Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Apple AirPods Pro.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Apple AirPods Pro

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Ne uităm la 2 companii renumite: Apple este cunoscută în principal pentru gadgeturi, în timp ce Sennheiser produce echipamente audio de ultimă generație. Ar trebui să fie interesant să vedem cum se compară căștile true wireless de top.

Dacă arunci o privire rapidă peste ambele specificații ale acestor căști wireless, s-ar putea să te aștepți ca AirPods Pro să fie un produs mai bun. Mai mult, dacă ai un iPhone în buzunar din moment ce căștile Apple funcționează cel mai bine atunci când sunt conectate la un dispozitiv iOS. De asemenea, ai parte de microfoane mult mai bune, încărcare wireless și suport multipoint fără bătăi de cap.

Cu toate acestea, ceea ce le lipsește căștilor Momentum True Wireless 2, acestea compensează cu calitatea sunetului. Performanțele lor audio sunt mai pline și mai rafinate. Ca să nu mai vorbim de o durată mai bună a bateriei (fără ANC), suport aptX, stabilitate superioară în timpul antrenamentelor și o aplicație mobilă pentru personalizări.

Mai jos îți vom prezenta o analiză mai aprofundată.

Comparație rapidă

Ambele modele

  • Performanță excelentă de anulare a zgomotului
  • Design rezistent la transpirație, cu o clasificare IPX4
  • Construcție din plastic
  • O funcție care amplifică zgomotul ambiental
  • Senzor de proximitate pentru funcția de redare/pauză automată
  • Încărcare rapidă

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2.

  • Sunet rafinat, complet, cu o mulțime de detalii și voci realiste
  • Soundstage mai amplu
  • Durata bateriei este mai bună
  • Compatibilitate atât cu iOS, cât și cu Android
  • Controlul volumului direct de la căști
  • Stabilitate mai bună în timpul antrenamentelor
  • Suport pentru aptX și Bluetooth 5.1

Apple AirPods Pro

Casti Apple AirPods Pro.

  • Integrare superbă iOS pentru conectivitate rapidă
  • Suport pentru Dolby Atmos
  • Microfoane mai bune pentru preluarea apelurilor telefonice
  • Puțin mai confortabile
  • Suport multipoint cu tranziții fără probleme între dispozitive (iOS)
  • Încărcare wireless Qi

Specificații

  Sennheiser Momentum True Wireless 2 Apple AirPods Pro
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști    
Mărimea difuzoarelor: 7mm n/a
Aria frecvențelor: 5-21.000Hz n/a
Impedanță: n/a n/a
Greutate: 12g ambele căști, 70g cu carcasa 11g ambele căști
Lungimea cablului: Cablu de încărcare de 25cm n/a
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei IPX4 (rezistente la transpirație) IPX4 (rezistente la transpirație)
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.1 Versiunea 5.0 + chipul H1
Durata bateriei: 7 ore per încărcare, 35 ore în total 5 ore per încărcare, 24 ore în total
Timp de încărcare: 2 ore pentru încărcare completă

10 minute pentru 1 oră și jumătate de redare

2 ore pentru încărcare completă

5 minute pentru 1 oră de redare

Anulare activă a zgomotelor Da Nu
Cablu de încărcare USB-C to USB-A Lightning to USB-A
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC, aptX SBC, AAC
Aria wireless: 10m 10m
Microfon    
Tip: 2 microfoane, unul pentru fiecare cască Încorporat
Design n/a n/a
Se poate da pe mut? Nu Nu

Ce vei găsi în cutie?

  • Căști fără fir adevărate
  • Carcasă de încărcare
  • AirPods Pro: cablu de încărcare Lightning
  • Momentum: cablu de încărcare USB-C
  • AirPods Pro: 3 perechi de vârfuri din silicon
  • Momentum: 4 perechi de vârfuri din silicon (XS, S, M, L)
  • Manual de utilizare

Confort și potrivire

AirPods Pro ar putea fi puțin mai confortabil, dar ajustarea lor nu este la fel de bună, comparativ cu Momentum True Wireless 2.

Ambele căști sunt foarte confortabile, căștile Apple oferind o experiență puțin mai bună. Chiar dacă sunt căști in-ear, acestea stau ușor pe marginea canalului urechii, motiv pentru care abia de le vei simți. Sennheiser-urile sunt și ele foarte confortabile, dar și mai vizibile atunci când ai activitate fizică și se mișcă în urechi.

Cu toate acestea, sigilarea superficială a AirPods Pro are unele dezavantaje. Nu poate oferi o potrivire la fel de stabilă ca cea a Momentum. AirPods Pro alunecă încet din canalul urechii în timpul utilizării. Acest lucru se întâmplă mai repede în timpul exercițiilor fizice din cauza transpirației.

Există o soluție sub formă de vârfuri din spumă, vândute de producători terți. Vârfurile pentru AirPods Pro sunt proprietare, deci vei avea nevoie de vârfuri din spumă create special pentru acestea.

Ambele căști sunt excelente pentru utilizarea de zi cu zi, chiar și pentru antrenamente ușoare. Doar să ai grijă cu AirPods Pro, deoarece ar putea să cadă uneori.

Izolarea zgomotului

Dacă vrei să economisiți ceva baterie și să utilizați izolarea pasivă, aceștia fac o treabă la fel de grozavă.

Dacă ești o persoană precaută și vrei să economisiți energie suplimentară în timp ce te deplasezi, poți obține în continuare rezultate excelente, folosindu-te de izolarea pasivă. Ambele căști true wireless oferă un design in-ear, care este, în majoritatea cazurilor, foarte eficient în această categorie.

Întrucât vorbim despre două produse populare, poți găsi cu ușurință câteva vârfuri de spumă făcute de producători terți.

Casti Sennheiser Momentum True Wireless 2 vazute de aproape.

Anularea zgomotului

Ambele oferă rezultate excelente când vine vorba de anularea activă a zgomotului, dar AirPods Pro are puțin mai mult avantaj.

Veți obține anularea activă a zgomotului pe ambele căști, cu o eficiență similară. Nu sunt la fel de eficiente ca și căștile de dimensiuni mari (Sony WH-1000XM4), dar merge bine atunci când încerci să elimini sunetele joase, cum ar fi electrocasnice sau lucrări de construcție din afara biroului tău.

Dacă vrei să scapi de zgomotul conversațiilor, AirPods Pro se descurcă mai bine. Diferențele nu sunt uriașe, dar ar putea ajuta să te concentrezi asupra muncii tale în timp ce te afli la o cafenea, de exemplu.

Ambele anulează zgomotul foarte eficient. Cel mai important lucru este că nici una dintre căști nu schimbă calitatea sau caracteristicile sunetului atunci când anularea zgomotului este activată și nici una nu produce șuierate enervante.

De asemenea, ambele oferă modul ambient. O funcție care îți permite să vorbești și să auzi fără a îți întrerupe muzica. Din nou, nu există câștigători clari aici, fiecare oferindu-ți o reproducere realistă a sunetelor exterioare.

Bluetooth

Pentru Momentum True Wireless 2 nu contează sistemul de operare, oferindu-ți performanțe și funcții similare atât pe Android, cât și pe iOS. Pe de altă parte, AirPods Pro funcționează cel mai bine cu dispozitivele Apple.

Există multe lucruri plăcute la AirPods Pro atunci când ești conectat la unul dintre dispozitivele Apple. Conexiunea lor este instantanee datorită cipului H1 al Apple, cu tranziții fără probleme între dispozitive. Dacă îți închizi iPad-ul și îți deschizi iPhone-ul, căștile se vor reconecta automat.

Poți vedea procentul bateriei pentru fiecare cască și pentru carcasă, ceva ce Momentum 2 nu poate face. Trebuie să deschizi aplicația mobilă pentru a vedea cât de multă energie mai ai în ele.

Cu toate acestea, vorbind despre aplicații, Sennheiser are cel puțin o aplicație în care îți poți personaliza căștile după bunul plac. Poți modifica setările EQ, rearanja comenzile de control tactil sau poți decide dacă dorești mesaje vocale sau bipuri. AirPods Pro oferă personalizare numai pe dispozitivele iOS.

În ceea ce privește experiența de vizionare a videoclipurilor, vei avea parte de o experiență mai bună cu AirPods Pro, în ciuda faptului că folosesc doar SBC și AAC. Chiar dacă Momentum True Wireless 2 acceptă și aptX, implementarea acestuia lasă mult de dorit. Există un decalaj audio vizibil, care distruge tot ceea ce vizionezi.

Există o soluție, dar trebuie să activezi Developer Options(pe Android) și să forțezi telefonul să utilizeze codecul SBC Bluetooth. Doar atunci decalajul este minimizat până la un punct în care vizionarea videoclipurilor este oarecum plăcută.

Baterie

Dacă dorești să utilizați anularea activă a zgomotului tot timpul, atunci AirPods Pro durează puțin mai mult decât Momentum True Wireless 2, cu o durată a bateriei mai bună cu 30 de minute.

Sennheiser a îmbunătățit capacitatea bateriei în comparație cu generația anterioară, dar sunt încă relativ medii când vine vorba de anularea activă a zgomotului. Fără aceasta, căștile oferă un timp de redare de aproximativ 7 ore per încărcare. Cu toate acestea, anularea activă a zgomotului le taxează considerabil, oferindu-ți 4.5 ore de redare la un volum de 50%.

AirPods Pro sunt puțin mai bune aici, oferindu-ți 30 de minute suplimentare de redare (5 ore și 10 minute în testul nostru). Acestea pierd în categoria totală a duratei bateriei, deoarece carcasa de încărcare oferă doar aproximativ 24 de ore, comparativ cu cele 35 de ore ale Momentum.

Desigur, acest lucru se datorează carcasei Apple, ce este vizibil mai subțire, în timp ce Momentum abia intră într-un buzunar.

Ambele căști suportă încărcarea rapidă, cu diferențe neglijabile între ele:

Momentum True Wireless 2 oferă 1.5 ore de redare per 10 minute de încărcare.

AirPods Pro oferă o oră de redare per 5 minute de încărcare.

AirPods Pro au un punct suplimentar pentru carcasa lor ce se poate încărca wireless Qi. Aceasta lipsind în mod ciudat de la Momentum 2.

Durabilitate

Nici una dintre căști nu este foarte rezistentă, având o construcție din plastic. Cu toate acestea, carcasa AirPods Pro se simte mult mai ieftină în comparație cu cea a Momentum 2.

Nu te poți aștepta ca cele două căști să supraviețuiască la prea multe abuzuri. Deși nu sunt fabricate ieftin. Carcasa ambelor căști este din plastic dur, cu un finisaj alb lucios pentru AirPods Pro și negru mat pentru Momentum (le poți găsi și în alb).

Nu există puncte slabe vizibile în carcase și ambele sunt rezistente la transpirație (clasificare IPX4 pentru căști). De asemenea, pot supraviețui la puțină ploaie ușoară, dacă aceasta te va prinde vreodată.

Cea mai semnificativă diferență este cu siguranță în cazurile de încărcare. Carcasa Apple este destul de mică și poate fi pusă în buzunar, dar se simte și cam ieftină, în special balamaua care este greoaie și din plastic.

Spre deosebire, Momentum True Wireless 2 vine cu o carcasă ce area un aspect cool, cu un finisaj din țesătură care se simte premium la atingere. Balamaua pare suficient de robustă, făcând un zgomot satisfăcător atunci când o vei închide. Cu toate acestea, este aproape dublă față de dimensiunea carcasei căștilor AirPods Pro, ceea ce nu este ideal dacă vrei să o pui în blugi.

Funcții

Există o mulțime de tehnologie în AirPods Pro, depășind căștile Sennheiser în ceea ce privește numărul de funcții. Asta dacă le conectezi la iOS. Fără conectarea la iOS, diferența dintre cele două devine mult mai restrânsă.

Unele funcții sunt prezente la ambele modele, cum ar fi modul ambient, anularea activă a zgomotului și funcția de redare/pauză automată. Dar, cu AirPods Pro, vei avea parte de mai multe decât cu Momentum 2.

În primul rând, au suport pentru Dolby Atmos, care îți poate îmbunătăți experiența de vizionare a filmelor (și ascultarea muzicii). AirPod-urile vă pot scana canalul urechii și pot determina cea mai optimă setare de egalizare. De asemenea, poți schimba comenzile pentru comenzile tactile sau poți folosi Siri pentru a face acțiuni pentru tine.

Cu toate acestea, există câteva moduri în care Momentum True Wireless 2 este puțin mai intuitiv. În primul rând, căștile au un egalizator de sunet și nu doar presetări și poți controla volumul cu ajutorul comenzilor tactile, în loc să chemi un asistent inteligent pentru a face acest lucru pentru tine. Acesta din urmă ar putea deveni chiar incomod dacă există mulți oameni în jurul tău.

Pe de altă parte, dacă intenționezi să faci multe apeluri telefonice, AirPods Pro vă oferă o calitate a microfonului mult mai bună, cu mai puține distorsiuni. Momentum 2 este încă excelent în medii liniștite, dar Pro le zdrobește cu ușurință imediat ce ieși afară.

Carcasa si casti Apple AirPods Pro.

Sunet

Momentum True Wireless 2 vă oferă un sunet mai cald și mai scăzut, în timp ce AirPods Pro îl redă în siguranță și adoptă o abordare mai echilibrată.

Momentum True Wireless 2 oferă un sunet mai rafinat, cu o extensie mai bună la ambele capete ale spectrului. De asemenea, sunt destul de puțin accentuate, deoarece încearcă să facă pe plac publicului larg. Acest lucru le face deosebit de minunate pentru a asculta cele mai recente single-uri de top.

Sunetele medii sunt ușor încastrate, dar naturale, mai ales în regiunea vocală. Cântăreții de sex masculin vin cu un realism excepțional, în timp ce femeile tind uneori să devină puțin strălucitoare. Sunetele înalte sunt oarecum netede, cu o cantitate bună de detalii.

Vorbind despre AirPods Pro, semnătura lor este în mare parte echilibrată, cu un ușor accent pe sunetele înalte. Dacă te aștepți ca aceste căști să bubuie, vei fi puțin dezamăgit. În schimb, îmbunătățesc ușor reacția bass-ului prezent la AirPod-uri obișnuite. Acest lucru se datorează în principal designului in-ear al căștilor Pro.

Claritatea vocală este cu siguranță cea mai importantă aici, motiv pentru care sunetele înalte devin puțin mai strălucitoare. Acest lucru ajută foarte mult atunci când porți un apel telefonic într-un mediu zgomotos, auzind persoana din partea opusă tare și clar.

Vorbind despre soundstage, Sennheiser zdrobește din nou AirPod-urile cu un soundstage considerabil mai mare, oferind o mai bună imersivitate în muzica artistului tău preferat. Desigur, poți îmbunătăți sunetul surround cu Dolby Atmos dacă folosești căștile Apple, dar totuși nu poate atinge același nivel ca Momentum 2.

Indiferent, te poți bucura în continuare de muzică cu ambele căști true wireless, dar dacă vrei mai mult din toate, Momentum True Wireless 2 este un câștigător clar în calitatea sunetului.

Ar trebui să cumperi Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Apple AirPods Pro?

Așa cum era de așteptat, sonor, Sennheiser are un avantaj față de oferta Apple. Pe de altă parte, acesta din urmă îți oferă mai multe funcții suplimentare, care sunt utile, în primul rând dacă folosești dispozitive iOS.

Deși este un punct de vânzare imens pentru persoanele care utilizează deja un iPhone, acesta poate fi călcâiul lui Ahile pentru cei care preferă telefoanele Android. Unele funcții sunt blocate dacă nu folosești sistemul de operare corect, ceea ce este dezamăgitor.

Pentru un utilizator de iPhone, AirPods Pro are mai mult sens.

Dar dacă ai un Android și nu îți pasă de câteva funcții suplimentare și nu te deranjează lipsa suportului multipoint și a încărcării wireless, atunci căștile Momentum True Wireless 2 sunt o alegere perfectă. Cu atât mai mult dacă îți pasă foarte mult de calitatea sunetului.

Cu toate acestea, dacă nu te grăbești, așteaptă puțin până când mai scade prețul. În acest moment, Momentum True Wireless 2 sunt cu 1-200 RON mai scumpe decât AirPods Pro, care se vând în prezent cu 1100 RON.

Verifică preț Sennheiser Momentum True Wireless 2 aici!

Verifică preț Apple AirPods Pro aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL