Samsung Galaxy Buds Live sunt una dintre perechile de căști true wireless cu un aspect unic. Designul lor în formă de bob de fasole este distinctiv și va stârni cu siguranță curiozitatea oamenilor.
În plus Buds Live sunt primele căști true wireless cu tehnologie activă de anulare a zgomotului ale lui Samsung. Întrucât producătorul deține Harman Kardon AKG și JBL te-ai putea aștepta ca aceste căști să funcționeze uimitor.
Cu toate acestea designul unic nu este cea mai importantă parte a unor căști. Din păcate Samsung Galaxy Buds Live nu reușește să ne uimească prin funcționalități nici măcar după câteva actualizări de firmware.
Chiar dacă sunetul este de calitate bună cu un bass respectabil unele funcționalități cum ar fi anularea activă a zgomotului pur și simplu nu funcționează așa cum ar trebui.
Desigur prezenta recenzie a Samsung Galaxy Buds Live va acoperi toate detaliile importante ale acestor căști așa că hai să trecem în revistă performanțele acestora.
Pro
- Foarte confortabile
- Conexiune Bluetooth stabilă
- Asociere rapidă cu dispozitivele Samsung
- Calitate bună a sunetului (după câteva setări modificate)
- Latență audio scăzută pentru videoclipuri și jocuri
- Durată bună de redare a bateriei
- Cutie de încărcare mică ușor de ținut în buzunar
Contra
- Rating de rezistență la apă doar IPX2
- Performanță slabă de anulare activă a zgomotului
- Materialul lucios lasă să se vadă amprentele
Ce vei găsi în cutie?
- Samsung Galaxy Buds Live căști cu adevărat wireless
- Cutie de încărcare
- Cablu de încărcare USB-C
- 2 perechi de vârfuri pentru urechi (S L)
- Ghid de utilizare
Specificații
Tip: | True wireless |
Conexiune: | Bluetooth 5.0 |
Design spate: | Cu spatele închis |
Difuzoare: | 12mm dinamic |
Frecvență: | N/a |
Impedanță: | N/a |
Greutate: | 5g pe cască |
Mic & Controale: | Da |
Rezistența la apă: | IPX2 |
Durata de redare a bateriei: | 8h + 21h în cutie |
Timp de încărcare: | Încărcare rapidă – încărcare wireless USB-C și Qi |
Anulare activă a zgomotului: | Da |
Codecuri Bluetooth: | SBC AAC SSC |
Rază de acțiune wireless: | 10m |
Microfon: | 6 microfoane încorporate |
Confort și potrivire
Dacă nu ai urechi mici Samsung Galaxy Buds Live ar trebui să ți se potrivească foarte bine. Totuși procedura de fixare în urechi este dificilă.
După finalizarea împerecherii vei vedea o animație care-ți va indica să introduci vârfurile în formă de boabe în urechi în mod corespunzător.
De fapt instinctiv ar fi să le introduci cu totul în urechi. De fapt nu trebuie să faci asta; partea din față ar trebui să stea chiar în afara canalului urechii.
Pe de altă parte vei vedea că acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut mai ales dacă ai urechi mari (ca mine!).
În cutie vei găsi 2 dimensiuni de vârfuri pentru urechi care se blochează la nivelul lobului urechii pentru a asigura stabilitatea. Dar din moment ce designul căștilor este destul de ciudat s-ar putea să ai ceva probleme până când vei reuși să le fixezi în poziția solicitată.
Desigur fixarea corectă este vitală pentru a obține cel mai bun sunet. Inserarea corectă din prima încercare reprezintă o adevărată provocare și poate fi o experiență destul de frustrantă pentru un nou proprietar. Totuși cu timpul vei ajunge să faci acest lucru cu mare ușurință.
Poziția corectă asigură de asemenea stabilitate. În caz contrar poți fi sigur că le pierzi de îndată ce-ți vei răsuci capul. Înainte să ieși afară recomandăm să-ți apleci capul spre stânga și dreapta pentru a verifica dacă ambele căști sunt bine fixate.
Izolare fonică
Vorbim despre căști care datorită modelului nu pot oferi izolarea pasivă aproape deloc.
La fel ca Apple AirPods Samsung Galaxy Buds Live sunt tot niște căști clasice. Pentru că le lipsesc vârfurile pentru urechi nu te poți aștepta să blocheze canalul auricular.
Prin urmare poți auzi tot ce se întâmplă în jur iar izolarea este aproape inexistentă.
Anularea zgomotului
Similar cu izolarea pasivă anularea activă a zgomotului pare să nu funcționeze deloc.
Este un fel de enigmă de ce Samsung a echipat aceste căști cu tehnologia ANC din moment ce nici măcar în teorie nu poate funcționa la acest tip de căști.
Rezultatul general este chiar mai rău decât te-ai putea aștepta. În cazul căștilor testate de noi aproape că nu există nicio diferență în privința zgomotul ambiental atunci când anularea zgomotului este activată; este posibil pe de altă parte ca modelul nostru să fi fost stricat.
Este foarte greu să poți stabili această diferență din moment ce pot fi melodii diferite la momente de timp diferite.
Cel puțin sunetul nu se schimbă dacă lași anularea activă pornită. Pe de altă parte nu vedem un motiv pentru care ai face acest lucru.
Bluetooth
Conexiunea este stabilă și asocierea este rapidă mai ales dacă ai un smartphone Samsung. Din fericire nu vei avea greutăți nici în cazul în care ai un alt brand întrucât aplicația dedicată este disponibilă atât pe Android cât și pe iOS.
Nu am avut nici un fel de probleme cu perechea de căști. De asemenea nu au fost probleme de sunet sau întreruperi.
Acoperirea Bluetooth 5.0 este bună reușind să treacă prin cel puțin 2 pereți de cărămidă. Dacă vrei să utilizezi o singură cască atunci poți utiliza modul mono pe fiecare cască separat.
Procesul de asociere este rapid. Am un telefon Samsung astfel încât experiența este la superlativ. Totuși ar trebui să obții același rezultat și la alte mărci de telefon.
Multipunct?
Recent o actualizare de firmware a făcut posibilă conectarea Samsung Galaxy Buds Live la mai multe dispozitive cu condiția ca acestea să fie conectate la același cont Samsung.
Ce codecuri Bluetooth folosesc?
În afară de un codec Bluetooth SBC standard vei obține de asemenea un AAC și SSC (Samsung Scalable Codec). Acesta din urmă poate oferi un sunet audio de înaltă calitate însă este acceptat doar de dispozitive Samsung mai noi.
Din păcate nu există aptX astfel încât utilizatorii de smartphone-uri Android non-Samsung nu primesc streaming de înaltă calitate.
Există un decalaj video?
Pentru vizionarea YouTube nu am observat nici un fel de întârzieri. Sunt potrivite și pentru jocurile de mobil. Trebuie doar să te asiguri că activezi modul Gaming în aplicația de mobil pentru a reduce întârzierea.
Baterie
Durata de viață a bateriei depinde de numărul de funcții pe care le ții pornite. În testul nostru cu ANC pornit am obținut 7 ore și 7 minute per încărcare plus încă 14 ore în cutia de încărcare wireless compatibilă Qi.
Cu cât un produs acceptă mai multe funcționalități cu atât se reduce din puterea bateriei. Acest lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy Buds Live deoarece unele funcții vor afecta dramatic timpul de redare.
În cel mai bun caz căștile pot rezista aproximativ 8 ore per încărcare plus încă 21 de ore în interiorul cutiei.
De îndată ce activezi anularea zgomotului sau pornești funcția Bixby durata de redare a bateriei scade la 7 ore. Dacă activezi ambele funcții timpul de rulare scade și mai mult la 55 ore.
Cu toate acestea bateria este destul de bună pentru dimensiunea căștilor. Am remarcat și cutia care este mică și elegantă în așa fel încât intră ușor în buzunar.
Deoarece majoritatea smartphone-urilor Samsung mai noi acceptă încărcarea wireless inversă Samung Galaxy Buds Live acceptă de asemenea încărcarea Qi.
În acest fel le poți reîncărca pe o platformă de încărcare wireless sau prin intermediul unui smartphone compatibil.
Rezistență
Atât căștile cât și carcasa par compacte și robuste. Și chiar dacă le lipsește un rating superior pentru impermeabilitate acesta fiind doar IPX2 ar trebui să reziste transpirației care apare în timpul antrenamentelor fizice.
Primul lucru pe care îl observi când iei cutia în mână este greutatea acesteia. Este mai grea decât majoritatea cutiilor fiind și semnificativ mai mare ca dimensiuni.
Acest lucru oferă o senzație plăcută de a deține un obiect premium robust ceea ce este întotdeauna un lucru bun.
Cutia este din plastic ceea ce înseamnă că în caz de impact rezistența ar putea să fie insuficientă; totuși primele impresii sunt excelente.
De asemenea căștile sunt destul de ușoare nu le simți deloc în urechi. Samsung se pricepe la acest gen de detalii.
Totuși nu este bine să le utilizezi în apropierea apei. Având un rating de rezistență la apă de IPX2 spre exemplu pot rezista la câteva picături de transpirație dar nu unei ploi torențiale.
Chiar dacă interiorul căștilor este din plastic partea exterioară are un finisaj cromat strălucitor. Deși arată cool pot să apară cel puțin 2 probleme: zgârieturile și amprentele digitale.
Prin urmare va trebui să le ștergi periodic dacă vrei să fie întotdeauna frumoase și strălucitoare.
Funcționalități
Samsung Galaxy Buds Live oferă multe funcții suplimentare iar unele dintre acestea sunt la superlativ.
La ora actuală principalul motiv de achiziție a unor căști true wireless îl reprezintă funcționalitățile. Deși există destul de multe lucruri care pot fi ajustate din aplicația Samsung Galaxy Wearable nu totul este personalizabil.
De exemplu nu poți redefini butoanele pentru controalele tactile. Aplicația permite doar selectarea unor butoane pentru o singură apăsare dar cele cu dublă atingere nu pot fi modificate.
Din fericire comenzile sunt receptive și poți auzi un bip scurt după fiecare apăsare pentru a ști că ai apăsat corect butoanele tactile.
Există de asemenea EQ ceea ce este pur și simplu o selecție formată din 6 setări predefinite care nu se pot ajusta.
Anularea activă a zgomotului funcționează doar la una dintre setări și este practic inutilizabilă. Nu vei putea utiliza nici modul de transparență deoarece designul permite să auzi sunetele din jur.
Desigur există și câteva caracteristici utile cum ar fi modul Gaming care reduce latența. De asemenea există funcția de găsire a căștilor rătăcite prin casă.
Bixby este un asistent inteligent dedicat care-ți urmează comenzile și poate să-ți citească notificările.
Calitate microfon
Chiar dacă apelul are o calitate bună mă așteptam la ceva superior de la Samsung.
Samsung Galaxy Buds Live funcționează bine atunci când ești într-o cameră liniștită. Deși vocea îți va deveni puțin cam slabă claritatea se va păstra așa că rezultatul este unul foarte bun per total.
Problemele apar când ești într-un loc zgomotos. Pur și simplu căștile nu pot elimina larma ambientală și nu pot să-ți mențină vocea clară în același timp.
Vocea-ți va deveni puțin artificială. Pentru a evita acest fenomen este recomandat să faci apelurile telefonice doar în zone mai liniștite.
Sunet
Căștile oferă o bună calitate a sunetului cu voce naturală și răspuns surprinzător de plăcut al bassului. Totuși sunetul este lipsit de rafinamentul și complexitatea care se întâlnește uneori chiar și la modele mai ieftine.
Samsung sau AKG au setat corect dispozitivul așa că nu vei auzi sâsâieli sau șuierături iar vocea va fi clară.
Bassul este bine echilibrat fiind amplificat doar puțin pentru a face sunetul mai cald.
Timbrele sunt bine controlate în ciuda designului deschis. Bassul pe Samsung Galaxy Buds Live funcționează excelent pentru toate genurile muzicale de la pop hip-hop la rock și metal.
Din păcate există o pierdere din putere atunci când vei utiliza căștile în aer liber. Cu toate acestea la această problemă există o soluție rapidă.
În aplicație sub fila Labs poți activa „Relieve pressure with ambient sound” (Scădeți presiunea cu sunetul ambiental) ceea ce va amplifica bassul mult mai mult. Iubitorii de bass vor găsi această setare utilă chiar dacă reduce calitatea audio.
Tonalitățile medii sună natural și echilibrat cu chitare clare și voci redate minunat. Totuși este mai puțin detaliat și rafinat decât ne-am fi dorit.
Acutele sunt clare și deși detaliile lipsesc oarecum calitatea este bună pentru sesiunile ocazionale de ascultare a filmelor și muzicii.
Chiar dacă imagistica nu este cea mai importantă caracteristică a acestor căști sunetul de scenă este relativ larg (pentru o cască in-ear).
Să cumpăr Samsung Galaxy Buds Live?
Deși sunt bune aceste căști true wireless nu excelează. În afară de designul atractiv căștile nu oferă vreo caracteristică importantă care te-ar putea atrage.
Reducerea activă a zgomotului este cu siguranță cea mai mare problemă deși apare în specificațiile produsului. Practic este inutilă deoarece aproape că nu are nici un impact.
De asemenea unele lucruri sunt inaccesibile utilizatorului final cum ar fi controalele personalizate EQ și cele tactile.
Desigur există și aspecte pozitive. Confortul și stabilitatea Bluetooth sunt excelente iar bateria poate rezista cu ușurință o zi întreagă.
Microfoanele fac de asemenea o treabă excelentă pentru menținerea vocii clare și ușor de înțeles.
Una peste alta prețul de 500 RON este puțin prea ridicat pentru a transforma Samsung Galaxy Buds Live într-o achiziție de valoare. Dacă le dorești cu adevărat dar nu te grăbești poți să mai aștepți câteva luni întrucât prețul va scădea fără îndoială.
Comparații cu…
Deoarece acestea din urmă sigilează complet cu vârfuri de silicon canalele urechii acestea oferă și o izolare mai bună a zgomotului ambiental.
Galaxy Buds Plus pot avea de asemenea o calitate superioară a sunetului aceasta fiind mai completă cu un woofer dedicat și drivere tweeter.
În afară de anularea activă a zgomotului acestea sunt similare cu Galaxy Buds Live.
Ambele au rezistență la apă IPX2 folosesc comenzi tactile și aplicația Galaxy Wearable oferă codecul scalabil Samsung și au o calitate similară a microfonului.
Calitatea sunetului este considerabil mai bună decât pe Apple AirPods. Acesta din urmă nu are adâncimea basului și netezimea acutelor de pe Samsung Galaxy Buds Live.
Multe dintre caracteristicile lor sunt de asemenea limitate la iOS ceea ce le face o alegere neinspirată pentru un utilizator de Android.
Cu toate acestea căștile AirPods sunt superioare față de Galaxy Buds Live la calitatea apelurilor și reducerea zgomotului ambiental. Buds Live câștigă printr-o fixare mai bună deoarece cea de pe căștile AirPods nu este potrivită decât unui anumit grup de oameni.
Căștile AirPods Pro au mai multe avantaje dar și costă semnificativ mai mult.
Verifică preț Samsung Galaxy Buds Live aici!
Citește și:
- Review căști Bose Sport Earbuds
- Cele mai bune căști true wireless la un preț mai mic de 500 RON
- Review căşti gaming Razer Kraken
- Cele mai bune căști cu design open-back