Casti Corsair Virtuoso Wireless SE.

Review căști gaming Corsair Virtuoso Wireless SE

Căștile de la Corsair arată bine, se simte bine și sună bine, dar merită prețul destul de mare?

Corsair Virtuoso Wireless SE

Corsair Virtuoso Wireless SE este o cască de gaming scumpă, cu un microfon minunat, sunet decent, o autonomie bună a bateriei și o construcție confortabilă și robustă. Cea mai mare parte din capabilități sunt atinse la fel de bine de căști de gaming considerabil mai ieftine, dar este totuși un pachet destul de convingător.

Pro

  • Microfon
  • Confortabile
  • Durata de viață a bateriei
  • Calitatea construcției

Contra

  • Preț
  • Acumularea de căldură este o problemă

În timp ce multe dintre produsele de gaming ale Corsair se întind pe o gamă largă de prețuri, căștile de gaming ale companiei au oferit întotdeauna un sunet și funcții decente la prețuri relativ modeste. Acum Corsair caută să intre într-un teritoriu puțin mai scump cu o nouă gamă de produse. Corsair Virtuoso Wireless SE costă mai mult de două ori cele mai scumpe căști Corsair Void, oferind o construcție premium, un microfon de ultimă generație și o suită de funcții software.

O mulțime de căști de gaming scumpe se încarcă cu funcții și se poticnesc atunci când vine vorba de elementele fundamentale. Acestea evită respectivele greșeli?

Nota editorului: această revizuire Corsair Virtuoso Wireless SE a fost actualizată pe 16 august 2021, pentru a aborda Corsair Virtuoso RGB Wireless XT.

Cui se adresează Corsair Virtuoso Wireless SE?

Jucătorilor care doresc să cheltuiască mult pentru ceva care poate funcționa peste tot.

Lucrătorilor la domiciliu care au nevoie de ceva care să reziste toată ziua și să sune bine la un apel Zoom.

Casti Corsair Virtuoso Wireless SE.

Cum este Corsair Virtuoso Wireless SE?

Este destul de clar de la început că acest set de căști Corsair Virtuoso Wireless SE este un produs considerabil mai scump decât majoritatea căștilor de gaming. Multe dintre cele mai bune căști de gaming de pe piață sunt foarte accesibile, dar multe dintre ele sunt totuși construite din plastic ieftin și se simt puțin șubrede. Acesta este un set de căști de gaming construit ca o piesă hardware audio de ultimă generație. La 372 de grame, acest set de căști are o greutate decentă, distribuită suficient de bine încât să nu devină niciodată inconfortabil. Cadrul este construit aproape în întregime din aluminiu, cu o bandă acoperită cu piele și balamale care se rotesc pentru a se așeza în ambele direcții.

Căștile sunt la fel de bine construite. Nu se aude scârțâit sau zgomot reverberat atunci când faceți ajustări în timp ce îl purtați. Pernițele pentru urechi sunt realizate din spumă cu memorie groasă și moale, învelite în piele – sunt foarte confortabile, iar stabilirea unei etanșări decente este ușoară, deși acumularea de căldură este cu siguranță o problemă. Jucătorii cu ochelari pot prefera ceva cu cupe de urechi acoperite cu velur, deoarece pielea poate cauza probleme în jurul brațelor unei perechi de ochelari.

Totuși, tot acel aluminiu frezat și amortizarea de pluș nu poate masca faptul că setul de căști Corsair Virtuoso Wireless SE este încă o cască de gaming; toate capcanele tipice sunt încă prezente. Un microfon grozav cu boom se întinde din casca stângă, iar logo-ul Corsair de pe fiecare parte este umplut cu lumini LED colorate (și personalizabile). În plus, există o mulțime de comenzi la bord și porturi care nu acoperă atât de subtil marginile inferioare. Dacă altfel nu ar fi atât de bine puse la punct, acestea ar părea la fel de strălucitoare ca orice altceva de pe piață.

De fapt, folosirea căștilor este destul de grozavă. Această cască de gaming wireless se poate conecta la computerul, dispozitivul mobil sau consola la alegere folosind un cablu de 3,5 mm, un cablu USB sau wireless cu un dongle USB RF de 2,4 GHz (inclus cu setul de căști). Sunt lucruri destul de standard, dar apreciate la fel. În ciuda tuturor opțiunilor, setul de căști oferă în cele din urmă un proces simplu plug-and-play.

Cum să vă conectați căștile pentru jocuri

Comenzile sunt de asemenea, aranjate destul de bine. Multe căști cad în capcana de a avea o grămadă de cadrane și butoane care arată și se simt practic la fel, dar Corsair Virtuoso Wireless SE nu are această problemă. Există un comutator, un cadran și un buton, așa că indiferent de ce ați atinge, nu veți fi confuz cu privire la ceea ce se va întâmpla. Cadranul controlează volumul căștilor, comutatorul schimbă între modurile cu fir și wireless, iar butonul dezactivează microfonul detașabil – de fapt face parte din microfon în sine, așa că deconectarea acestuia scapă și de buton.

Microfonul este destul de unic printre căștile de gaming. Corsair îl numește un microfon „de tip broadcast” (mai multe despre asta mai târziu) și se conectează la setul de căști folosind mini-USB, mai degrabă decât mufa tipică de 3,5 mm. Aceasta înseamnă că microfonul și butonul său sunt de fapt capabile de lucruri mai complexe atunci când sunt asociate cu aplicația însoțitoare Corsair iCue.

În panteonul software-ului pentru căști de gaming, iCue se află undeva la mijlocul pachetului. Cu siguranță nu este cel mai bun din punct de vedere al aspectului sau al opțiunilor și nici nu este atât de rău încât experiența de utilizare a căștilor să fie mai proastă pentru implicarea lui. Instalarea aplicației oferă acces la o suită de funcții suplimentare, inclusiv sunet surround virtual 7.1, presetări suplimentare EQ și posibilitatea de a personaliza LED-urile colorate de pe părțile laterale ale căștilor.

În plus, instalarea aplicației modifică puțin comportamentul microfonului – diferitele bipuri care indică când este dezactivat sau nu sunt înlocuite cu o voce înregistrată care spune aceleași informații și ținând apăsat butonul de sunet comută monitorizarea microfonului.

Dacă sunteți în căutarea unui set de căști de gaming ca o soluție mai practică pentru afaceri realizate în principal prin Zoom, este foarte posibil ca nimic din aceste lucruri să nu conteze pentru dvs. Nu vă faceți griji, puteți sări cu ușurință peste descărcarea aplicației și să aveți o experiență perfectă. Va acționa ca un primer dacă decideți vreodată să îl conectați la o consolă.

Casti Corsair Virtuoso Wireless SE.

Cum este bateria lui Corsair Virtuoso Wireless SE?

Corsair susține că Virtuoso Wireless SE poate funcționa până la 20 de ore cu o singură încărcare, iar în testele noastre am constatat că a durat 23 de ore de redare consistentă la ~75 dB. Obțineți rezultate și mai bune dacă ascultați la un volum mai mic decât atât, deși menținerea luminilor LED aprinse va afecta durata (le puteți opri în iCue). Setul primer are un mod de repaus încorporat, pe care îl puteți regla în iCue, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să-l reîncarce prea des.

Este Corsair Virtuoso Wireless SE bun pentru jocuri?

Pe PC și PlayStation 4, Corsair Virtuoso Wireless SE s-au dovedit foarte capabile, atât prin conexiuni USB cu fir, cât și wireless. Căștile au fost confortabile pentru mine chiar și în timpul sesiunilor lungi de joc. Am jucat o mare parte din Persona 5 Royal pe PlayStation 4 și am echilibrat abil coloana sonoră funky a jocului, zeci de ore de lucru voice-over și o varietate destul de eclectică de efecte sonore. Pe PC, setul de căști a gestionat foarte bine amestecul aleatoriu de focuri de armă și zgomote inamice în Risk of Rain 2.

După cum am menționat mai sus, Corsair Virtuoso Wireless SE oferă suport pentru sunetul surround virtual 7.1 folosind aplicația sa iCue. Căștile acceptă și Windows Sonic Spatial Audio – ceva disponibil atât pe PC, cât și pe Xbox One, iar ambele opțiuni funcționează bine. Jucând un joc precum Overwatch, nu am avut niciodată probleme în a înțelege direcția generală din care veneau sunetele. Amintiți-vă, sunetul surround nu este caracteristic audio pentru jocuri. Sunetul stereo nu este, de fapt, cu mult mai puțin precis decât acesta – sunetul surround nu te va face mai bun la Fortnite, doar oferă puțin mai multe informații, oricât de frumos ar fi.

Cum sună Corsair Virtuoso Wireless SE?

Corsair Virtuoso Wireless SE oferă un sunet destul de precis pentru căștile de gaming. Nu există nimic aici care să fie atât de nepotrivit încât să aibă un impact serios asupra experienței de ascultare medie, deși acesta nu este un set de căști pentru cineva care urmărește o experiență audio perfect precisă.

Există un accent notabil în intervalele de bass și medii în jurul valorii de 200 Hz și, respectiv, 1000 Hz, în puncte care ating până la 5 dB – în general, considerată o creștere de aproximativ 50% a volumului. Există, de asemenea, o dezaccentuare destul de pronunțată în gama superioară. Acestea nu sunt totuși la fel de mari – o mulțime de căști fac acest lucru pentru a evita rezonanțe naturale în ureche.

Frecvențele joase, medii și înalte

Ieșirea audio ca aceasta este excelentă pentru muzică electronică sau pentru cea care doar favorizează gama joasă în general. În Pac-Man de către Gorillaz și ScHoolboy Q, toba și partea de bass distorsionată care conduc melodia sunt cu adevărat clare. Cu toate acestea, diferitele zgomote ascuțite care construiesc fundalul cântecului, precum și părțile mai eterice ale coardelor, sunt puțin mai puțin proeminente.

Tonurile de tobe și bass se aud foarte clar.

În joc, răspunsul în frecvență ar trebui să fie perfect pentru orice doriți să jucați. Multe căști de gaming măresc în mod serios puterea de bass în numele unei imersiuni extraordinare și al exploziilor care vă fac creierul să vibreze. Există puțin din asta aici, dar nu atât de mult încât să mascheze alte sunete mai silențioase. Pe scurt, nu ar trebui să aveți probleme în a auzi pașii în Valorant, chiar dacă armele trag în acel moment.

Luând în considerare toate lucrurile, Corsair Virtuoso Wireless SE oferă cea mai bună izolare pe care o veți găsi într-o cască de gaming. Nu există nimic care să se apropie de anularea activă a zgomotului aici, dar căștile groase din piele sintetică fac cu adevărat o treabă grozavă blocând frecvențele medii și înalte. Dacă joci doar acasă, sunetele tipice precum zgomotul unui computer sau al unui frigider nu ar trebui să distragă prea mult atenția. Acestea chiar s-ar descurca bine într-un cadru de cafenea, atâta timp cât ești în regulă cu o estetică Lite Brite în public.

Cum este microfonul Corsair Virtuoso Wireless SE?

Corsair susține pe spatele cutiei că Virtuoso Wireless SE are un microfon de „calitate de broadcast”. Nu știu dacă aș merge atât de departe, dar dacă vreo cască de gaming ar putea face această afirmație, ar fi aceasta. Din punct de vedere al răspunsului în frecvență, acest microfon este foarte precis, cu o ieșire neutră pe toate planurile. În plus, nu suferă de problemele de volum (sau mai degrabă de putere) cu care se confruntă majoritatea microfoanelor cu căști pentru jocuri. Este tare, clar și precis – sincer, sună grozav.

Încă nu l-aș alege peste un microfon detașat pentru a înregistra ceva de genul unui podcast – parțial din cauza tuturor funcțiilor suplimentare pe care le includ, pe care căștile de gaming le omite – dar dacă ar fi să mă mulțumesc cu acest Corsair într-un moment dat, nu aș fi fi dezamăgit.

Casti Corsair Virtuoso Wireless SE.

Cum se compară Corsair Virtuoso Wireless SE cu Corsair Virtuoso RGB Wireless?

Pentru gamerii care doresc să economisească bani, căștile standard Corsair Virtuoso Wireless RGB sunt disponibile pentru 900 RON – cu aproximativ 100 RON mai ieftine decât varianta SE. Ambele căști au aceleași drivere de 50 mm, sunet surround 7.1, opțiuni de conectivitate cu fir și wireless și căști pentru urechi iluminate cu RGB. Singura diferență reală între cele două căști este faptul că versiunea SE vine cu o construcție din aluminiu, cu microperforații pe laterale pentru iluminarea RGB.

Dacă vă gândiți bine, banii suplimentari pe care îi plătiți pentru varianta SE se reduc la formă, mai degrabă decât la funcționare. De fapt, unii utilizatori susțin că setul de căști non-SE sunt mai bune decât versiunea SE dintr-un motiv simplu: microfonul. Microfonul căștilor obișnuite Virtuoso Wireless RGB oferă o claritate mai mare a înaltelor în comparație cu microfonul de pe Virtuoso Wireless SE, care tinde să sune mai mult spre bass.

Merită să cumpărați Corsair Virtuoso Wireless SE?

Dacă cauți ceva pentru care să cheltuiești câțiva bani în plus, Corsair Virtuoso Wireless SE ar putea merita cumpărate.

Corsair Virtuoso Wireless SE este o cască excelentă pentru jocuri. Este foarte bine construită, foarte confortabilă și ușor de utilizat pe diferite platforme. Setul de căști oferă o izolare solidă, un sunet bun și, probabil, cel mai bun microfon pe care îl puteți cumpăra cu o cască de gaming. Cu toate acestea, este, de asemenea, un set foarte scump – considerabil mai scump decât căștile grozave de jocuri cu fir enumerate mai jos.

Corsair Virtuoso Wireless SE sunt destul de ok, dar nu sunt complete, ceea ce înseamnă că lucrurile pe care le doriți de la o pereche de căști ar putea fi găsite în alte modele.

Cu toate acestea, dacă sunteți unul dintre mulți, mulți oameni care acum se găsesc pe chat vocal sau apeluri Zoom pentru o perioadă interminabilă de timp, probabil că nu veți găsi ceva care să sune mai bine decât acestea.

Ce ar trebui să cumperi în schimb?

Gamerii care nu știu cu adevărat ce să facă cu banii lor ar putea să se bucure de Corsair Virtuoso RGB Wireless XT. Oferă o experiență practic identică cu RGB Elite Wireless, dar cu conectivitate Bluetooth adăugată. Căștile premium Corsair acceptă un meniu de codecuri Bluetooth: SBC, AAC, aptX și aptX HD, astfel încât să le puteți scoate în oraș.

Razer BlackShark V2 și Logitech G Pro X sunt două alternative capabile cu fir la căștile Corsair. Puteți obține chiar și unele wireless, cum ar fi SteelSeries Arctis 1 Wireless și Turtle Beach Stealth 600 Gen 2.

Verifică preț Corsair Virtuoso Wireless SE aici!


Citește și: