Casti HyperX Cloud Mix negre.

Review căști gaming HyperX Cloud Mix

HyperX Cloud Mix este scump, confortabil, plin de funcții și… destul de medii? În ciuda pedigree-ului și a calității aparente a construcției, HyperX Cloud Mix este, în cele din urmă, un set de căști scump, mediu.

Pro

  • Foarte confortabile
  • Opțiuni de conectare prin Bluetooth și prin cablu
  • Durata de viață a bateriei
  • Suport decent pentru codec

Contra

  • Sunet mediu
  • Bluetooth înseamnă că nu există wireless gaming
  • Wireless nu funcționează când este conectat

Căștile de gaming HyperX sunt cunoscute pentru câteva lucruri: sunt confortabile, sună bine și, adesea, sunt destul de elegante. Cu o paletă de culori alb și auriu roz, HyperX Cloud Mix setează cu siguranță stilul.

Pentru cine este HyperX Cloud Mix?

Jucătorii care doresc niște căști care să funcționeze pe PC și pe consolă și le place ideea de ceva cu puțin mai mult stil.

Lucrătorii la domiciliu care doresc ceva suficient de confortabil pentru a fi purtat o zi întreagă și poate vor ceva mai puțin gamer-y.

Oricine caută un set de căști care să comute frumos între jocuri și ascultare din mers.

Cum sunt HyperX Cloud Mix?

Imediat veți observa aspectul foarte diferit al acestui model de HyperX Cloud Mix. Da, HyperX, la fel ca Razer și alți producători de periferice pentru jocuri, a început să vizeze mai mult decât aspectul de gamer înrăit. Compania a respectat întotdeauna o estetică puțin mai sobră în căștile sale de gaming, dar aducerea rozului auriu și alb pastel la combinație invită oamenii care își doresc ceva mai aproape de o declarație de modă. Nu lăsați asta să vă păcălească: înăuntru există de fapt o cască destul de solid construită.

HyperX Cloud Mix este o cască de gaming stereo închisă, construită pe un cadru metalic învelit în perne groase. Căștile au drivere dinamice de 40 mm și pernițe groase pentru urechi din piele. Nu numai că aceste căști Cloud Mix se simt foarte solid construite, dar sunt și extrem de confortabile – pentru sesiuni lungi de joc, sunt un vis de purtat. Pielea nu este ideală pentru jucătorii cu ochelari, dar pernele sunt suficient de moi încât să nu fie o problemă prea mare.

Această cască este compatibilă cu aproape orice tip de dispozitiv, în diferite grade. În primul rând, este un set de căști de gaming care se poate conecta la console și PC prin intermediul 3,5 mm. Dacă trebuie să renunțați la fire și să vă conectați prin Bluetooth, puteți activa funcția wireless și puteți alege între codecurile SBC, AAC, aptX și aptX Low Latency. Preferăm AAC și aptX Low Latency aici, mai ales pentru că oferă cea mai bună calitate audio, în funcție de dispozitivul dvs. (AAC pentru dispozitivele iOS și aptX pentru orice altceva).

Cu toate acestea, acestea nu sunt căști de gaming wireless. Consolele generale nu acceptă audio Bluetooth, iar când utilizați funcționalitatea wireless a căștilor, microfonul detașabil nu funcționează, așa că rămâneți blocat cu unul intern.

Când îl utilizați wireless, acest set de căști este conceput pentru a se conecta la un telefon și poate la un laptop. În plus, nici măcar nu puteți folosi cele două moduri în același timp, ceva ce oferă deja căștile precum SteelSeries Arctis Pro. Dacă sunteți conectat la computer prin intermediul unui dispozitiv de 3,5 mm, comenzile Bluetooth nu răspund complet – nici măcar nu puteți utiliza butonul de pornire.

Accesorii si casti HyperX Cloud Mix.

HyperX include accesorii?

HyperX Cloud Mix vine cu destul de multe accesorii suplimentare. În cutie, există setul de căști, cablul său detașabil de 3,5 mm, o prelungire de 3,5 mm și un splitter pentru utilizare pe computer, un microfon detașabil, un cablu scurt de încărcare USB și o geantă de transport albă.

Cât de bună este bateria din HyperX Cloud Mix?

În modul Bluetooth, HyperX susține că aceste căști Cloud Mix pot funcționa până la 20 de ore de redare cu o singură încărcare – la testarea noastră, s-au descurcat și mai bine. Adesea, când testăm durata de viață a bateriei, căștile scot în general un timp mai mic. Testăm la un volum puțin mai mare (-75dB) decât folosesc mulți oameni, astfel încât consumul de energie este puțin mai mare. Cu toate acestea, HyperX Cloud Mix a trecut peste 20 de ore, funcționând puțin peste 26 de ore cu o singură încărcare.

Cum folosești HyperX Cloud Mix prin Bluetooth?

În modul Bluetooth, căștile se bazează pe butoanele încorporate, mai degrabă decât pe comenzile în linie.

HyperX Cloud Mix acceptă conexiuni wireless prin Bluetooth, dar, spre deosebire de multe căști de gaming cu suport Bluetooth, nu poate gestiona conexiuni simultane cu fir/wireless. De fapt, nici măcar nu veți putea asocia căștile cu un dispozitiv Bluetooth fără a deconecta mai întâi cablul detașabil de 3,5 mm și microfonul boom.

După aceea, țineți apăsat butonul de pornire timp de aproximativ cinci secunde, până când indicatorul LED alternează între roșu și albastru, ceea ce înseamnă că setul de căști este în modul de asociere. Apoi găsiți HyperX Cloud Mix în meniul Bluetooth al dispozitivului dorit și asociați-l cu acesta. Comenzile de la bord vă vor permite să reglați volumul, să răspundeți la apeluri și să redați muzică.

Jocuri cu HyperX Cloud Mix

HyperX Cloud Mix oferă o experiență de joc total acceptabilă. Setul de căști este foarte confortabil, așa că nu am avut probleme la purtarea lui pentru sesiuni de joc foarte lungi. Acesta este un set de căști stereo, care este perfect, deși ar putea dezamăgi jucătorii de Fortnite. În cele mai multe situații, am avut puține dificultăți în a prelua indicații audio de poziție în jocuri precum Dauntless și Overwatch, iar funcția de conversie 7.1 a Overwatch funcționează și ea destul de bine.

Deoarece setul de căști folosește o conexiune de 3,5 mm atunci când joci, nu am avut niciodată probleme de compatibilitate, mai ales având în vedere că este inclus un splitter. Nu a contat dacă foloseam Discord în timp ce jucam League of Legends sau The Outer Worlds conectat la un controler PlayStation 4 – totul a funcționat ca prin farmec.

Casti HyperX Cloud Mix negre.

Cum sună HyperX Cloud Mix?

Pentru a fi complet sincer, mă așteptam cu adevărat ca HyperX Cloud Mix să sune mai bine. Venind de la aceeași companie, cu sunet stelar Cloud Alpha și Cloud Orbit — căști la capetele opuse ale spectrului de prețuri. Părea că ar fi o super afacere. Sincer, acest set de căști nu sună rău – este doar țintit pentru un anumit set de jocuri (first-person shooters). HyperX Cloud Mix oferă un sunet destul de precis în gamele de bass și medii și înalte ușor subliniate. Acest lucru nu este chiar atât de ciudat, deoarece multe căști cad în același interval pentru a evita rezonanțe naturale în ureche.

Acest lucru înseamnă că nu veți avea o problemă cu bassul amplificat la niveluri zdrobitoare – ceva cu care se luptă multe căști de gaming. Cu toate acestea, dacă utilizați chatul vocal, este posibil să nu auziți anumite părți ale vorbirii la fel de clar, cum ar fi sunete sibilante, care pot fi subtile, dar fac o mare diferență în vorbirea cu sunet natural.

În muzică, asta înseamnă că sunetele cinelelor și ale unor corzi ar putea suna puțin mai încet decât s-a dorit, dar nu ar trebui să ai nicio problemă cu liniile de bass care îneacă restul unei melodii (cel puțin atunci când nu ar trebui). Antigua Supermarket de la Engelwood este un bun exemplu în acest sens. Există o linie de chitară ritmică foarte slabă și, în ciuda liniștii relative a întregului cântec, este încă puțin prea greu de auzit.

HyperX Cloud Mix oferă o izolare destul de bună pentru o cască de gaming. Nu se apropie de nivelurile ANC, dar tampoanele pentru căști sunt groase și obținerea unei etanșări bune este foarte ușor. În casă, acest lucru ar trebui să te izoleze destul de bine de majoritatea zgomotelor obișnuite, cum ar fi un televizor care merge într-o altă cameră sau zgomotul unui frigider pe hol. Când vă plimbați, acest lucru nu va bloca zgomotele traficului (probabil un lucru bun), dar nici nu vei fi acaparat de ele.

Cum este microfonul?

Microfonul detașabil al lui Cloud Mix este destul de mediu pentru un set de căști de gaming, cu o dezaccentuare notabilă pe partea inferioară a spectrului audio și o creștere semnificativă a înaltelor. Înaltele amplificate acoperă de obicei gama de sunet ocupate de sibilanții, făcându-le mai puternice pentru a menține vocile oamenilor să sune natural. Cu toate acestea, dezaccentuarea de gama joasă înseamnă că oamenii cu voci foarte profunde ar putea suna puțin distorsionat, iar microfonul va avea dificultăți să capteze și să scoată cu precizie variațiile în tonuri joase.

Dacă sperați la o experiență de streaming cu un sunet mai profesionist, poate doriți să alegeți un microfon extern, cum ar fi HyperX Quadcast sau un alt microfon USB pentru a vă îmbunătăți puțin jocul. Deși este o investiție sigură, dacă doriți o calitate audio mai bună aveți nevoie de altceva decât de microfonul de pe HyperX Cloud Mix.

Casti HyperX Cloud Mix negre.

Ar trebui să cumpărați HyperX Cloud Mix?

Probabil ca nu. Ai putea obține ceva mai bun, dar ai putea merge și mult mai rău.

HyperX Cloud Mix are multe de oferit, dar au diverse neajunsuri în câteva moduri. Sunt extrem de confortabile, construite pe un cadru aproape identic cu HyperX Cloud Alpha, dar sună relativ mai rău. Au o durată de viață a bateriei destul de fantastică, dar nu le poți folosi wireless pentru jocuri.

HyperX Cloud Mix este un set de căști bun, dar se pare că este tras în prea multe direcții pentru a acoperi perfect oricare dintre bazele sale. Dacă doriți ceva care să se conecteze la telefonul dvs. wireless și să funcționeze în continuare pentru jocuri și nu vă deranjează că este un set de căști destul de modest, aveți grijă.

Ce ar trebui să cumperi în schimb?

La “doar” 1000 RON , există o mulțime de alternative grozave. Beyerdynamic CUSTOM Game oferă un sunet mai bun, o ieșire de bass personalizabilă și un microfon mult mai bun. Pentru 7-800 RON, SteelSeries Arctis 7 oferă o serie de caracteristici suplimentare și funcționalitate wireless consecventă pe mai multe platforme. Cloud Alpha sună mai bine și este sub 500 RON.

În cazul în care căutați căști de gaming cu Bluetooth, nu există multe opțiuni, dar JBL Quantum 800 oferă toate aceleași caracteristici precum Cloud Mix, plus că sunt wireless și au sunet surround și anulare a zgomotului. Pentru o lungă perioadă de timp, aproape singurul alt produs demn de luat în seamă a fost Audeze Mobius, care este practic cel mai bun set de căști de gaming de pe piață – se întâmplă să coste, de asemenea, 1800 RON. Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat în ultimul an. Căști precum SteelSeries Arctis 9, Razer Kaira Pro și EPOS Sennheiser GSP 670 oferă toate caracteristici comparabile, cu suport simultan pentru conexiunea wireless Bluetooth și USB.

Verifică preț HyperX Cloud Mix aici!


Citește și: