Cutie si casti Razer Kraken Tournament Edition.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căşti Razer Kraken Tournament Edition

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Este ceva la seturile de căști ce au culoarea verde deschis, ce mă face să-mi pierd interesul. Desigur, este o preferință personală, însă dacă aș avea de ales, mereu aș alege ceva mai… discret. Însă aceasta este o problemă minor pe care o are Razer Kraken Tournament Edition. Din fericire, poți găsi acest model și pe negru, în locul ediții de verde neon, ce mi-a fost trimisă. M-a făcut să cred că o să strălucesc în întuneric sau că voi reuși să aterizez un avion.

Lăsând culoarea la o parte, Razer Kraken Tournament Edition, sau Kraken TE, este un set de căști pentru gaming fantastic, ce este prima pereche cu noul THX Spatial Audio. De asemenea funcționează foarte bine pe orice platformă de gaming pe care o ai în casă.

Ce ne-a plăcut

  • Foarte confortabile
  • Calitatea audio este excelentă
  • Versatile

Ce nu ne-a plăcut

  • Au fost făcute niște alegeri ciudate de design
  • Software-ul nu este intuitiv

Design

Designul Kraken al celor de la Razer nu s-a schimbat mult și este un punct de început pentru majoritatea seturilor de căști. Cupele enorme cu logo-ul Razer au difuzoare de 50mm, ce se conectează de o bandă de susținere căptușită, aceasta sporește confortul. Ajută faptul că aceste căști vin echipate cu căptușeala pad-urilor ce este infuzată cu gel de răcire, pentru a-ți menține urechile răcoroase în timpul sesiunilor lungi de gaming.

De asemenea blochează și sunetul din exterior pentru ca tu să te poți concentra la joc. Sincer, funcționează incredibil de bine. M-am jucat toată după-amiaza și seara Fallout 76, fără să-mi dau seama cum a zburat timpul. Urechile mele erau răcorite, confortabile și izolate de restul lumii. Toate acestea în timp ce purtam ochelari. Datorită zonelor ascunse din cupe ce îți oferă mai mult spațiu pentru ochelari. Aceștia nu vor fi striviți.

Deși, din moment ce confortul este garantat cu un set de căști Razer – mai ales dacă ai capul mai mare – ceea ce m-a intrigat la Razer Kraken TE a fost noul amplificator USB. Oferă control încorporat pentru volum, poți da microfonul pe mut, poți să controlezi sunetul din joc și din chat, volum individual pentru bass și poți activa noul THX Spatial Audio.

Software-ul permite căștilor să ofere un sunet mai realist, când vine vorba de direcție, și îți vei da seama mai bine de unde vin sunetele din joc. Chiar dacă este vorba de focul armelor din Battlefield V sau de niște extratereștrii ciudați din No Man’s Sky.

Amplificatorul USB este proiectat pentru a fi folosit la birou la un PC. Are un sticker pe spate ce poate fi folosit pentru a lipi amplificatorul de birou. Și când zic lipit, nu glumesc. Din momentul în care s-a lipit, îți va fi foarte greu să îl scoți, lucru care – pentru o persoană căreia îi place să își mai schimbe chestiile pe birou – este destul de frustrant.

Amplificatorul face o mare diferență între Kraken TE, ce costă 300-350 RON, și Kraken Pro V2, ce costă 250-300 RON. Merită banii pe care îi plătești în plus dacă te joci pe PC, însă jucătorii de pe console ar trebui să aleagă la Pro V2.

Casti Razer Kraken Tournament Edition.

Funcții

Din moment ce ai parte de o experiență mai bună atunci când conectezi amplificatorul, iar acest lucru este datorită faptului că poți să personalizezi opțiunile prin software-ul Razer Synapse. Vei avea nevoie de un cont Razer pentru a putea configura sunetul căștilor. Din momentul în care te-ai conectat, vei avea parte de multe opțiuni de sunet.

Există unele funcții de amplificare a sunetului precum normalizarea și claritatea sunetului alături de opțiuni pentru microfon, precum reducerea sunetului ambiental. Din fericire, dacă pui cursorul pe semnul de întrebare din colțul fiecărei opțiuni, vei vedea ce face fiecare dintre acestea, pentru că nu prea e clar doar dacă le citești numele, și nici atunci poate nu vei fi sigur de diferența dintre reducerea sunetului ambiental și claritatea vocală.

Alte funcții sunt mai directe, precum normalizarea sunetului, ce se asigură că toate sunetele sunt tratate la fel, însemnând că o notificare a aplicației Whatsapp nu te va speria în timp ce te joci Fortnite și nu vei arunca din greșeală o boogie bomb – am pățit – și se va asigura că sunetul este constant în toate formele, pentru ca tu să nu ai parte de acel efect enervant unde în filme dialogul este încet, iar acțiunea se aude la un volum foarte tare.

Merită să te joci cu setările și să le configurezi așa cum îți place, însă din fericire nu sunt prea mult. Mi-au trebuit doar 5 minute să-mi dau seama ce vreau să accentuez și când. Din când în când, în timpul jocului, mai deschide aplicația pentru a mai modifica ceva.

Performanță

Subtilitatea chiar este cuvântul potrivit, din moment tot ce configurezi în software-ul Synaspe sau la amplificator, se va observa instant în sunet. Setările de egalizare sunt briliante, cu o calitate a sunetului ce se schimbă pe placul tău cu o singură atingere de buton.

Există setări pentru muzică, filme (ce funcționează foarte bine și pentru seriale), jocuri, o versiune de bază și una personalizată, ce îți permite să configurezi volumul pentru diferite frecvențe de sunet. Sincer, am fost satisfăcut de preseturile de egalizare, însă am avut de câștigat pe urma controlului de bass de pe amplificator.

Abilitatea de a da bass-ul mai tare sau mai încet după placul tău este minunată, iar când folosesc alte căști fără această opțiune, am ajuns să le critic. Majoritatea seturilor de gaming au ori prea mult bass, ori duc lipsă în acest departament, însă cu Kraken TE poți configura nivelele de bass după bunul plac. Există 17 nivele de bass. Poate nu se vor observa când asculți muzică, însă le-am putut observa când m-am jucat, iar unele explozii mi-au zguduit oasele.

Setările de egalizare fac din Kraken TE un set foarte versatil de căști. În timp ce mă uitam la “The Chilling Adventures of Sabrina” pe Netflix sau la “Fantastic beasts and Where to Find Them” și foloseam acest set de căști cu preseturile de egalizare pentru filme am avut parte de o experiență foarte incredibilă, cu un bass puternic, voci clare și o calitate a sunetului ce aproape că poate fi comparată cu căștile mele Sony ce au ANC, și m-au costat peste 1500 RON.

Același lucru poate fi spus și despre muzică. Ultimul set de căști pe care l-am testat, Turtle Beach Elite Atlas a fost fantastic pentru gaming, însă i-au lipsit setările necesare pentru a aprecia o melodie bună. Cu Kraken TE, am schimbat pe presetul de muzică și am ascultat pe Spotify, iar acest lucru a făcut o diferență de la cer la pământ, adăugând o complexitate calității audio de care alte seturi de gaming  duc lipsă.

Dacă pornești THX Spatial Audio ai parte de sunet surround virtual. L-am schimbat din stereo în surround pentru Spotify și a adăugat profunzime muzicii. Același lucru s-a întâmplat și pe Netflix. Însă acesta strălucește când te joci, iar diferența atunci când îl pornești este briliantă.

Coloana sonoră din campania Battlefield V te lovește complet, iar combinată cu intensitatea focurilor de armă ce ricoșează pe lângă tine este modul în care jocul ar trebui jucat. Acest argument este și pentru jocurile ce nu sunt shootere. De exemplu, în No Man’s Sky, după ce am activat sunetul spațial, am observat că planetele extraterestre au prins viață și mi-am dorit să le explorez.

Am testat Kraken TE pe Xbox One, în Fallout 76, și pe Switch, în Pokemon Let’s Go, iar experiența audio a fost minunată. Desigur, nu vei beneficia de THX Spatial Audio, însă tot este un set de gaming excelent.

Casti Razer Kraken Tournament Edition.

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Este imposibil pentru un set de căști din această categorie de preț, să aibă parte de un sunet surround virtual de o asemenea calitate. Cu Razer Kraken TE, ai parte de un set fantastic de căști pentru PC, ce funcționează pe toate platformele, în timp ce este confortabil. Dacă nu îți plac opțiunile de sunet spațiale, îți recomandăm Logitech G Pro, din moment ce este mai ieftin. Dacă vrei ceva ce oferă sunet surround pe Xbox One și PC sau PS4 și PC, ia-ți Razer Thresher 7.1.

Sincer, dacă te joci mai mult pe PC, și mai intri din când în când pe consolă, atunci Kraken TE are un set de funcții pe care le vei găsi cu greu în această arie de preț.

Verifică preț Razer Kraken Tournament Edition aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL