Casti Onikuma K5.

Review căşti gaming Onikuma K5

Onikuma K5 este un set de căști wireless accesibil, ce oferă o experiență de gaming și o performanță a microfonului ce sunt satisfăcătoare la acest preț. Este unul dintre cele mai bune căști de buget, ce este foarte confortabil.

Există destule seturi de căști pentru gaming bune pe piață, ce pot oferi multe la un preț mai mic de 200 RON. Cei de la Onikuma au o astfel de opțiune, Onikuma K5, un set de căști ciudat pentru gaming, ce arată și se simte premium, oferind o calitate audio impecabilă și un microfon foarte bun.

Dacă nu ai un buget foarte strâns, poți să găsești un set de căști ce oferă un sunet mai bun, însă costă mai mult. Dacă îți dorești să economisești niște bani, fără să compromiți calitatea, atunci K5 sunt o alegere excelentă.

Design

Onikuma K5 au un aspect destul de simplu, cu excepția logoului “G” ce se aprinde albastru și a unei pete argintii pe cupe, ce revitalizeaza designul. Chiar dacă acest set este mai ieftin decât alternativele, Onikuma K5 nu se simte ieftin, în același timp nu încearcă să îți capteze atenția cu construcția robustă.

Pe ambele pad-uri over-ear și pe banda de susținere ai piele sintetică ce este căptușită, aceasta fiind moale și confortabilă, însă nu la fel de groasă precum earpad-urile căștilor Razer Kraken Pro V2 și nu la fel de premium precum a Turtle Beach Elite Pro Tournament.

Pentru cine știe ce motiv, pad-urile din piele nu sunt ceva la care să te aștepți, în special la o pereche de căști pentru buget, din moment ce majoritatea te vor face să transpiri foarte mult. În acest caz, o țesătură din material este o alegere mai bună, însă căptușeala acestor căști este confortabilă și nu te va irita în timp. Din fericire, banda de susținere este ajustabilă, iar așa Onikuma K5 are parte de mai mult confort.

Microfonul boom și setul sunt fixe pe cupa stângă. Ai un comutator pentru microfon și control de volum pe firul căștilor. Cablul are în jur de 1.8 metri și se termină într-un conector de 3.5mm cu patru poli, ce funcționează cu toate consolele moderne de gaming, telefoanele și unele laptopuri.

Există și un conector USB pentru LED-urile căștilor, însă nu funcționează pentru audio-ul prin USB. Cei de la Onikuma au inclus o extensie pentru cablu ce se împarte în două adaptoare de 3.5mm cu trei poli, ce pot fi folosite la calculator și la notebook-uri, cu intrări separate pentru căști și microfon.

Casti Onikuma K5.

Calitatea muzicii și a vocii

Deși sunt promovate pe post de căști pentru gaming, acest set de căști cu sunet surround 7.1 redă muzica destul de bine. A făcut față bine testului de bass, fără să apară distorsiuni, chiar și la volum maxim. Deși, ajunge destul de mult în secțiunea sub-bass-ului, însă face o treabă bună la reproducerea tobelor și a sintetizatorului de bass, ce este adesea absent la căștile de buget. De asemenea, ai parte și de o anumită putere a frecvențelor joase și a celor joase – mijlocii, însă nu au în spate zguduiturile de care ai parte când folosești un subwoofer.

Nu ne așteptam la o performanță a muzicii subtilă, însă difuzoarele de 50mm fac o treabă excelentă, oferind un sunet clar, cu arii de volum mai bune, ce pot fi ajustate cu ajutorul controalelor încorporate. Surprinzător, Onikuma K5 sunt bine balansate, în timp ce alternativele suferă de un sunet neechilibrat, unde o parte a sunetului este mai zgomotoasă decât cealaltă.

Acest set de căști are un sunet împărțit egal, ceea ce este foarte util dacă îți dai jos o cască, însă tot vrei să auzi ce tot ce se întâmplă. Microfonul nu este foarte impresionant, însă este acceptabil. Arată bine, este flexibil și bine poziționat, însă este promovat cu capabilități de anulare fonică, dar nu face o treabă prea bună.

Ocazional, îmi captează vocea, însă ideea din spatele unui microfon boom este că nu ar trebui să aibă parte de interferențe, însă există întreruperi și interferențe datorită sunetului de fundal. Dacă stai într-un mediu liniștit, va funcționa perfect și nu vei avea parte de probleme. Per total, microfonul este destul de bun pentru un set de căști de buget. Este suficient de bun pentru chat-ul vocal sau pentru a face parte dintr-un podcast.

Performanța gaming

Pe post de set de gaming, semnătura audio este excelentă. În timpul testelor noastre, am jucat Call of Duty: Infinite Warfare pe PS4, iar sunetele joase, foarte bune, de sub-bass le-au oferit varietății de arme destulă putere.

Nu vei avea parte de zguduiri datorită împușcăturilor sau exploziilor, ce sunt acompaniate de vibrații, însă vei fi conștient de ele. Am observat că în timpul luptelor, indiciile vocale și ordinele strigate, sunt captate clar, datorită prezenței înalte a sunetelor mijlocii.

Când am jucat un joc single-player, precum Nioh pe PS4, ce nu are nevoie de un set de căști, sunetul a fost și aici impresionant. Muzica de fundal și diferitele efecte sonore ale soldaților, demonilor și a oțelului pe oțel, au fost clare. Chiar și la volum maxim, setul de căști produce un sunet imersiv pentru escapadele tale, chiar și atunci când nu produce frecvențe foarte joase sau foarte înalte.

Concluzie

Onikuma K5 este un set de căști cu fir, la un preț accesibil, ce oferă o experiență de gaming și o performanță a microfonului ce sunt satisfăcătoare pentru prețul cerut. Este unul dintre cele mai bune seturi de căști pentru buget de pe piață și stă foarte confortabil pe cap.

Dacă poți să dai puțin mai mult, ar trebui să-ți iei Turtle Beach Elite Pro Tournament, pentru a avea parte de un nivel superior al calității și al sunetului; costă de trei ori mai mult decât K5, însă are cea mai bună performanță pe care am testat-o la o pereche de căști cu fir. Însă, dacă bugetul tău are o limită mai mică de 200 RON, atunci Onikuma K5 este o alegere excelentă.

Verifică preț Onikuma K5 aici!


Citește și: