Cutie si casti Skullcandy Crusher wireless.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști Skullcandy Crusher wireless

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Dacă ai nevoie de bass, atunci cei de la Skullcandy ca întotdeauna îți vin în ajutor.

Skullcandy Crusher wireless este o pereche de căști la un preț accesibil. Aceste căști sunt confortabile și sunt potrivite pentru persoanele ce apreciază o cantitate acceptabilă (sau mai mare) de bass în viața lor.

Ce ne-a plăcut

  • Prețul este accesibil
  • Sunt bune pentru iubitorii de bass
  • Sunt confortabile
  • Au o baterie de lungă durată

Ce nu ne-a plăcut

  • Rămân semne pe ele
  • Designul controalelor nu este bun
  • Slider-ul de bass poate fi o bătaie de cap

Hai să fim sinceri: dacă nu-ți place bass-ul, există alte căști pe piață pe care le vei aprecia mai mult decât pe Skullcandy Crusher wireless.

Dacă îți place bass-ul – și vorbim aici de bass-ul puternic pe care îl auzi în cluburi și de care ai parte de la un subwoofer – sau dacă îți place să te joci cu sunetul, atunci te vei bucura de aceste căști. O să ți se pară distractive.

Casti Skullcandy Crusher wireless.

Design

Când vine vorba de design, Skullcandy Crusher wireless nu sunt ceva special. Precum Batman, acestea sunt complet negre și au un finisaj mat, în loc de unul strălucitor. Depinde de preferințele tale estetice și dacă îți place simplitatea acestor căști sau nu.

Dacă ai vrea să ai parte de ceva mai strălucitor, însă nu ceva de prost gust, această pereche de căști este disponibilă în alb cu pad-urile puțin mai închise la culoare, asemănătoare cu bronzul.

De la distanță arată destul de bine, deși puțin cam robuste. Însă atunci când te uiți la ele de aproape și le inspectezi, acestea arată și se simt ieftine.

Acest lucru este datorită materialelor folosite și nu din cauza calității construcției. Când vine vorba de construcție, aceste căști se simt robuste, dar nu au flexibilitate. Materialul mat negru, ce acoperă cupele și pielea falsă, folosită pentru pad-uri și pentru banda de susținere, este moale și neted, însă are o senzație de plastic.

O problemă majoră este că ambele materiale sunt predispuse la urme, fapt ce le face să arate murdare. Nu sunt sigur dacă acest aspect este mai bun sau mai rău la modelul alb.

Dacă mi-am atins fața și după mi-am pus căștile, machiajul se ia imediat de pe vârfurile degetelor, era și mai rău dacă le dădeam jos de pe cap și se atingeau de față. Aici e parțial vina mea, însă chiar și uleiurile naturale produse de piele pe parcursul zilei vor lăsa semne și aș prefera să nu fie nevoie să folosesc un gel de mâini pe bază de alcool de fiecare dată când vreau să ascult muzică.

Pentru a mai diminua această problemă, Crushers vin cu un săculeț pentru transport. Materialul este gros, impermeabil și căptușit pe interior cu blană artificială ce este mai mult decât capabil să prevină semnele și zgârieturile atunci când le pui în geantă. Dacă cei de la Skullcandy ar face și mănuși pentru căști, atunci ar fi excelent.

În ciuda faptului că sunt niște căști destul de mari, acestea se pliază și devin extrem de convenabile de transportat.

Deși materialele folosite nu sunt premium, atunci când folosești aceste căști ele vor fi foarte moi și confortabile. Acest lucru este datorită spumei cu memorie folosită pentru pad-uri. De obicei după ce port căștile în jur de o oră simt presiune pe urechi și pe tâmple, însă acest lucru a durat mai mult până când s-a întâmplat cu aceste căști, în ciuda faptului că stăteau ferm pe urechile mele.

Casti Skullcandy Crusher wireless vazute dintr-o parte.

Precum orice pereche bună de căști wireless, acestea au butoane de control, ce previn nevoia de a scoate telefonul pentru a-ți controla muzica. Pe marginea din spate a urechii drepte vei găsi trei dintre acesta: un buton central rotund, flancat de două butoane, unul cu plus, iar celălalt cu minus.

Între ele, aceste butoane au funcția de a porni/opri căștile, de a începe conectarea bluetooth, de a pune altă melodie sau de a o reda pe cea anterioară, de a accepta și de a încheia apeluri, controlează volumul, și pune pauză/redă muzica.

Este destul de multă responsabilitate pentru trei butoane, iar uneori poate deveni frustrant. De exemplu, trebuie să apeși pe butonul cu plus, sau pe cel cu minus, pentru a schimba melodia, iar acest proces ar putea fi mult prea lung pentru unele persoane.

Acest lucru este în special frustrant deoarece unele căști ce au un preț asemănător, precum cele produse de Marshall și UrbanEars, au niște funcții multifuncționale mult mai convenabile, cu un singur buton sau touch pad.

Poziționarea butoanelor pe partea din spate a cupelor are sens din punct de vedere al aspectului, însă sunt destul de plate, deci trebuie să dai cu degetul pe ele pentru a-ți da seama care este care, ceea ce crește timpul necesar până când poți avea control asupra muzicii tale.

Pe partea din spate a cupei stângi o funcție importantă, un slider ce controlează cantitatea de bass pe care o auzi. Ne putem imagina că acesta a fost inspirația pentru numele de Crusher.

Acest slider nu are numere și nici indicatori, deci trebuie să experimentezi pentru a-ți da seama cum este cel mai bine pentru tine, însă experimentele noastre, cantitatea de bass este undeva între mult și scandalos de mult.

Crede-ne când îți spunem că nu vei folosi slider-ul la maxim prea des.

Casti Skullcandy Crusher wireless.

Performanță și funcții

În mod evident, funcția principală a acestor căști este bass-ul ajustabil cu feedback haptic. Cei de la Skullcandy susțin că vei simți bass-ul, iar acest lucru nu este o exagerare.

Găsirea punctului ideal la care să ții slider-ul de bass este un proces de încercări și greșeli, însă cel mai probabil nu va fi nevoie să-l dai mai mult de jumătate. Instinctul natural pe care îl vei avea când porți aceste căști va fi să pui o melodie ce are cel mai mult sub-bass (ceva precum Limit to Your Love de la James Blake) și să dai slider-ul la maxim.

Sunetul este destul de ridicol când faci acest lucru și nu într-un mod bun – vei simți într-adevăr vibrațiile și vei auzi mai mult bass decât orice altceva. Este ca și cum ai purta un subwoofer care, deși e distractiv, poate face ca sunetul să fie tulbure; tobele vor domina melodia, vocalele vor fi distorsionate, iar sunetele joase vor avea un zumzet neplăcut.

Chiar și cei mai înfocați iubitori de bass vor fi fericiți cu slider-ul la jumătate. Acest lucru ne sugerează că slider-ul este multe prea puternic.

Se întâmplă destul de des să menținem nivelul slider-ului la un nivel jos, sau chiar oprit. Când acesta era oprit, sunetul căștilor a fost bine definit și bogat, în timp ce bass-ul încă era favorizat, însă nu copleșea celelalte frecvențe.

Nu vei avea parte de nivele excelente de detaliu sau separare a sunetului, însă pentru o pereche de căști la un asemenea preț ar fi ridicol să te aștepți la aceste lucruri. Pentru utilizatorii de zi cu zi, acestea vor fi mai mult decât suficient.

În momentul în care am ridicat nivelul slider-ului (însă nu mai mult de jumătate), frecvențele joase au ieșit la înaintare, iar tobele și bass-ul au avut mai multă textură și mai multă putere decât înainte. De exemplu, melodia The Hills a lui the Weekend beneficiază de slider-ul de bass din moment ce vocile de fundal au avut mai multă putere, fără a distorsiona vocile înalte. Însă în momentul în care nivelul slider-ului a fost crescut prea mult, melodia a devenit insuportabilă.

Menținerea slider-ului la un nivel jos, însă nu complet oprit, a făcut ca experiența de a urmări filme și de a juca jocuri, să fie mai bună. Coloana sonoră a unei orchestre dintr-un film de acțiune (de exemplu, Pirații din Caraibe) a fost foarte plăcută, iar experiența de vizionare a fost mai bună datorită acesteia, iar feedback-ul haptic a făcut ca momentele explozive de gaming să aibă o imersiune mai bună.

Sincer, aș folosi aceste căști pentru gaming sau pentru filme decât pentru ascultarea ocazională de muzică.

Credem că există un spațiu gol în cupele acestor căști pentru ca vibrațiile să aibă spațiul necesar pentru a avea impact. Dacă pui pauză în timp ce alergări sau dacă atingi căștile cu degetele, atunci îl vei auzi și simți. Se aude asemănător cu cineva care bate o tobă în timp ce ești în acea cameră. Nu credem că ar fi o problemă, însă merită să vorbim despre acest lucru.

Acestea nu sunt căști cu anulare a sunetului, deci ar trebui să te aștepți la scăpări de sunet. Nivelul de izolare fonică este mai bun decât cel al unor căști on-ear și destul de bun pentru design-ul lor over-ear. Nu vei avea o experiență neplăcută în cazul în care alte persoane vor auzi melodiile tale și nici nu vei fi iritat de sunetul extern ce le poate întrerupe pe acestea.

Căștile Crusher wireless se conectează rapid la dispozitivul tău, iar după ce s-au conectat, conexiunea bluetooth este puternică. Calitatea sunetului prin bluetooth este bună și consistentă și te poți îndepărta destul de mult de dispozitivul tău, într-un spațiu fără obstacole. Zidurile și ușile vor cauza probleme de conexiune, după cum fac cu orice pereche de căști bluetooth.

De asemenea, aceste căști oferă o calitate bună pentru apeluri și, într-un mod surprinzător, au un microfon excelent. Le-am testat în afara case și am putut avea o conversație bună, am fost auziți și auzeam într-un mod clar.

Dacă rămâi fără baterie, poți folosi cablul de 3.5mm. Calitatea sunetului este excelentă cu acest cablu, iar lungimea este bună, însă controalele in-line sunt limitate la funcționalitatea de redare/pauză și nimic mai mult.

Dintr-un anume motiv, conectorul pe care îl bagi în dispozitiv are o carcasă roșie și albastră, ce este complet diferită față de designul căștilor și al telefoanelor. Arată de parcă ar fi o componentă înlocuită.

Durata bateriei este punctul forte al acestor căști. Probabil că nu va fi nevoie să folosești cablul prea des. Când le-am dat la un volum mediu spre mare, iar bass-ul haptic a fost dat la o setare joasă, am obținut în jur de 40 de ore de redare înainte de a avea nevoie de o altă încărcare, iar acest lucru este excelent.

Ia în considerare că dacă folosești prea mult funcția haptică, atunci durata bateriei va fi puțin mai mică, însă nu ne imaginăm că aceasta va fi o problemă prea mare pentru multe persoane.

Casti Skullcandy Crusher wireless pliate.

Ce ne-a plăcut

Căștile Skullcandy Crusher wireless sunt confortabile, distractive și oferă o durată excelentă a bateriei la un preț rezonabil. Deși sunt bune mai mult pentru iubitorii de bass ce se vor putea distra cu slider-ul haptic, aceste căști oferă un sunet plin, cu o oarecare cantitate de bass puternic, pentru persoanele ce sunt în căutarea unui sunet mai balansat.

Atâta timp cât nu abuzezi de slider, bass-ul ajustabil și vibrațiile fac ca aceste căști să fie bune pentru a te uita la filme sau pentru a fi folosite atunci când te joci jocuri de acțiune.

Ce nu ne-a plăcut

Deși sunt confortabile, aceste căști au un aspect și o senzație ieftine, ceea ce nu este ideal pentru ceva ce stă majoritatea timpului pe capul tău. De asemenea, consider că butoanele multifuncționale ar fi putut fi utilizate și poziționate într-un mod mai intuitiv și mai convenabil de folosit. Dezavantajul slider-ului de bass este că dacă îl dai la un nivel mai mare de jumătate, majoritatea melodiilor vor fi greu de ascultat.

Concluzie

Căștile Skullcandy Crusher wireless pot fi cumpărate la mai puțin de 600 RON și, deși nu sunt excepționale, există căști ce nu sunt la fel de bune în această arie de preț.

Nu au cel mai plăcut aspect, însă sunt destul de rezistente pentru folosirea de zi cu zi. Ar fi fost mai bine dacă plasticul nu ar fi fost un așa magnet pentru amprente.

Căștile Crusher wireless sunt confortabile, se aud bine și au o durată excepțională a bateriei. Feedback-ul haptic al bass-ului adaugă o putere plăcută frecvențelor joase, deși cei de la Skullcandy au fost prea zeloși cu ariile și ar fi putut creea ceva cu mai multă nuanță.

Atâta timp cât nu dai slider-ul la un nivel prea mare (depinde de tine să decizi ce înseamnă un nivel prea mare) acesta este plăcut și adaugă un nivel de profunzime și textură sunetelor joase, în particular filmelor și jocurilor. Dacă ești un iubitor de bass, atunci ar trebui să încerci aceste căști.

Verifică preț Skullcandy Crusher wireless aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL