Casti Corsair HS60 Haptic.

Review căști gaming Corsair HS60 Haptic

Corsair HS60 Haptic ridică întrebarea „Îți face urechile să vibreze dar vei fi un jucător mai bun?”

Corsair HS60 Haptic aduce zgomotul „rumble” unei căști de gaming anterior ieftine pentru un markup substanțial. Este un truc și unul distractiv, dar este puțin inconsecvent și face un produs mai puțin versatil.

Pro

  • Feedback-ul haptic este distractiv cu unele genuri muzicale
  • Microfon îmbunătățit
  • Nu este nevoie să instalați aplicația

Contra

  • Bass super-amplificat
  • Feedback-ul haptic este destul de inconsecvent în joc
  • Suportă mai puține platforme decât predecesorul

Când am analizat Corsair HS60 Pro Surround, am fost impresionați de echilibrul pe care l-a găsit între performanță, caracteristici și preț – setul de căști a reușit să includă funcții semnificative fără trucuri pentru un relativ chilipir. Următoarea generație, Corsair HS60 Haptic, pare să meargă în cealaltă direcție, aducând feedback haptic în amestec. Așa este, căștile astea de gaming bubuie.

Pentru cine este Corsair HS60 Haptic?

  • Jucătorii pentru care cred că doar amplificarea bass-ului pur și simplu nu merge suficient de departe în căutarea exploziilor pe care le simți la baza coloanei vertebrale.
  • Fanii muzicii care își doresc cu adevărat ceva care să facă bassul să preia complet o melodie.

Cum este Corsair HS60 Haptic?

Corsair HS60 Haptic este un gadget ciudat. Actualizările căștilor de gaming existente fac de obicei îmbunătățiri progresive, adăugând una dintre puținele funcții premium – de obicei, vedem caracteristici precum sunetul surround virtual sau audio wireless. Cu toate acestea, în loc să adopte această abordare, acest set de căști pentru jocuri aduce câteva compromisuri destul de dure.

Pe hârtie, aproape totul este la fel ca predecesorul său. Corsair HS60 Haptic are același cadru din aluminiu periat, cu aceleași pernițe pentru urechi și bandă pentru cap acoperite cu piele. În condițiile în care HS60 Pro Surround era un set de căști de 3,5 mm cu un adaptor USB, cablul împletit al lui HS60 Haptic se termină acum doar cu o mufă USB.

Tampoanele din spumă cu memorie sunt flexibile și sunt asociate cu o limită largă de înclinare a balamalelor căștilor, ceea ce face ușor să obțineți o etanșare decentă, cu excepția cazului în care aveți ochelari. Adevăratele schimbări sunt însă sub carcasă.

În cazul în care predecesorul său s-a bazat pe aplicația iCue pentru caracteristicile sale suplimentare, Corsair HS60 Haptic oferă o nouă caracteristică hardware destul de unică – răspunsul bass haptic. Când un sunet suficient de puternic și suficient de scăzut se aude prin căști, acestea vibrează folosind motoare haptice în căști. Potrivit site-ului web Corsair, această caracteristică vă permite să simțiți cu adevărat exploziile și intensitatea câmpului de luptă. Dacă te întrebi ce înseamnă asta în termeni mai concreți, ei bine, mă depășește. Se simt oarecum frumos, cel puțin.

În fapt, folosirea setului de căști este foarte simplă – doar conectați-l și ești gata. Majoritatea căștilor de jocuri pentru PC necesită o aplicație pentru a-și debloca setul complet de caracteristici – nu ai putea obține sunet surround în HS60 anterior fără aceasta. Totuși, în timp ce Corsair HS60 Haptic încă acceptă aplicația Corsair iCue pentru a-și ajusta setările EQ și pentru a activa monitorizarea microfonului, căștile nu se bazează pe ea pentru nimic. De data aceasta, sunetul surround virtual vine de la Windows Sonic, care este încorporat în Windows 10 și activat în setările audio de pe desktop.

Corsair HS60 Haptic este o afacere plug-and-play.

Funcția de feedback haptic este bazată pe hardware și controlată de un cadran de pe căștile din dreapta. Restul comenzilor sunt, de asemenea, destul de simple – există un selector de volum al căștilor și un buton de dezactivare a microfonului pe căștile din stânga și asta este tot. Puteți chiar să navigați prin presetări EQ încorporate ale căștilor doar apăsând butonul de volum al căștilor.

Casti Corsair HS60 Haptic.

Cum sunt jocurile cu Corsair HS60 Haptic?

Jucatul cu Corsair HS60 Haptic este la fel de simplu ca și configurarea sa. Sunt suficient de confortabile pentru a fi purtate pe perioade lungi, iar cablul este suficient de lung încât să nu întâmpinați probleme stând la computer.

Setul de căști a făcut o treabă grozavă gestionând diversele cerințe audio ale jocurilor precum Hades și Apex Legends. Windows Sonic nu este cel mai agresiv standard de sunet surround din lume, dar a gestionat suficient de bine cerințele Apex. Cu toate acestea, feedback-ul haptic s-a simțit puțin inconsecvent în joc. Caracteristica pare să funcționeze pe un prag de bass și volum, așa că nu se va stinge dacă un sunet este prea liniștit sau prea înalt – din experiența mea, asta însemna că aproape niciodată nu se stinge în multe jocuri.

Halo 3 ODST, remasterizat, ar trebui să fie un exemplu grozav al bubuitului introdus de căști, având în vedere sloganele orientate spre shooter care acoperă pagina magazinului căștilor. Cu toate acestea, caracteristica a reacționat rareori la sunetul din joc. Fie că evitam un foc de plasmă sau aruncam grenade la Brutes, singurul lucru care a activat constant zgomotul a fost scorul orchestral al jocului, care de fapt făcea sunetele din joc mai greu de auzit.

În plus, acesta este un set cu căști de gaming USB-A cu fir, ceea ce înseamnă că este bun pentru utilizare pe un computer. Dacă aveți o configurație desktop pentru PlayStation 4, va fi bine și pentru asta, dar cablul lui HS60 Haptic cu siguranță nu va ajunge în nicio cameră de zi. Acest lucru este puțin dezamăgitor în comparație cu HS60 Pro Surround, care la nivelul său cel mai de bază era un set de căști de 3,5 mm și, prin urmare, compatibil cu Xbox One, PlayStation 4 și Nintendo Switch, indiferent de configurația din camera de zi.

Corsair HS60 Haptic blochează zgomotul?

Corsair HS60 Haptic are o izolație ușor sub medie pentru o cască de gaming. Este greu de identificat exact de unde provine, dar concluzia este că acest set de căști nu va face mare lucru pentru a vă izola de mult mai mult decât zgomotul unui frigider. Cu toate acestea, având în vedere că acesta este aproape o cască de gaming pentru PC, nu va avea mult zgomot exterior cu care să concureze.

Din păcate, instrumentul principal pentru blocarea zgomotului va fi mărirea volumului. Acest lucru deja nu este grozav, dar împreună cu faptul că feedback-ul haptic este legat de volumul căștilor, s-ar putea să vă simțiți și mai înclinați să continuați să măriți volumul – știu că eu siguranță am fost – ceea ce vă poate expune riscului de pierdere a auzului indus de zgomot.

Cum sună Corsair HS60 Haptic?

Corsair HS60 Haptic oferă ceea ce se simte ca o ieșire audio prin excelență pentru un set de căști de gaming, adică sporește extrem bassul. Ieșirea bassului de până la 80Hz este amplificată, la vârf cu aproape 15dB (o creștere a volumului de 3x), iar căștile nu se apropie de niveluri foarte precise decât în jur de 300Hz.

Casti Corsair HS60 Haptic.

Frecvențe joase, medii și înalte

În muzică, asta înseamnă că genurile în care îți dorești cu adevărat ca bassul să aibă o oarecare putere vor suna grozav pe Corsair HS60 Haptic. De fapt, răspunsul haptic se simte mult mai consistent la ascultarea muzicii decât la sunetul din joc. Dacă ești o persoană cu nostalgie pentru condusul unei mașini vechi care tremură din cauza a cât de mult ai accelerat-o, vibrația căștilor ar putea fi de fapt ceea ce cauți.

În Immaculate Taste de Engelwood, tobele sintetice care stabilesc ritmul melodiei îți vor face capul să vibreze pozitiv pe măsură ce saxofonul visător se împletește și iese. Nu este o experiență de ascultare precisă, dar cu siguranță este plăcută.

În joc, acest tip de răspuns în frecvență înseamnă că sunetele de explozii și focuri de armă vor fi mult mai puternice decât aproape orice altceva în joc. Chiar dacă răspunsul haptic este inconsecvent, veți pierde o mulțime de sunete mai subtile care populează peisajele sonore ale multor jocuri.

Cum este microfonul pe HS60 Haptic?

Corsair HS60 Haptic are o ieșire audio aproape standard pentru un microfon de căști de gaming. Există o dezaccentuare semnificativă în gama de bass, fără îndoială pentru a evita efectul de proximitate, în cazul în care bassul din vocea cuiva suflă în microfon atunci când este prea aproape de el. Cu toate acestea, reversul este că oamenii cu voci foarte profunde se vor auzi mai încet și mai profund decât ar face-o altfel. Acest microfon cu căști nu are problemele de volum sau claritate pe care le avea predecesorul său, cel puțin.

Casti Corsair HS60 Haptic.

Ar trebui să cumpărați Corsair HS60 Haptic?

Dacă ideea de zgomot în căștile tale este cu adevărat incitantă pentru tine, el este prezent la Corsair HS60 Haptic. În caz contrar, ar putea fi prudent să vă uitați la alte opțiuni decât aceste căști cu fir.

Corsair HS60 Haptic este o cască bună pentru gaming. Este confortabilă, ușor de utilizat și poate să devină căștile mele preferate pentru a asculta vaporwave și citypop. Cu toate acestea, feedback-ul haptic nu adaugă prea mult experienței de joc, iar abordarea bass-over-all a setului de căști nu este exactă.

Ce ar trebui să obțineți în locul lui Corsair HS60 Haptic?

Dacă vă place cu adevărat ideea căștilor cu rumble, cealaltă opțiune de pe piață este Razer Nari Ultimate, care se confruntă cu multe probleme precum Corsair HS60 Haptic, dar este și wireless. Poate că vă place ideea ca un cablu USB să vă conecteze la computer (și nu doriți să plătiți pentru Nari Ultimate). În acest caz, obțineți în schimb Razer Kraken V3 HyperSense. Este un fel de Razer Kraken V3, dar cu „rumble”.

Dacă rumble nu vă interesează atât de mult, căștile pentru jocuri pentru PC, cum ar fi Razer BlackShark V2 și Logitech G Pro X, bifează aceleași căsuțe la caracteristicile software (cu excepția rumble), cu microfon și căști audio mai precise și mai robuste.

Dacă sunteți un jucător de consolă, probabil că nu ar trebui să obțineți acest set de căști – este abia compatibil cu hardware-ul și, probabil, este inutil în majoritatea situațiilor din camera de zi. Căștile precum HyperX Cloud Flight S sau SteelSeries Arctis 1 Wireless aduc mai multe funcții și mai multă compatibilitate cu platformele, plus că oferă unele dintre cele mai bune durate de viață a bateriei de pe piață. Chiar și Corsair HS60 Pro Surround ar fi o opțiune de consolă mai bună – de fapt, ar putea merita o privire dacă și ești un jucător pe computer. HS60 Haptic este compatibil cu mai puține platforme și este mai scump.

Verifică preț Corsair HS60 Haptic aici!


Citește și: