în neregulă cu Turtle Beach Elite Pro 2. Căștile sunt confortabile, sună bine, ușor de utilizat și, într-o zi bună, oferă o gamă de caracteristici decentă. Cu toate acestea, dacă sunetul surround atât pe PlayStation 4, cât și pe PC este ceea ce căutați, HyperX Cloud Flight S face acest lucru wireless, ceea ce este grozav. Razer BlackShark V2 Pro este o altă opțiune excelentă, în special pentru jucătorii pe computer. Dispune de THX Spatial Audio, controale EQ prin Razer Synapse, calitate și izolare bună a sunetului și calitate excelentă a microfonului.

Turtle Beach Elite Pro 2 probabil nu este cea mai bună opțiune pentru jucătorii care doresc o unitate de amplificare cu fir odată cu căștile lor de gaming. SuperAmp este o unitate mică și drăguță pe care să o aveți pe birou, dar având în vedere că software-ul său abia dacă funcționează, este în esență un buton de volum glorificat. SteelSeries Arctis Pro oferă o experiență similară cu unitatea sa GameDAC, doar că nu se bazează pe software extern și oferă mult mai multe funcții la același preț.

Dacă aceste două funcții nu contează pentru tine, aproape sigur aceasta nu este un set de căști de gaming pe care să dai banii. Sunt costisitoare dacă sunteți doar în căutarea unor căști obișnuite, cu fir pentru jocuri. Opțiuni precum HyperX Cloud Alpha, Corsair HS60 Pro Surround sau chiar Recon 70 de la Turtle Beach ar putea fi potrivite mai bine pentru cei care doresc ceva simplu și toate sunt mult mai ieftine.

În esență, căștile pentru jocuri sunt menite să simplifice experiența audio a jucătorilor. Găsirea unui echilibru între caracteristici și preț este întotdeauna o experiență dificilă. Cu toate punctele sale forte, Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp chiar complică lucrurile și doar asta le face mai greu de recomandat.

Verifică preț Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp aici!


Citește și: