Casti Logitech G633 Artemis Spectrum.

Review căşti gaming Logitech G633 Artemis Spectrum

Logitech G633 Artemis Spectrum oferă un software complex, design confortabil și o calitate audio excelentă, făcând ca prețul de 700 RON să merite plătit.”

Ce ne-aplăcut

  • Sunt extrem de confortabile
  • Oferă un sunet excelent pentru muzică și pentru gaming
  • Au un software complex
  • Funcționează cu PC, console și telefoane

Ce nu ne-a plăcut

  • Nu sunt portabile

În mitologia grecească, Artemis a fost zeița vânătorii, o arcașă fără egal ce își binecuvânta credincioșii, făcând ca auzul și vederea acestora să devină foarte bune. Logitech G633 Artemis Spectrum fac tot ce le stă în putință pentru a canaliza vânătorul din interiorul tău, oferind un sunet fenomenal, într-un produs ce are un aspect foarte plăcut. Setul de căști nu este ieftin, însă software-ul complex, designul confortabil, calitatea audio excelentă, și funcțiile utile merită prețul cerut.

Design

Având un design negru cu modele, cupe rectangulare, și o bandă de susținere căptușită și voluminoasă, aspectul industrial al Artemis Spectrum pare ca ceva scos dintr-un joc. Cupele se pot pivota, acest lucru fiind o funcție plăcută, deși par puțin cam slabe, făcând ca setul de căști să fie puțin cam greu de pus pe cap, la început. Dacă nu sunt perfect poziționate pe partea de sus a capului, s-ar putea să alunece. Deși, în momentul în care le-ai găsit locul, Artemis Spectrum au o potrivire sigură și confortabilă.

O chestie ce mi-a plăcut la Artemis Spectrum este că oferă 2 cabluri separate: un cablu USB pentru PC-uri și un cablu audio de 3.5mm pentru restul dispozitivelor. Le poți schimba folosind un buton de pe cupa stângă. Oportunitatea de a avea 2 cabluri este o soluție elegantă, pe care alte seturi de căști o neglijează prin diferite metode de diverse calități.

Cablul USB le permite jucătorilor să folosească software-ul Logitech pentru PC, în timp ce cablul audio are un microfon pe fir, un buton pentru mut și un buton de redare/pauză. Este perfect pentru apeluri sau pentru a asculta muzică de pe un telefon sau de pe o tabletă. De asemenea poți conecta G633 la controller-ul tău de Xbox One sau de PS4.

În locul amplificatorului pe fir, precum au alte căști ca și Turtle Beach Ear Force PX22, Artemis Spectrum are o colecție de butoane pe cupa stângă. Poți programa trei dintre aceste butoane după bunul plac, însă modul lor de bază este schimbarea pofilelor de sunet, pe care le poți programa din Logitech Gaming Software.

Unul dintre celelalte două butoane este pentru volum, iar ultimul dintre acestea este pentru a schimba cablul PC/3.5mm. Mi se pare că este un loc bun pentru butoane în plus și mi-a plăcut că nu a trebuit să mă chinui să găsesc controlul de volum.

Există și un microfon rigid ce se poate băga într-un compartiment de depozitare din interiorul căștilor. De obicei prefer microfoanele flexibile, însă mi-a plăcut și acesta, din moment ce îl pot ține ascuns atunci când nu îl folosesc.

Casti Logitech G633 Artemis Spectrum.

Confort

Chiar dacă este o bătaie de cap să-ți pui căștile, din momentul în care le-ai așezat pe cap, acestea sunt foarte confortabile. Cupele se simt căptușite și oferă sprijin, iar banda de susținere este destul de ajustabilă pentru a se potrivi și pe capetele mai mari. Am purtat Artemis Spectrum timp de câteva ore, jucându-mă diferite jocuri și ascultând muzică, și nu m-am simțit inconfortabil.

I-am împrumutat setul de căști unui coleg, iar acesta a avut o experiență asemănătoare cu cea pe care am avut-o şi eu.

Performanța gaming

Am testat Artemis Spectrum în Titanfall, StarCraft II: Heart of the Swarm și în Batman: Arkham Knight, pentru am face o idee despre cum funcționează setul de căști în diverse jocuri. Această decizie nu a fost întâmplătoare: Logitech Gaming Software oferă profiluri audio pentru FPS-uri (first-person shooters), MOBA (o categorie apropiată de jocurile de strategie în timp real) și pentru jocurile cinematice. Am vrut să văd dacă experiența diferă.

Artemis Spectrum nu a dezamăgit. În timp ce diferențele erau subtile, focurile de armă și roboții distruși din Titanfall s-au auzit mai clar decât ce vorbeau coechipierii AI. Heart of the Swarm mi-a oferit o senzație balansată ce a făcut ca efectele de sunet și vocile să fie puțin mai delicate decât muzica.  Batman: Arkham Knight permite muzicii și performanței vocale să acapareze scena, ajutându-te să intri mai bine în distopicul oraș Gotham.

Ar fi fost plăcut să fie disponibile mai multe genuri (mi se pare că jocurile racing și cele fighting, de exemplu, au nevoie de un fundal sonor diferit), însă poți să le personalizezi singur. În plus, seturile disponibile ar trebui să acopere majoritatea nevoilor.

De asemenea, am testat microfonul pe Skype, cu ajutorul unui coleg. Microfonul s-a dovedit a fi clar și acesta mă putea auzi. Ar trebui să ajute jucătorii să mențină liniile de comunicare deschise atunci când sunt într-un meci încins. Când vine vorba de ajustările microfonului ai parte de niște opțiuni standard: volum, mut și o opțiune pentru cât de tare îți auzi propria voce.

Casti Logitech G633 Artemis Spectrum.

Funcții

Artemis Spectrum se folosește de Logitech Gaming Software, o aplicație complexă și intuitivă. Fiecare cupă are luminițe RGB (de aici și denumirea “Spectrum”), și poți să ajustezi culoarea luminilor de fundal din aplicație. Nu mi s-a părut o parte vitală, din moment ce utilizatorul nu poate vedea cupele căștilor în timp ce se joacă, însă este un detaliu plăcut pentru persoanele ce fac streaming sau participă la turnee.

Mai importante sunt profilele audio încorporate (despre care am vorbit mai sus) și abilitatea de a le personaliza. Cei de la Logitech oferă opțiuni de egalizare ce sunt ușor de înțeles și subtile, lăsându-te să-ți creezi profiluri diferite pe care să le atribui diferitor jocuri.

Utilizatorii ce nu se pricep foarte bine s-ar putea să aleagă un echilibru general între bass și frecvențele înalte, și dacă vor să permită microfonului să fie activ sau nu atunci când intră în joc. Audiofilii pot să își configureze diferite frecvențe.

Cu egalizatorul, lumina de fundal și abilitatea de a-ți personaliza trei butoane, am ajuns la părerea că Logitech Gaming Software mi-a oferit control peste tot ce m-aș putea aștepta de la un set de căști de calitate înaltă. Toate acestea într-o manieră sensibilă.

Performanța muzicală

De obicei, abilitatea căștilor de gaming de redea a muzicii nu este la fel de bună precum performanța din jocuri, însă Artemis Spectrum oferă un echilibru între cele două. Profilul “Flat” oferă o bază neutră pentru orice varietate muzicală, însă utilizatorii pot să ajusteze sunetele înalte – sau profilul de bass – după cum o cere muzica. Chiar dacă nu vrei să te complici cu profilurile audio, muzica se aude bogată și aproape cu Artemis, nu distantă și rece, precum se întâmplă cu alte căști ieftine.

Am testat Artemis Spectrum cu muzică de la Flogging Molly, G.F. Handel și Old Blind Dogs, iar sunetul este mult mai cald și subtil, decât cu Ear Force PZ22, setul de căști pe care îl folosesc la muncă. Bass-ul bogat al Messiah este echilibrat într-un mod plăcut cu secțiunea soprană, iar tobele din Bennachie se echilibrează perfect cu zgomotul de chitară și cu versurile.

Singura chestie de care mă plâng când vine vorba de muzică, este că setul de căști este puțin cam mare și greoi. Le-ai putea lua cu tine în autobuz sau în avion, însă vor ocupa mult spațiu și nu vor sta în ghiozdan bine. Nu sunt sigur că sunt bune pentru ascultările pe fugă, dar ar trebui să meargă foarte bine dacă asculți când stai la birou.

Casti Logitech G633 Artemis Spectrum.

Concluzie

Ultimele seturi de căști de la Logitech au fost produse solide cu design bun și o calitate a sunetului decentă. De atunci, compania și-a îmbunătățit gama. G633 nu doar că este unul dintre cele mai confortabile seturi de căști de pe piață, însă este și unul dintre cele mai plăcute auditiv, este ușor de utilizat și versatil.

În timp ce mărimea și forma pot părea uneori greoaie, acest defect minor nu scade din valoarea acestei piese nemaipomenite de inginerie ce poate reda muzica și sunetul jocurilor la o fidelitate egală.

Verifică preț Logitech G633 Artemis Spectrum aici!


Citește și: