Casti HyperX Cloud Orbit S.

Review căști gaming HyperX Cloud Orbit S

HyperX Cloud Orbit S aduce designul lui Audeze Mobius la un preț mai ieftin. Însă taie din funcțiile potrivite pentru a ajunge la asta?

HyperX Cloud Orbit S sunt unele dintre cele mai bune căști de gaming de pe piață. Pierderea bluetooth-ului la acest model este dezamăgitoare, dar nu modifică suficient experiența de joc. Dacă se încadrează în bugetul tău, va fi foarte greu să faci o afacere mai bună decât asta.

Pro

  • Audio fantastic
  • Audio 3D este încă grozav
  • Funcționează cu console și PC

Contra

  • Preț
  • Lipsește Bluetooth-ul

HyperX Cloud Orbit S sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai frumoase căști de gaming pe care le puteți obține. Bazat pe uber-premium Audeze Mobius, acest set de căști aduce aceleași drivere magnetice plane și construcție durabilă, însă întrebarea este dacă HyperX a eliminat prea mult sau pur și simplu a rafinat formula?

Pentru cine este HyperX Cloud Orbit S?

  • Jucătorii care doresc un sunet de top și funcții de vârf.
  • Iubitorii de muzică care doresc un sunet extrem de precis.
  • Lucrători la domiciliu care doresc doar ceva confortabil de purtat mult timp.

Ce vei găsi în cutie?

În cutie, setul de căști vine cu toate cablurile de care aveți nevoie pentru a vă conecta la aproape orice dispozitiv. Există un cablu USB-C, un cablu de 3,5 mm și un cablu USB-A la USB-C. Există și o geantă de transport convenabilă.

Cum este HyperX Cloud Orbit S?

HyperX Cloud Orbit S are căști cu spumă cu memorie și suporturi pentru benzi, ceea ce înseamnă că vor deveni mai confortabile în timp, pe măsură ce se mulează pe forma capului dvs. Cu toate acestea, mi s-a părut că tensiunea de pe banda de cap a lui Cloud Orbit S este puțin mai slăbită decât a lui Audeze Mobius, așa că nu a fost nici un moment în care să mi se pară incomode.

La fel ca Mobius, Cloud Orbit S are o construcție în principal din plastic, dar încă se simt destul de robuste. Bentița este flexibilă și suficient de strânsă pentru a se simți confortabilă. Probabil din cauza driverelor magnetice plane, căștile au o greutate considerabilă, dar totul este bine echilibrat, astfel încât nu se simt niciodată grele.

Căștile în sine se potrivesc perfect în jurul urechilor mele, deși sunt puțin la limită, cei cu urechi mai mari le-ar putea găsi puțin inconfortabile pe perioade mai lungi. Acestea fiind spuse, chiar dacă tampoanele din spumă cu memorie au făcut o treabă bună conformându-se cu forma capului meu, tampoanele din velur ar fi totuși mai bune pentru jucătorii cu ochelari care caută o etanșare decentă.

Din păcate, HyperX nu vinde tampoane alternative, așa că veți rămâne blocat cu acestea. De fapt, HyperX nu vinde plăcuțe de schimb pentru nicio cască în acest moment. Nu am avut niciodată probleme cu senzația sau durabilitatea plăcuțelor, dar dacă trebuie să le înlocuiți, va trebui să mergeți la Audeze.

Dintr-o perspectivă de utilizare de bază, HyperX Cloud Orbit S sunt aproape identice cu Audeze Mobius și acesta este un lucru bun. Setul de căști împărtășește majoritatea caracteristicilor predecesorului său, cum ar fi fantasticele drivere audio 3D și drivere magnetice plane, pe lângă asemănările fizice. Cloud Orbit S include chiar și profilurile EQ ale lui Mobius, cum ar fi ballistics, music, flat, default, footsteps și multe altele. Acestea fiind spuse, HyperX a redus unele funcționalități pentru a ajunge la acel nou preț mai mic. Cel mai important, suportul Bluetooth de la Mobius lipsește.

Pentru jocuri, Bluetooth este un avantaj, dar nu foarte important. Cu toate acestea, majoritatea căștilor de gaming nu sună la fel de bine precum Cloud Orbit S și, de obicei, arată mult mai țipător. Cu suport bluetooth, acest set de căști vă poate acoperi cu ușurință toate nevoile audio și poate face conectarea din mers la diferite dispozitive mobile mult mai convenabilă.

O serie de cadrane și butoane se află pe cupa stângă a urechii. Pe panoul lateral, există un buton de pornire și un comutator de sunet pentru microfon. De-a lungul marginii, există un selector de volum pentru microfon și unul pentru sunetul căștilor. Dacă apăsați și mențineți butonul rotativ, încărcarea va porni sau se va dezactiva. Dacă țineți apăsat butonul de volum al microfonului, veți putea comuta între opțiunile stereo ale căștilor și opțiunile audio 7.1. Cu toate acestea, apăsarea rapidă și apoi rotirea selectorului microfonului vă permite, de asemenea, să parcurgeți profilurile EQ prestabilite ale căștilor. Ciclismul între profile poate fi puțin complicat, dar nu au un impact teribil, așa că nu pierdeți mare lucru dacă nu puteți înțelege.

Un buton 3D se află chiar deasupra mufei de microfon de 3,5 mm. Atingerea butonului vă permite să centrați funcția de urmărire a capului audio 3D, iar menținerea apăsată a acestuia va comuta setarea la manual, automat sau doar dezactivat.

Casti HyperX Cloud Orbit S.

Audio 3D a revenit și încă grozav

HyperX Cloud Orbit S include complet caracteristicile audio 3D fantastice ale lui Audeze Mobius. Setul de căști folosește tehnologia audio Waves Nx 3D nu numai pentru a crea sunetul surround standard 7.1 folosit în multe jocuri video, ci și un mediu audio 3D simulat folosind urmărirea capului.

Atingeți butonul 3D și setul de căști își va modifica ieșirea, astfel încât să simtă că sunetul este redat de la o sursă din fața dvs. Întoarceți capul și punctul de origine al sunetului va rămâne același. Deși utilitatea sa este oarecum limitată, efectul pe care îl produce această caracteristică este la fel de frumos ca și în Audeze Mobius – nimic altceva nu sună la fel de bine.

HyperX a lansat, de asemenea, o versiune a aplicației desktop Audeze HQ, dar cu un skin refăcut, care vă permite să personalizați setările EQ ale setului de căști după bunul plac, precum și înclinarea și rotirea profilului de urmărire a capului. Puteți chiar să ajustați setările pentru a se potrivi cu circumferința capului dvs. și arcul interaural. Este puțin ciudat că acest lucru nu se poate conecta la Audeze HQ, având în vedere că aplicația însoțitoare este identică (în afară de stratul roșu de vopsea), cel puțin nu îi lipsește niciuna dintre caracteristicile pe care le are originalul.

Personal, întotdeauna am găsit dependența de software pentru căștile de gaming neplăcută, dar software-ul Orbit atinge un echilibru bun – nimic din el nu este necesar pentru a te bucura de setul complet de caracteristici al căștilor, dar oricine dorește să aprofundeze cu adevărat toate beneficiile lor va găsi multe care să-i placă.

Jocuri cu HyperX Cloud Orbit S

HyperX Cloud Orbit S va funcționa cu aproape orice dispozitiv de joc modern, de la PC la Nintendo Switch, Xbox One sau Playstation 4, la diferite grade de funcționalitate.

Pe console precum Playstation 4, puteți conecta Cloud Orbit S fie prin portul USB de pe consolă, fie prin mufa de 3,5 mm de pe controlerul DualShock. Cablul USB împletit este suficient de lung, dar este totuși o soluție incomodă într-o cameră de zi, așa că utilizarea controlerului este probabil cel mai bun pariu.

Indiferent de modul în care vă conectați, căștile acceptă doar sunet stereo pe consolă. Peisajul audio 3D va funcționa foarte bine, dar sunetul surround nu va fi o opțiune, ceea ce este păcat – v-ați aștepta ca un set de căști atât de scump să îl suporte într-un fel sau altul.

Setul complet de funcții al căștilor este aplicat cu adevărat pe PC, unde puteți utiliza setarea de sunet surround 7.1 și puteți personaliza ieșirea folosind aplicația.

Setul complet de funcții al căștilor este aplicat cu adevărat pe PC, unde puteți utiliza setarea de sunet surround 7.1 și puteți personaliza ieșirea folosind aplicația. Sunetul surround simulat 7.1 este generat prin aceeași tehnologie audio 3D ca și celelalte beneficii ale lui Cloud Orbit S și funcționează la fel de bine sau mai bine decât orice altceva de pe piață.

Jucând jocuri precum Overwatch sau Minecraft, nu am avut nicio problemă să obțin o citire precisă despre unde direcție sunetelor focurilor inamice. După cum probabil am spus în fiecare recenzie pe care am scris-o despre căștile pentru jocuri, sunetul surround nu este cel mai bun sunet pentru jocuri, dar dacă sunteți un fan al jocurilor care îl folosesc cu adevărat, acesta este o excelentă opțiune.

Amintiți-vă doar că sunetul surround nu vă va face mai bun la un joc precum Fortnite și nu este atât de util în tot felul de genuri, de la MOBA la jocuri sportive.

Casti HyperX Cloud Orbit S.

Cum sună HyperX Cloud Orbit S?

HyperX Cloud Orbit S oferă sunet la egalitate cu Audeze Mobius, ceea ce are sens. Ambele căști dispun de aceleași drivere de căști magnetice plane de 100 mm. Practic, nu veți găsi o cască de gaming care să sune atât de bine pentru mai puțin de 2000 RON. Setul de căști crește bassul, precum și mediile în diferite puncte, dar nu într-o măsură care ar face sunetul general să sufere.

HyperX Cloud Orbit S oferă calitatea sunetului unei căști de gaming de 2000 RON pentru aproximativ 500 lei mai puțin.

Există o scădere notabilă în jurul valorii de 5 kHz, dar sunetele aflate într-un interval atât de mare ar trebui să treacă bine. Pe căști mai slabe, Gholu de Thee Oh Sees ar suna ca un amalgam de sunete. Bine, ar trebui să sune așa, dar fiecare element puternic distorsionat iese clar, fără a îneca vocea sau sunete mai puțin proeminente.

HyperX Cloud Orbit S oferă o izolare la fel de bună sau mai bună decât majoritatea căștilor de gaming. Nu există nicio anulare a zgomotului aici, dar plăcuțele din spumă cu memorie sunt groase și oferă o etanșare decentă, așa că nu ar trebui să întâmpinați probleme cu sunetele pe care le-ați auzi în casă.

Pe afară, lucrurile ar putea părea puțin mai zgomotoase, dar acest set de căști va funcționa în continuare bine.

Cum este microfonul?

HyperX Cloud Orbit este echipat cu un microfon cu condensator detașabil de 3,5 mm, iar pentru niște căști de gaming, este destul de bine. Așa cum este tipic pentru produsele din acest spațiu, microfonul scoate în evidență joasele destul de mult. Pentru majoritatea oamenilor acest lucru nu va conta atât de mult, dar oamenii cu voci deosebit de profunde pot găsi că sună puțin distorsionat.

Cu toate acestea, microfonul nu crește prea mult înaltele. Adesea, căștile de gaming sporesc înaltele destul de mult, deoarece o mulțime de părți mici de vorbire (cum ar fi sunetele sibilante) care sunt importante pentru tot ceea ce sună normal, se află în acea gamă. Nu m-am confruntat niciodată cu probleme de claritate în timpul meu cu căștile, dar nu vă așteptați la nimic care să se apropie de calitatea podcastului.

Casti HyperX Cloud Orbit S.

Ar trebui să cumpărați HyperX Cloud Orbit?

HyperX Cloud Orbit S este cea mai bună cască de gaming pe care o puteți obține. Sigur, nu este atât de complet ca setul Mobius, dar face unele lucruri  inteligente. În total, oferă aceeași experiență de joc, cu sunet excelent, sunet 3D precis și un microfon bun, cu aproximativ 500 RON mai puțin.

Lipsa Bluetooth este dezamăgitoare, dar funcționalitatea wireless nu este la fel de importantă pentru căștile de gaming ca la alte tipuri de căști — nicio consolă majoră nu acceptă Bluetooth în prezent, iar jocurile pe computer se desfășoară de obicei la o distanță rezonabilă până la un port USB sau mufa pentru căști. Face din HyperX Cloud Orbit S un produs mai puțin versatil, desigur, dar căștile de gaming nu sunt cu adevărat menite să acopere fiecare bază.

Dacă prețul nu este o barieră, ți-ar fi greu să găsești o opțiune mai bună decât această cască, deși dacă nu cauți cu adevărat să faci reduceri, Audeze Mobius include suport Bluetooth. Dacă prețul este o barieră, dar vrei totuși un sunet grozav, fantasticul HyperX Cloud Alpha, sau Cloud Alpha S, sau chiar noul Cloud II Wireless îți vor plăcea. Dacă funcțiile sunt mai importante pentru dvs., SteelSeries Arctis 7 și HyperX Cloud Flight S ating ambele un echilibru excelent – și ele sunt wireless.

Personal, dacă ar trebui să aleg între Audeze Mobius și HyperX Cloud Orbit S, probabil că aș alege Cloud Orbit S. Căștile oferă aceeași experiență de joc, sunt puțin mai confortabile și sună la fel de bine— totul pentru mai puțini bani. Alege Mobius dacă vrei un gadget pentru orice. În cazul în care cauți ceva doar pentru jocuri, Cloud Orbit S este, fără îndoială, cea mai bună opțiune de pe piață.

Cu toate acestea, Audeze Penrose, s-ar putea să vă ofere o opțiune dacă sunteți un jucător de consolă. Acest set de căști pentru gaming nu dispune de sunetul Waves Nx 3D de la Orbit sau Mobius, dar este mai ieftin decât ambele, prezintă același sunet magnetic plan și acceptă audio wireless printr-o conexiune de 2,4 GHz – perfect pentru jocuri.

O altă alternativă de luat în considerare este setul de căști pentru jocuri Bose QuietComfort 35 II. Dispune de același confort, calitate a sunetului și performanță activă de anulare a zgomotului ca și QuietComfort 35 II și include un microfon detașabil, butonul de reglare a volumului și a microfonului USB și cabluri mai lungi de 3,5 mm pentru jucătorii de pe consolă. Când nu jucați, acest set de căști poate fi conectat la telefonul smartphone sau la computer prin Bluetooth pentru ascultare obișnuită.

Verifică preț HyperX Cloud Orbit S aici!


Citește și: