Casti Logitech G733 Lightspeed in diferite culori.

Review căști gaming Logitech G733 Lightspeed

Logitech introduce un nou aspect cu o nouă linie de căști, îmbinând o strop de culoare cu o serie serioasă de funcții. Poate ține pasul cu concurența?

Logitech G733 Lightspeed

Dacă sunteți în căutarea unor căști de gaming wireless pentru PC, foarte puține performează la fel de bine ca ale Logitech G733 și mai puține sunt la fel de confortabile. Izolarea lasă de dorit, dar utilizatorii aflați acasă vor găsi multe de iubit.

Pro

  • Durata de viață a bateriei
  • Confortabile
  • Ușoare
  • Software-ul Blue Vo!ce

Contra

  • Izolare
  • Experiență inferioară pe console

Logitech a lansat câteva căști de gaming grozave de-a lungul anilor, dar multe dintre căștile mai colorate, din plastic ale companiei au nevoie de o actualizare de mult timp. Logitech G430 a fost un set de căști grozav pentru gaming când a apărut pentru prima dată, în 2013, dar standardele s-au schimbat destul de mult de atunci. Logitech abordează aceste schimbări din industrie cu Logitech G733 Lightspeed.

Acest nou set de căști wireless ușor de gaming modernizează ofertele mai simple ale Logitech sau este doar o singură bucată de plastic pentru a mări gama de produse?

Cui se adresează Logitech G733 Lightspeed?

Jucătorii de PC care caută ceva cu o suită completă de software și o durată lungă de viață a bateriei.

Lucrătorii de acasă care caută ceva ușor și confortabil, cu opțiuni de microfon care ajută efectiv calitatea audio.

Cutie casti Logitech G733 Lightspeed.

Cum este Logitech G733 Lightspeed?

De la început, totul despre căștile pentru jocuri Logitech G733 Lightspeed iese în evidență. Acesta este un dispozitiv viu colorat, din plastic, cu o bandă de cap stridentă, benzi de lumină LED colorate și câteva unghiuri destul de ciudate. Practic, pe o listă de semne distinctive, aceasta bifează fiecare casetă, dar asta nu este neapărat un lucru rău.

Designul Logitech G733 Lightspeed are o reținere care face ca multe dintre aceste elemente să fie de fapt destul de frumoase. Plasticul este flexibil, dar există foarte puține puncte de mișcare sau tensiune, așa că se simte robust. LED-urile sunt luminoase, dar nu sunt multe (ocupă doar fâșii înguste pe partea din față a căștilor). Oricât de strident este G733 Lightspeed, este și foarte confortabil.

Banda de suspensie a setului de căști conferă potrivirii o senzație de ușurință și necesită foarte puține reglaje. Pernițele sale pentru urechi sunt realizate din țesătură de plasă, care respiră frumos și menține acumularea de căldură la minimum. Luate împreună, aceste aspecte fac ca Logitech G733 Lightspeed să fie cu adevărat confortabile, mai ales pe durate lungi, deși nu fac mare lucru pentru a stabili o etanșare decentă.

De fapt, utilizarea Logitech G733 Lightspeed este destul de ușoară. Acesta este un set de căști de gaming wireless construit în primul rând pentru PC, dar compatibil și cu console precum PlayStation 4 și Nintendo Switch (când este andocat). La fel ca majoritatea căștilor de gaming de acest fel, Logitech G733 Lightspeed se conectează folosind un dongle USB RF și, deși nu există nicio opțiune prin cablu, este aproape un process plug and play.

Setul de căști acceptă, de asemenea, aplicația Logitech G Hub și probabil că este o idee bună să o instalați (mai multe despre asta mai târziu), dar nu aveți nevoie de el pentru funcționalitatea de bază. Pe căștile din stânga există un buton de pornire, selector de volum și un buton pentru a opri microfonul detașabil.

Logitech G HUB este o aplicație bună?

Logitech G Hub este de obicei o aplicație destul de comună, care oferă setări EQ, opțiuni de personalizare pentru LED-urile colorate ale căștilor și suport pentru sunet surround, dar cu G733 Lightspeed, oferă și Blue Vo!ce. Cu această includere, Logitech G733 Lightspeed se alătură Logitech G Pro X, fiind unele dintre puținele căști de gaming care oferă o experiență software care îmbunătățește de fapt setul de căști.

Dezvoltat inițial de Blue, deținut de Logitech, pentru microfonul său Yeti, Blue Vo!ce este o suită de opțiuni software pentru microfon. Pornirea acesteia îmbunătățește dramatic ieșirea microfonului și vă permite să personalizați sunetul microfonului cu un grad impresionant de granularitate. Există profiluri de microfon prestabilite, cum ar fi AM Radio și FM Radio, precum și diferite opțiuni de difuzare și profiluri pentru voci joase și înalte. Puteți, de asemenea, să vă setați propriul profil personalizat și să reglați totul, de la EQ la opțiuni precum reducerea zgomotului, compresia, filtrarea, voice gates și multe altele. Este o suită cuprinzătoare de opțiuni, perfectă pentru oricine apreciază cu adevărat apelarea exactă a modului în care sună la un apel.

Casti Logitech G733 Lightspeed albe.

Care este durata de viață a bateriei?

Logitech susține că G733 Lightspeed poate dura până la 29 de ore cu o singură încărcare, cu LED-urile stinse. În testele noastre, am constatat că setul de căști a durat 28 de ore și 26 de minute cu o singură încărcare la o ieșire constantă de 75 dB – așa că destul de bine în conformitate cu ceea ce este anunțat. Dacă, în general, mențineți volumul mai mic decât atât, vă puteți descurca și mai bine, doar să știți că LED-urile necesită multă putere. Așteptați-vă la câteva ore de viață mai mică a bateriei dacă doriți să păstrați luminile aprinse – totuși nimic de care să fii nemulțumit.

Cum sunt jocurile cu Logitech G733 Lightspeed?

Logitech G733 Lightspeed oferă o experiență grozavă de joc, luând în considerare toate lucrurile. Este ușor de instalat și este super confortabil. Chiar și după sesiuni lungi, de mai multe ore, în care joci jocuri precum Spellbreak și Final Fantasy XIV pe PC, acumularea de căldură și presiunea pe bandă nu reprezintă o problemă.

Căștile oferă, de asemenea, sunet surround virtual 7.1 DTS:X 2.0 prin G Hub pe PC și funcționează la fel de bine cu majoritatea standardelor surround virtuale. Indiciile direcționale în meciurile din Overwatch apar clar și nu ar trebui să aveți probleme în a afla direcția focurilor de armă și a exploziilor în jocuri precum Fortnite sau Valorant.

Cât de bine blochează Logitech G733 Lightspeed zgomotul?

Banda pentru cap a lui Logitech G733 Lightspeed oferă o cantitate mare de tensiune și, împreună cu pernițele pentru urechi din plasă flexibilă, căștile nu au nicio problemă să stabilească o etanșare decentă.

Cu toate acestea, chiar și cu asta, materialul care acoperă pernițele pentru urechi și grosimea acestora înseamnă că izolarea este destul de slabă. În mod evident, aceste căști pentru gaming nu sunt concepute pentru utilizare în aer liber, așa că izolarea proastă nu este neapărat un neajuns. Cu toate acestea, chiar și o casă puțin mai zgomotoasă s-ar putea dovedi puțin problematică din când în când.

Cum sună Logitech G733 Lightspeed?

Logitech G733 Lightspeed are o ieșire de sunet foarte precis aproape pe tot spectrul de frecvență. În comparație cu curba noastră standard, accentul bassului este puțin mai mic decât ne place în general să vedem, dar nu este groaznic. Bassul de bază este precis, mai degrabă decât puțin amplificat.

Pentru a asculta muzică, o semnătură sonoră ca aceasta este grozavă pentru aproape orice fel de muzică. Ieșirea precisă a basului înseamnă că genurile precum EDM ar trebui să sune grozav, fără riscul de a îneca în mod nejustificat alte sunete. În clasicul Electric Six Danger! High Voltage, chitara stridentă domină melodia, dar niciodată în așa fel încât să înece vreunul din celelalte instrumente. În mod similar, bassul distorsionat se simte prezent, dar nu concentrează prea mult.

Ieșirea precisă a bassului înseamnă că EDM ar trebui să sune grozav.

În joc, răspunsul în frecvență ca acesta este grozav pentru orice gen. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la sunetele de lupte care îneacă sunetele mai liniștite, cum ar fi niște pași în Valorant, iar partiturile orchestrale ar trebui să apară foarte clar, chiar și atunci când sunetele jocurilor devin mai intense.

Casti Logitech G733 Lightspeed albe.

Cum este microfonul?

Din punct de vedere al răspunsului în frecvență, microfonul Logitech G733 Lightspeed nu este cu adevărat de luat în seamă. Este suficient de clar, dar are un bass uriaș și o scădere a gamei medii de până la aproximativ 500 Hz. Dacă joci pe consolă, cam asta e tot ce există. Dacă sunteți pe computer, G Hub și caracteristicile sale Blue Vo!ce pot îmbunătăți cu adevărat lucrurile. Chiar înainte de a selecta o presetare, doar activarea setării introduce o creștere notabilă a calității sunetului.

Ar trebui să cumpărați Logitech G733 Lightspeed?

Dacă doriți o cască de gaming wireless cu caracteristici complete, cu o durată mare de viață a bateriei, ar trebui să obțineți Logitech G733 Lightspeed.

Cu excepția izolării, Logitech G733 Lightspeed oferă performanțe și caracteristici aproape identice cu G Pro X de la Logitech, mai orientat spre hardcore, plus unele dintre cele mai bune durate de viață a bateriei pe care o veți găsi într-o cască de gaming wireless – toate la același preț. Dacă știi că nu va trebui să blochezi ceva mai tare decât conversația inactivă într-o altă cameră, acestea sunt aproape o afacere perfectă.

Cu toate acestea, acesta nu este în niciun caz un set de căști de gaming care se potrivește tuturor. Dacă sunteți un jucător bazat pe consolă, ceva de genul HyperX Cloud Flight S sau SteelSeries Arctis 7 vă va atrage puțin mai temeinic și la prețuri similare. Dacă vrei ceva special pentru Xbox One, căști precum Razer Thresher sau SteelSeries Arctis 9x ar putea fi mai mult mai potrivite.

Căștile de gaming mai colorate de la Logitech au nevoie de o actualizare de mult timp. Această nouă linie este în mod clar orientată către nevoile unei noi generații de jocuri și jucători și oferă absolut ceea ce are nevoie.

Verifică preț Logitech G733 Lightspeed aici!


Citește și: