Dongle si casti Razer BlackShark V2.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști gaming Razer BlackShark V2: Aspect elegant și sunet grozav

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Unele dintre cele mai bune căști de gaming pe care le puteți obține astăzi.

Razer și-a adus înapoi căștile BlackShark cu o versiune V2 care își păstrează estetica de aviator și s-ar putea să fie în cursă pentru cele mai bune căști de gaming pe care Razer le-a făcut vreodată. BlackShark V2 este un set de căști fără prostii, axat pe sporturi și este lipsit de iluminarea RGB gratuită și de alte elemente care nu adaugă nimic jocului tău. Fără îndoială, lipsa iluminării RGB ajută și la menținerea costurilor la un nivel scăzut și mă bucur să văd că Razer adoptă această abordare mai utilitară. Acesta este un dispozitiv frumos și funcțional, care bifează toate căsuțele atunci când vine vorba de design, confort și calitatea sunetului.

În comparație cu BlackShark V2 X obișnuit, care este fratele său mai accesibil, BlackShark V2 vine, de asemenea, cu o placă de sunet USB, care adaugă suport pentru THX Spatial Audio pentru o acuratețe audio îmbunătățită. La 400 RON, BlackShark V2 are și un preț destul de rezonabil și poate fi primul set de căști de la Razer pe care vreau să-l folosesc zilnic.

Pro

  • Design cu gust, discret
  • Profilele THX Spatial Audio și Game oferă un sunet excelent în joc
  • Extrem de confortabil de purtat
  • Preț relativ accesibil

Contra

  • Placa de sunet USB funcționează numai pe computerele cu Windows 10
  • Mecanismul de reglare a căștilor pentru urechi ar putea fi mai precis

Casti Razer BlackShark V2.

Design și confort

De la început, acestea sunt unele dintre cele mai atractive căști de gaming pe care le-am văzut de ceva vreme. Căștile elegante, negre, în stil aviator, conferă un aspect discret, iar finisajul negru mat se simte foarte bine în mână. Sigla Razer este imprimată cu verde strălucitor, în timp ce BlackShark V2 X are o siglă negru pe negru și mai puțin vizibilă. Aș fi preferat să o văd pe aceasta din urmă pe versiunea mai premium a setului de căști, dar logo-ul verde adaugă o notă frumoasă de culoare pentru cei care preferă un design puțin mai evident.

În schimb, BlackShark V2 X are un cablu de cauciuc verde strălucitor, în timp ce BlackShark V2 are un cablu negru în stil paracord, care pare să fie același cablu Speedflex pe care Razer îl folosește pe cele mai noi mouse-uri. Aceasta înseamnă că este moale, suplu și foarte flexibil – microfoniile sunt, de asemenea, practic inexistente și îmi place foarte mult utilizarea acestui cablu pe căștile de gaming.

Și când pui setul de căști, se simt super confortabil. Întotdeauna am avut dificultăți în a găsi căști confortabile – ceva pare să nu fie întotdeauna bine și, în general, ajung să se simtă foarte inconfortabil după doar câteva ore. Cu siguranță nu a fost cazul cu BlackShark V2. Cupele pentru urechi sunt compuse din spumă cu memorie ultra-moale stratificată cu țesătură FlowKnit respirabilă, care se presupune că reduce la minimum acumularea de căldură și transpirație.

Sunt de pluș și am putut să le port ore în șir fără niciun disconfort. Materialul din țesătură moale se simte, de asemenea, mai bine decât cupele acoperite cu piele pe care le obțineți astăzi pe multe căști de gaming și sunt mult mai cool de utilizat. De asemenea, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la exfolierea lor, așa că acest lucru este de bun augur pentru utilizare pe termen lung.

Aceeași combinație de spumă cu memorie și țesătură a fost aplicată și pe bentiță, iar căptușeala generoasă vă ajută să vă asigurați că nogginul este ușor acoperit de spumă moale de jur împrejur. Cu toate acestea, partea superioară a benzii este încă din piele și adaugă o notă mai sofisticată aspectului general.

La 262 g, acesta este, de asemenea, un set de căști de gaming destul de ușor și flexibil, ceea ce îl face și mai confortabil de purtat pentru perioade lungi de timp. Adăugarea a câteva zeci de grame poate să nu pară atât de semnificativă la început, dar greutatea în plus se va face simțită cu siguranță după câteva ore.

Căștile pentru urechi și bentita se simt bine făcute și nicio parte a căștilor nu se simte ieftină sau fragilă. Cu toate acestea, aspectul minimalist al lui BlackShark V2 vine cu anumite compromisuri. Mecanismul de reglare a căștilor pentru urechi nu este cel mai bun și îi lipsește orice fel de crestături precise, numerotate, pentru a se asigura că ambele căști se află în aceeași poziție.

În schimb, fiecare cupă pentru urechi alunecă lin de-a lungul șinelor metalice paralele, astfel încât este aproape imposibil să ajungeți la ajustări identice pentru ambele părți. Căștile pentru urechi sunt, de asemenea, conectate la bentita printr-un cablu audio verde. Când sunt complet extinse, cablul, din fericire, nu se întinde complet, dar se pare că acesta ar putea fi un potențial punct de eșec dacă nu ești atent cu BlackShark V2.

Acestea fiind spuse, am reușit să ajustez setul de căști pentru a mi se potrivi destul de ușor, fără prea multe probleme. Izolarea pasivă a zgomotului este, de asemenea, destul de bună și veți descoperi că BlackShark V2 sunt capabile să blocheze cea mai mare parte a zgomotelor din viața de zi cu zi din restul gospodăriei dvs. sau cel puțin zgomotul PC-ului și al sunetelor tastaturii tale.

Butonul de volum și butonul de dezactivare a microfonului se află pe cupa stângă a urechii. Butonul se simte frumos și neted și există o crestătură utilă la jumătatea drumului, care vă spune când sunteți la 50% volum. Butonul de dezactivare a sunetului este ușor mai jos – pur și simplu apăsați-l pentru a dezactiva rapid microfonul și apăsați-l din nou când trebuie să vorbiți.

BlackShark V2 se conectează la computer printr-un conector USB, dar poate folosi și un cablu audio de 3,5 mm, așa că va funcționa pe mai multe platforme, inclusiv PC, Mac, PS4, Xbox One, Nintendo Switch și dispozitive mobile. Cu toate acestea, placa de sunet USB este compatibilă numai cu computerele Windows 10.

Casti Razer BlackShark V2.

Calitatea sunetului

BlackShark V2 folosește noile drivere Razer TriForce Titanium de 50 mm, unde driverul audio este împărțit în trei părți distincte pentru a permite reglarea individuală a frecvențelor joase, medii și înalte. Potrivit Razer, driverele tradiționale se reglează pe frecvențe folosind aceeași secțiune a driverului audio, ceea ce poate duce la un sunet tulbure. Se pare că Razer încearcă să imite conceptul de drivere individuale cu armătură echilibrată în căștile intraauriculare, iar noile drivere ar trebui să permită un sunet mai luminos și mai clar, cu înalte mai bogate și bass mai puternic.

În plus, driverele audio au diafragme acoperite cu titan pentru o claritate îmbunătățită și mai puțină distorsiune. În comparație, driverele de pe BlackShark V2 X nu au această acoperire de titan. BlackShark V2 sunt, de asemenea, echipate cu ceea ce Razer spune că sunt cavități mai groase ale difuzoarelor pentru medii și înalte mai clare și un volum general mai puternic.

În practică, pot atesta că BlackShark V2 oferă un sunet dintre unul dintre cele mai bune pe care le-am auzit de la o cască de gaming, într-un pachet care costă sub 500 RON. Îi lipsește în mod deosebit sunetul strident caracteristic multor căști de gaming și bassul copleșitor care tinde să tulbure restul intervalului de frecvență. Deși BlackShark V2 nu va câștiga niciun premiu pentru claritate sau transparență – sunetul încă se aude ca și cum ar fi un mic de văl peste el – oferă un sunet relativ puternic atât în jocuri, cât și la muzică.

Una dintre caracteristicile principale este suportul pentru THX Spatial Audio și funcționează destul de bine pentru jocurile care îl acceptă. Razer introduce profiluri speciale de joc THX pe BlackShark V2, ceea ce înseamnă că obțineți profiluri personalizate pentru anumite jocuri.

Lista de jocuri acceptate este încă puțin limitată în acest moment și nici măcar un titlu popular precum Overwatch nu este încă acceptat. Acestea fiind spuse, jocuri precum Apex Legends, Valorant, Call of Duty: Modern Warfare și chiar Monster Hunter: World sunt pe listă.

Veți putea vedea ce jocuri sunt acceptate în Synapse 3 din sigla THX sub fiecare program, iar anumite titluri vă vor oferi posibilitatea de a alege între THX Competitive și Environment Mode, sau doar unul dintre ele. Modul Environment se concentrează practic pe imersiune și proiectează în mod realist sunetul din jurul tău pe baza mediului unic al fiecărui joc, în timp ce Modul Competitiv se referă la conștientizarea spațială și la sunetul pozițional precis.

Am testat modul Competitiv THX în Valorant și am reușit să disting destul de clar direcția focurilor de armă și pașii, precum și calitatea unică a pașilor pe diferite suprafețe din joc. Deși, în general, prefer sunetul stereo pentru sunetul pozițional în jocuri, profilurile de joc THX personalizate oferă o cantitate bună de detalii și imersiune, cu un avantaj decent în ceea ce privește claritatea direcțională. Aș recomanda să profitați de aceste profiluri dacă jocul dorit este acceptat.

Microfonul detașabil este noul microfon cardioid HyperClear de la Razer (microfonul nu poate fi scos pe BlackShark V2 X) și are anulare pasivă a zgomotului și un model cardioid cu o zonă de captare a vocii mai concentrată. Există chiar și un semn de microfon util pe microfonul în sine, care ar trebui să fie în fața dvs., astfel încât să știți că este orientat corect. Calitatea audio la microfon este decentă, dar nu uimitoare. Echipa mea nu a avut probleme în a mă auzi: microfonul nu a captat zgomotul plăcii grafice, dar nici nu au fost uimiți de claritatea cristalină a vocii mele.

Placa de sunet USB livrată cu setul cu cască adaugă câteva funcții suplimentare pe care ați putea sau nu să le găsiți utile. Există o funcție voice gate, care, practic, ajută microfonul să limiteze captarea zgomotelor de fundal, permițându-i să capteze sunetele doar atunci când vorbiți și, de asemenea, reducerea dedicată a zgomotului ambiental. Există și un egalizator de microfon cu 10 benzi, în cazul în care doriți să vă modulați și mai mult vocea. În cele din urmă, caracteristica sidetone vă permite să auziți cum sunați în timp real, ceea ce poate fi util pentru streameri.

Dongle casti Razer BlackShark V2.

Concluzie

Razer BlackShark V2 este un set de căști de gaming extrem de capabil și simplu de utilizat dacă sunteți în căutarea unor căști care să vă ofere un sunet pozițional bun la un preț rezonabil. Accentul său esports va atrage fanii shooterelor competitive, iar designul lor ușor și cupele pentru urechi din spumă cu memorie cu pluș și respirabile înseamnă că sunt ușor de purtat ore întregi.

Noile profiluri THX Spatial Audio și Game aduc ceva nou pe masă, iar BlackShark V2 este în prezent singurul set de căști care oferă acest lucru. Calitatea sunetului este grozavă, în special pentru un set de căști de gaming, și, în timp ce BlackShark V2 strălucesc cu adevărat în jocuri, sunt perfect utiel atât pentru muzică, cât și pentru filme (doar nu te uita la caracteristici precum rezoluția detaliilor și claritatea).

Razer a găsit aproape tot ceea ce face un set de căști grozav de gaming și a stabilit BlackShark V2 la un preț atractiv de aproximativ 400 RON. Sunt unele dintre cele mai bune căști de gaming mid-range pe care le poți cumpăra și, de asemenea, unele dintre cele mai ușor de recomandat.

Verifică preț Razer BlackShark V2 aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL