Casti Samsung Galaxy Buds si Buds+ negre in carcase.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști Samsung Galaxy Buds (și Buds+)

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

“În acest review pentru Samsung Galaxy Buds și Buds+ vei afla cât de bune sunt căștile și ce primești în plus dacă îți iei versiunea Buds+.”

Concluzia noastră

Scorul general pentru căștile Galaxy Buds este: 3.9 din 5 puncte.

Buds+ au primit 4.1 din 5 puncte datorită bateriei mai bune și a funcțiilor în plus.

Samsung Galaxy Buds reprezintă prima încercare a celor de la Samsung de a scăpa de căștile cu jack în favoarea designului true wireless. În acest an s-a lansat și versiunea îmbunătățită, Galaxy Buds+. Sunt cam aceleași căști, dar cu câteva îmbunătățiri minore. Dacă deja ai prima generație de Galaxy Buds, ar trebui să te gândești bine înainte să ți le iei pe cele noi.

În timp ce nu au anulare activă a sunetului, Buds și Buds+ oferă majoritatea funcțiilor pe care și le poate dori un utilizator modern. Ai control tactil, câteva preseturi de egalizare, ai parte de personalizare și de o calitate decentă a sunetului.

În plus, sunt destul de confortabile, deci vei uita că le porți. Sunt o pereche versatilă de căști in-ear, pe care le poți folosi pentru ascultările zilnice și la sală (datorită clasificării IPX2).

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști true wireless confortabile, cu un sunet decent și un preț accesibil, atunci Samsung Galaxy Buds sunt o alegere excelentă.

Citește mai jos despre ce au în plus Buds+.

Ce ne-a plăcut

  • Sunt confortabile și au o potrivire stabilă
  • Carcasa de încărcare este de calitate
  • Controlul prin atingere este receptiv și are un prompt tonal
  • Au funcția de oprire automată, pentru atunci când le dai jos de pe urechi
  • Au un microfon de calitate (Galaxy Buds+)

Ce nu ne-a plăcut

  • Opțiunile de control sunt limitate
  • Ai parte doar de semnături de egalizare predefinite, fără a putea să le configurezi tu
  • Sunt bune la toate, însă nu sunt perfecte la nimic

Specificații

 

Samsung Galaxy Buds Samsung Galaxy Buds+
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back

Căști

Mărimea difuzoarelor: Arie dinamică plină Woofer + tweeter
Aria frecvențelor: 20Hz – 20,000Hz 20Hz – 20,000Hz
Impedanță: n/a n/a
Greutate: 12g ambele căști 12g ambele căști
Lungimea cablului n/a n/a
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei: IPX2 (rezistent la transpirație) IPX2 (rezistent la transpirație)
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.0 Versiunea 5.0
Durata Bateriei: 7.5 ore per încărcare 12 ore per încărcare
Durata de încărcare 2 pentru o încărcare completă  – 3 minute de încărcare = o oră 2 pentru o încărcare completă  – 3 minute de încărcare = o oră
Anulare activă a zgomotului: Nu Nu
Cablu de încărcare USB-C USB-C
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC, SSC SBC, AAC, SSC
Aria Wireless 10m 10m

Microfon

Tip: Încorporat Încorporat
Design: 2 externe 1 intern, 2 externe
Se poate da pe mute: Nu Nu

 Ce vei găsi în cutie?

  • Căștile Samsung Galaxy Buds/Buds+
  • 3 perechi de vârfuri din silicon (S, M, L)
  • Carcasa de transport/încărcare
  • Cablu de încărcare USB-A la USB-C
  • Manualul utilizatorului

Casti Samsung Galaxy Buds.

Confort & potrivire – 4.5/5 Aproape perfect

Vei avea parte de un confort foarte bun și de o potrivire stabilă cu ambele modele din moment ce carcasa și accesoriile sunt aceleași. Nu sunt perfecte, dar despre acest lucru vom vorbi mai jos.

Samsung Galaxy Buds și Buds+ arată foarte similar cu alte căști true wireless. Vei putea alege din 3 mărimi de vârfuri din silicon și acoperitori ce se atașează de partea din exterior a urechii.

Din start, potrivirea este fantastică. Nu se mișcă prea mult. Le poți folosi cu ușurință la sală sau atunci când dai din cap pe ritmurile muzicii. Deși, trebuie să le ajustezi din când în când pentru a avea o potrivire cât mai bună.

Însă acoperitorile au o aripioară ce îți poate irita exteriorul urechii, în cazul în care le porți pentru prea mult timp. Din fericire, le poți înlocui cu acoperitori fără aripioară. Acestea sunt mult mai confortabile, iar potrivirea nu are prea mult de suferit. Ai parte de două tipuri diferite.

Căștile Samsung se simt foarte ușoare și este uiți foarte repede că le porți. Le vei simți doar atunci când urechile tale se mișcă. Dacă ești expresiv atunci când vorbești sau zâmbești larg, atunci căștile se vor mișca și vei avea impresia că acestea vor cădea. După ce le ajustezi puțin, se vor simți mai bine.

Cu toate acestea, dacă asculți muzică fără să-ți miști prea mult urechile, atunci le poți purta timp de ore în șir. În timpul testelor noastre, le-am purtat timp de 4 ore fără să ne irite. Confortul are un nivel înalt, însă nu perfect.

Potrivirea nu este afectată nici în timpul apelurilor. Galaxy Buds+ sunt mai bune când vine vorba de apeluri pe fugă. Le poți purta în timp ce mergi cu transportul în public sau atunci când faci exerciții ușoare. Din acest motiv sunt una dintre cele mai confortabile perechi de căști in-ear.

Izolare fonică – 3.5/5 Aproape Excelent

Izolarea fonică pasivă este bună, dacă folosești vârfurile potrivite. Acestea vor bloca o cantitate mare de sunet ambiental, însă nu la fel de mult precum cele mai bune căști in-ear.

În general, căștile in-ear au o izolare fonică eficientă. Ambele, Galaxy Buds și Buds+, blochează mai mult sunet ambiental decât căștile on-ear sau cele over-ear.

Însă, comparate cu alte căști true wireless, izolarea este medie.

Vârfurile din silicon sunt puțin mai mici și nu creează o potrivire ermetică precum o fac alte căști in-ear. De obicei, vârfurile de mărime medie mi se potrivesc bine, însă în cazul acestora, le-am ales pe cele mari.

Dacă alegi vârfurile potrivite pentru tine, nu vei auzi majoritatea sunetului de fundal. Te poți concentra la munca ta sau la videourile preferate de pe YouTube.

Scurgerea sunetului este mică, iar acesta este un lucru bun din moment ce nu ai vrea ca alte persoane să știe ce asculți.

Bluetooth – 4/5 Excelent

Samsung Galaxy Buds și Buds+ au bluetooth v5.0, cu o performanță wireless tipică, ce este de așteptat de la căștile true wireless moderne.

Cu bluetooth 5.0, ai parte de cea mai nouă și mai eficientă versiune, din punct de vedere energetic, ce va funcționa pentru mult timp.

Conectarea pentru prima dată a căștilor Samsung Galaxy Buds este foarte ușoară. Le scoți din cutie și le găsești pe telefonul tău. Apeși pentru a se conecta și ești gata. Merge la fel pentru Android și pentru iOS.

Ai parte de o arie de 10 metri și de semnal neîntrerupt, chiar dacă te desparte un zid de dispozitivul de redare. Deși, un zid între, le face mai sensibile. Dacă încerci să le ajustezi sau le acoperi cu degetele, vei avea parte de distorsiuni. Acest lucru nu se întâmplă în momentul în care elimini zidul din ecuație.

În momentul în care pui 2 ziduri, muzica se oprește destul de des. Nu se vor deconecta, însă îți va fi imposibil să asculți muzică.

Pe de altă parte, îți poți ține telefonul în buzunar și să nu ai parte de întreruperi. Bluetooth-ul funcționează așa cum te-ai aștepta, iar acest lucru este unul bun.

Casti Samsung Galaxy Buds.

Există întârzieri atunci când te uiți la videouri?

Tehnic, există o întârziere mică a sunetului. Dar, din moment ce Galaxy Buds folosesc codecurile SBC, SSC și AAC, aceasta nu este percepută. Nu vei observa o întrerupere de 3-6 milisecunde, deci te poți uita fără probleme la filme sau la un stream de Twitch.

Ce codecuri bluetooth folosesc aceste căști?

Cu noi update-uri de firmware, Galaxy Buds, dar și Galaxy Buds+, oferă mai multe codecuri audio. Pe lângă faptul că ambele suportă SBC și AAC, acestea suportă și Samsung Scalable Codec, ce poate transmite sunetul într-o calitate mai mare, depinzând de întreruperile de mediu. Pentru a profita la maxim de aceste codecuri, ar trebui să ai cel puțin Galaxy 20, sau un telefon Samsung mai nou, din moment ce acestea sunt singurele care le suportă.

Baterie – 4.5/5 pentru Buds, 5/5 pentru Buds+

Căștile originale Buds oferă în jur de 7.5 ore per încărcare, în timp ce Buds+ crește durata de redare până la 12 ore. Ambele au funcția de încărcare rapidă, ce îți oferă o oră de redare per 3 minute de încărcare. Este o performanță excelentă.

În timpul testelor noastre, am ascultat muzica de la 100% până la un volum mediu și sănătos. Galaxy Buds au rezistat 7.5 ore, iar casca dreaptă a murit prima, în timp ce aplicația îmi arăta că cea stângă încă mai avea 10%.

În timp ce acesta este un timp destul de bun, cei de la Samsung au îmbunătățit bateria căștilor Buds+, iar aceasta ajunge până la 12 ore. Este destulă energie pentru a-i satisface și pe cei mai mofturoși utilizatori. De asemenea, le face puțin mai bune decât PowerBeats Pro, ce au o redare de 11 ore.

În mod similar, ambele modele suportă funcția de încărcare rapidă. Chiar dacă iei o pauză rapidă și pui căștile la încărcat, acestea vor avea o baterie plină imediat. Se va întâmpla rar să rămâi fără baterie.

Carcasa de încărcare wireless a căștilor Galaxy Buds îți oferă încă 10 ore de energie, în timp ce cea a Buds+ are cu două ore mai multe. În momentul în care carcasa nu mai are energie, conectează cablul USB-C pentru câteva ore, sau pune-o pe un suport Qi de încărcare wireless, iar apoi va fi iar plină.

Există o singură problemă…

… atunci când nu ai acces la electricitate timp de câteva zile și nu poți umple carcasa de încărcare. Lucru ce nu prea se întâmplă.

Poți vedea nivelul de baterie al fiecărei căști în aplicația Galaxy Wearable, deci vei ști când una dintre acestea se va descărca.

Per total, ambele modele de Samsung Galaxy Buds au o baterie ce durează mult, se încarcă foarte repede și vin cu rezerve substanțiale în interiorul carcasei. Ce îți poți dori mai mult?

Durabilitate – 4/5 Excelent

Plasticul lustruit, de calitate înaltă, alături de materiale foarte bune și de o rezistență la apă IPX2 sunt mai mult decât suficiente pentru folosirea de zi cu zi. Comparate cu Galaxy Buds+, acestea sunt la fel.

În timp ce Samsung Galaxy Buds nu sunt considerate căști pentru sport, acestea au o protecție de bază, IPX2. Sigur, nu este mult, însă sunt rezistente la transpirație, iar dacă le porți când plouă ușor, nu se vor strica.

Cânt le ții în palmă, se simt ca niște căști premium. Finisajul lustruit al controalelor tactile le face să arate netede și minimaliste. Le poți purta cu orice set de haine și vei arăta bine.

Cu toate acestea, ai parte doar de vârfuri normale din silicon, deci cel mai bine ți-ai lua o pereche de vârfuri din spumă ce oferă o izolare fonică mai bună și un calitate mai mare a sunetului.

Iar când vine vorba de carcasa de încărcare, forma ovală o face să intre în buzunar și se simte solidă. Mecanismul capacului se simte premium și se deschide pentru o folosire mai ușoară. Este potrivită pentru o pereche de căști true wireless de calitate înaltă (nu ca cea a căștilor PowerBeats Pro).

În plus, Samsung îți oferă o garanție de un an.

Cutie si casti Samsung Galaxy Buds +

Funcții – 3.5/5 pentru Buds, 4/5 pentru Buds+

Ambele modele au funcțiile de încărcare rapidă, de oprire automată, preseturile de egalizare, controlul prin atingere, modul ambiental și unele de personalizare. Buds+ au un microfon îmbunătățit, pentru a avea parte de niște apeluri mai bune. Însă unele funcții tot lipsesc.

În timp ce nu au anulare activă a sunetului, izolarea pasivă este destul de bună dacă folosești vârfurile potrivite. Poți bloca majoritatea sunetului de fundal, deci poți asculta muzică și în locurile mai gălăgioase. Deși, nu va fi la fel precum cu căștile ce au anulare a sunetului.

Un mod ambiental, numit Ambient Aware2, îți permite să auzi ce se întâmplă în jurul tău, în special vocile umane. În realitate, efectul este destul de modest. Vocile se aud mai pronunțat, însă nu este o diferență prea mare.

Pe de altă parte:

Controlul tactil este perfect la ambele modele. Este foarte receptiv, și de fiecare dată când apeși, se aude un prompt tonal pentru a te înștiința că ai apăsat.

Poți personaliza ce anume fac aceste apăsări, însă ești limitat la un număr de funcții pe care le poți folosi în același timp. În mod normal, apăsările lungi activează asistentul vocal. Eu am modificat acest lucru, iar dacă apăs mult, pot controla volumul.

Nu le poți avea pe ambele din păcate.

Trebuie să alegi, ori asistentul vocal, ori schimbarea pe sunet ambiental, ori controlul volumului. Mai multe opțiuni ar fi fost mai bine.

De asemenea, atunci când îți scoți căștile din urechi, acestea se opresc automat. După ce le pui înapoi, acestea se pornesc automat, dar nu redau muzica singure.

Din păcate, nu merge de fiecare dată. Majoritatea timpului funcționează, însă uneori, căștile trebuie resetate în carcasa de încărcare, iar la un moment dat nu mai mergeau controalele.

Pe de altă parte, poți alege din 5 preseturi de sunet, atunci când instalezi Samsung Galaxy Wearable și Buds+. Mai multe despre egalizare vei găsi în secțiunea de sunet.

Și, de asemenea, ai funcția de a-ți găsi căștile, pentru atunci când le pierzi. Galaxy Buds încep să scoată un sunet zgomotos și le vei găsi mult mai repede

Calitatea microfonului/apelurilor

Având 2 microfoane în fiecare cască, Galaxy Buds au o calitate destul de bună a microfonului. Majoritatea persoanelor nu își vor da seama că folosești căști true wireless, însă tot vor auzi o parte din sunetul de fundal.

La Buds+ ai parte de un sistem nou al microfoanelor ce merge mult mai bine, comparativ cu prima generație. Prin urmare, dacă vorbești mult la telefon, atunci ar fi mai bine să folosești Galaxy Buds+.

Carcasa si casti Samsung Galaxy Buds +.

Sunet – 3.5/5 pentru Buds, 4/5 pentru Buds+

Au un sunet bun ce este pentru o audiență generală și oferă opțiuni de egalizare. Poți asculta orice fel de muzică, însă nu vei avea parte de o experiență Hi-Fi.

Se vede că Galaxy Buds sunt pentru utilizatorii normali. Au o semnătură a sunetului balansată ce încearcă să fie bună pentru toate genurile muzicale.

Mai mult, soundstage-ul este limitat la centrul capului tău.

Sunetele înalte sunt destul de detaliate, însă nu au scânteia oferită de căștile mai bune. Se aud bine, însă nu imită viața.

Vocile sunt piesa centrală, însă sunetul este puțin tulbure. Este ca și cum un voal subțire este pus deasupra acestuia pentru a masca experiența.

Bass-ul și sub-bass-ul sunt prezente. Există și o extensie, însă să nu fii surprins dacă nu au putere și nu se pot compara cu căștile in-ear de bass.

Cu Galaxy Buds+, cei de la Samsung au abordat situația puțin diferit. Acestea au două difuzoare și au un sunet mai activ pentru a fi mai plăcut.

Deși, bass-ul nu îți va zguduit timpanele. În schimb, ai parte de o prezentare axată pe zona sunetelor mijlocii, cu niște sunete înalte îmbunătățite. Poți să asculți la aceste căști timp de ore în șir, și nu vei avea probleme.

Totuși, cele 5 preseturi de egalizare te pot ajuta să ai parte de un sunet mai bun, însă sunt limitate. Poți să alegi:

  • Bass boost
  • Soft
  • Dynamic
  • Clear
  • Treble boost

Nu fac o diferență prea mare, însă ar fi fost mai bine dacă ai fi avut control complet asupra egalizării. Nu este îndeajuns.

Și, trebuie să instalezi 2 aplicații. Galaxy Wearable și una specifică Galaxy Buds.

Una peste alta, Galaxy Buds au o calitate bună a sunetului, însă duce lipsă de fidelitatea căștilor de calitate înaltă. Ar trebui să ai așteptările joase, din moment ce aceste căști sunt pentru o audiență generală. Așa nu vei fi dezamăgit, însă nici foarte impresionat.

Buds+ sunt puțin mai bune când vine vorba de sunet, însă nu te aștepta la prea multe. Cu toate acestea, dacă ai un playlist ce conține mai multe genuri diferite de muzică, atunci Samsung Galaxy Buds și Buds+ își vor face treaba.

De ce să cumperi Samsung Galaxy Buds (sau Buds+)?

După acest review pentru Samsung Galaxy Buds, putem spune că te poți baza pe aceste căști true wireless, ce sunt ușor de folosit și au o durată bună a bateriei. Galaxy Buds îți oferă cam tot ce ai avea nevoie de la o pereche de căști in-ear moderne.

În timp ce sunt bune la multe, acestea nu sunt excelente în nici o categorie, cu excepția confortului.

Dacă vrei o pereche de căști wireless bune la toate, la un preț decent și nu ai așteptări la o fidelitate sonică sau la cea mai bună rezistență împotriva apei, atunci Samsung Galaxy Buds sunt una dintre cele mai bune opțiuni.

Compania coreeană a făcut câteva îmbunătățiri când a lansat Galaxy Buds+, având un sunet mai bun (au folosit două difuzoare în loc de unul, cu o baterie ce durează mai mult și o calitate a microfonului mai bună. Bateria este cea mai mare diferență, ajungând la o durată de 12 ore. Momentan, diferența de preț este de doar 100 lei aproximativ.

Indiferent de alegerea pe care o vei face, vei avea un produs bun, ce își merită prețul.

Alternative pentru Samsung Galaxy Buds/Buds+:

Jabra Elite 75t: acestea costă puțin mai mult, însă oferă opțiuni complete de egalizare, cu un sunet mai bun. În plus, ai mai mult control hands-free. Și, dacă te antrenezi des, ia-ți versiunea Elite Active ce este impermeabilă.

Echo Buds: Au un preț similar, însă au o baterie mai mică și mai mult probleme. Bateria durează mai puțin datorită reducerii active a sunetului, a celor de la Bose. ANC nu este prea bun și ți-ar fi mai bine dacă îți iei Sony WF-1000XM3.

Apple AirPods Pro: sunt o pereche mai scumpă de căști in-ear cu anulare activă a sunetului, ce funcționează foarte bine cu un iPhone. Aceste căști premium de la Apple sunt puțin diferite. Pentru un preț mai mare, ai parte de ANC și designul Apple.

Verifică preț Samsung Galaxy Buds/Buds+ aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL