Casti Corsair HS70 Pro.

Review căști gaming Corsair HS70 Pro

În zilele noastre, este greu să găsești o pereche de căști de gaming care să bifeze toate căsuțele potrivite. Se pare că o pereche are cea mai bună calitate a sunetului, în timp ce alta oferă o calitate superioară a construcției, sau funcționalitate sau stil. Obținerea tuturor acestora într-un singur set poate părea misiune imposibilă atunci când căutați o nouă pereche de căști.

Căștile HS70 Pro prezintă o estetică șlefuită, similară Corsair HS60 Pro. Uneori, lustruirea poate îndruma în eroare utilizatorii să creadă că primesc un produs de calitate, mai degrabă decât minimul strict. Din păcate, acesta pare să fie cazul majorității căștilor accesibile. Am așteptat o pereche care să spargă acest tipar.

Toată lumea vrea să găsească o ofertă de nerefuzat, iar HS70 Pro Wireless poate fi calea de urmat. Voi testa dacă HS70 Pro Wireless se deosebesc de standard și reușesc să bifeze toate căsuțele la un preț accesibil.

La un preț destul de mic, HS70 Pro Wireless oferă o calitate bună a construcției. Nimic nu pare ieftin la HS70 Pro Wireless în afară de microfonul detașabil. Ele stabilesc cu adevărat standardul pentru o calitate ridicată a construcției în căștile cu buget redus și sunt suficient de durabile pentru o utilizare pe termen lung pentru a susține ani de joc. Calitatea microfonului ar trebui îmbunătățită la modelele viitoare. Nu reduce zgomotul ambiental și are un zumzet constant de fundal. Conectivitatea ar trebui, de asemenea, îmbunătățită, deoarece HS70 Pro are probleme de latență și abandon atunci când se află la 3 metri sau mai departe de conectorul USB Bluetooth.

Pro

 • Bluetooth wireless pentru PC/PS4
 • Microfon detașabil
 • Durată de viață a bateriei de 16 ore
 • Selector de volum
 • Ușoare
 • Calitate bună a sunetului
 • Calitate bună de construcție

Contra

 • Întreruperea conectivității dacă se află la mai mult de 3 metri de dongle USB
 • Sunetul surround 7.1 nu este acceptat pe PS4
 • Fără suport mobil
 • Microfonul preia zgomotul ambiental
 • Zumzet audibil ori de câte ori vorbesc

Corsair este unul dintre cei mai importanți producători de echipamente și tehnologie de înaltă performanță pentru jucători. Brandul a fost fondat în 1994 de Andy Paul, Don Leiberman și John Beekley și a devenit unul dintre cei mai mari dezvoltatori din industria jocurilor de astăzi.

Compania acoperă aproape orice, de la hardware pentru jocuri, echipamente de streaming, componente pentru PC și chiar PC-uri pentru jocuri. Compania s-a extins chiar și pentru a încerca în mod activ să promoveze jocurile în întreaga lume. A construit un centru de esports la Cal Berkeley, disponibil pentru oricine dorește să pășească în jocurile profesionale.

Corsair a sprijinit masiv comunitatea de jocuri. Au donat peste 1.000 de perechi de căști școlilor cu elevi defavorizați. În plus, echipa din Taiwan a trimis tastaturi, căști și mouse la 18 școli primare și secundare din regiune.

Cutie casti Corsair HS70 Pro.

Specificatii tehnice

 • Formă: over-ear, wireless
 • Drivere: drivere dinamice personalizate de 50 mm neodim
 • Impedanță: 32 ohmi la 1 kHz
 • Sensibilitate: 111 dB (± 3 dB)
 • Răspuns în frecventă: 20Hz – 20kHz
 • Conector: USB tip A
 • Durată de viață a bateriei: 16 ore
 • Raza wireless: raza de 12 metri de conexiune wireless
 • Compatibilitate: PS4, PC

Ambalaje și accesorii

Ambalajul este o cutie tipică pentru Corsair cu culori galben și negru la exterior. Am observat ceva uzură pe cutie, care poate fi o problemă de manipulare sau ambalare.

Căștile sunt susținute de o matriță de plastic cu o centură de siguranță care le împiedică să se miște. Căștile ies cu ușurință din matriță și nu sunt strivite. De asemenea, sunt acoperite cu o folie de plastic pentru a preveni zgârierea, ceea ce este o necesitate dacă se folosește plastic și nu spumă pentru protecție.

Caut mereu căptușeală adecvată pentru a proteja împotriva daunelor la expediere, totuși, acesta nu pare să fie stilul lui Corsair. În general, ambalajul a fost o îmbunătățire față de produsele Corsair anterioare, dar încă simt că se pot face mai multe. Nu mă simt niciodată încrezător în utilizarea plasticului ca protecție la expediere, dar, indiferent, căștile au ajuns în stare perfectă.

Ce vei găsi în cutie

 • Corsair HS70 Pro Wireless
 • Conector Bluetooth USB wireless
 • Protecție din spumă pentru microfon
 • Cablu de încărcare micro USB
 • Microfon detașabil

Proiectare

Corsair HS70 Pro Wireless oferă o impresie inițială grozavă. Ele urmează designul obișnuit pentru căștile de gaming, dar se descurcă mai bine decât majoritatea.

Banda pentru cap este întărită cu cusături matlasate care îi conferă un aspect profesional și aceasta este cea mai remarcabilă parte a stilului căștilor. Restul culorilor sunt negru de bază și ar fi putut fi atinse cu mai multă colorare. Cu toate acestea, căștile par elegante și stilate.

Căștile vin și într-o frumoasă culoare crem.

Cupele pentru urechi au formă ovală și se îmbină frumos cu bentița. Întregul set de căști se îmbină bine și are un aspect cu adevărat neted, nimic nu pare la fel de voluminos. Chiar și cu microfonul atașat, căștile au un design ordonat.

M-am trezit capabil să port aceste căști în public datorită microfonului detașabil. M-am simțit încrezător că nu au părut ca fiind căști de gaming și au funcționat grozav în timp ce lucram într-un spațiu aglomerat.

Casti Corsair HS70 Pro.

Funcționalitate

Fratele mai mic, HS60 Pro este un set de căști cu fir, așa că s-au făcut multe cu HS70 Pro Wireless în ceea ce privește funcționalitatea, pentru a o crește față de versiunea anterioară.

În partea inferioară a căștii cupei stângi, există un selector de volum, un buton de sunet, un slot detașabil pentru microfon și conectorul Micro USB pentru a le încărca. Pe urechea dreaptă se află butonul care pornește și oprește căștile. O voce vă informează atunci când căștile au fost pornite sau oprite. Căștile suportă o autonomie a bateriei de 16 ore.

HS70 Pro Wireless nu are LED-uri RGB, spre deosebire de multe alte căști de gaming.

Simplitatea controlului este un factor important atunci când vine vorba de căștile wireless. Comenzile wireless HS70 Pro sunt ușor de înțeles, intuitiv de localizat și nu sunt supraaglomerate cu opțiuni.

Confort

Bentița este plăcută din punct de vedere estetic, dar nu mi-a îmbunătățit cu adevărat experiența de confort. Căptușeala pentru bentița este rigidă, compactă datorită cusăturii și se simte ca un material dur deasupra capului meu.

Acest lucru se poate datora parțial benzii de aluminiu care formează banda pentru cap. Este atât de robustă încât împiedică bentița să se muleze complet peste cap, în schimb doar punctul central al benzii se sprijină direct deasupra.

Deoarece bentița se sprijină pe un punct central, provoacă o durere în zona care preia toată presiunea. Disconfortul a apărut doar după ore lungi de utilizare și nu a persistat după reajustarea căștilor. În ciuda acestui fapt, căștile încă nu se simt grele pe capul meu, dar ar putea crea o potrivire mai bună.

HS70 Pro Wireless se simt foarte ușoare la 330 g.

Bentița are o rezistență puternică care forțează căștile pentru urechi spre interior. Acest lucru creează o etanșare în jurul urechilor mele, dar există o presiune constantă din partea cupelor pentru urechi. Sigiliul este atât de strâns încât face căștile greu respirabile, iar după sesiuni lungi de joc, căștile devin foarte umede.

Cupele pentru urechi sunt acoperite corespunzător cu spumă cu memorie de pluș. Se potrivesc pe toată urechea mea și există chiar un spațiu de mișcare. Ar fi frumos să văd aceeași pernă pe bentiță, deoarece simt că erau aproape de confortul așteptat.

Calitatea construcție

Bentița este foarte durabilă și prezintă o rezistență mare atunci când este întinsă, dar este încă elastică. Balamalele de aluminiu care leagă bentița de căștile pentru urechi sunt și ele de calitate superioară și nu mă îngrijorează că le stric, o îmbunătățire pe care nu am găsit-o la alte perechi de căști.

Nu simt niciodată că o să le rup!

Partea exterioară a cupelor pentru urechi este un grătar metalic care afișează sigla Corsair. În jurul acestui grătar este o margine de plastic care nu pare ieftină și aproape că îmi ridică întrebarea dacă este și metal.

Din păcate, microfonul detașabil este scurt și se simte destul de ieftin. Permite mișcarea în toate direcțiile, dar are doar 14 cm lungime. Nu este suficient de lung pentru a fi pus direct în fața gurii mele și atârnă în stânga.

În general, calitatea construcției HS70 Pro Wireless îmi depășește așteptările. Se simt ca și cum am primit un produs de calitate și totul pare robust și gata pentru ani de utilizare.

Singurul domeniu în care sunt dezamăgit pentru calitate este microfonul detașabil.

Calitate microfon

Calitatea sub standard de construcție a microfonului m-a determinat să mă întreb dacă HS70 Pro Wireless este fidel pretențiilor lor de „reducere a zgomotului ambiental” de la microfon.

Când foloseam microfonul în joc cu prietenii, ei au menționat că a existat un zumzet subtil care a apărut ori de câte ori vorbeam. Acesta a fost cazul când în camera mea nu era prezent niciun zgomot de fond și, deși nu este groaznic, nu este ceea ce am sperat.

Microfonul este un domeniu care necesită îmbunătățiri. Coechipierii mei s-ar putea descurca fără sunetul zumzăit de fiecare dată când vorbesc.

Conectivitate

Se simte că  Bluetooth wireless este noul trend pentru căști. Elimină utilizarea unui cablu care uneori poate smulge căștile de pe cap. Cu toate acestea, sunt întotdeauna sceptic cu privire la calitatea conexiunii căștilor wireless, dar s-a dovedit în ultima mea recenzie că am greșit.

HS70 Pro Wireless se conectează prin adaptorul USB Bluetooth inclus la Sony PS4/PS5 și PC, dar nu va funcționa pe Xbox One. Conexiunile se fac instantaneu și ești anunțat de o voce care îți spune când căștile sunt pornite și s-au conectat.

HS70 Pro Wireless sunt anunțate pentru a accepta o rază de conexiune de 12 metri, dar am găsit o mulțime de probleme de latență. Chiar și atunci când mergeam într-o altă cameră, nici măcar la 3 metri de computerul meu, sunetul se întrerupea și se stingea. Aceasta nu a fost o problemă a bateriei, deoarece căștile erau complet încărcate și o pot atribui pereților sau distanței care au întrerupt conexiunea.

Audio scădea uneori când era folosit pe PS4 dacă eram așezat la 3 metri sau mai departe de consolă și adaptorul Bluetooth. Cu cât sunteți mai aproape de consolă, cu atât mai bine și conexiunea se va menține. Când am stat la birou lângă computer, nu a existat niciodată latență sau întreruperi audio și conexiunea a funcționat bine.

Calitatea sunetului

HS70 Pro Wireless acceptă doar sunet surround 7.1 pe PC, nu pe PS4 sau PS5.

HS70 Pro Wireless sunt echipate cu drivere dinamice din neodim de 50 mm și sunet surround 7.1. Sunetul poate fi reglat cu software-ul iCUE de pe PC, dar m-am mulțumit cu nivelurile de volum ale frecvențelor joase, medii și înalte și nu am simțit nevoia să le ajustez.

Casti Corsair HS70 Pro.

PC

Găsesc că HS70 Pro Wireless are un sunet uniform în general. Când am testat căștile în CS:GO și PUBG pe PC, am fost foarte impresionat. Bassul a fost cu siguranță prezent și nu a înecat restul gamei de frecvență.

Sunetul surround 7.1 a fost distinct și util pentru a spune de unde provin pașii, sunetele de reîncărcare sau împușcăturile de la distanță. Exploziile nu au înecat mediile și înaltele și chiar și atunci când situațiile deveneau haotice, eram conștient de împrejurimile mele.

Câteodată puneam muzică de fundal în timp ce jucam ocazional și am observat că aceste căști au făcut o treabă grozavă în separarea sunetelor. Chiar și cu muzică, mediile și joasele erau foarte clare, pașii erau încă detectabili, iar bassul din muzică nu îneca nimic.

PS4

Calitatea sunetului pentru PS4 trebuie evaluată de sine stătător, deoarece nu acceptă sunet surround 7.1. L-am încercat jucând Last of Us Remastered, deoarece jocul are o coloană sonoră grozavă și un amestec de indicii audio.

Chiar și fără suportul surround 7.1 pe PS4, HS70 Pro Wireless oferă în continuare un sunet excelent. Imersiunea mea a fost puternică, iar joasele din coloana sonoră nu au înecat alt sunet. În schimb, s-au amestecat frumos cu sunetele ambientale.

În ceea ce privește înaltele și mediile, mișcarea inamicilor era detectabilă, dar nu era clar din ce direcție veneau. Mediile ar putea fi mai ridicate în amestec, deoarece sunetele apei sau ridicarea obiectelor se simțeau uneori încete.

Concluzie

Corsair HS70 Pro Wireless este un competitor important în pachetul de căști de gaming cu buget redus? Răspunsul este da. Bifează toate căsuțele pentru o pereche perfectă de căști pentru jocuri? Din păcate, răspunsul este nu.

La un preț destul de mic, HS70 Pro Wireless oferă o calitate bună a construcției. Nimic nu pare ieftin la HS70 Pro Wireless în afară de microfonul detașabil. Ele stabilesc cu adevărat standardul pentru o calitate ridicată a construcției în căștile cu buget redus și sunt suficient de durabile pentru o utilizare pe termen lung pentru a susține ani de joc.

Indiferent dacă sunteți un jucător profesionist sau ocazional, calitatea sunetului vă va satisface nevoile. Indicațiile audio sunt directe și clare, iar sunetul surround 7.1 oferă o direcție clară de unde provin sunetele. Excepția este pe PS4, unde sunetul surround 7.1 nu este acceptat și acest lucru îndepărtează ușor indicațiile direcționale.

Calitatea microfonului ar trebui îmbunătățită la modelele viitoare. Nu reduce zgomotul ambiental și are un zumzet constant de fundal. Conectivitatea ar trebui, de asemenea, îmbunătățită, deoarece HS70 Pro are probleme de latență și abandon atunci când se află la 3 metri sau mai departe de conectorul USB Bluetooth.

Verifică preț Corsair HS70 Pro aici!


Citește și: