Carcasa casti EarFun Air Pro 2.

Review căști EarFun Air Pro 2

EarFun Air Pro 2 este un pachet grozav pentru sub 500 RON, cu o calitate bună a sunetului și o anulare activă excelentă a zgomotului.

EarFun nu este străin de a face produse de mare valoare. Deși nu ne-a plăcut în mod deosebit EarFun Free 2, ne place EarFun Free Pro destul de mult (în special ediția limitată Oluv).

Cel mai recent Air Pro 2 urmează pași similari, cu sunet puternic, energizant și funcții pe care le doriți la căștile moderne true wireless.

Cu un total de 6 microfoane, tehnologia activă de anulare a zgomotului face o treabă extraordinară de a elimina o bună parte a zgomotului.

Modul Ambient este, de asemenea, bun de data aceasta. În mod realist sporește sunetul surround (cel de pe Free Pro și Aukey EP-N7 nu sunt atât de buni).

Pe de altă parte, în ciuda faptului că are atât de multe microfoane, EarFun Air Pro 2 face o treabă medie cu calitatea apelurilor. Au tendința de a-ți spori vocea, ceea ce, prin urmare, sună artificial.

Există un bâzâit static slab în fundal când activați modul de transparență sau ANC. Din fericire, se observă doar când ești într-un loc liniștit și dispare după câteva secunde.

Sunetul poate fi un pic plin și subțire uneori, mai ales în cazul genurilor mai populare. Căștile nu au, de asemenea, o aplicație sau cel puțin un fel de EQ.

La prețul de aproximativ 500 RON, întrebarea este: merită cumpărate? Aflați în recenzia de mai jos.

Specificații

Tip true wireless
Conexiune Bluetooth 5.2
Design spate Closed back
Drivere 10 mm
Gama de frecvențe 20-40.000 Hz
Impedanța n/a
Greutate 11 g (ambele căști)
Microfon și comenzi Da
Rezistență la apă IPX5
Durată de viață a bateriei 6h (ANC activat) + 27h în caz
Încărcare 2 ore + încărcare rapidă – încărcare wireless USB-C și Qi
Anularea activă a zgomotului Da
Codecuri Bluetooth SBC, AAC
Raza wireless 15m
Microfon 6 microfoane încorporate

Pro

 • Calitate OK a sunetului
 • Design confortabil
 • Anulare activă excelentă a zgomotului
 • Mod ambiental bun
 • Conexiune Bluetooth puternică
 • Comenzi tactile intuitive
 • Calitate decentă a apelurilor

Contra

 • Nu este cea mai bună izolare pasivă a zgomotului
 • Basul poate fi uneori copleșitor

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless EarFun Air Pro 2
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 6 perechi de vârfuri din silicon (2x S, 2x M, 2x L)
 • Manual de utilizare

Confort și potrivire

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Căștile oferă confort de lungă durată și potrivire stabilă, în ciuda inserției lor de adâncime moderată. EarFun Air Pro 2 are un design sigur, asemănător cu cel de la Apple AirPods Pro.

O carcasă ovală și vârfurile pentru urechi se potrivesc ergonomic în pavilionul urechii fără a crea puncte de presiune. Drept urmare, le puteți purta confortabil ore întregi.

În cutie primești 6 perechi de vârfuri din silicon. 3 sunt marcate ca A, iar celelalte 3 cu B. Singura diferență este că B au o potrivire mai puțin adâncă.

Am observat un lucru…

Modul în care poziționați căștile în urechi are un impact mare asupra modului în care percepeți gama medie.

De asemenea, aveți grijă să nu le amestecați, deoarece arată similar. EarFun ar putea cel puțin să le picteze în culori diferite, astfel încât să fie mai ușor să le diferențiezi.

Căștile nu se simt deosebit de stabile. Sunt grozave pentru ascultare acasă sau pentru plimbări ușoare în aer liber. Cu toate acestea, alergarea sau antrenamentele intense le-ar putea face să zboare din urechi.

De asemenea, se mișcă ușor atunci când dai din cap sau începi să sari. Din fericire, asta nu schimbă sunetul, așa că nu trebuie să le reajustezi.

Carcasa si casti EarFun Air Pro 2.

Izolarea zgomotului

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Datorită potrivirii mai puțin adânci, izolarea pasivă a zgomotului nu este la fel de bună ca în cazul altor căști intraauriculare. Poți auzi în continuare mașinile trecând, chiar și atunci când asculți muzică.

Designul cu inserție minimă a canalului urechii pentru a preveni presiunea contribuie la un confort mai bun. Dar, de asemenea, nu reușește să asigure etanșarea necesară pentru o bună izolare pasivă.

Pe lângă izolarea medie pasivă, căștile scapă și sunetul, astfel încât oamenii din jurul tău să-ți audă muzica.

EarFun Air Pro 2 nu sunt rele în niciun caz.

Cu toate acestea, în comparație cu multe alte in-ear, acestea nu izolează la fel de mult. De obicei, nu auzi mașini care trec când asculți muzică. Dar cu Air Pro 2 poți.

Din fericire, nu vă strică experiența de ascultare. Sunt încă potrivite pentru navetă sau pentru a lucra într-un birou zgomotos. În birourile tăcute, scurgerile de sunet ar putea deranja pe alții.

De asemenea, dacă intenționați să le folosiți pentru navetă, din cauza scăpării moderate a sunetului, oamenii din jur vor auzi muzica tare și clar atunci când ascultați la volum mai mare.

Anularea zgomotului

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

ANC surprinde cu o suprimare excelentă a zgomotului, mai ales la capătul inferior al spectrului de frecvență. Pot atinge un nivel de performanță similar cu modelele premium.

EarFun Air Pro 2 oferă o anulare activă a zgomotului surprinzător de eficientă pentru mai puțin de 500 RON. Nu este exagerat să spunem că aceste căști sunt cele mai bune căști ANC sub 500 RON.

Cipul ANC mai nou îi ajută să elimine aproape toate notele de bas și chiar unele mai înalte.

În comparație cu Sony WF-1000XM4, acesta din urmă se descurcă puțin mai bine cu frecvențe mai mari. Deși, asta s-ar putea datora unei potriviri mai strânse cu vârfurile lor hibride din spumă.

Dacă doriți să le luați în avion sau să faceți naveta, puteți fi sigur că aceste căști blochează bine zgomotele motorului.

Dar nu sunt perfecte.

Rețineți că, dacă le folosiți într-un loc deja liniștit, este posibil să auziți un zgomot static foarte slab. Zgomotul static este prezent atât în modul ANC, cât și în modul de sunet ambiental.

Vorbind despre modul Ambient, este și cel mai bun de până acum la acest interval de preț. Amplifică sunetele din jur în mod destul de natural.

ANC este cu adevărat impresionant, mai ales având în vedere cât de puțin se izolează pasiv.

Se aude zgomotul vântului?

Ambele moduri au suprimare a zgomotului vântului și fac treaba destul de bine. În ceea ce privește zgomotul vântului care apare în mod natural, este, de asemenea, minim și nu provoacă distrageri.

Bluetooth

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Căștile au o conexiune puternică care poate depăși cu ușurință 2 pereți de cărămidă. În plus, veți obține zero lag în videoclipuri și modul mono. Fără multipoint, totuși.

Pe lângă suportul pentru Bluetooth 5.2, EarFun Air Pro 2 are și o antenă puternică, care este crucială pentru a asigura o conexiune puternică. În testul nostru, căștile pot trece cu ușurință de al doilea zid de cărămidă și pot continua să funcționeze câțiva pași mai departe.

În timp ce Aukey EP-T32 poate ajunge și mai departe, Air Pro 2 este încă mai bun decât majoritatea căștilor true wireless, chiar și cele premium. Asocierea inițială este simplă, deoarece căștile se împerechează imediat ce le scoateți din carcasă.

Pentru a le conecta la un alt dispozitiv, trebuie să apăsați lung butonul multifuncțional pentru a iniția din nou procesul de asociere. Pentru cei care preferă să folosească o singură cască la un moment dat pentru a economisi bateria, EarFun Air Pro 2 acceptă modul mono.

Multipoint ?

Nu, aceste căști nu acceptă mai multe conexiuni în același timp.

EarFun Air Pro 2 este unul dintre cei mai buni concurenți pentru gama Bluetooth.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

EarFun Air Pro 2 utilizează numai codecuri Bluetooth SBC și AAC. Este mai mult decât suficient pentru a-i face fericiți atât pe utilizatorii Android, cât și pe cei Apple.

Există întârziere audio?

Când vizionați filme și videoclipuri, sunetul este perfect sincronizat. Există doar o mică întârziere când jucați jocuri pe mobil. Dacă vă plac jocurile competitive, căștile cu fir sunt încă cele mai de încredere.

Baterie

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

Aproximativ 6 ore și 13 minute la o singură încărcare (cu ANC) sunt suficient de bune pentru o zi de utilizare, cu încă 27 de ore în carcasă.

EarFun Air Pro 2 durează aproximativ 6 ore cu ANC activat.

Durata de viață a bateriei pe EarFun Air Pro 2 este aproximativ medie în comparație cu alte căști true  wireless. Acestea durează aproximativ 7 ore per încărcare fără ANC, cu încă 27 de ore în carcasă.

Anularea activă a zgomotului consumă mai puțin de o oră, oferindu-vă un total de 6 ore și 13 minute la o singură încărcare (pe baza testului nostru). Carcasa de încărcare folosește USB-C și acceptă încărcare rapidă: Ai 2 ore de joc în doar 10 minute.

Dacă nu vă place să conectați cablurile, carcasa acceptă și încărcarea wireless Qi, dar este mai lentă. Este nevoie de 3 ore pentru a încărca complet carcasa și căștile (două ore prin USB-C).

Durabilitate

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

Cu un rating IPX5, le puteți folosi cu ușurință pentru antrenamente transpirate. Doar nu le spălați sub jet de apă după aceea.

În cazul în care căutați căști pentru antrenament sau vă bucurați să ascultați muzică în aer liber, EarFun Air Pro 2 va face treabă bună.

Căștile au un rating IPX5, care poate abate atât transpirația, cât și ploaia.

Carcasa este destul de robustă, realizată din mai multe piese de plastic lipite între ele. Căștile par rigide și nu ar trebui să se rupă ușor.

Partea exterioară are un finisaj lucios care s-ar putea zgâria în timp. Până acum, rezistă destul de bine, deși am frecat căștile peste câteva pietre pentru a face poze.

Căștile și carcasa de încărcare sunt suficient de rezistente pentru utilizarea de zi cu zi.

Carcasa este pe o parte mai mare, dar poate încăpea bine într-un buzunar. Are o greutate decentă iar capacul nu se mișcă.

Acesta din urmă este puțin subțire și ar putea fi primul lucru de spart dacă nu ești atent.

Caracteristici

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Pentru mai puțin de 500 RON, obțineți ANC, modul Ambient, senzor de redare/pauză și o gamă largă de comenzi tactile. Din păcate, nicio aplicație sau EQ presetări.

Utilizatorilor le place să aibă opțiuni, iar căștile EarFun Air Pro 2 oferă multe. Și cel mai bun lucru este că toate funcționează foarte bine.

Pe lângă anularea activă a zgomotului și modul de sunet ambiental, există și un senzor de proximitate. Muzica întrerupe automat redarea atunci când scoateți căștile.

Deoarece nu există o aplicație însoțitoare, nu o puteți dezactiva, așa cum nu puteți personaliza comenzile tactile.

Din fericire, majoritatea căștilor true wireless cu comenzi fixe sunt destul de intuitiv de utilizat, iar Air Pro 2 nu diferă.

Comenzi EarFun Air Pro 2:

 • Redare/pauză – atingeți de două ori pe fiecare cască
 • Următoarea melodie – atingeți de trei ori pe casca dreaptă
 • Repetați/piesa anterioară – atingeți de trei ori pe casca stângă
 • Controlul volumului în sus – o atingere pe casca dreaptă
 • Controlul volumului în jos – o atingere pe casca stângă
 • Răspundeți/terminați apelul telefonic – atingeți de două ori pe ambele căști
 • Respingeți un apel – apăsați lung timp de 2 secunde pe ambele căști
 • Asistent vocal – apăsați în așteptare timp de 2 secunde pe casca dreaptă
 • ANC/Mod ambiant/Mod normal – țineți apăsat timp de 2 secunde pe casca stângă

Carcasa si casti EarFun Air Pro 2.

Calitate microfon

În ciuda utilizării a 6 microfoane în total, calitatea apelurilor este bună în cel mai bun caz. Căștile fac o treabă bună alegându-ți vocea cu o claritate decentă, dar tind să o intensifice prea mult, chiar în pragul distorsiunii.

Cu toate acestea, persoana de cealaltă parte nu ar trebui să aibă probleme să te înțeleagă.

De asemenea, deoarece căștile nu au o etanșare puternică, nu ai senzația de parcă nasul ți-ar fi înfundat. Drept urmare, vă puteți auzi mai bine.

Într-un mediu zgomotos, tehnologia de anulare a zgomotului cVc 8.0 intervine pentru a bloca zgomotul exterior. În timp ce vocea ta rămâne de înțeles, performanța nu este la fel de bună ca la concurență (Aukey EP-N7 sau TaoTronics Soundliberty 80).

Cu toate acestea, EarFun Air Pro 2 sunt mai mult decât potrivite pentru a efectua o mulțime de apeluri telefonice, chiar și în locuri puțin mai zgomotoase.

Sunet

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

În ciuda unui răspuns neuniform în frecvență, calitatea generală a sunetului și dinamica sunt bune. Bassul poate copleși uneori mixul atunci când redă genuri mai populare.

EarFun Air Pro 2 sunt puțin ciudat. În timp ce reglarea lor este complet dezactivată de standardele audiofililor, cumva funcționează încă. Au un sunet în formă de W cu un amplificare a bassului, mediilor și înaltelor.

Bass

Driverele dinamice de 10 mm sunt mai mult decât capabile să împingă aer. Air Pro 2 pot fi foarte puternice, evident din măsurarea răspunsului în frecvență (mai mult de 10 dB).

Deși este mult, bassul devine obositor doar atunci când ascultați mai multe genuri axate pe bass, cum ar fi pop sau hip hop.

Ascultarea melodiilor rock și metal nu prezintă probleme, bassul având suficient control pentru a ține pasul cu pedalele duble.

Cu toate acestea, după ce a trecut la „Love Again” de Dua Lipa, low-end-ul și-a arătat toată puterea. Nu îți va sparge timpanul cu zgomotul, dar este încă departe de a fi neutru.

Dacă vă place bassul profund și puternic, merită să le încercați. În caz contrar, poate fi puțin copleșitor.

Gama medie

După cum am menționat, totul de la 1 kHz mai sus este crescut treptat pentru a da un sentiment de putere. Atât instrumentele, cât și vocea sunt curate și energice.

Tot ce este peste 1 kHz este amplificat pentru a face căștile să sune mai vioi, dar și destul de artificial.

Cu toate acestea, mediile sunt puțin strălucitoare și artificiale datorită boost-ului, în special mediile superioare.

Există sibile minore pe melodiile prost produse. Din fericire, nu par niciodată dure în niciun fel, chiar și atunci când ridici volumul.

Înaltele

Din nou, înaltele sunt amplificate și strălucitoare, cu o redare decentă a detaliilor. Primiți ocazional sibil, dar nimic care să vă străpungă urechile.

Activarea ANC nu afectează calitatea sunetului, ceea ce se întâmplă de obicei cu opțiuni mai ieftine.

Datorită unei potriviri superficiale, scena sonoră este suficient de largă pentru a reda sunetele ușor din cap.

Imaginile sunt doar în regulă, cu niște puncte oarbe între canalul stânga/dreapta.

Ar trebui să cumpărați EarFun Air Pro 2?

Sunt multe lucruri plăcute la EarFun Air Pro 2. Cel mai bun aspect la ele este anularea activă a zgomotului, care funcționează aproape la fel de bine ca cele mai bune căști true wireless de pe piață.

Însoțiți de un mod Ambient bun, sunt o pereche excelentă pentru navetiștii zilnici și utilizatorii care doresc să aibă puțină liniște la birou.

Calitatea audio este ciudată, dar plăcută. Dinamica bună și un sunet mai larg salvează prezentarea. Toată lumea, în afară de cei mai îndârjiți audiofili, ar trebui să fie mulțumiți de asta.

Până la 3 microfoane pe fiecare cască asigură o calitate bună a apelurilor și un mod activ de anulare a zgomotului excelent.

Singurul dezavantaj este potrivirea puțin mai slabă și izolarea pasivă. Acesta din urmă poate fi, de asemenea, un avantaj pentru o mai bună conștientizare.

Bateria ar putea fi, de asemenea, mai bună, chiar dacă 6 ore reprezintă o autonomie suficientă pentru o zi de utilizare.

Pentru aproximativ 500 RON, EarFun Air Pro 2 este o achiziție convingătoare.

Cum se compară EarFun Air Pro 2 cu concurența?

Air Pro 2 are o semnătură sonoră unică, în formă de W, cu detalii bune. La fel ca și alte căști TWS din această gamă de preț, ele au, de asemenea, o creștere puternică a basului.

Sunt la fel de robuste, cu o construcție rigidă și un rating IPX5 de rezistență la apă.

Durata de viață a bateriei este de numai 6 ore pe încărcare medie. Modelele cu preț similar pot ajunge la peste opt sau chiar 10 ore cu o singură încărcare.

Performanța lor activă de anulare a zgomotului este mai bună decât la alte căști true wireless sub 500 RON.

Alternative

SoundPEATS H1

Carcasa si casti SoundPEATS H1.

Acestea două au aproximativ același preț. H1 sunt ceva mai stabile atunci când le folosiți cu vârfuri de spumă pentru urechi. De altfel, sunt la fel de comode.

Căștile SoundPEATS izolează pasiv mai bine, deși le lipsește modul ANC și Ambient.

H1 are o durată de viață mai mare a bateriei, cu mai mult de 10 ore la o singură încărcare, comparativ cu maximum 7 ore în Air Pros 2.

Sunetul este mai relaxat pe H1, cu un amplificare similară la bass. Sunete medii și înalte mai naturale pe căștile SoundPEATS.

Recenzie SoundPEATS H1

Tribit FlyBuds C1

Carcasa si casti Tribit FlyBuds C1.

Deoarece au o formă similară cu cea a Apple AirPods Pro, FlyBuds C1 oferă un confort excelent și o stabilitate mai bună pentru sport decât Air Pro 2.

Cu toate acestea, le lipsește o evaluare IP oficială, ceea ce ar putea fi o problemă chiar și pentru antrenamentele transpirate.

FlyBuds C1 oferă o izolare pasivă puțin mai bună, dar nu poate reduce în mod activ zgomotul ambiental.

Ei se bazează pe comenzile fizice pentru comenzi care sunt mai dificil de utilizat decât comenzile tactile de pe Air Pro 2.

Durata de viață a bateriei este cu mult superioară la FlyBuds, cu până la 12 ore la o singură încărcare. Pe de altă parte, nu acceptă încărcarea wireless Qi.

Sunetul de la căștile Tribit este mai degrabă în formă de V cu un interval mediu încastrat. Este mai relaxat și are imagini mai bune decât Air Pro 2, dar este și mai puțin detaliat.

Recenzie Tribit FlyBuds C1

EarFun Free Pro

Carcasa si casti EarFun Free Pro.

O altă pereche bună de căști true wireless de la EarFun, cu un design mai tradițional, potrivire confortabilă și aripioare pentru urechi pentru o stabilitate puțin mai bună.

Deși oferă anulare activă a zgomotului și modul de sunet ambiental, nu este la fel de eficient ca cel de pe Air Pro 2.

Ambele partajează toate comenzile, cu aceleași gesturi. Durata de viață a bateriei este puțin mai bună la modelul Free Pro, deoarece obțineți câteva ore în plus. Ambele acceptă încărcarea wireless Qi.

Au o calitate audio la fel de bună, dar cea de pe Free Pro sună mai dinamic și mai distractiv.

Recenzie EarFun Free Pro

Verifică preț EarFun Air Pro 2 aici!


Citește și: