Carcasa si casti Apple AirPods Pro si Beats PowerBeats Pro.

Review căşti Beats PowerBeats Pro vs. Apple AirPods Pro

În timp ce ambele modele sunt făcute de Apple (dețin brandul Beats), aceste două perechi de căști true wireless au scopuri diferite. AirPods Pro sunt o alegere mai bună pentru navetiști, în timp ce PowerBeats Pro oferă tot ce are nevoie un iubitor de bass sau un atlet.

AirPods Pro au multe funcții precum anulare activă a sunetului, modul Transparency, suport Dolby Atmos și tehnologie de scanare a canalului urechii. Beats nu oferă nici una dintre aceste funcții. Ambele modele au cipul H1 pentru o conectare rapidă și o conexiune stabilă.

Punctul principal de vânzare al Beats este designul cu cârlig de ureche pentru sportivi și bateria incredibilă ce oferă 11 ore de redare per încărcare. Deși, în categoria de confort, AirPods Pro este victorios.

Pentru a evita confuzia, hai să vorbim despre aceste două modele de căști, comparându-le în diferite categorii mai jos.

Poți să citești review-urile întregi aici:

Comparare rapidă

Ambele modele

 • Au cipul H1 încorporat pentru o conectare rapidă și o conexiune stabilă
 • Oferă o experiență excelentă pe iOS
 • Ambele sunt rezistente la transpirație (IPX4)
 • Ambele sunt făcute din materiale similare (plastic dur)
 • Ambele au funcția de redare/pauză automată
 • Ambele au o carcasă de încărcare ce pare ieftină

Beats PowerBeats Pro

Carcasa si casti Beats PowerBeats Pro.

 • Oferă o potrivire mai stabilă datorită designului cu cârlig de ureche
 • Oferă o baterie mai bună, 11 ore de redare per încărcare
 • Au un sunet mai energeti și mai puternic, cu un sunet profund
 • Controale fizice
 • Sunt mai ieftine comparativ cu Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro

Casti Apple AirPods Pro.

 • Anulare activă a sunetului
 • Modul Transparency
 • Au un sunet mai balansat, aproape neutru
 • Sunt excelente pentru apelurile vocale
 • Au funcția de scanare a canalului urechii
 • Controale tactile

Specificații

 

Beats PowerBeats Pro Apple AirPods Pro
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști
Mărimea difuzoarelor: 12mm n/a
Aria frecvențelor: n/a n/a
Impedanță n/a n/a
Greutate: 22g ambele căști 11g ambele căști
Lungimea cablului n/a n/a
Microfon & controale Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei: IPX4 (rezistente la transpirație) IPX4 (rezistente la transpirație)
Wireless
Bluetooth: Versiunea 5.0 + cip H1 Versiunea 5.0 + cip H1
Durata bateriei: 11 ore per încărcare 5 ore per încărcare
Timp de încărcare 1 oră pentru încărcare completă – 5 min pentru 1.5 ore de redare 2 ore pentru încărcare completă – 5 min pentru 1 oră de redare
Anulare activă a sunetului: Nu Da
Cablu de încărcare Lightning-USB Lightning-USB
Codecuri bluetooth: SBC, AAC SBC, AAC
Aria wireless: 10m 10m
Microfon
Tip: Încorporat Încorporat
Design: n/a n/a
Se poate da pe mut: Nu Nu

Confort & potrivire

În timp ce PowerBeats Pro se lipesc de urechi precum lipiciul, acestea nu sunt la fel de confortabile precum ai crede. AirPods Pro fac o treabă mult mai bună în această categorie.

Să începem cu Beats PowerBeats Pro. Confortul acestora este decent, însă după 30 de minute, carcasa căștilor începe să irite exteriorul canalului urechii. Această senzație neplăcută devine mai rea atunci când apeși pe butoanele fizice, din moment ce apeși carcasa mai mult în interiorul urechii.

Deși nu este la fel de rău precum ți-ai putea imagina, este ceva la care trebuie să ai grijă atunci când te decizi să-ți iei o pereche. Din fericire, când vine vorba de potrivire, acestea sunt excelente, oferind o stabilitate superbă, indiferent de direcția în care îți miști capul.

AirPods Pro sunt mult mai consistente atunci când vine vorba de confort, oferind o experiență plăcută atunci când le porți mai mult timp.

Totuși, nu sunt perfecte. Am observat că atunci când începi să transpiri, căștile au tendința să alunece din urechi. De asemenea au niște vârfuri dubioase. De obicei, când le scoți din urechi, vârfurile se rotesc invers.

Casti Beats PowerBeats Pro.

Anularea sunetului

AirPods Pro oferă un design in-ear cu anulare activă a sunetului, iar din acest motiv sunt câștigătoare în această categorie. PowerBeats Pro doar izolează pasiv sunetul.

Datorită introducerii mai adânci, căștile in-ear sunt destul de bune când vine vorba de izolarea pasivă a sunetului, iar PowerBeats Pro nu sunt o excepție, din moment ce oferă o performanță medie când vine vorba de blocarea sunetului din exterior. Poți îmbunătăți sigilarea cumpărându-ți niște vârfuri de schimb.

Pe de altă parte, AirPods Pro au cea mai nouă tehnologie pentru combaterea problemelor cu sunetul. În primul rând sunt căști in-ear, în al doilea rând oferă anulare activă a sunetului. Pot fi un competitor pentru Sony WF-1000XM3, din moment ce fac o treabă fantastică în blocarea sunetului constant (din oraș) și al convorbirilor oamenilor.

De asemenea au și modul Transparency, prin care AirPods își folosesc microfoanele pentru a amplifica zgomotul din exterior, deci îți oferă mai multă atenție la ce se întâmplă în jurul tău.

Bluetooth

Ambele modele au o conexiune de nădejde cu dispozitivul de redare, în special dacă acesta este iOS.

Din moment ce Apple deține Beats, ambele modele au încorporat cipul H1, care împreună cu codec-ul bluetooth AAC, oferă o experiență fără probleme pe iOS.

Datorită acestora te poți aștepta la o conexiune wireless stabilă, fără lag video atunci când te uiți pe YouTube, și la o conectare instantă la dispozitivele iOS. Din momentul în care deschizi capacul carcasei de încărcare, căștile deja apar ca fiind conectate la dispozitivul tău.

Dacă e să căutăm nod în papură, am observat că uneori PowerBeats Pro are parte de distorsiuni fără motiv, însă nu este o problemă majoră. Una peste alta, ai parte de beneficiile cipului H1 la ambele modele.

Baterie

Se pare că mărimea contează. PowerBeats Pro oferă peste 11 ore de redare după o singură încărcare, în timp ce AirPods Pro oferă doar în jur de 5 ore.

În timp ce există unele modele de căști true wireless ce au mai multă baterie în carcasa de încărcare, atunci când vine vorba de bateria oferită după o singură încărcare, Beats PowerBeats Pro încă își menține coroana. Oferă o durată de redare de 11 ore, plus încă 24 de ore în carcasa de încărcare.

De asemenea sunt mai eficiente când vine vorba de funcția de încărcare rapidă, oferind o oră și jumătate după 5 minute de încărcare. Apple AirPods Pro oferă doar o oră de redare după 5 minute de încărcare.

AirPods Pro tot are o baterie solidă, cu 5 ore de redare (promovate cu 4.5 ore), plus încă 24 de ore în carcasa de încărcare. O funcție bună pe care Beats PowerBeats Pro nu o are este carcasa Qi de încărcare wireless.

Pentru ambele modele, procentul rămas din baterie este afișat în bara de notificare a dispozitivului conectat.

Durabilitate

Ambele modele sunt făcute din plastic tare, au o carcasă ce pare ieftină, și vin cu o clasificare IPX4.

Designul este diferit, însă calitatea construcției este aproape la fel. Ambele modele sunt făcute din plastic rezistent ce este plăcut la atingere. Singura diferență este că AirPods sunt lucioase, iar Beats au un finisaj negru mat.

Nici unul dintre aceste modele nu este rezistent la apă. Având o clasificare IPX4 acestea pot supraviețui doar transpirației în exces. O cantitate mică de apă nu le va deteriora, însă ploaia o va face cu siguranță.

În mod interesant, carcasele de încărcare sunt foarte similare când vine vorba de calitatea construcției. Cumva, ambele par ieftine pentru prețul cerut, au un capac ce se mișcă și nu pare că va rezista prea mult timp.

Funcții

Doar câteva căști true wireless oferă la fel de multe funcții precum Apple AirPods Pro, făcându-le perechea cea mai versatilă dintre cele două modele.

Cei de la Apple au încercat să facă experiența utilizatorului cât mai ușoară cu AirPods Pro. În primul rând, cipul H1 asigură o conectare instantă. Apoi ai anularea activă a sunetului, ce funcționează foarte bine și pe deasupra mai ai și modul Transparency.

Unele lucruri mici fac ca Apple Airpods Pro să fie mai profesionale, comparate cu PowerBeats Pro. Ai funcția de redare/pauză, ce se activează atunci când scoți căștile din urechi.

De asemenea mai ai funcția de scanare. Aceasta îți măsoară canalul urechii și ajustează egalizatorul pentru urechile tale.

Nu în ultimul rând, AirPods suportă Dolby Atmos (dacă ai abonamentul). Deși, diferența în atenția spațială nu este la fel de pronunțată precum te-ai aștepta.

În orice caz, PowerBeats Pro suportă și ele cipul H1 pentru o conectivitate rapidă și funcția de redare/pauză, pentru oprirea automată a muzicii. Și cam atât. Ai parte de controale fizice, în locul celor tactile pe care le are AirPods Pro. În timp ce le face mai sigure atunci când le apeși,acestea pot fi enervante, în special dacă ai urechile iritate.

Carcasa si casti Apple AirPods Pro.

 

Sunet

În timp ce aceste două modele sunt complet opuse când vine vorba de calitatea sunetului, având diferite scopuri, eu am preferat prezentarea oferită de Beats PowerBeats Pro. Au mai mult bass, sunt mai distractive și mai detaliate.

Beats are o istorie lungă cu produsele cu mult bass, însă în ultimii ani reputația li s-a mai vindecat. Acest lucru se datorează în mare parte produselor precum PowerBeats Pro. În timp ce tot au bass, frecvențele din spectrul jos sunt mai strânse, oferind un sunet mai controlat și puternic.

Semnătura în formă de V împinge frecvențele mijlocii puțin mai jos în mix, în timp ce accentuează frecvențele înalte. Rezultatul este un sunet energic și plăcut ce te umple de energie. Din acest motiv acestea sunt cele mai potrivite sportivilor și iubitorilor de bass.

AirPods Pro au o abordare complet diferită, având un sunet balansat ce are o caracteristică aproape neutră. Cantitatea de bass este similară cu a AirPods clasice, însă este puțin mai bună, datorită sigilării mai adânci.

Frecvențele înalte sunt singura regiune ce este puțin amplificată. Apple a făcut asta pentru a crește claritatea generală, în special a vocilor. Acest lucru face ca AirPods Pro să fie bune când vine vorba de apelurile telefonice.

În final, dacă le folosești cu un iPhone poți egaliza sunetul în interiorul setărilor Apple.

Ce ar trebui să cumperi?

Ambele modele sunt proiectate pentru utilizatori diferiți.

Beats PowerBeats Pro poate satisface un grup mai mare de utilizatori. Este mult mai plăcut să asculți la acestea, având o calitatea a sunetului mai bună, în timp ce folosește același cip H1 ce îi face fericiți pe utilizatorii iOS.

De asemenea, sunt foarte orientate către sportivi, cu o baterie ce oferă 11 ore de redare, un design cu cârlig pentru urechi, ce se prinde de ureche. Deși, devin puțin inconfortabile după o perioadă, deși timpul variază.

Apple AirPods Pro oferă o experiență mult mai bună pentru navetiști, cu soluții inteligente pentru a combate problemele zilnice: anulare activă a sunetului, modul Transparency, scanarea urechilor pentru o egalizare personalizată. Toate acestea într-un pachet mic, ce nu are doar still, ci este și recunoscut.

De asemenea, prețul poate fi un factor decisiv. Trebuie să plătești mai mult pentru AirPods Pro decât pentru PowerBeats Pro.

Verifică preț Beats PowerBeats Pro aici!

Verifică preț Apple AirPods Pro aici!


Citește și: