Casti Razer Kraken X pe un birou.

Review căști Razer Kraken X

Cum să îți îmbunătățești abilitățile în jocurile online fără a cheltui o mulțime de bani pentru o pereche de căști de lux? Razer speră să fi pătruns pe piața căștilor ieftine a căștilor pentru gaming, cu Razer Kraken X, un set de căști wireless, care costă doar 250 RON. Gamerii nu vor avea parte de prea multe funcții, dar controalele încorporate, microfonul cu braț și sunetul surround 7.1 acoperă necesitățile.

Pentru cine sunt Razer Kraken X?

Utilizarea acestui set de căști nu ar putea fi mai ușoară. Tot ce trebuie să faci este să conectezi căștile și să începi să te joci. Dacă desktopul tău are intrări pentru audio și pentru microfon separate, va trebui să folosești separatorul inclus pentru o funcționalitate completă. Microfonul flexibil cu braț cardioid este foarte flexibil. Pentru o calitate optimă a vocii, plasează diafragma paralel cu gura.

Setul de căști Razer Kraken X funcționează pe aproape orice platformă, făcându-l un pretendent foarte bun pe piața căștilor pentru gaming.

Policarbonatul-ABS, un material termoplastic rezistent, alcătuiește banda de susținere și glisorul. Acest material este ușor, și, alături de niște canale ascunse, sunt confortabile pentru persoanele ce poartă ochelari. Canalele menționate atenuează presiunea pusă pe tâmple. Mai mult, pad-urile din spumă cu memorie contribuie la confortul general. Din păcate, pad-urile nu pot fi înlocuite de utilizator, dar Razer oferă o garanție limitată de doi ani.

Căștile nu au comenzi pe fir, dar au un control de volum și un buton pentru mut, pe cupa stângă. Aș dori să văd o rezistență mai mare a controlului de volum. Acestea fiind spuse, comutatorul pentru mut necesită doar cantitatea potrivită de rezistență și oferă un clic satisfăcător atunci când este apăsat sau eliberat.

Sunt Razer Kraken X bune pentru jocuri?

Sunt minunate. Difuzoarele dinamice de 40 mm reproduc o reprezentare naturală a spațiului tridimensional, ceea ce gamerii ar trebui să solicite de la orice pereche de căști. Această percepție realistă a sunetului îți permite să-ți dai seama mai ușor unde sunt inamicii. Când jucam Destiny, pașii extratereștrilor erau ușor de identificat și am putut prezice de unde vor apărea potențialele pericole.

Dacă vrei să profiți din plin de sunetul surround 7.1, trebuie să folosești un calculator care funcționează cu Windows 10, pe 64 de biți. Aceasta este o chestie enervantă, cu toate acestea, Razer oferă un cod de descărcare gratuit.

Casti Razer Kraken X.

Cum se aud Razer Kraken X?

În timp ce graficul pentru reacția frecvențelor pare destul de ciudat, căștile sună bine pentru prețul pe care îl cer. Notele de bass primesc cea mai multă atenție – un lucru tipic pentru căștile de gaming- deoarece acest lucru face ca exploziile să aibă un impact mai mare.

Frecvențele vocale sunt sporite, oferind un dialog mai ușor între colegii de echipă. Scăderea mare de la 1-6.5 kHz nu este atât de dramatică pe cât pare, dar supune frecvențele înalte, cum ar fi armonicele, unor schimbări auditive. Acest lucru este cel mai notabil în redarea muzicii mai degrabă, decât în ​​jocuri, deoarece poate fi dificil să auzi detaliile rezonante ale unui acord.

Izolarea este bună, dar nimic spectaculos: iubitorii de mâncare preparată la microunde vor auzi în continuare cuptorul funcționând. În timp ce ascultam muzică prin căști, zumzetul cuptorului cu microunde a fost cel puțin anulat. Dacă e nevoie să nu fii deranjat în timpul jocului, caută-ți o cameră retrasă pentru a te putea juca liniștit.

Sunetele joase, medii și cele înalte

Piesa Colorado de la Chastity Brown este o melodie excelentă de ascultat la căștile Razer Kraken X. Reacția amplificată a bass-ului este plăcută stilului folk al lui Brown, subliniind loviturile de tobe. Între timp, accentul ușor pe sunetele mijlocii evidențiază vocea lui Brown chiar mai mult decât mixul intenționat, care funcționează bine pentru gen.

Dar, reproducerea sunetelor înalte lasă de dorit. Sunetele tamburinei sunt greu de auzit, în special de la minutul 2:15. Vocea lui Brown și vocile acompaniatoare, de la minutul 2:35, maschează frecvențele înalte. Tamburina se poate auzi, însă nu este clară, datorită sunetelor de chitară ce se aud în același timp.

Este bun microfonul căștilor Razer Kraken X?

Da, vocile sunt captate într-un mod puternic și clar. Scăderea de la 100-300Hz este ciudată, deoarece majoritatea frecvențelor vocale se încadrează în acest interval. Acestea fiind spuse, utilizarea căștilor demonstrează că acestea au un microfon excelent, care se poate auzi în demo-ul de mai jos.

Cum se compară Razer Kraken X cu Razer Kraken Pro V2?

Ambele căști au sigla Razer și au designul de bază pentru urechi, tipic companiei. Razer Kraken Pro V2 vine în patru culori (negru, verde, roz și alb), în timp ce Razer Kraken X este disponibil doar în negru.

Căștile Kraken Pro V2 se mândresc cu un microfon retractabil cu braț, care este minunat, dar în afară de aceasta, oferă puține funcții suplimentare în comparație cu modelul Kraken X. Pad-urile și căptușeala benzii de susținere sunt mai substanțiale, ceea ce este util pentru sesiuni lungi de gaming.

Casti Razer Kraken X.

Razer Kraken X vs Razer Nari Ultimate

Razer Nari Ultimate este un set de căști premium pentru gaming, acestea având un design mai puternic, cu LED-uri. Una dintre cele mai importante funcții ale Nari Ultimate, ce lipsește de la alte căști Razer, este Hypersense. Această funcție permite un feedback haptic care obligă căștile să vibreze împreună cu bass-ul a ceea ce asculți. Este o modalitate excelentă de a face jocurile mai atractive, dar se poate dovedi enervantă în timp ce asculți muzică.

O altă diferență majoră între Razer Nari Ultimate și Razer Kraken X este  conectivitatea. Kraken X este un set de căști cu fir pentru gaming, în timp ce Nari Ultimate acceptă o conexiune wireless prin intermediul adaptorului USB. Nari Ultimate este compatibil cu PS4, Xbox și PC atunci când sunt utilizate wireless și oferă o arie wireless de 12 metri. Alternativ, poți utiliza doar cablul de 3.5 mm pentru a te conecta la orice sursă cu mufă pentru căști.

În timp ce suportul wireless este bun, înseamnă, de asemenea, că trebuie să fii conștient de durata de viață a bateriei: Nari Ultimate oferă 8 ore și 22 de minute de gaming înainte de a li se consuma bateria. Acest lucru este în regulă, dar este posibil să nu fie suficient pentru maratoanele de gaming. O altă parte enervantă este  intrarea microUSB.

Niciuna dintre căști nu reproduce un sunet precis, deoarece ambele exagerează notele de bass și scot în evidență sunetele înalte. Cu toate acestea, izolarea este mai bună cu Nari Ultimate decât cu Kraken X. Dacă vrei să ai parte de funcții mai bune, Razer Nari Ultimate poate merita prețul cerut, dar gamerii obișnuiți se vor bucura de calitatea Kraken X și de câteva sute de lei în plus pe care îi economisesc față de modelul Nari.

Ar trebui să cumperi Razer Kraken X?

Razer Kraken X sunt o pereche de căști fiabile pentru bugete limitate, ce îndeplinesc toate criteriile pentru a putea fi considerate căști bune pentru gaming. Canalele pentru ochelari sunt o caracteristică foarte bună pentru oricine poartă ochelari. Dacă vrei o pereche simplă de căști de gaming cu compatibilitate pe mai multe platforme, Kraken X este o opțiune ușor bună. 

Verifică preț Razer Kraken X aici!


Citește și: