Casti Apple AirPods Pro.

Review căşti Apple AirPods Pro

În acest review pentru Apple AirPods Pro, aruncăm o privire la toate funcțiile și le comparăm cu căștile alternative.

Prima pereche de căști Apple cu potrivire in-ear și anulare activă a sunetului, noile AirPods Pro oferă o performanță îmbunătățită în diferite situații, ce nu a fost posibilă înainte (cel puțin pentru fanii Apple).

Acum le poți lua cu tine în transportul public sau în avion și vor bloca sunetul într-un mod eficient (însă nu la fel de eficient precum Sony WH-1000XM3). Datorită protecției împotriva transpirației IPX4, căștile sunt destul de decente pentru antrenamente.

Căștile premium AirPods Pro costă mai mult decât căștile originale AirPods, însă sună mult mai bine, iar acest lucru este datorită izolării fonice.

În final, la momentul de față, AirPods Pro sunt cele mai bune căști true wireless pentru iPhone.

Ce ne-a plăcut

 • Se aud mai bine decât AirPods originale
 • Potrivirea in-ear este bună pentru antrenamentele moderate
 • Anularea sunetului și izolarea sunt eficiente
 • O experiență fără bătăi de cap cu iPhone/iOS
 • Certificare IPX4

Ce nu ne-a plăcut

 • Sunt scumpe, chiar și printre alternativele premium
 • Nu au control de volum încorporat?
 • Capacul carcasei de încărcare este ieftin

Ar trebui să cumperi Apple AirPods Pro?

DA:

 • Dacă ești un utilizator iPhone și preferi produsele Apple
 • Dacă nu te deranjează să plăteștii mai mult pentru cea mai nouă și cea mai bună pereche de căști, și ai și cel mai nou iPhone
 • Ești un utilizator activ și ai nevoie de căști Apple pentru antrenamente

NU:

 • Dacă ești un utilizator de Android
 • Dacă îți pasă de preț și vrei să ai parte de un raport calitate preț cât mai bun

Specificații

 • Tip: in-ear
 • Conexiune: Wireless bluetooth
 • Design: Closed-back

Căști

 • Mărimea difuzorului: N/A
 • Aria frecvențelor: N/A
 • Impedanță: N/A
 • Greutate: 11 grame ambele căști, 56 grame cu carcasă
 • Lungimea cablului: N/A
 • Microfon și controale: Da (încorporate)
 • Protecție împotriva apei: IPX 4

Wireless

 • Bluetooth: 5.0
 • Durata bateriei: Peste 5 ore de redare per încărcare
 • Timp de încărcare: Sub 2 ore
 • Anulare activă a sunetului: Da
 • Încărcare: USB-C – cablu Lightning, suport de încărcare wireless QI
 • Codecuri bluetooth: SBC, AAC
 • Aria wireless: 10 metri

Microfon

 • Tip: Microfoane încorporate
 • Design: N/A
 • Se poate da pe mut: Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Apple AirPods Pro
 • Carcasă de încărcare wireless
 • 3 perechi de vârfuri din silicon (S,M,L)
 • Cablu USB-C – Lightning
 • Manualul utilizatorului

Accesorii si casti Apple AirPods Pro.

Confort & Potrivire – 4/5 Excelent

În timp ce potrivirea este mult mai bună decât a AirPods originale, tot vor aluneca atunci când transpiri.

Desigur, decizia de a le face AirPods in-ear a fost cea potrivită, însă potrivirea altor căști in-ear pentru antrenamente tot este mai bună.

Având în vedere că aceste căști sunt scumpe și este cel mai scump model pe care îl oferă cei de la Apple în acest moment, te poți aștepta ca potrivirea și confortul să fie de nivel înalt.

Însă, dacă ai nevoie de o pereche de căști pentru antrenamente ce vor sta bine în loc, atunci aruncă o privire la Jabra Elite Active 75t.

AirPods Pro stau bine în urechi și vor cădea greu. Sunt foarte ușoare și confortabile timp de ore în șir.

Însă un punct în minus pentru stabilitate este atunci când transpiri. Dacă te duci la sală cu ele, din moment ce au protecție IPX4, trebuie să le reajustezi mai des decât este nevoie.

Se pare că transpirația ajunge pe vârfurile din silicon și pe finisajul neted al căștilor și le face să alunece.

În orice caz, AirPods Pro sunt o pereche bună de căști pentru antrenamente. Dacă ești un utilizator iPhone înrăit, atunci aceste căști ar trebui să fie prin opțiunile tale de top

Sunt confortabile?

Da. Sunt printre cele mai confortabile căști true wireless din acest moment. Datorită structurii foarte ușoare, abia de le vei simți. Le poți purta tip de ore în șir fără a avea parte de disconfort. Este ceva la care cei de la Apple se pricep.

Dar…

AirPods Pro nu sunt perfecte. Când transpiri, ai o senzație inconfortabilă că ar putea cădea în orice moment.

Anulare fonică – 4.5/5 Aproape perfect

Au o tehnologie ANC foarte eficientă ce anulează sunetele traficului, ale orașului și pe cele de avion.

Apple AirPods Pro se pot compara cu cele mai bune modele ANC. Deși, Sony WH-1000XM3 tot sunt mai bune din moment ce acestea sunt niște căști in-ear ANC dedicate cu mai multă personalizare.

Însă pentru utilizatorii iPhone, acestea tot sunt printre cele mai bune.

ANC-ul pornește în momentul în care aprinzi căștile (când le scoți din carcasa de încărcare). Sunetele traficului și cele ale orașului vor dispărea imediat.

Nu există sâsâituri sau distorsiuni, funcționează din momentul în care le scoți din cutie, fără a fi nevoie să le mai configurezi.

Și, când vrei să auzi zgomotul de fundal, poți activa modul Transparency cu o lungă apăsare a butonului de pe oricare dintre părți. Microfoanele încorporate prind sunetul ambiental, inclusiv vocea ta, și le trimit la căști.

Îți vei auzi vocea precum o aud cei din jurul tău, lucru ce s-ar putea să ți se pară ciudat, însă funcționează foarte bine și vei ști mereu cât de zgomotos ești.

Dacă nu vrei să asculți muzică, poți folosi doar anularea activă a sunetului. Anulează mare parte din sunete pentru ca tu să te poți concentra la carte sau să dezvolți următoarea invenție.

Încă un lucru…

Când folosești modul Transparency, microfoanele tind să capteze o cantitate de sunet de vânt. Este bine de știut dacă locuiești într-o zonă cu vând. Vezi testul de microfon mai jos.

Anulare fonică – 4/5 Excelent

Datorită potrivirii in-ear, AirPods Pro izolează destul de mult sunet ambiental.

Includerea vârfurilor face o diferență majoră. Blochează în mod eficient canalele urechilor și elimină sunetele de fundal pentru a îmbunătăți calitatea sunetului.

Este importantă alegerea mărimii potrivite a vârfurilor. Însă AirPods Pro sunt atât de inteligente încât îți “măsoară” potrivirea în timpul configurării inițiale și ți-o recomandă pe cea potrivită pentru tine.

Dacă, pentru vreun motiv anume, nu vrei să ai parte de o izolare eficientă, atunci folosește vârfuri mai mici decât cele recomandate, însă potrivirea va avea de suferit.

Carcasa si casti Apple AirPods Pro.

Bluetooth – 4/5 Excelent

Conectarea la un iPhone este ușoară. Din momentul în care le conectezi vei avea parte de o performanță bluetooth și de o arie de nădejde. De asemenea, poți conecta două dispozitive iOS în același timp.

Datorită cipului H1, AirPods Pro îți vor găsi iPhone-ul automat, în momentul în care le scoți din carcasa de încărcare. Ai nevoie de iOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2 sau macOS Catalina 10.15.1 pentru suportul AirPods Pro.

După asta, se vor conecta instant la toate dispozitivele iOS înregistrate pe contul tău de iCloud.

Din momentul conectării, vei vedea separat nivelul de baterie pentru ambele căști și pentru carcasa de încărcare, iar acest lucru este unul bun.

Te-ai oprit din a asculta muzică pe iPhone? Deschide iPad-ul pentru a te uita pe YouTube, iar căștile wireless se vor conecta automat.

Acum, acest lucru funcționează doar pe iOS, nu și pe Android. Pentru a te conecta la un telefon Android:

 • Trebuie să apeși și să ții apăsat pe butonul de pe carcasa de încărcare pentru a intra în modul de conectare
 • Găsește noul dispozitiv bluetooth pe telefon și conectează-te

Semnalul bluetooth este destul de mediu pentru o versiune bluetooth 5.0, oferind o arie de acoperire de aproape 10 metri și siguranța că va funcționa bine chiar dacă pui un zid pe post de obstacol.

Există întârzieri video?

Nu se observă, deși tehnic, există niște întârzieri. AirPods Pro suportă codecurile bluetooth SBC și AAC, ce nu sunt lipsite de întârzieri.

Nu te îngrijora, te poți uita la canalele tale preferate de pe youtube și nu te vei enerva. Sincer, nu se observă.

Baterie – 4/5 Excelent

Te poți aștepta la peste 5 ore de redare per încărcare. Am avut parte de 5 ore și 10 minute în timpul testului nostru. Alături de carcasa de încărcare vei avea parte de 24 de ore de baterie. Este o performanță bună.

Din cauza faptului că AirPods Pro au ANC, durata bateriei scade puțin față de Beats PowerBeats Pro, ce nu au această tehnologie.

Însă cele 5 ore sunt mai bune decât media în această categorie și este un timp asemănător cu cel al Sony WF-1000XM3, acestea fiind și ele căști cu ANC. Reține, am testat la volum mediu. La un volum mai mare probabil că vei avea parte de cele 4.5 ore cu care sunt promovate aceste căști.

Când mai ai puțină baterie, există un prompt vocal ce te anunță că trebuie să le încarci. Pe iPhone vei ști mereu câtă baterie mai ai. Poți vedea bateria rămasă pentru ambele căști și pentru carcasă (nu poți face acest lucru cu un Android).

Au și funcția de încărcare rapidă. 5 minute de încărcare îți oferă o oră de redare. Rar vei rămâne fără baterie.

Poți încărca aceste căști cu cablul USB-C – Lightning inclus în pachet. Acum, dacă ai un Mac mai nou, nu este o problemă, însă s-ar putea să ai nevoie de un cablu USB – Lightning pentru un sistem mai vechi.

Pe lângă asta, le poți încărca wireless cu un suport de încărcare cu certificare Qi. Aceasta este metoda noastră preferată de încărcare, din moment ce doar punem carcasa pe suport și putem uita de ea.

Durabilitate – 4/5 Excelent

Aceste căști au o calitate a construcției înaltă, cu protecție împotriva transpirației IPX4, însă carcasa de încărcare are un mecanism al capacului ieftin.

Nu înțeleg de ce cei de la Apple au decis să folosească acest mecanism ieftin la carcasele lor de încărcare. Beats PowerBeats Pro au aceeași problemă.Sincer, este enervant. Plătești un preț mare pentru un produs premium, însă capacul este subțire și ieftin, precum al unei perechi de căști ce costă 250 RON.

Carcasa este rezistentă și pare a fi din plastic dur. Însă în momentul în care o deschizi, capacul scoate niște sunete și se mișcă, de parcă încearcă mereu să se închidă. Pare ieftin.

În orice caz, am numai lucruri bune de spus despre căști. Sunt ceea ce te aștepți de la un produs Apple. Sunt sofisticate și proiectate bine, având multe funcții diferite și un aspect unic.

Pentru prima dată, AirPods sunt rezistente la transpirație, cu o certificare IPX4. Nu înseamnă că sunt impermeabile, dar sunt suficient de bune pentru majoritatea utilizatorilor activi.

Le poți lua cu tine la sală, când alergi sau în timpul drumețiilor într-o zi caldă. AirPods Pro vor face față fără probleme, doar să nu le scapi în apă.

Casti Apple AirPods Pro.

Funcții – 5/5 Fantastic (pentru iOS)

Ai parte de cele mai noi și cele mai bune funcții pe care le oferă căștile true wireless la momentul actual (însă doar pentru iOS).

Cu funcția de redare/pauză automată, anulare activă a sunetului, modul Transparency, Dolby Atmos și o primă configurare personalizată, ai parte de mai multă tehnologie decât ce oferă majoritatea căștilor.

Ceea mai mare diferență dintre AirPods Pro și AirPods 1 & 2 este anularea activă a sunetului. Calitatea sunetului este îmbunătățită și nu vei mai avea tendința să dai volumul la un nivel mai mare. Nivelul mai mic de volum este mai sănătos pentru tine.

Prima dată când folosești AirPods Pro, căștile îți vor “scana” canalul urechii și vor ajusta reacția frecvențelor în mod corespunzător. Acum, nu face o diferență uriașă, însă este bine de știut că AirPods Pro sunt egalizate pentru a produce un sunet precum cei de la Apple au intenționat.

În plus, cu ultimul update de software, căștile suportă sunetul spațial Dolby Atmos. Sunetul surround virtual îmbunătățește soundstage-ul și poziționarea precisă pentru filme. În teorie sunt mai imersive și mai realiste.

Personal, dacă nu auzi o îmbunătățire masivă în soundstage, nu prea văd un motiv de a-l folosi. Nu este chiar așa de excelent. Dar acum aceasta este doar opinia mea personală. Funcția există și o poți folosi, ce este mai mult decât oferă alte căști.

Când se conectează la un dispozitiv iOS, căștile pun pauză automat în momentul în care le scoți din urechi. Acestea redau muzica automat când le pui la loc în urechi. În momentul în care te obișnuiești cu această funcție, îi vei simți lipsa când folosești alte căști bluetooth. Din păcate, funcția nu merge cu un dispozitiv Android.

Modul Transparency este excelent. Când vrei să auzi ce se întâmplă în jurul tău, sistemul de microfoane înregistrează sunetul de fundal și vocea ta și le trimit către timpanele tale. Activezi acest mod cu o apăsare dublă a butoanelor.

Poți purta o conversație într-un mod confortabil, în timp ce ești cu bicicleta în trafic sau atunci când faci ceva ce îți necesită atenția. Sunt bine făcute și funcționează din momentul în care le scoți din cutie, fără a fi nevoie să configurezi setările.

Funcționează bine cu asistentul vocal Siri. Deși, în mediile mai zgomotoase, s-ar putea să fie nevoie să repeți comanda de câteva ori. Nici această funcție nu merge pe Android.

Pentru a controla muzica trebuie să apeși pe controalele tactile. De asemenea poți să le personalizezi funcțiile pe un iPhone.

Însă nu au controale încorporate pentru volum. Trebuie să spui “Hey Siri” pentru asta, însă imagineaz-ți că ești într-o stație de metrou aglomerată sau că intri în lift și vrei să schimbi volumul. Ar fi ciudat.

Nu prea am schimbat volumul, decât după ce am ieșit din aceste situații inconfortabile. Ar fi fost mai bune niște butoane fizice.

Calitatea microfonului

Mai mult, microfoanele sunt destul de bune. Poți folosi oricare casă în modul mono, pe post de set bluetooth.

Aici este testul microfonului pentru AirPods Pro pentru a putea observa calitatea apelului. Singura problemă este că preiau o cantitate mică de sunet de fundal.

Una peste alta, ai parte de multe funcții cu un iPhone, însă doar o funcționalitate de bază cu un Android.

Sunet – 3.5/5 Aproape excelent

AirPods Pro au o calitate a sunetului destul de balansată, cu puțin accent pus pe frecvențele înalte, iar din acest motiv sunt excelente pentru toate genurile muzicale.

Sunt mult mai diferite de Beats, din moment ce sunetul nu pune accent pe bass. Cu AirPods Pro, toate frecvențele sunt balansate (în mare parte).

Acest lucru înseamnă că muzica se va auzi precum au vrut producătorii, fără bass pronunțat sau frecvențe înalte alterate. Poți asculta muzică clasică, dar și pop sau hip-hop.

În plus, când le folosești pentru prima dată, software-ul din interior îți va măsura și testa urechile. Apoi adaptează reacția frecvențelor bazată pe forma canalului urechii tale, pentru ca tu să poți auzi muzica personalizată pentru tine.

Există o oarecare accentuare a sunetelor înalte, însă nu se poate observa chiar așa de ușor de persoanele ce nu au o ureche antrenată. Celelalte frecvențe sunt balansate, făcându-le mai potrivite pentru toate tipurile de muzică.

Dacă ești un iubitor de bass:

Ar trebui să știi că acestea nu sunt cea mai bună alegere pentru tine. Beats ar fi o alternativă mai bună, oferind frecvențe joase puternice.

Comparativ cu AirPods normale, potrivirea in-ear îmbunătățește reacția bass-ului, nu cu mai multă putere, ci cu detalii mai bune.

Acum, din moment ce aceste căști sunt in-ear, soundstage-ul este destul de mic. Nu ai parte de același sunet spațios precum cu căști mai mari. Deși Dolby Atmos s-ar putea să îmbunătățească acest lucru puțin.

Una peste alta, AirPods Pro sunt proiectate pentru o audiență generală pentru a le putea oferi cât mai multe persoane. Iar acest lucru este unul bun.

În orice caz:

Nu vei avea o experiență a sunetului divină și nici nu vei auzi detalii pe care nu le-ai mai auzit niciodată. Trebuie să plătești mai mult pentru asta.

Carcasa si casti Apple AirPods Pro.

De ce să cumperi Apple AirPods Pro?

Dacă ești un utilizator Apple înrăit, atunci AirPods Pro sunt cele mai bune căști in-ear pe care ți le poți cumpăra. Sunt proiectate să funcționeze cu iPhone, iPad, Mac și alte produse Apple.

Vei avea parte de cele mai noi funcții, precum anulare activă a sunetului, redare/pauză automată, și de o calitate a sunetului mai bună decât a AirPods originale.

Singura întrebare este: Vrei să plătești prețul cerut?

Costă destul de mult, lucru ce ar trebui luat în considerare.

Acum, AirPods Pro pot fi câte puțin din fiecare:

 • Le poți lua cu tine în avion și să te bucuri de pace și liniște, în loc să asculți huruitul motorului.
 • Le poți lua cu tine la sală datorită protecției împotriva transpirației și a potrivirii in-ear, ce este relativ stabilă.
 • Le poți folosi când faci apeluri telefonice pe fugă, fără să trebuiască să te îngrijorezi din cauza calității microfonului.

Și poți să te bucuri de ele în timp ce faci naveta și asculți muzică sau te uiți la videouri.

AirPods Pro sunt una dintre cele mai versatile perechi de căști true wireless. Pot înlocui multe dintre perechile tale de căști vechi.

Și dacă funcțiile și convenabilitatea cu dispozitivele tale Apple sunt niște lucruri pe care le cauți, atunci vei face o decizie bună atunci când le cumperi.

Apple AirPods Pro vs. Sony WF-1000XM3

Carcase si casti Apple AirPods Pro si Sony WF-1000XM3

La o comparare rapidă a AirPods Pro cu Sony WF-1000XM3, am găsit câteva diferențe.

Ambele modele sunt căși true wireless cu anulare activă a sunetului ce costă cam același preț și sunt niște modele de renume pentru brandurile lor.

Apple AirPods sunt mai stabile și rezistente la transpirație, cu o clasificare IPX4, ce le face mai bune pentru antrenamente și alte activități. În plus, le poți încărca wireless și au multe funcții cu un iPhone, însă acestea lipsesc de la Android. Pentru fanii Apple, aceasta sunt o alegere bună.

Sony WF-1000XM3 au o calitatea audio mai bună cu egalizator, anularea fonică și bateria sunt puțin mai bune, și funcționează la fel pe Android și pe iPhone. Însă, datorită designului true wireless mai solid, acestea nu sunt bune pentru activități, nu au protecție împotriva transpirației și sunt mai puțin confortabile.

Verifică preț Apple AirPods Pro aici!


Citește și: