Casti open-back pe un fond galben cu turcoaz.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Cele mai bune căști cu design open-back

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Dacă ești în căutarea unei perechi noi de căști, probabil că ai dat peste câteva opțiuni cu design open-back. Dacă nu știi care e faza cu aceste căști, hai să te lămurim.

După cum o sugerează numele, căștile cu design open-back sunt fizic mai diferite decât cele cu design closed-back pe care probabil le ai acasă. Acest lucru înseamnă că difuzorul căștilor nu este închis în cupă, oferind muzicii mai mult spațiu pentru a “respira.”

În multe cazuri, difuzorul din interiorul unei perechi de căști open back poate fi vizibil. Uneori poți vedea prin cupă atunci când ții o lanternă îndreptată în direcția acesteia. Difuzoarele sunt de obicei protejate cu o plasă din aluminiu, din moment ce le-ai putea deteriora dacă le atingi.

Căștile open-back au mai multe avantaje decât cele closed-back. Din moment ce aerul, ce este împins de difuzoare, nu este prins în interiorul cupei, există o șansă mai mică de distorsionare a sunetului.

Soundstage-ul este de asemenea o zonă în care designul open-back excelează. Îți pot prezenta un peisaj masiv al sunetului ce se simte foarte natural, în special dacă îți place să asculți muzică live sau clasică. Nu doar asta, dar soundstage-ul amplu poate fi bun pentru toate genurile de muzică.

De obicei, căștile open-back au pad-uri din velur (însă nu este mereu cazul). Printr-o combinație de pad-uri textile și faptul că nu există o baricadă în spatele difuzorului, urechile tale vor transpira mai puțin decât atunci când folosești o pereche de căști cu design closed-back și pad-uri din piele sintetică.

Sunetul este mai aerisit atunci când căștile nu sunt închise. Se simte mai puțin aglomerat și este mai ușor de ascultat. Datorită acestor beneficii ale designului open-back, acest tip de căști este mai scump. Deși, acest lucru nu înseamnă că nu vei găsi niște căști bune la un preț mai mic de 500 RON.

Căștile open-back sunt fantastice pentru:

Munca într-un studio: Dacă lucrezi într-un studio de muzică, probabil că știi cât de important e să asculți mix-ul la o pereche de căști cu sunet neutru. Din moment ce opțiunea closed-back tinde să adauge mai multă culoare sunetului, datorită bass-ului amplu, căștile open-back sunt o opțiune mult mai bună pentru a avea parte de un sunet cât mai natural.

Desigur, acest tip de căști nu este potrivit pentru a monitoriza vocea cântăreților, din moment ce sunetul se scurge și ar putea fi captat de microfon.

Ascultările acasă: Din moment ce sunetul căștilor open-back se scurge și permit unei cantități mari de sunet să pătrundă, cel mai bun loc în care poți asculta la acestea este acasă. Într-o cameră unde nimeni nu te va deranja, unde le poți folosi pentru a asculta muzică în liniște. Nivelele îmbunătățite de detalii și soundstage-ul mare îți vor prezenta muzica la un nou nivel.

ModelPozaRatingDesignConexiune
Sennheiser HD 800 SCăști Sennheiser HD 800 S.4.6Over-earCu fir
(3.5mm & 6.3mm)
Review
Philips Fidelio X2HRCasti Philips Fidelio X2HR.4.6Over-earCu fir (3.5mm)Review
Philips SHP9500Casti Philips SHP9500.4.6Over-earCu fir (3.5mm)Review
Sennheiser HD 660 SCasti Casti Sennheiser HD 660 S.4.6Over-earCu fir
(3.5mm & 6.3mm)
Review
Audio-Technica ATH-AD900XCăști Audio-Technica ATH-AD900X.4.2Over-earCu fir (3.5mm)Review
Grado SR80eCăști Grado SR80e.4.4On-earCu fir (3.5mm)Review
Beyerdynamic DT 990 ProCasti Beyerdynamic DT 990 Pro.4.7Over-earCu fir
(3.5mm & 6.3mm)
Review
AKG K240 StudioCasti AKG K240 Studio.4.5Over-earCu fir
(3.5mm & 6.3mm)
Review
HIFIMAN AnandaCasti HIFIMAN Ananda.4.1Over-earCu fir (3.5mm)Review
Samson SR 850Casti Samson SR850.4.4Over-earCu fir
(3.5mm & 6.3mm)
Review

Sennheiser HD 800 S – cele mai bune

Casti Sennheiser HD 800 S.

“Sunt cele mai bune căști open-back, cu o calitate precisă a sunetului.

Una dintre cele mai bune perechi open-back pe care o oferă cei de la Sennheiser.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Cei de la Sennheiser sunt cunoscuți pentru căștile ce au un aspect minunat, iar HD 800 S sunt un exemplu al acestui lucru. Deși, datorită designului, au forma perfectă pentru ca urechea umană să se potrivească. Pad-urile dense din material moale oferă un confort fantastic de care nu o să te plictisești.

Calitatea construcției este de nivel înalt, cu o construcție din plastic calitativ, cupe din aluminiu și cabluri detașabile. Dacă ai grijă de ele, aceste căști vor rezista mulți ani.

Chiar și după atâta timp, aceste căști tot au un standard înalt când vine vorba de cum ar trebui să sune o pereche de căști. Dacă îți iei aceste căști, vei avea una dintre cele mai bune perechi de pe piață.

Ce nu ne-a plăcut

Trebuie să folosești o combinație bună de DAC/amp pentru a avea parte de tot ce au de oferit aceste căști, din moment ce consumă multă energie.

Sunet

Cei de la Sennheiser au nimerit o reacție a frecvențelor potrivită cu HD 800 S. Nimic nu iese prea în evidență și nu creează sibilanță sau distorsiuni. În timp ce difuzoarele dinamice au niște limitări fizice, au fost implementate cel mai bine în aceste căști.

Verdict

Nu contează ce gen asculți, Sennheiser HD 800 S poate face ca orice melodie să sune uimitor.

Verifică preț Sennheiser HD 800 S aici!

Philips Fidelio X2HR – pe locul doi

Casti Philips Fidelio X2HR.

“Cea mai bună pereche de căști la un preț mai mic de 1000 RON.

Dacă ești în căutarea celei mai bune oferte la un preț mai mic de 1000 RON, atunci Fidelio X2HR este una dintre cele mai bune perechi de căști.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Căștile au o construcție incredibilă. Au foarte puțin plastic pe ele, oferind o experiență premium atunci când le ții în mâini. Comparativ cu alte căști pentru audiofili, acestea sunt foarte ușor de controlat cu un telefon.

Din momentul în care le pui pe cap, poți simți confortul rafinat oferit de căptușeala generoasă din pad-urile din veluri. Datorită acestui lucru, urechile tale nu vor transpira deloc, bifând categoria de “confort excelent.”

Banda de susținere și banda flexibilă din spumă sunt separate, lucru folositor în cazul în care ai capul mai mare. Astfel, nu vei simți niciodată cadrul rigid, din moment ce căștile îți vor sta ferm pe cap.

Ce nu ne-a plăcut

Velurul se simte excelent pe piele. Dar atrage foarte mult praf, iar pad-urile vor arăta urât după un timp.

Sunet

Designul open-back este asociat cu lipsa bass-ului, însă cei de la Philips au reușit cumva să le dea acestor căști o cantitate mică de bass. Din fericire, acesta nu se scurge în frecvențele mijlocii, nici în cele înalte, acestea oferindu-ți foarte multe detalii. Soundstage-ul este masiv, făcând ca aceste căști să fie potrivite pentru gaming.

Verdict

Oferind un confort fantastic și un soundstage amplu, Philips Fidelio H2HR devin o achiziție foarte bună de căști open-back.

Verifică preț Philips Fidelio X2HR aici!

Philips SHP9500 – cel mai bun raport calitate-preț

Casti Philips SHP9500.

“Cea mai bună pereche de căști open-back ce oferă un raport calitate-preț excelent

O alternativă pentru Fidelio X2HR, ce este mai bună pentru buget și are niște capabilități asemănătoare.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Pad-urile din material permit urechilor să respire, prevenind astfel situațiile în care transpiri prea mult după câteva ore de folosire. Sunt foarte bine căptușite și ai impresia că sunt niște norișori atunci când le porți.

Calitatea construcției este excepțională la un asemenea preț. Difuzoarele sunt acoperite cu o plasă metalică pe care sunt imprimate literele L/R. Cablul de 1.5m cu conectori placați cu aur poate fi înlocuit.

Ce nu ne-a plăcut

Sunt puțin cam mari, însă acesta este un lucru normal pentru aceste tipuri de căști.

Sunet

Precum modelul Fidelio, acestea oferă o reacție excelentă a frecvențelor, având o semnătură a sunetului foarte bine balansată, cu un soundstage masiv. Sunt excelente pentru atunci când te joci sau când asculți muzică, mai ales dacă vrei să auzi și cele mai mici detalii din melodiile tale preferate.

Verdict

Prețul acestor căști open-back le face un chilipir. Sunetul și senzația oferită sunt minunate și pot fi folosite și cu un dispozitiv mobil.

Verifică preț Philips SHP9500 aici!

Sennheiser HD 660 S – cele mai bune căști clasice

Casti Sennheiser HD 660 S.

“Căști open-back pe care audiofilii le vor iubi.

O altă pereche de căști open-back fantastice de la acest brand german, oferind o experiență audio excelentă la un preț mai mic de 2500 RON.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Aceste căști cu open-back au un design aproape identic cu cel al HD 600/650. Partea bună a acestui lucru este durabilitatea. Le poți folosi timp de decenii, din moment ce vei găsi mereu piese de schimb. Partea bună este că toate piesele pot fi înlocuite.

Cupele sunt uriașe și se vor potrivi chiar și pe cele mai mari urechi. Au pad-uri din velur, ce se simt incredibil pe piele și previne transpirația.

Depinde de la persoană la persoană, însă unul dintre cele mai bune lucruri la aceste căști este că poți vedea difuzoarele sub plasa de aluminiu. Acest lucru adaugă la senzația că porți ceva de calitate înaltă.

Ce nu ne-a plăcut

În ciuda impedanței de 150 ohmi, s-ar putea să vrei să folosești un amplificator.

Sunet

HD 660 S combină toate părțile bune de la HD 600/650, iar acest lucru le face puțin mai bune. Impactul și controlul bass-ului sunt mai bune, frecvențele mijlocii sunt puțin mai detaliate, iar sunetele înalte au puțin mai multă rezoluție. Per total, o performanță bine balansată.

Verdict

Poate că cei de la Sennheiser au pus un preț puțin cam mare pentru HD 660 HD, comparativ cu modelele 600/650, însă tot sunt cele mai bune căști open-back la un preț mai mic de 2500 RON, în cazul în care ești în căutarea unei performanțe audio excelente.

Verifică preț Sennheiser HD 660 S aici!

Audio-Technica ATH-AD900X – cele mai bune pentru gaming

Căști Audio-Technica ATH-AD900X.

“Cele mai bune căști open-back pentru gaming.”

Probabil că ai auzit de Audio-Tehnica, datorită modelului M50x, iar acestea sunt un model ce are aspectul tipic al brandului. Designul 3D Wing s-ar putea să arate ciudat, dar oferă un sunet incredibil.

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Aceste căști au cel mai unic aspect din această listă. În timp ce clapetele 3D Wing arată superficiale, acestea fac o treabă bună în a menține AD900X în loc.

Căștile au niște cupe circulare cu pad-uri din velur ce stau ferm pe urechile tale. Cupele sunt destul de largi pentru a sta bine în jurul urechilor tale.

Căștile oferă destulă aerisire, cu difuzoare subțiri, poți chiar vedea prin ele. Căștile au un adaptor de 6.3mm.

Ce nu ne-a plăcut

Cablul nu este detașabil.

Presiunea pad-urilor nu este distribuită egal în jurul urechilor din moment ce căștile nu se pivotează în sus sau în jos.

Sunet

Duc lipsă de bass, însă compensează cu frecvențele mijlocii și înalte ce sunt superbe. Au o reproducere superbă a frecvențelor, acesta fiind un motiv pentru care mulți utilizatori le folosesc pentru gaming, din moment ce pot auzi inamicii înainte de a-i vedea.

Verdict

Prețul modelului ATH-AD900X a scăzut destul de mult în ultimii ani, făcând ca această pereche de căști open-back să fie o alegere fantastică, asta dacă nu te deranjează designul lor.

Verifică preț Audio-Technica ATH-AD900X aici!

Grado SR80e – Cele mai bune la un preț mai mic de 500 RON

Căști Grado SR80e.

“Cele mai bune căști on ear cu design open-back la un preț mai mic de 500 RON. Arată ca ceva adus din secolul trecut, însă au un sunet minunat.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Fiecare pereche de căști a celor de la Grado Labs are același aspect, singura diferență fiind unele materiale. Aceștia se specializează în producerea unor căști on-ear cu design open-ear incredibile.

SR80e sunt făcute în mare parte din plastic, cu spumă ce stă ferm pe urechile tale. Căștile sunt mici și ușoare, deci abia de le vei simți.

Construcția se simte solidă, în ciuda aspectului simplu al acestor căști. Nu ar trebui să îți fie teamă dacă acestea vor cădea pe podea. Cablul nu este detașabil, însă are o calitate bună.

Ce nu ne-a plăcut

Cupele se pot roti constant, iar acest lucru poate încurca firul.

Sunet

Aceste căști open-back produc un sunet plin de viață ce este excelent și îți dă impresia că stai în fața scenei. Per total, te poți aștepta la o semnătură a sunetului foarte balansată. Bass-ul este controlat, cu o putere decentă, în timp ce frecvențele înalte oferă aerisire și detalii. Magia se întâmplă în zona frecvențelor mijlocii, deoarece produc un sunet natural și fără efort.

Verdict

La un preț mai mic de 500 RON, SR80e sunt o pereche perfectă pentru audiofilii amatori. Dacă încă ți se par prea scumpe, poate ar trebui să încerci SR60, ce sunt o alternativă mai ieftină.

Verifică preț Grado SR80e aici!

Beyerdynamic DT 990 Pro – cele mai bune pentru studio

Casti Beyerdynamic DT 990 Pro.

“Sunt o pereche de căști solide cu design open-back, numai bune pentru mixat. Dacă ai nevoie de o pereche de căști de nădejde pentru a-ți arăta toate problemele din mix-ul tău, atunci aruncă o privire la Beyerdynamic DT 990 Pro.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Toate căștile Beyerdynamic pentru munca în studio sunt făcute în Germania, iar acest lucru le asigură un nivel superior de calitate de control. Sunt construite precum un tanc, cu cupe din plastic, dure și robuste, și o bandă de susținere din metal, acoperită cu piele căptușită.

DT 990 Pro vin cu niște pad-uri din veluri bine captusite. Sunt atât de confortabile încât se simt de parcă ai avea o pernă pe cap.

Poți cumpăra aceste căști la un preț excelent. Pentru puțin mai mult de 750 RON (sau mai puțin), ai parte de o pereche de căști fantastică pentru mixaj și masterizare. Te poți baza pe aceste căști.

Ce nu ne-a plăcut

Cablul este destul de greu și gros. În timp ce acesta este un lucru bun pentru studio, unde ai nevoie de echipament rezistent, s-ar putea să fie puțin cam mult pentru folosirea în casă.

Sunet

Bass-ul este puternic, nu afectează frecvențele mijlocii, ce sunt foarte detaliate și precise. Același lucru poate fi spus și despre frecvențele înalte, ce sunt accentuate pentru a avea mai multă claritate, deși uneori creează sibilanță.

Verdict

Pentru o calitate a sunetului precum cea oferită de Beyerdynamic DT 990 Pro, trebuie să plătești mai mult, însă datorită scăderii de preț, aceste căști open-back au un raport calitate-preț excelent.

Verifică preț Beyerdynamic DT 990 Pr0 aici!

AKG K240 Studio – căști pentru studio accesibile

Casti AKG K240 Studio.

“O pereche fantastică de căști open-back pentru studio la un preț pentru buget.”

Aceste căști dovedesc faptul că nu ai nevoie de cele mai noi și cele mai bune căști pentru a avea parte de o calitate excelentă a sunetului. Aceste căști au avut un preț mai mare, însă s-au ieftinit, făcându-le excelente pentru orice producător de muzică ce are un buget.

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Acestea sunt printre cele mai accesibile căști AKG clasice, cu o reputație vastă printre persoanele ce lucrează în studio și crainicii radio. De asemenea sunt folosite pentru monitorizare.

Au aspectul tipic AKC, cu un design circular semi-open. Carcasa este făcută din plastic ce se simte suficient de rezistent. Mulți utilizatori le-au folosit timp de ani de zile fără a le deteriora.

Poți înlocui câteva piese, precum pad-urile și cablul. Pad-urile pot deveni rigide după câțiva ani, deci opțiunea de a le schimba este excelentă.

Ce nu ne-a plăcut

Construcția este din plastic, se simte rezistentă, însă pare ieftină.

Sunet

Semnătura sunetului este excelentă pentru a fi folosită în studio, unde ai nevoie de o reacție a frecvențelor cât mai plată. Acest lucru înseamnă că bass-ul nu este puternic, ce ar putea fi un punct în minus pentru persoanele ce apreciază ritmul ce te face să dai din cap.

Verdict

La un preț în jur de 250 RON, AKG K240 Studio este o pereche excelentă de căști pentru producătorii ce sunt la început de drum.

Verifică preț AKG K240 Studio aici!

HIFIMAN Ananda – cea mai bună pereche de căști planar magnetică

Casti HIFIMAN Ananda.

“Au niște planare open-back foarte bine construite. În timp ce poți găsi niște alternative planar magnetice mai ieftine, acestea sunt printre cele mai bune căști open-back pe care le poți găsi la un preț mai mic de 500 RON.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Precum HD 800 S din această listă, HIFIMAN Ananda sunt niște căști open-back premium, ce folosesc tehnologia planar magnetică în locul difuzoarelor dinamice. Rezultatul este un bass fără distorsiuni, mai rapid și mai controlat.

Căștile sunt foarte bine construite, cu un design frumos de care nu te vei plictisi. Cei de la HIFIMAN au folosit niște materiale premium, oferindu-le o senzație solidă.

Cupele sunt mari, acoperindu-ți toată urechea fără probleme. Pad-urile din piele sunt foarte moi, iar din moment ce nu creează puncte de presiune, le poți purta timp de ore în șir.

Ce nu ne-a plăcut

Datorită mărimi nu prea pot fi folosite în aer liber.

Sunet

După cum am menționat, bass-ul este controlat și are un impact puternic. Frecvențele mijlocii și înalte sunt realistice, combinate cu un soundstage precis, oferindu-ți senzația că stai în aceeași cameră cu cântărețul. Poți să-ți dai seama unde sunt amplasate instrumentele.

Verdict

Dacă ești dispus să dai mai mulți bani pe o pereche de căști, acestea nu te vor dezamăgi.

Verifică preț HIFIMAN Ananda aici!

Samson SR 850 – cele mai bune la un preț mai mic de 250 RON

Casti Samson SR850.

“Căști semi-open cu un sunet bine balansat

Dacă ai un buget mic și vrei cea mai bună performanță la un preț mic, atunci ar trebui să îți iei Samson SR850.”

Ar trebui să îți iei aceste căști?

Se presupune că aceste căști folosesc aceleași difuzoare ca și căștile mai scumpe. Pentru a tăia din cost, calitatea construcției este doar decentă.

Sunt făcute complet din plastic, iar acesta poate fi un lucru bun. Acest lucru face ca SR850 să fie foarte ușoare, comparativ cu mărimea lor. Confortul este decent, în special dacă nu porți ochelari.

SR850 sunt destul de rezistente. La unele produse ieftine, plasticul începe să se deterioreze, devenind lipicios de parcă s-ar topi. Acesta nu este cazul la Samson SR850. Le am de câțiva ani, iar singura problemă este șurubul din banda de susținere, ce nu mai este chiar așa de strâns.

Ce nu ne-a plăcut.

Ei bine, se simt ieftine.

Sunet

Pentru prețul cerut, sunetul este fantastic. În timp ce poți avea parte de o performanță similară de la căști precum Superlux HD668B, acestea sunt mult mai balansate, cu mai mult bass, iar frecvențele înalte nu sunt chiar așa de strălucitoare.

Verdict

Dacă ești dispus să schimbi pad-urile (sunt compatibile cu cele ale altor căști AKG) pentru a le face mai confortabile, atunci poți salva mulți bani. Așa de bune sunt.

Verifică preț Samson SR 850 aici!

Mențiuni onorabile

Superlux HD668B

Sunt niște căști populare cu o calitate excelentă a sunetului pentru prețul cerut. Se simt ieftine, din moment ce sunt făcute în mare parte din plastic, însă au un cablu detașabil, ce îmbunătățește durabilitatea.

Sennheiser HD 600/650

Ambele modele sunt niște clasici în comunitatea audiofililor, HD 600 oferind niște voci mai bune, în timp ce HD 650 este rege când vine vorba de sunetul relaxat. Din păcate, HD 650 nu se mai fabrică, însă tot poți să le iei la mâna a doua.

Audio-Technica ATH-R70x

Au un aspect plăcut, cu un confort superb și o semnătură a sunetului neutră spre caldă. Sunt potrivite mai mult pentru muzica orientată pe voci. Deși, sunt puțin cam greoaie de folosit, și sunt cam slabe când vine vorba de rendarea chitărilor electrice.

HIFIMAN HE-400i

Noua versiune vine cu o bandă de susținere îmbunătățită, ce are o căptușeală mai bună. Când vine vorba de sunet, sunt asemănătoare cu modelul anterior. Sunetul este bine balansat, cu accent pe voci și rendarea instrumentelor.

Întrebări frecvente

Care sunt diferențele dintre designul Open-back și closed-back?

Comparativ căștile closed-back, principalul dezavantaj ar fi extensia bass-ului. Cupele ce acoperă urechea oferă un bass mai puternic, în timp ce ajung și în regiunea sub-bass-ului. Căștile open-back pot fi foarte detaliate și naturale, însă nu ating aceste note profunde pentru a face ca hip-hop-ul sau rap-ul să sune mai bine.

De asemenea, izolarea este o problemă majoră atunci când nu ai nimic între difuzor și mediul exterior. Din acest motiv aceste căști nu sunt o alegere bună pentru transportul public sau chiar pentru birou. Nu doar că vei auzi tot ce se întâmplă în jurul tău, ci și oamenii din jurul tău îți vor auzi muzica.

Dar când vine vorba despre căștile semi-open?

Acestea sunt un fel de hibrid între căștile closed și cele open. Ar trebui să fie mai bine când vine vorba de izolare, iar mai puțin sunet ar trebui să se scurg. Chiar dacă par mai asemănătoare cu căștile closed-back acestea sunt mai mult open-back, difuzoarele lor nu sunt complet închise, precum se întâmplă cu designul closed-back.

Practic, diferența poate fi observată, mai ales când vine vorba de bass, ce este mult mai profund decât cel al designului open. Deși, izolația este doar puțin mai bună. Deci, căștile semi-open nu sunt potrivite pentru atunci când te afli în autobuz și dai muzica la maxim.

Cum să alegi cea mai bună pereche de căști pentru tine?

După cum vezi, căștile open-back nu sunt limitate doar de prețurile mari. Poți avea o pereche excelentă ce costă doar 250 RON. Deși, știm că este dificil să-ți găsești o pereche de căști potrivită fără să o probezi mai întâi.

Dacă nu ți-ai găsit următoarea pereche de căști în această listă, aplică următoarele sfaturi atunci când cauți pe net.

Nevoie

În primul rând trebuie să știi de ce ai nevoie de căști. Este pentru a asculta muzică, pentru filme, pentru jocuri sau pentru muncă?

Multe dintre aceste motive te pot duce într-o direcție diferită când vine vorba de căutarea perechii perfecte de căști. De exemplu, dacă ai nevoie de o pereche de căști pentru studio, atunci ar trebui să îți iei unele cu sunet plat. Dacă vrei să te uiți la filme, ți-ar trebui unele cu mai mult bass sau să încerci câteva opțiuni cu design closed-back.

Buget

Setează-ți o limită de buget. Cu toții vrem cele mai noi și mai bune căști, însă poți ajunge să te uiți la căști pe care nu ți le permiți. Este mai ușor să-ți spui că vrei căști ce costă, de exemplu, sub 500 RON și să începi de acolo căutarea.

În așa fel, este mai ușor să cauți, din moment ce multe site-uri, inclusiv acesta, sortează căștile pe baza prețului. Și încercăm mereu să-ți prezentăm cele mai bune oferte bazate pe raportul preț-performanță dintr-o anumită categorie.

Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL