Casti Razer BlackShark V2 Pro.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști gaming Razer BlackShark V2 Pro

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Razer BlackShark V2 Pro aduce un nou microfon și sunet wireless pentru stelarul BlackShark V2. Este suficient pentru a justifica banii în plus?

Razer BlackShark V2 Pro sunt unele dintre cele mai bune căști de gaming wireless pentru computer. Deși izolarea lor nu este la fel de bună ca la BlackShark V2 cu fir, îmbunătățirile microfonului și performanța wireless solidă fac cheltuiala suplimentară să fie ușor de justificat.

Pro

  • Wireless
  • Confortabile
  • Mare îmbunătățire a microfonului
  • Audio

Contra

  • Izolare mai proastă decât BlackShark V2 obișnuit
  • Creștere mare de preț pentru wireless
  • Nu sunt la fel de bune pe consolă

Cu ceva timp în urmă, Razer a lansat BlackShark V2, unele dintre cele mai bune căști de gaming ale anului și printre cele mai bune pe care le puteți obține pentru aproximativ 400 RON. Acum compania a revenit cu o actualizare wireless. Razer BlackShark V2 Pro sunt în esență aceleași căști ca și predecesorul lor, doar că acum folosesc audio wireless pentru a se conecta la platforma de jocuri aleasă.

Cui se adresează Razer BlackShark V2 Pro?

Jucătorilor care caută o experiență audio de joc solidă, fără ca un cablu să le stea în cale.

Lucrători de la distanță blocați acasă la teleconferințe pentru viitorul apropiat.

Oricine dorește să-și îmbunătățească configurația audio pentru hangout-urile online pe care toți le-am înlocuit pentru întâlnirile reale din pandemie.

 

Cutie casti Razer BlackShark V2 Pro.

Cum este Razer BlackShark V2 Pro?

După cum am menționat mai sus, Razer BlackShark V2 Pro seamănă mult cu Razer BlackShark V2 – aproape identic, de fapt. Această cască de gaming este realizată în principal din plastic, cu balamale cu cadru de sârmă și o bandă groasă pentru cap.

Prezintă aceeași estetică ușor restrânsă ca și Razer BlackShark V2, așa că, deși acestea sunt fără îndoială un set de căști de gaming, nu există LED-uri colorate sau design unghiular voluminos. Sigla Razer este un negru subtil, lucios, care iese doar puțin în evidență față de căștile mate – singura diferență vizuală reală dintre BlackShark V2 Pro și predecesorul său.

Acesta este un set de căști foarte confortabil, cu pernițe din spumă cu memorie, învelite în piele sub o țesătură de plasă care facilitează obținerea unei etanșări decente și împiedică acumularea de căldură să fie o problemă chiar și după sesiuni lungi de folosire. Cu toate acestea, balamalele cu cadru de sârmă se simt destul de slăbite – am avut îngrijorări cu privire la acest lucru pe termen lung cu BlackShark V2, iar lucrurile par să înceapă dintr-un punct considerabil mai puțin stabil cu BlackShark V2 Pro.

BlackShark V2 Pro este compatibil cu PC, Nintendo Switch, Xbox One și PlayStation 4.

Setul de căști are un buton de dezactivare a microfonului, un buton de pornire și același buton de volum proeminent pe partea laterală a căștii din stânga ca și BlackShark V2. La fel ca aproape toate căștile de gaming wireless de pe piață, Razer BlackShark V2 Pro se conectează la computerul sau consola dorită folosind un dongle USB RF de 2,4 GHz pentru sunet fără întârzieri. Cu toate acestea, spre deosebire de multe căști de gaming wireless mai recente, acestea rămân cu microUSB pentru încărcare, ceea ce este dezamăgitor având în vedere cât de comun a devenit USB-C.

De fapt, folosirea BlackShark V2 Pro este destul de simplă. Nu este nevoie de multă muncă pentru a le regla, iar balamalele căștilor au o gamă decentă de mișcare, așa că diferitele forme ale capului nu ar trebui să fie o problemă. Butonul de pornire și butonul de dezactivare a microfonului sunt destul de asemănătoare ca formă, dar unul are un profil mult mai înalt, așa că este clar pe care să îl atingeți prin pipăire.

La fel ca predecesorul său, Razer BlackShark V2 Pro este compatibil cu Razer Synapse 3. Aplicația oferă suport pentru sunetul surround virtual THX și setări EQ pentru microfon și căști, printre altele. La fel ca multe aplicații pentru căști pentru jocuri, Synapse s-a îmbunătățit de-a lungul anilor, dar caracteristicile sale nu sunt deloc necesare și rareori adaugă atât de mult experienței. E bine, cred.

Cum este bateria?

Razer susține că bateria BlackShark V2 Pro va dura până la 24 de ore cu o singură încărcare și am constatat că este adevărat. În testarea noastră, setul de căști a durat 24 de ore și 40 de minute cu o singură încărcare la o ieșire constantă de ~75 dB.

Ascultarea la un volum mai jos decât acesta vă va aduce probabil performanțe și mai bune, iar Synapse oferă, de asemenea, o funcție de mod de repaus care va opri căștile după o perioadă de inactivitate. Peste 24 de ore este deja un rezultat grozav, dar este posibil să vedeți că durează mai mult decât atât.

Cum sunt jocurile cu Razer BlackShark V2 Pro

La jocuri Razer BlackShark V2 Pro se comportă la fel de bine ca predecesorul său. Setul de căști este puțin mai greu – din cauza bateriei fără îndoială – dar chiar și după sesiuni de joc de mai multe ore se simt încă destul de confortabil.

Redând pe PC, opțiunea THX Spatial Audio funcționează bine. Sunetul surround virtual nu este cea mai mare afacere din lume, dar am descoperit că a adăugat mult la jocuri precum Overwatch și Fortnite. Jocurile cu coloane sonore foarte proeminente, cum ar fi Risk of Rain 2 și Final Fantasy XIV, nu acceptă sunetul surround, dar totuși sună grozav.

Sunetul surround și Synapse, de altfel, nu sunt disponibile pe console, dar Razer BlackShark V2 este încă compatibil cu PlayStation 4 și Nintendo Switch. A juca jocuri precum Dauntless și Spellbreak pe acele platforme a fost la fel de frumos.

Casti Razer BlackShark V2 Pro.

Cum sună Razer BlackShark V2 Pro?

La fel ca și predecesorul său, Razer BlackShark V2 Pro oferă o ieșire audio în general precisă pe tot intervalul mediu, cu un accent suplimentar pe răspunsul basului de până la aproximativ 200 Hz. Acest lucru poate fi puțin deranjant pentru audiofili, dar un răspuns în frecvență ca acesta este plăcut pentru mulți oameni.

În muzică, accentul adăugat la frecvență scăzută va fi grozav pentru EDM și alte genuri cu bass. În noua piesă de la Gorillaz Pac-Man (feat. ScHoolboy Q), piesa de bass încărcată cu sintetizatoare care dă tonul melodiei vine tare și clar. Unele sunete sună puțin mai puțin proeminente, dar părțile importante ale melodiei sunt totuși clare.

În joc, sunetul ca acesta va face ca bubuitul exploziilor și al focurilor de armă să pară mai puternice decât ar fi altfel. Cu toate acestea, deși accentul adăugat este semnificativ, nu este atât de intens încât să înece alte sunete importante. Jocurile rareori stratifică suficient sunet într-un moment dat pentru a face din acest tip de sunet amplificat o problemă. Veți putea în continuare să auzi pașii cuiva în Valorant, s-ar putea doar să fie nevoie să-l ascultați puțin mai atent.

În timp ce profilul de sunet al lui Razer BlackShark V2 Pro este aproape identic cu cel al lui BlackShark V2, izolarea căștilor este evident mai proastă. Când BlackShark V2 a apărut pentru prima dată, Razer și-a prezentat tehnologia de „anulare pasivă avansată a zgomotului” – dar aceasta este doar izolare.

Din nefericire pentru Razer BlackShark V2 Pro, izolarea se reduce doar la materialele din care sunt alcătuite pernițele pentru urechi – banda pentru cap și tensiunea balamalei joacă, de asemenea, un rol important. În timp ce BlackShark V2 Pro este o cască la fel de confortabilă ca și predecesorul său, balamalele sale sunt considerabil mai slăbite, ceea ce înseamnă că pernițele pentru urechi se comprimă mai puțin atunci când sunt purtate. Acest lucru creează o barieră mai subțire între urechile tale și lumea exterioară.

Unitatea pe care am testat-o inițial avea balamale extraordinar de slăbite, aparent din cauza unui defect hardware dar am schimbat-o si pot sa mă declar mulțumit de prinderea pe cap acum. Cu toate acestea, rămâne faptul că Razer BlackShark V2 Pro încă nu oferă o izolare la fel de bună ca predecesorul său.

În cele din urmă, Razer BlackShark V2 Pro are o izolare complet medie pentru o cască de gaming. Se va descurca bine în majoritatea situațiilor de acasă, dar având în vedere că predecesorul său a fost cel mai bun din această categorie, este destul de dezamăgitor.

Casti Razer BlackShark V2 Pro.

Cum este microfonul?

În ciuda caracterului wireless, cea mai mare îmbunătățire a Razer BlackShark V2 Pro este microfonul. Acolo unde BlackShark V2 a fost ok pentru voci profunde, acesta este excelent. Microfonul căștilor are o ieșire audio precisă pe toată gama vocală. Există încă o mică dezaccentuare în gama de bass, dar dacă ai o voce profundă care se luptă mereu cu sunetul care sună slab, acesta este cu siguranță unul la care trebuie să fii atent.

Razer Synapse adaugă, de asemenea, o gamă decentă de opțiuni de microfon, cu presetări EQ și capacitatea de a seta EQ personalizat, glisoare pentru normalizarea volumului și claritatea vocală, precum și o funcție de reducere a zgomotului ambiental. Totul funcționează suficient de bine, deși stivuirea chiar și a câtorva dintre aceste funcții poate crea un rezultat procesat.

Ar trebui să cumpărați Razer BlackShark V2 Pro?

Noul microfon al lui BlackShark V2 Pro face mult mai bună calitatea apelurilor decât predecesorul său. Nu are cea mai bună autonomie a bateriei de pe piață, dar nici nu este departe. Balamalele mai libere fac izolarea setului de căști mai rea, dar nu suficient pentru a diminua cu adevărat experiența generală.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că acesta este un tip de produs care se potrivește tuturor. Acestea sunt în primul rând căști de gaming orientate spre PC, iar jucătorii pe consolă pot găsi mai multe de iubit la căștile de gaming wireless cum ar fi SteelSeries Arctis 1 Wireless, care se potrivesc perfect pentru Nintendo Switch și HyperX Cloud Flight S, reușind totodată să aducă sunetul surround pentru PC și PlayStation 4. În plus, dacă sunteți interesat doar de jocurile pe computer, Razer BlackShark V2 cu fir sunt mai ieftine și oferă practic aceeași funcționalitate.

Dacă vrei ceva ușor și confortabil, cu un sunet grozav și un microfon grozav, Razer BlackShark V2 Pro reușește toate acestea.

Verifică preț Razer BlackShark V2 Pro aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL