Husa si casti Sennheiser.

Cele mai bune căști Sennheiser

Cele mai bune căști Sennheiser la ora actuală.

Sennheiser are o lungă tradiție în echipamentele audio de top. Produsele lor acoperă un spectru larg de prețuri: de la 50 lei la un incredibil 247.000 lei pentru căștile electrostatice Sennheiser HE-1, care au amplificator combo.

Profesioniștii folosesc, de ani de zile, microfoanele și căștile Sennheiser. Produsele lor sunt fiabile, durabile și oferă performanțe de top. Nu e de mirare că Sennheiser produce unele dintre cele mai bune căști. Comunitatea audiofilă consideră că multe dintre produsele Sennheiser sunt deja clasice.

Toate dispozitivele Sennheiser au performanțe foarte bune, dar și prețul lor este puțin mai mare. Oricum, dacă-ți dorești un sunet echilibrat, bogat și cald, atunci nu vei greși cu această marcă.

Cele mai bune căști Sennheiser

ModelPozăRatingDesignConexiune
Sennheiser HD 800 SCasti Sennheiser HD 800 S.4.6Open-backCu fir 3.5 mm, 6.3 și 4.4mmReview
Sennheiser Momentum 3 WirelessCasti Sennheiser Momentum 3 Wireless.4.4Closed-backBluetooth 5.0 și cu fir 3.5mmReview
Sennheiser Momentum True Wireless 2Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2.4.3Closed-backBluetooth 5.1Review
Sennheiser HD 600Casti Sennheiser HD 600.4.8Open-backCu fir 3.5 mm și 6.3 Review
Sennheiser GSP 300Casti Sennheiser GSP 300.4.4Closed-backCu fir 3.5 Review
Sennheiser PXC 550-II WirelessCasti Sennheiser PXC 550-II Wireless.4.3Closed-backBluetooth 5.0 și cu fir 3.5mmReview
Sennheiser HD 450BTCasti Sennheiser HD 450BT.4.2Closed-backBluetooth 5.0 și cu fir 3.5mmReview
Sennheiser HD 559Casti Sennheiser HD 559.4.4Open-backCu fir 6.3mmReview
Sennheiser HD 280 PROCasti Sennheiser HD 280 PRO.4.6Closed-backCu fir 3.5 mm și 6.3 Review
Sennheiser HD 206Casti Sennheiser HD 206.4.3Closed-backCu fir 3.5 Review

Sennheiser HD 800 S – cele mai bune în general

Casti Sennheiser HD 800 S.

Sunet incredibil de exact, cu soundstage bogat. Căștile Sennheiser HD 800 S sunt o bijuterie, atât în privința performanțelor sunetului, cât și în ceea ce privește designul.

Tip: Căști open-back
Conexiune: cu fir
Anularea zgomotului: Nu

Ce ne-a plăcut

Sennheiser a uimit întotdeauna cu designul produselor sale. Unele, de exemplu, arată ca o navă spațială. Oricum, toate sunt de calitate premium. HD 800 S sunt realizate din aluminiu și plastic, de aceea sunt foarte ușoare.

Având în vedere dimensiunea căștilor, este important ca ele să fie ușoare. Oricum, căștile sunt foarte confortabile, mai ales că designul lor imită forma urechii.

În afara robusteții, căștile permit și detașarea cablurilor. Acest lucru este ideal pentru cei care doresc să încerce diferite mufe și conexiuni, pentru îmbunătățirea calității sunetului.

Ce nu ne-a plăcut

 • Izolarea fonică slabă, întrucât căștile sunt deschise.
 • Prețul ridicat.

Sunetul

Sennheiser HD 800 S oferă o precizie uluitoare a sunetelor, împreună cu foarte multe detalii. Datorită designului open-back, dimensiunea sonoră este foarte mare dar, în același timp, sunetele rămân extrem de clare. Întrucât consumă destul de multă energie, pentru a obține performanțe optime, trebuie să le conectezi la un amplificator pentru căști.

Unele dintre cele mai bune căști pe care Sennheiser le-a făcut vreodată, cu un preț pe măsură, însă pe deplin justificat.

Verifică preț Sennheiser HD 800 S aici!

Sennheiser Momentum 3 Wireless – cele mai bune căști wireless

Casti Sennheiser Momentum 3 Wireless.

Formă rafinată, cu materiale de calitate, cum ar fi oțel inoxidabil și piele. Noul Sennheiser Momentum Wireless 3 îți va capta, cu siguranță, atenția.

Tip: Căști cu spatele închis
Conectare: Wireless Bluetooth
Anularea zgomotului: Da

Ce ne-a plăcut

Acestea sunt unele dintre cele mai scumpe căști wireless cu funcție de anulare a zgomotului, din gama oferită de Sennheiser. Prețul lor este justificat de glisoarele făcute din oțel inoxidabil și de cupe, care sunt din piele și care-ți dau senzația că ai niște nori pe lângă urechi.

Momentum 3 Wireless au și funcție de anulare activă a zgomotului, care este de foarte bună calitate. Poți seta multe alte funcții din interiorul aplicației de mobil, cum ar fi egalizatorul, Transparent Hearing și personalizare controale.

Dacă îți faci griji pentru portabilitate, trebuie să știi că aceste cărți se pot plia. Bateria ține aproximativ 17 ore, cu funcția de anulare a zgomotului, ceea ce este remarcabil.

Ce nu ne-a plăcut

 • Nu este inclusă o carcasa pentru transport.
 • Scumpe, prețul fiind puțin sub 2000 RON.

Sunetul

Setarea din fabrică este cu bass amplificat, dar poți rezolva asta din EQ. În general, calitatea sunetului este fantastică, cu o claritate foarte mare, la toate tonalitățile. Căștile se adresează atât audiofililor, cât și iubitorilor de bass, ceea ce nu se poate spune despre multe căști disponibile pe piață.

Prețul este un pic cam mare dar, dacă dorești să ai căști fără fir și calitate superioară, atunci Momentum Sennheiser 3 sunt o alegere excelentă.

Verifică preț Sennheiser Momentum 3 Wireless aici!

Sennheiser Momentum True Wireless 2 – cele mai bune căști true wireless

Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2.

A doua generație de căști true wireless de la Sennheiser sunt mai subțiri, oferă anularea activă a zgomotului, o durată de viață mai mare a bateriei și o calitate excepțională a sunetului.

Tip: True wireless
Conexiune: Wireless Bluetooth
Anularea zgomotului: Da

Ce ne-a plăcut

Căștile wireless adevărate au multe avantaje, față de celelalte căști. Sunt mici, ușoare și oferă un confort excelent, precum și o durată mare de redare a bateriei. De asemenea, sunt mai potrivite pentru sportivii care doresc să asculte muzică în timpul antrenamentelor.

Durata de viață a bateriei căștilor Momentum True Wireless 2 poate ține până la 7 ore, la o singură încărcare (fără ANC), cu 28 de ore suplimentare datorită cutiei de încărcare. Nu trebuie să-ți faci griji dacă vor cădea câteva picături de transpirație pe ele, deoarece au rating IPX4 de rezistență în astfel de situații.

După conectarea prin aplicația dedicată vei putea să accesezi funcții suplimentare, cum ar fi EQ, High-End Tuning, Transparent Hearing, personalizare control și ANC. Acesta din urmă reușește destul de bine să elimine zgomotele cu frecvențe joase.

Ce nu ne-a plăcut

 • Lag video, atunci când vizionezi videoclipuri.
 • Bass-ul ar fi putut fi mai detaliat, mai ales la chitara bass.

Sunetul

Sunetul oferit de căștile Momentum True Wireless 2 este rafinat, clar și dinamic, ceea ce înseamnă că sunt una dintre cele mai bune căști, la ora actuală. Soundstage-ul este, de asemenea, amplu, fiind remarcabil pentru niște căști.

Sennheiser a creat aceste căști wireless superbe și continuă să le îmbunătățească, prin actualizări de firmware.

Verifică preț Sennheiser Momentum True Wireless 2 aici!

Sennheiser HD 600 – un model de referință

Casti Sennheiser HD 600.

Un model clasic, recunoscut în comunitatea audiofililor. Deși nu sunt lansate recent, Sennheiser HD 600 sunt, încă, considerate un model de referință.

Tip: Căști open-back
Conexiune: Cu cablu
Anularea zgomotului: Nu

Ce ne-a plăcut

În ciuda faptului că sunt făcute din plastic, căștile sunt de calitate foarte bună. Sunt robuste și, la nevoie, poți înlocui fiecare componentă. Poți schimba banderola, laturile metalice, căștile, firele și multe altele.

Căștile sunt mari și confortabile. Cupele pentru urechi sunt complet deschise și poți vedea chiar driver-ul. Designul este foarte mișto.

Deși utilizează o conexiune proprietară, cablurile sunt detașabile. Din fericire, deoarece acestea au un format obișnuit, poți găsi ușor piese de înlocuire, la alți furnizori.

Ce nu ne-a plăcut

 • Ar putea fi greu de setat și necesită un amplificator.

Sunetul

Sunetul este perfect echilibrat. Fiecare tonalitate este prezentată cu fidelitate, cu accent pe sunetul natural, nedistorsionat. Datorită design-ului open-back, nu au și o sub-extensie, dar rămân puternice și precise. Deși dimensiunea sonoră nu este foarte mare, sunetele sunt clare.

Una dintre cele mai bune căști pentru buget mediu, din gama celor de la Sennheiser. Dacă vrei un sunet relaxat, cu un bass mai puternic, poți să te orientezi către Sennheiser HD 650.

Verifică preț Sennheiser HD 600 aici!

Sennheiser GSP 300 – cele mai bune pentru jocuri

Casti Sennheiser GSP 300.

Un set de căști create special pentru jocuri, care oferă confort, un microfon de înaltă calitate, totul la un preț accesibil.

Tip: Căști închise la spate
Conectare: Cu fir
Anularea zgomotului: Nu

Ce ne-a plăcut

Căștile Sennheiser GSP 300 au un conector simplu de 3.5mm. Acesta funcționează excelent pe toate platformele importante de gaming, de la PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, și mobil (dacă ai un dongle).

Căștile sunt robuste, dar și aspectuoase și, cel mai important, confortabile. Ele sunt suficient de mari pentru a se potrivi pe orice cap, ceea înseamnă că nu-ți vor jena urechile, în timpul unei sesiuni lungi de gaming.

Există un microfon flip-to-mute, care nu se poate scoate. Din fericire, fiind de înaltă calitate, captează foarte bine vocea.

Ce nu ne-a plăcut

 • Nu poți modifica separat volumul de la chat/joc.
 • Nu are funcții suplimentare, cum ar fi surround virtual.

Sunetul

Din fericire, lipsa de caracteristici este înlocuită de un sunet excelent (pentru jocuri). Claritatea generală este excelentă, deși au un bass mai slab, față de alte căști pentru gaming. Cu toate acestea, redau cu mare acuitate orice sunet.

Sennheiser GSP 300 sunt o pereche de căști de gaming care oferă confort, sunet clar și au un microfon foarte performant.

Verifică preț Sennheiser GSP 300 aici!

Sennheiser PXC 550-II Wireless – alternativă pentru anulare a zgomotului

Casti Sennheiser PXC 550-II Wireless.

Deși nu sunt la fel de cool ca alte căști ale Sennheiser, au o funcționalitate importantă: anularea activă a zgomotului.

Tip: Căști închise la spate
Conectare: Bluetooth
Anularea zgomotului: Da

Ce ne-a plăcut

Chiar dacă au un design simplu, observi imediat că sunt niște căști premium. Sunt plăcute la atingere, cu un plastic neted, la fel ca Sony WH-1000XM4. Fiind din plastic, PXC 550-II Wireless sunt ușoare.

Sunt excelente pentru cei care fac naveta la servici și care doresc ceva portabil și rezistent. Sennheiser le-a făcut pliabile și le-a echipat cu funcția de anulare activă a zgomotului.

Pentru că veni vorba, ANC funcționează în mod eficient, eliminând cea mai mare parte a zgomotului care te înconjoară. Sunt o alegere perfectă pentru birou sau pentru lucrul de acasă. Căștile au niște căptușeli groase din piele, care rămân confortabile chiar și după ce le-ai purtat ore întregi.

Ce nu ne-a plăcut

 • Încărcarea este prin portul Micro-USB, iar acesta este învechit.

Sunetul

Cu ajutorul driverelor de 32mm și al unei game largi de codecuri Bluetooth (SBC, AAC, aptX, AptX Low Latency), aceste căști produc un sunet precis, aproape plat, însă foarte clar. Acest timbru sonor ar putea fi puțin plictisitor pentru cei care preferă un sunet puternic, cum oferă branduri ca Beats. Cu toate acestea, un audiofil va aprecia sunetul echilibrat al acestor căști.

Sennheiser PXC 550-II Wireless sunt o alegere bună pentru navetiști și cei care lucrează la birou.

Verifică preț Sennheiser PXC 550-II Wireless aici!

Sennheiser HD 450BT – căști excelente, la un preț accesibil

Casti Sennheiser HD 450BT.

Căști wireless excelente, care costă aproximativ 700 RON, care oferă o calitate audio excelentă și anularea activă a zgomotului.

Tip: Căști open-back
Conectare: Bluetooth
Anularea activă a zgomotului: Da

Ce ne-a plăcut

Aceste căști elegante, cu funcție de anulare a zgomotului, sunt disponibile în două culori mate, care nu atrag prea multă atenția, în cazul în care asta este ceea ce cauți. Cupele sunt umplute cu spumă de memorie de pluș, ceea ce oferă un confort excelent și se potrivesc oricărei persoane.

Având funcția ANC și o carcasă de transport foarte rezistentă, Sennheiser este potrivit celor care stau mult în trafic. Cu toate acestea, performanța de anulare a zgomotului este doar moderată, reușind să elimine cea mai mare parte a zgomotelor joase de pe stradă, însă având greutăți în blocarea sunetelor înalte.

Sunt excelente în captarea vocilor, datorită microfoanelor MEMS. Durata de viață a bateriei este de aproximativ 30 de ore, ceea ce este mai mult decât suficient pentru câteva zile de ascultare. De asemenea, oferă mai multe codecuri Bluetooth, cum ar fi SBC, AAC, aptX și aptX Low Latency.

Ce nu ne-a plăcut

 • HD 450BT nu acceptă încărcarea rapidă.

Sunetul

La fel alte căști Sennheiser, și acestea au un sunet clar și echilibrat. În afară de bass-ul și tonalitățile medii care sunt ușor amplificate, restul spectrului sonor este neutru, fără vreo distorsiune notabilă a sunetului.

HD 450BT sunt o alegere perfectă pentru cei care doresc căști cu ANC, la un preț accesibil.

Verifică preț Sennheiser HD 450BT aici!

Sennheiser HD 559 – cele mai accesibile căști

Casti Sennheiser HD 559.

Căști pentru audiofili, rezistente, care oferă, în același timp, calitate și confort.

Tip: Căști open-back
Conexiune: Pe fir
Anularea zgomotului: Nu

Ce ne-a plăcut

Aceste căști Sennheiser te vor uimi prin confortul oferit. Sunt ușoare, iar cupele frumos căptușite asigură o experiență plăcută în timpul utilizării, fiind foarte confortabile.

Sentimentul de disconfort poate fi o problemă, mai ales dacă folosești căștile pentru perioade mari de timp. Totuși, asta nu se întâmplă și cu HD 559, care sunt echipate cu un design open-back și au căptușeală din velur, ceea ce permite pielii să nu se încălzească și să nu transpire. De asemenea, cupele sunt suficient de mari pentru a acoperi întreaga ureche.

Cablul inclus este detașabil și se termină cu un jack de 6,3 mm.

Ce nu ne-a plăcut

 • Din păcate, nu există nici un adaptor de 3.5 mm în cutie.
 • Izolarea fonică slabă nu-ți va permite să le folosești pe stradă

Sunetul

Aceste căști pot oferi un sound stage fantastic, datorită designului special E.A.R (Ergonomic Acoustic Rafinament). Asta înseamnă că sunt excelente pentru sesiuni live sau de gaming. În general, timbrul sonor este relativ cald și închis, ceea ce înseamnă că au un sunet echilibrat, care nu te obosește.

Sennheiser HD 559 sunt căști entry-level pentru audiofili, cu sunet complet, relaxant și confort la superlativ. Desigur, ele sunt, de asemenea, o alegere bună pentru cei care doresc să experimenteze soundstage de clasă, însă au un buget redus.

Verifică preț Sennheiser HD 559 aici!

Sennheiser HD 280 PRO – cele mai bune pentru studio

Casti Sennheiser HD 280 PRO.

Dacă-ți dorești căști excelente pentru studio ar trebui să iei în considerare Sennheiser HD280 Pro.

Tip: Closed-back
Conexiune: Pe cablu
Anularea zgomotului: Nu

Ce ne-a plăcut

Chiar dacă sunt nu mai sunt chiar noi, iar designul este ușor depășit, sunt încă o alegere excelentă pentru căști de studio, când ai un buget redus. Acestea au o căptușeală suficientă, care oferă confort în timpul utilizării.

Datorită căptușelii din piele, căștile formează o zonă etanșă, care reduce semnificativ sunetele din exterior. Acest lucru este foarte important într-un studio, deoarece orice zgomot ar putea fi preluat de microfoanele sensibile.

Căștile sunt gândite pentru o utilizare îndelungată, fiind solide, cu cabluri groase și un design pliabil. La acest model poți înlocui atât banderola, cât și căștile.

Ce nu ne-a plăcut

 • Nu poți înlocui cablul.

Sunetul

Căștile HD 280 Pro nu vor încerca să ofere un sunet special. În schimb, te vor ajuta să alegi sunetul dorit, în studio, în așa fel încât nici un sunet nedorit să nu se strecoare în înregistrarea ta. Desigur, căștile pot fi excelente pentru a asculta muzică sau a viziona filme, întrucât pot reda tonalități extrem de joase.

Hd 280 Pro sunt căști excepționale pentru studio, cu funcționalități speciale.

Verifică preț Sennheiser HD 280 PRO aici!

Sennheiser HD 206 – cele mai ieftine

Casti Sennheiser HD 206.

Una dintre cele mai populare căști în rândul jurnaliștilor. Sunt ieftine, destul de rezistente, confortabile, și oferă un sunet de calitate.

Tip: Closed-back
Conectare: Cu fir
Anularea zgomotului: Nu

Ce ne-a plăcut

Chiar dacă nu au cel mai modern design, sunt căști solide, care-și fac treaba. Fiind ușoare, pot fi purtate ore în șir.

De obicei, poți găsi HD 206 la cei care lucrează în media. Spre exemplu, jurnaliștii le folosesc pentru a-și edita videoclipurile pentru știri. Sunt niște căști foarte rezistente care pot să reziste chiar și unei căderi accidentale.

De asemenea, vei primi un adaptor audio de 6,3 mm și o garanție de 2 ani. Impedanța lor este de doar 24 ohmi, ceea ce înseamnă că pot reda semnalul din mai multe surse.

Ce nu ne-a plăcut

 • Sennheiser nu le mai produce. Totuși, le mai poți găsi pe unele site-uri.

Sunetul

Într-un singur cuvânt: clar. Nu există tonalități amplificate. În schimb, bass-ul se aude bine, tonalitățile medii și înalte se aud clar. În plus, sunetul soundstage este, de asemenea, foarte amplu.

Dacă ai nevoie de căști ieftine pentru a asculta muzică, podcast-uri, sau a participa la cursuri online, aceste căști sunt o opțiune ideală.

Verifică preț Sennheiser HD 206 aici!

Cum recunoști modelele Sennheiser după denumirea produselor?

Ca și în cazul multor alte mărci, Sennheiser folosește diferite nume de modele pentru a distinge între seriile de produse. În acest fel, poți vedea, cu ușurință, cui sunt destinate căștile respective. Iată câteva din ele:

 • HD: Acest lucru indică căști profesionale pentru audiofili. Căștile ar putea fi atât cu spatele deschis, cât și cu el închis. De obicei, aceste căști oferă un sunet neamplificat.
 • Momentum: Acestea sunt căști pentru consum, făcute pentru a fi pe placul tuturor. De obicei, sunt închise la spate și sunt puternice, cu bass profund și sunet Hi-Fi.
 • PXC: O alegere perfectă pentru cei ce fac naveta sau călătoresc frecvent. Acestea sunt, de obicei, căști over-ear cu proprietăți de izolare a zgomotului sau anularea activă a zgomotului.
 • CX: Căști pentru consum, in-ear, potrivite pentru orice: muzică, călătorii, sport și izolare fonică.
 • IE: Monitoare de înaltă calitate tip in-ear, pentru audiofili. Până acum, toate sunt cu fir.

Sunt rezistente căștile Sennheiser?

În majoritatea cazurilor, da. Chiar dacă acestea sunt, de obicei, realizate din plastic, căștile Sennheiser sunt destul de robuste.

Cel mai bun lucru despre căștile Sennheiser este că poți înlocui, de oricâte ori, piesele care s-ar putea strica. Astfel, dacă ceva rupe sau se uzează, le poți repara imediat.

Citește și: