Carcasa si casti Bose Sport Earbuds vs. Apple AirPods Pro

Review căști Bose Sport Earbuds vs. Apple AirPods Pro

Ne uităm la 2 căști true wireless diferite. În timp ce Apple AirPods Pro câștigă în aproape fiecare categorie, acestea rămân în continuare în urma căștilor Bose Sport Earbuds.

Motivul este că AirPods Pro sunt orientate mai mult către navetiști și oameni de afaceri, care primesc multe apeluri telefonice și le place să aibă mâinile libere. Funcțiile precum anularea activă a zgomotului și modul Transparency sunt foarte utile.

Căștile Bose Sport sunt o alegere mai fiabilă pentru utilizatorii activi care doresc căști pentru exerciții zilnice. Utilizatorii acestor căști vor aprecia sunetul puternic și bass-ul pe care îl produc căștile Bose.

Acum, să ne uităm mai bine la fiecare categorie pentru a afla mai multe despre diferențe. Aruncă o privire la comparația completă de mai jos.

Comparație rapidă

Ambele modele

 • Confort excelent pentru sesiuni de ascultare lungi
 • Conexiune Bluetooth fiabilă
 • Calitate premium a construcției
 • Carcasă rezistentă împotriva transpirație (IPX4)
 • Suport pentru multipoint
 • Codecuri Bluetooth SBC și AAC

Bose Sport Earbuds

Accesorii si casti Bose Sport Earbuds.

 • Stabilitate mai bună
 • Bass profund, puternic și mai controlat
 • Soundstage mai mare
 • Bluetooth 5.1

Vezi și: Review căști Bose Sport Earbuds

Apple AirPods Pro

Carcasa si casti Apple AirPods Pro.

 • Anulare activă a zgomotului și modul Transparency
 • Suport pentru Dolby Atmos
 • Sunet mai luminos, cu o claritate vocală mai bună
 • Microfoane excelente pentru apelurile telefonice
 • Au o baterie mai bună

Vezi și: Review căşti Apple AirPods Pro

Specificații

  Bose Sport Earbuds Apple AirPods Pro
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști    
Mărimea difuzoarelor: n/a n/a
Aria frecvențelor: n/a n/a
Impednață: n/a n/a
Greutate: 12g ambele căști 11g ambele căști
Lungimea cablului: 30cm n/a
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei IPX4 (rezistente la transpirație) IPX4 (rezistente la transpirație)
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.1 Versiunea 5.0 + cip H1
Durata bateriei: 5 ore per încărcare 5 ore per încărcare
Timp de încărcare: 2 ore pentru încărcare completă

15 minute pentru 2 ore de redare

2 ore pentru încărcare completă

5 minute pentru o oră de redare

Anulare activă a zgomotelor Nu Da
Cablu de încărcare USB-C to USB-A Lightning to USB-A
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC SBC, AAC
Aria wireless: 9m 10m
Microfon    
Tip: 4 microfoane încorporate Microfon încorporat
Design n/a n/a
Se poate da pe mut? Nu Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless
 • Carcasă de încărcare
 • Manual de utilizare

Cablu de încărcare:

 • Bose Sport: USB-C la USB-A
 • Apple AirPods Pro: Lightning la USB-A

Bose Sport Earbuds: 3 perechi de vârfuri din silicon (combo vârfuri/aripioare)

Apple AirPods Pro: 3 perechi de vârfuri din silicon

Carcasa si casti Bose Sport Earbuds.

Confort și potrivire

În timp ce unii ar putea susține că AirPods Pro sunt cele mai confortabile căști de pe piață, trebuie să le acordăm un avantaj căștilor Bose Sport. Sunt o opțiune mai bună dacă ești în căutarea confortului, dar și a potrivirii.

Ambele căști au vârfuri cu un design unic, care ar trebui să stea chiar la începutul canalului urechii. În acest fel, nu vei simți nici o presiune ca la alte căști in-ear. Din acest motiv, ambele modele excelează în categoria de confort, deoarece abia de le vei observa în timp ce le folosești.

Cu toate acestea, AirPods Pro au unele probleme cu stabilitatea în timpul antrenamentului. Când vârfurile devin transpirate, încep să piardă aderența și încep să alunece. În consecință, trebuie să le ajustezi în mod constant.

Acest lucru nu se întâmplă cu căștile Bose Sport. Soluția lor sunt aripioarele pentru urechi care țin căștile la locul lor. Nu le simți la fel de mult și fac cu adevărat o diferență atunci când dai din cap.

Prin urmare, dacă ai nevoie de o stabilitate excelentă pentru antrenamente, alege Bose. Sunt mult mai fiabile în acest aspect și nu ies din urechi, oricât de transpirate ar fi.

Desigur, căștile Apple sunt încă o opțiune fantastică, dacă în primul rând cauți confort.

Izolarea zgomotului

Căștile Bose Sport Earbuds nu se pot compara cu Apple AirPods Pro nici în această categorie. Căștile Bose realizează doar o izolare pasivă decentă, Pro oferă o anulare activă a zgomotului ce este eficientă.

Pare nedrept să comparăm cele 2 căști în această categorie, deoarece un model este câștigătorul clar. Începând cu Bose, căștile lor sportive vin cu vârfuri mari care stau la intrarea canalului urechii. Din această cauză, nu vei avea parte de o izolare impresionantă.

Asta nu înseamnă că izolarea pasivă a căștilor AirPods Pro este mult mai bună. Cu toate acestea, căștile Apple au un truc în mânecă: anularea activă a zgomotului.

Funcționează incredibil de bine pentru niște căști true wireless, eliminând majoritatea zgomotului exterior. Este deosebit de eficient cu zgomote constante, cum ar fi motoare, electrocasnice și aerul condiționat. Pot chiar să anuleze și zgomotul conversațiilor, ceea ce este excelent.

Îți poate proteja auzul, deoarece nu trebuie să dai volumul mai tare pentru a copleși zgomotul exterior.

De asemenea, ai parte de modul Transparency, care va amplifica sunetele din jur. Este deosebit de folositor atunci când întâlnești pe cineva și nu vrei să-ți scoți căștile.

Casti Bose Sport Earbuds.

Bluetooth

Vei obține o conexiune fiabilă pentru ambele modele, cu o acoperire excelentă, fără întârziere video și aceleași codecuri Bluetooth. Dar AirPods Pro se conectează mai repede la dispozitivele Apple și se pot schimba mai ușor între aceste dispozitive.

În ceea ce privește conexiunea Bluetooth, ambele fac o treabă excelentă. AirPods Pro utilizează versiunea 5.0, în timp ce căștile Bose Sport vin cu o versiune mai nouă, 5.1.

Cu toate acestea, acum diferențele sunt neglijabile. Dar pe viitor, când dispozitivele vor accepta bluetooth 5.1, ar putea rezulta într-o conexiune mai stabilă și mai eficientă din punct de vedere energetic cu căștile Bose.

Ambele căști ating aria standard Bluetooth, semnalul începe să se întrerupă după ce un al doilea perete de cărămidă este pus ca obstacol între dispozitivul de redare și căști.

Ambele modele acceptă și multipoint, le poți conecta cu cel puțin două dispozitive diferite. Datorită cipului Apple H1, AirPods Pro poate schimba fără probleme între iPhone și iPad.

Asemănările continuă și când vine vorba de codecuri bluetooth. Vei avea parte de SBC și AAC pe ambele, ceea ce este în regulă, deoarece Apple le folosește doar pe cele două. Cu toate acestea, utilizatorii de Android ar putea beneficia de unele de calitate superioară precum aptX sau LDAC.

Din fericire, nu există întârzieri video, din punct de vedere tehnic este invizibil cu ochiul liber.

Baterie

Durata bateriei după o singură încărcare este egală. Ambele oferă aproximativ 5 ore de redare. Pe de altă parte, AirPods Pro au o victorie clară cu carcasa lor de încărcare, care oferă încă 19 ore, comparativ cu carcasa lui Bose cu 10 ore.

Vei avea parte de aceeași baterie de 5 ore de la ambele, ceea ce este mai mult decât suficient pentru o sesiune lungă de ascultare. Unii concurenți oferă rezultate mai bune, cu PowerBeats Pro oferindu-vă 11 ore impresionante după o singură încărcare.

Diferențele încep atunci când le compari timpii de încărcare. Carcasa AirPods Pro oferă 19 ore suplimentare de baterie, adică cu 9 ore mai mult decât oferă Bose.

Pentru a verifica procentajul bateriei pe căștile Bose Sport, trebuie să folosești aplicația. În schimb, dacă folosești AirPods Pro pe un dispozitiv iOS, nivelul bateriei acestora este întotdeauna afișat pe ecran. Din păcate, nu o să vezi acest lucru pe Android.

Ambele căști suportă încărcarea rapidă:

Cu AirPods Pro ai parte de aproximativ 1 oră de redare după 5 minute de încărcare.

Cu Bose Sport ai parte de aproximativ 2 ore de redare după 15 minute de încărcare.

Carcasa Apple se poate încărca și wireless, dacă acest lucru este important pentru tine (versiunea mai scumpă). Carcasa Bose nu acceptă acest lucru.

 

Casti Apple AirPods Pro.

Durabilitate

Construcția este similară, de înaltă calitate pentru ambele, cu o carcasă din plastic dur și rezistență împotriva transpirație, cu clasificare IPX4. Cu toate acestea, carcasele de încărcare sunt diferite, cea de la Bose pare puțin mai rezistentă.

Construcția de calitate este esențială pentru longevitatea produsului și, în acest caz, atât Apple, cât și Bose oferă acest lucru. Căștile de la fiecare companie se simt bine făcute cu o carcasă robustă.

Au chiar și aceeași clasificare IPX4, care le protejează de transpirație, dar nu de apă. Poți să le stropești puțin sau să fugi sub o ploaie ușoară, dar orice altceva nu este recomandat.

Carcasele de încărcare sunt o poveste diferită. Cea de la Apple se simte cam prea ieftină pentru un produs premium de genul acesta. Capacul este slab și puțin enervant.

Pe partea celor de la Bose, carcasa vine cu un buton pe care trebuie să îl apeși pentru a o deschide. Arcul care menține capacul deschis se simte robust.

Cu toate acestea, carcasa căștilor Bose este vizibil mai mare decât cea a Apple. Dacă te preocupă portabilitatea, AirPods Pro sunt o alegere mai bună.

Funcții

Funcțiile Apple AirPods Pro sunt peste cele ale căștile Bose Sport. Acestea oferă o mulțime de funcții, dar unele dintre ele funcționează doar pe iOS.

Chiar dacă Bose Sport vin cu o aplicație mobilă, aceasta din urmă este destul de goală. Există opțiuni limitate pe care le poți modifica:

 • Activarea senzorului de proximitate (funcție de redare automată/pauză)
 • Apăsarea dublă pentru a schimba melodia
 • Actualizări de firmware

Din păcate, nu au egalizator, personalizarea comenzilor tactile sau chiar funcția „Find my Earbuds.” Acesta din urmă ar trebui să fie un standard pentru produsele bluetooth 5.1, deoarece oferă o localizare precisă.

AirPods Pro vine cu un set de funcții mult mai bogat. Pentru început, vei obține o anulare activă a zgomotului și modul Transparency. Există chiar și o opțiune pentru surround virtual Dolby Atmos și pentru scanarea urechii, prin care căștile îți scanează canalul auditiv pentru a determina reacția optimă a frecvențelor.

Desigur, integrarea Siri este făcută fără probleme. Poate face toate lucrurile care nu pot fi făcute cu ajutorul comenzilor tactile. De exemplu, pentru a reduce volumul, trebuie să folosești Siri, lucru ce poate fi incomod într-o cameră plină de oameni.

Vorbind despre controale, ambele căști oferă comenzi tactile pentru redare, răspuns la apeluri și pentru schimbarea melodiei. AirPods Pro pot activa, de asemenea, modul Transparency printr-o apăsare dublă.

În ceea ce privește calitatea microfonului, Apple AirPods Pro câștigă cu ușurință în claritate, atât în ​​mediul silențios, cât și în cel al zgomotului. Comparativ căștile Bose Sport sunt doar decente.

Sunet

Ambele căști sunt în mare parte echilibrate. Singura diferență este că AirPods Pro subliniază sunetele înalte, în timp ce căștile Bose Sport sporesc bass-ul.

AirPods Pro sunt o îmbunătățire vizibilă față de AirPod-urile originale. Designul in-ear crește bass-ul pentru a face sunetul mai plin. Cu toate acestea, cantitatea nu este suficient de mare pentru a-i mulțumi pe iubitorii de bass. În schimb, Pro adoptă o abordare echilibrată, motiv pentru care sunt potrivite pentru majoritatea genurilor.

Singurul lucru care iese în evidență este gama sunetelor înalte. Acestea sunt ușor amplificate pentru a scoate în evidență detaliile din voci. Acest lucru ajută și cu apelurile telefonice, făcând vocea apelantului mai clară.

Căștile Bose Sport sunt, de asemenea, echilibrate în mod rezonabil, dar sunetele joase au un impuls semnificativ. Bass-ul este extrem de puternic și poate ajunge destul de jos. Cel mai important, este incredibil de controlat și de detaliat.

Sunetele mijlocii fac un mic pas înapoi, precum și cele înalte. Reacția netedă previne asprimea sau sibilanța, dar poate lipsi strălucirea în genurile mai puternice, cum ar fi muzica metal.

Există o mare diferență când vine vorba de soundstage. Chiar dacă activezi Dolby Atmos, cel de pe AirPods Pro este vizibil mai mic decât pe căștile Bose Sport.

Casti Apple AirPods Pro.

Ar trebui să cumperi căști Bose Sport sau Apple AirPods Pro?

Dacă ai un dispozitiv Apple, s-ar putea să îți fie mai bine cu AirPods Pro. Funcționează incredibil de bine cu iOS și oferă multe funcții suplimentare pe care nu le au căștile Bose Sport. Funcții precum anularea activă a zgomotului, modul Transparency și egalizator personalizat.

De asemenea, sunt foarte portabile, cu carcasa lor elegantă și mică (în comparație cu cea a concurenței) care se potrivește bine în orice buzunar. La fel ca în cazul multor produse Apple, acestea vin și cu un cip H1 pentru o experiență de utilizare perfectă.

Cu căștile Bose, obțineți o stabilitate mai bună datorită aripilor pentru urechi. Există, de asemenea, mult mai multe sunete joase, care sunt profunde și controlate. AirPods Pro preferă să rămână oarecum neutre, cu accent pe sunetele înalte.

Căștile Bose Sport au o aplicație, dar sunt foarte puține lucruri în ea. În prezent, pare sărăcăcioasă, în ​​afară de mai multe lucruri de care s-ar putea sau nu să ai nevoie, cum ar fi verificarea nivelului bateriei și dezactivarea senzorului de proximitate.

Una peste alta, dacă sunteți mai sportiv, căștile Bose sunt o alegere mai evidentă. Nu îți oferă atât de multe funcții, dar rămân în urechi incredibil de bine și produc un sunet foarte puternic.

Pe de altă parte, Apple AirPods Pro sunt potrivite pentru un tip de utilizator de afaceri care fac naveta și acceptă multe apeluri telefonice. În acest caz, toate aceste funcții suplimentare pot fi foarte utile.

De asemenea, prețul este un alt factor ce îți poate influența decizia. Bose Sport Earbuds costă 1000 RON aproximativ, acest preț fiind cu aproape 200 RON mai ieftine decât Apple AirPods Pro.

Verifică preț Bose Sport Earbuds aici!

Verifică preț Apple AirPods Pro aici!


Citește și: