Barbat cu casti intr-un studio de muzica.

Cele mai bune căști pentru a mixa muzică

“Claritatea și fidelitatea excepțională sunt printre cele mai bune funcții după care să te uiți atunci când mixezi. Află care sunt cele mai bune căști pentru acest lucru.”

ModelPozăRatingDesignConexiunePliabile
Sennheiser HD 650Casti Sennheiser HD 650.4.6open-backCu fir 3.5mm & 6.3mmReview
Beyerdynamic DT 880 PROCasti Beyerdynamic DT 880 Pro.4.5open-backCu fir 3.5mm & 6.3mmReview
Audio-Technica ATH-M50XCasti Audio-Technica ATH-M50X.4.5closed-backCu fir 3.5mm & 6.3mmReview
Philips Fidelio X2HRCasti Philips Fidelio X2HR.4.4open-backCu fir 3.5mm & 6.3mmReview
AKG K702Casti AKG K702.4.1open-backCu fir 3.5mm & 6.3mmReview
AKG K240 StudioCasti AKG K240 Studio.4.4open-backCu fir 3.5mm & 6.3mmReview
Superlux HD 668BCasti Superlux HD 668B.4.2open-backCu fir 3.5mm & 6.3mmReview

Definiția unei perechi bune de căști este subiectivă, acest lucru fiind bazat pe cum vrei să le folosești. Dacă nu ai căști pentru a mixa muzică, ce se potrivesc excelent, nu o să poți produce la un standard profesional. S-ar putea să-ți lipsească multe detalii.

Lista noastră este făcută pentru diverse bugete. În timp ce există elementul de “primești ceea ce plătești”, unele opțiuni de buget sunt destul de bune, după cum vei vedea mai jos.

Sennheiser HD 650 – Cele mai bune căști cu design open-back pentru mixajul de muzică

Casti Sennheiser HD 650.

“Aceste căști over-ear sunt foarte clare și oferă un standard în industrie pentru persoanele ce sunt serioase când vine vorba de producerea de muzică.”

 • Tip: Over-Ear
 • Design: Open-back
 • Conexiune: Cu fir, 3.5mm/6.3mm
 • Se pot plia: Nu

De ce să cumperi aceste căști?

Aceste căști sunt potrivite pentru persoanele ce sunt serioase când vine vorba de mixaj. Au HD în nume și sunt HD, din moment ce au o fidelitate înaltă și o reacție plată, ceea ce le face perfecte pentru a lucra cu ele la un mixaj profesional.

Elementele sunt selectate cu atenție și optimizate pentru a preveni distorsiunile armonic. Acestea sunt foarte joase, 0.05%.

De asemenea, reacția frecvențelor este ideală pentru a mixa orice tip de muzică și nu este nevoie să te îngrijorezi de sunetul nebalansat. Sunetul spațial ce vine la pachet cu seturile de căști open-back este un alt bonus.

Căștile Sennheiser HD 650 au o rudă, HD 800. Acestea au un sunet audio mult mai bun, dar sunt mult mai scumpe, însă pentru majoritatea persoanelor HD 650 sunt mai potrivite.

Din cauza pad-urilor mari din velur, căștile sunt confortabile.

Ce ne-a plăcut

Aceste căști ar putea fi îmbunătățite cu fire ce pot fi înlocuite, pe post de rezervă, în cazul în care se întâmplă ceva. Cablul inclus este lung și se poate încâlci.

Sunet

Calitatea audio este clară și nu are distorsiuni. Sunt un lider de piață în această arie de preț și sunt alese de mulți profesioniști din industria muzicală. Acestea sunt o opțiune excelentă pentru muzicienii și producătorii serioși.

Dacă ești în căutare de căști profesioniste, atunci Sennheiser HD 650 sunt o opțiune fantastică.

Verifică preț Sennheiser HD 650 aici!

Beyerdynamic DT 880 PRO – Cele mai bune căști open-back la un preț mai mic de 1000 RON

Casti Beyerdynamic DT 880 Pro.

“Cei de la Beyerdynamic produc o arie solidă de frecvențe și au un soundstage excelent la un preț rezonabil de buget, DT 880 PRO este o alegere foarte bună.”

 • Tip: Over-Ear
 • Design: Open-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5mm/6.3mm
 • Se pot plia: Nu

De ce să cumperi aceste căști?

Căștile Beyerdynamic DT 880 PRO au o mulțime de funcții profesioniste, precum și o impedanță de 250 ohmi, făcându-le potrivite pentru a mixa în studio. Sunt confortabile, cu o bandă de susținere și cupe solide. De asemenea părțile se pot înlocui.

Căștile sunt clare cu o reacție a frecvențelor plată, cu frecvențe mijlocii de o claritate excelentă, iar multe persoane le folosesc pentru a mixa voci.

Vin cu o bobină standard de 3.5mm, însă au și un adaptor inclus de 6.3mm.

Ce ne-a plăcut

Unele persoane au criticat aceste căști pentru că au prea puțină “strălucire” atunci când vine vorba de frecvențele înalte. Cablul spiralat este excelent, însă “viața” le-ar putea fi îmbunătățită dacă acesta ar fi fost detașabil.

Sunet

Au un soundstage excelent cu distorsiuni minime, făcându-le perfecte pentru a mixa. Semnătura sunetului plată le face populare printre audiofili.

Soundstage-ul spațial, ce este excelent, au făcut ca Beyerdynamic DT 880 PRO să fie populare. În special printre cei ce vor un nivel profesional de reproducere a sunetului, însă nu vor să cheltuiască prea mulți bani.

Verifică preț Beyerdynamic DT 880 PRO aici!

Audio-Technica ATH-M50X – Cele mai bune căști cu design closed-back pentru a mixa muzică

Casti Audio-Technica ATH-M50X.

“Deși căștile cu design closed-back nu sunt prea recomandat când vine vorba de mixaj, acestea sunt excelente când vine vorba de blocarea sunetelor din jur. Uneori acest lucru este necesar. Dacă vrei să ai parte de izolare a sunetului, atunci Audio-Technica ATH-M50X ar fi o opțiune pe care să o ai în vedere.”

 • Tip: Over-ear
 • Design: Closed-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5mm/6.3mm
 • Se pot plia: Da

De ce să cumperi aceste căști?

Aceste căști over-ear au fost proiectate pentru a fi foarte versatile. Sunt folosite pentru o varietate de scopuri audio, iar unii DJi, și producători, folosesc Audio-Technica ATH-M50X. Au un preț rezonabil și fac o treabă foarte bună în blocarea sunetului ambiental.

Cupele se pot plia, făcându-le bune când vine vorba de portabilitate. Sunt perfecte pentru cei ce vor să mixeze pe fugă.

Unele căști de studio pentru monitorizare se străduiesc să aibă un soundstage spațial decent, mai ales dacă sunt closed-back. În timp ce reprezintă un compromis, Audio-Technica ATH-M50X fac o treabă excelentă.

Ce ne-a plăcut

Este adevărat că soundstage-ul și calitatea spațială a acestor căști pentru monitorizare sunt decente pentru o pereche de căști closed-back, însă nu pot concura cu alternativele open-back.

Sunet

Au o semnătură a sunetului balansată, cu un bass puternic, însă controlat, ce le face excelente pentru mixaj. Deși reacția spațială limitată este un dezavantaj.

Dacă ar trebui să optezi pentru o pereche de căști closed-back, însă vrei să fie portabile și să aibă un sunet puternic, cu o reproducere a sunetului precisă, merită să iei în considerare Audio-Technica ATH-M50X.

Verifică preț Audio-Technica ATH-M50X aici!

Philips Fidelio X2HR – O alternativă excelentă la un preț mai mic de 1000 RON

Casti Philips Fidelio X2HR.

“Căștile Philips Fidelio, X2HR de la brandul de electronice, sunt o pereche de căști foarte bine făcute. Luând în considerare prețul, acestea sunt o alternativă bună pentru unele opțiuni deja menționate.”

 • Tip: Over-ear
 • Design: Open-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5mm/6.3mm
 • Se pot plia: Nu

De ce să cumperi aceste căști?

Difuzorul impresionant de 50mm și acustica remarcabilă fac ca aceste căști să fie o opțiune viabilă și un competitor pentru multe dintre cele mai bune căști pentru mixare. Designul open-back este excelent pentru sunetul spațial și pentru ambianță, iar designul cu plasă a fost proiectat pentru acest scop.

Mai mult, reacția frecvențelor audio are o calitate excepțională, cu o reacție destul de plată, ce este bună pentru acest preț.

Căștile Philips Fidelio X2HR sunt confortabile, cu o bandă de susținere din piele ce se poate ajusta, și pad-uri din spumă cu memorie.

Ce ne-a plăcut

Unele persoane le descriu ca fiind puțin cam grele, și sunt destul de voluminoase. Frecvențele de bass sunt puțin amplificate, un lucru de luat în considerare în momentul în care mixezi.

Sunet

Au un sunet plat, iar frecvențele joase sunt amplificate. Nu îi vor satisface pe puritani, însă mulți profesioniști le preferă.

Deși pot fi acuzate că au prea mult bass, dacă ești în căutarea unui soundstage ce este excelent pentru acustice, și a unui confort bun, atunci ar trebui să arunci o privire la căștile Philips Fidelio X2HR.

Verifică preț Philips Fidelio X2HR aici!

AKG K702 – Cea mai bună alternativă ce costă în jur de 1000 RON

Casti AKG K702.

Aceasta este una dintre cele două perechi de căști over-ear de la AKG din această listă. Designul austriac este excelent și sunt o alternativă bună și solidă pentru celelalte produse din această listă.

 • Tip: Over-ear
 • Design: Open-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5mm/6.3mm
 • Se pot plia: Nu

De ce să cumperi aceste căști?

Cei de la AKG continuă să împingă limitele. Diafragma cu două straturi este un design brevetat ce a fost inclus pentru a îmbunătăți aria frecvențelor înalte. Acest lucru oferă multă claritate în spectrul înalt.

Ajung până la 40 kHz, ceea ce este puțin cam mult, din moment ce oamenii nu aud o frecvență așa de înaltă. Deși, tehnologia oferă o reacție a frecvențelor plată și amplă.

Căștile vin cu un cablu detașabil ce se potrivește cu conexiunile de 3.5mm și 6.3mm. Pad-urile sunt confortabile și pot fi înlocuite în momentul în care se uzează.

Căștile au avut parte de critici din partea iubitorilor de bass. Căștile nu amplifică frecvențele de bass, ceea ce nu ar fi un lucru bun când vine vorba de trance hardcore, însă acest lucru este perfect pentru a face aceste căști una dintre cele mai bune perechi pentru a mixa muzică.

Ce ne-a plăcut

Singurul lucru de criticat la aceste căști este faptul că pad-urile trebuiesc înlocuite destul de frecvent. Sunt confortabile, însă nu sunt chiar așa de rezistente. Același lucru poate fi spus și despre cablul spiralat, ce ar putea avea o calitate mai bună.

Sunet

Este perfect pentru un mixaj de înaltă calitate într-un studio aglomerat. Sunetul este palt și precis, exact ce ai nevoie pentru o producție de calitate.

Căștile pentru mixaj cu o fidelitate înaltă sunt greu de găsit. Dacă ești în căutarea unor căști cu sunet foarte neutru și o reacție a frecvențelor excelentă, ia în considerare căștile AKH K702.

Verifică preț AKG K702 aici!

AKG K240 Studio – Cele mai bune căști pentru mixaj, la un preț de 500 RON

Casti AKG K240 Studio.

“Dacă ești în căutarea unei perechi de căști ce fac o treabă profesionistă la un preț de buget, atunci căștile AKG K240 Studio sunt impresionante. Vin la un preț mai mic de 500 RON, ce este foarte accesibil pentru o așa calitate înaltă.”

 • Tip: Over-ear
 • Design: Semi-open
 • Conexiune: Cu fir 3.5mm/6.3mm
 • Se pot plia: Nu

De ce să cumperi aceste căști?

Uneori, când vezi că prețul scade foarte mult, poți simți această scădere și atunci când vine vorba de calitate. În ciuda prețului, căștile AKG K240 au o reproducere a sunetului ce este relativ profesionistă.

Traductoarele XXL, combinate cu diafragma varimotion a celor de la AKG, le oferă acestor căști o reacție precisă, iar acest lucru face ca aceste căști să fie o alegere perfectă pentru producătorii ce lucrează de acasă și au un buget.

Banda de susținere este ajustabilă, iar pad-urile sunt proiectate pentru a fi flexibile și pentru a se mula după capul tău, făcându-le confortabile, chiar și pentru sesiunile lungi de mixaj.

Ce ne-a plăcut

Cablul căștilor este un conector mini-XLR la 3.5mm. Nu are cea mai bună calitate, iar multe persoane trebuie să îl înlocuiască destul de repede. Chiar dacă sunetul este destul de profesionist și reprezintă o îmbunătățire majoră față de alte căști, acesta nu o să aibă aceeași calitate înaltă precum alte opțiuni mai scumpe.

Sunet

Soundstage-ul este clar și are o acustică excelentă din cauza designului semi-open back, iar reacția frecvențelor este excelentă pentru acest preț. Pentru un set de căști pentru mixaj la un preț mai mic de 500 RON, ia în considerare AKG K240.

Verifică preț AKG K240 Studio aici!

Superlux HD 668B – Cea mai ieftină și mai bună pereche de căști pentru mixaj

Casti Superlux HD 668B.

Nu toată lumea este în poziția de a arunca cu bani când vine vorba de echipament audio. Superlux HD 668B este un exemplu de căști ce au un preț accesibil și fac o treabă decentă.

 • Tip: Over-ear
 • Design: Semi-open
 • Conexiune: Cu fir 3.5mm/6.3mm
 • Se pot plia: Nu

De ce să cumperi aceste căști?

Aceste căști circum-aurale sunt excelente pentru persoanele ce sunt în căutarea unei opțiuni decente la un preț de buget. Superlux HD 668B sunt per total una dintre cele mai bune căști la un preț mai mic de $50. Dacă e să fim sincer, sunt mai bune decât ar sugera-o prețul.

Reacția frecvențelor este decentă și plată. Deși nu este la fel de neutră precum alte opțiuni, spre exemplu AKG, aceste căști fac o treabă excelentă, luând în considerare prețul.

Ce ne-a plăcut

După cum te-ai aștepta din cauza prețului de 300 RON, acestea nu au o fidelitate foarte înaltă. Frecvențele înalte pot lipsi din mix, iar construcția ar putea fi mai solidă, pentru a rezista mai mult timp.

Sunet

Sunetul nu are aceeași performanță precum cea a altor opțiuni ieftine. Dacă ai fi plătit mai mult pentru aceste căști, probabil că nu ai fi fost dezamăgit de soundstage-ul excelent și de sunetul neutru, ce este foarte respectabil.

Pentru a economisi mai mulți bani, ia-ți căștile Superlux HD 668B, pe post de pereche de căști pentru mixing pentru început.

Verifică preț Superlux HD 668B aici!

De ce sunt acestea cele mai bune căști pentru mixaj și mastering?

Când am selectat căștile, am ales cele mai bune modele cu funcții de care ai nevoie pentru mixaj și mastering ca un profesionist.

Pentru producție, ar trebui să cauți căști ce nu vor întina mixul.

Deci, ar trebui să nu iei în considerare căștile cu noise-cancelling sau pe cele cu Bluetooth.

Dacă frecvențele sunt amplificate, acestea îți vor altera mixul, iar acest lucru înseamnă că atunci când cineva ascultă la niște căști diferite sau mai bune, mixul nu va fi balansat. De exemplu, poți compensa prea mult frecvențele ce lipsesc.

Alte funcții ce ar putea fi folositoare includ confortul. Este probabil ca uneori să trebuiască să porți căști timp de ore în șir. Spuma cu memorie sau alte materiale confortabile în jurul urechilor o să te ajute cu acest lucru.

În mod normal, dacă dai mulți bani pe căști, o să vrei ceva durabil, ceea ce înseamnă că vor rezista și vor avea un raport calitate preț excelent. Dacă le tratezi cum trebuie, cele mai bune căști vor rezista mult timp.

S-ar putea să vrei și funcții în plus. Cablul ce poate fi înlocui s-ar putea să fie folositor, iar dacă tu călătorești de obicei, s-ar putea să vrei niște căști pliabile pe care le poți depozita.

Ar trebui să alegi design open-back sau closed-back pentru mixaj?

Căștile open-back au, de obicei, un soundstage mai bune și oferă un sunet acustic mai plăcut. Nu sunt strâmte și nici nu îți pun presiune pe timpane.

Căștile closed-back sunt proiectate pentru a izola sunetele din exterior, iar acest lucru este folositor pentru a asculta muzică în zonele aglomerate, însă nu o să facă o treabă foarte bună când vine vorba de reproducerea naturală a sunetelor.

În general, recomandăm căștile open-back pentru mixaj.

Oferă un sunet mai balansat, lucru pe care nu multe căști closed-back o pot face. Capabilitățile noise-cancelling sunt folositoare, însă acestea nu sunt prioritare când vine vorba de mixaj (însă sunt bune pentru monitorizare sau înregistrare).

Care este diferența dintre căștile pentru mixaj și căștile pentru înregistrări?

De obicei, căștile closed-back sunt folosite pentru înregistrări (monitorizare). Acestea izolează sunetul din exterior (precum sunetul altor instrumente din cameră) și oferă inginerului audio control complet când vine vorba de semnalul audio pe care îl trimit la căști.

Citește și: