Fata dormind cu casti in ureche.

Top 10 cele mai bune căști pentru dormit

Oamenii au nevoi diferite. Unii dintre noi pot să adoarmă imediat, în timp ce alții abia pot să închidă ochii. Poți adormi mult mai ușor dacă ești într-o cameră liniștită. Cu toate acestea, uneori pur și simplu nu poți să scapi de zgomotul din jurul tău.

Probabil ai fost în situația în care colegul tău de cameră să sforăie. Din cauza unui sforăit zgomotos s-ar putea să nu dormi toată noaptea. Într-o astfel de situație ai putea avea nevoie de niște căști pentru dormit.

Aceste căști oferă foarte multe beneficii. În primul rând, vor bloca zgomotul care te împiedică să adormi. Căștile pot să realizeze acest lucru prin redarea unui sunet alb, a unor sunete de relaxare, cum sunt cele din natură sau prin anularea activă a zgomotului, ceea ce poate să facă să dispară complet sunetele din jurul tău.

Aceste căști în principiu nu pot să redea muzică, deși aceasta nu este neapărat o regulă – vezi detalii și în descrierea de mai jos. Desigur că unii doresc să adoarmă ascultând muzică, un podcast, sau o înregistrare Autonomous sensory meridian response (ASMR sau răspuns meridian pentru senzor autonom).

Care sunt cele mai bune căști pentru dormit?

Deși majoritatea căștilor sunt mari, unele sunt suficient de mici pentru a fi confortabile, chiar și atunci când dormi. Atâta timp cât nu creează o presiune asupra urechilor, pot fi folosite chiar și în timpul somnului.

Însă designul căștilor poate fi foarte important, mai ales dacă-ți place să dormi pe o parte.

Căști over-ear

Așa cum am precizat, unele căști pot fi extrem de voluminoase. Chiar dacă, în general, sunt confortabile, acest gen de căști poate să fie total nepotrivit pentru dormit. Cu toate acestea, dacă dormi frecvent numai pe spate (dacă te răsucești foarte puțin în timpul somnului), ar putea să fie potrivite chiar și pentru somn.

În general căștile care nu ating perna sunt indicate pentru somn. Căștile over-ear vor oferi cea mai bună calitate a sunetului, în cazul în care dorești să asculți muzică și să adormi în acest fel.

Pe de altă parte, căștile wireless oferă, de obicei, cea mai bună anulare a zgomotului. Totuși, puțini oameni se trezesc exact în aceeași poziție în care s-au culcat. Prin urmare, cel mai probabil căștile voluminoase îți vor cădea de pe cap sau chiar din pat  în timpul somnului, ceea ce te va face să te trezești și să îți strici somnul.

Căști on-ear

La fel ca cele over-ear căștile de acest tip oferă o izolare bună a zgomotelor dar în cazul în care te miști mult în timpul somnului pot fi incomode.

Alte tipuri de căști on-ear se prind cu niște cârlige. Acest tip de design elimină presiunea exercitată de cadru și bandă, fiind mai confortabile dar, totuși, nu pot fi o soluție pentru cei care dorm pe o parte.

Căști in-ear

Cele mai indicate căști pentru dormit ar fi cele in-ear. Desigur, ideale sunt cele fără fir deoarece ai putea să te trezești cu firul încurcat în jurul gâtului.

Căștile de acest gen sunt foarte eficiente în anularea zgomotului de frecvență joasă și pot să blocheze cu ușurință sforăitul. De cele mai multe ori acest gen de căști oferă o izolare pasivă suficientă.

Cu toate acestea, ai putea să ai încă probleme. Dacă vrei să ai cel mai bun confort, atunci este necesar să cumperi capete de căști făcute special pentru dormit. Multe căști in-ear, în special cele fără fir, pot să iasă din urechi, ceea ce nu este în regulă atunci când te miști mult în timpul somnului.

Căști cu bandă pentru cap și mască pentru ochi

Acestea sunt de departe, cea mai bună soluție pentru cei care doresc un confort special, în timpul somnului. Mulți oameni preferă să aibă întuneric complet în cameră, atunci când dorm, datorită poluării cu lumină, care este deranjată. De fapt, este mai sănătos pentru corpul nostru să dormim într-o cameră complet întunecată, astfel încât purtarea unei măști pentru ochi oferă mai multe avantaje.

Producătorii au combinat masca de față și vârfurile mici pentru căști, pentru a face un produs perfect pentru somn. Același lucru este valabil și pentru banda pentru cap.

Aceste căști sunt lavabile în întregime, întrucât sunt făcute dintr-o țesătură care se poate murdări. Astfel dacă le scoți difuzoarele poți să le speli.

O problemă generală la acest tip de căști este calitatea a sunetului, care este destul de slabă. De asemenea, pot fi mai greu de utilizat vara, atunci când îți este cald și transpiri.

Top 10 căști pentru dormit

ModelPozăRatingConexiuneBaterieLavabile
Bose Sleepbuds IICarcasa si casti Bose Sleepbuds II.4.2Bluetooth 5.010 ore + 30 ore în carcasăReview
MAXROCK EL-2737 UnicHusa si casti MAXROCK EL-2737 Unic.4.3Cu fir - 3.5mm/Review
Panasonic RP-HS46E-KCasti Panasonic RP-HS46E-K.4.3Cu fir - 3.5mm/Review
Joseche Wireless Sleep MaskMasca pentru dormit Joseche Wireless Sleep Mask.4.3Bluetooth 5.09 oreReview
AcousticSheep SleepPhones ClassicMasca audio pentru dormit AcousticSheep SleepPhones Classic. 3.9Cu fir - 3.5mm/Review
CozyPhones Sleep HeadphonesMasca audio pentru dormit CozyPhones Sleep Headphones.4.0Cu fir - 3.5mm/Review
WATOTGAFER Music Sleep MaskMasca audio pentru dormit WATOTGAFER Music Sleep Mask.4.4Bluetooth 5.010 oreReview
Beyerdynamic Soul BYRDCasti Beyerdynamic Soul BYRD.4.3Cu fir - 3.5mm/Review
Panasonic ErgoFit RP-HJE120Casti Panasonic ErgoFit RP HJE120.4.3Cu fir - 3.5mm/Review
ZQUIET QuietOn SleepCutie, carcasa si casti ZQUIET QuietOn Sleep.2.8/20 oreReview

Bose Sleepbuds II

Carcasa si casti Bose Sleepbuds II.

Acestea sunt cele mai noi căști wireless pentru dormit lansate de Bose, care oferă 40 de sunete diferite de anulare a zgomotului, pentru a te ajuta să dormi.

Ce ne-a plăcut

Bose Sleepbuds II sunt căști wireless premium, cu un design confortabil, atractiv. Căștile, care sunt abia vizibile, sunt foarte stabile în urechi. Gelurile de silicon StayHear păstrează căștile la locul lor, indiferent de cât de mult îți te vei învârti, în timpul somnului.

În loc să implementeze anularea activă a zgomotului, Bose a optat pentru tehnologia de mascare a zgomotului. Cu ajutorul aplicației de mobil, poți să alegi unul dintre cele 40 de sunete diferite, cum ar fi cele din natură și alte melodii relaxante.

Poți seta de asemenea, un ceas cu alarmă pentru a te trezi. Deși sunt mici, căștile Sleepbuds II pot să ofere până la 30 de ore de redare per încărcare, la care se adaugă 30 de ore suplimentare în carcasa de încărcare.

Este important de subliniat faptul că Bose Sleepbuds II nu pot reda muzică, chiar dacă au tehnologia wireless Bluetooth. Asta înseamnă că nu poți să le folosești și la ascultat muzică.

Ce nu ne-a plăcut

 • Nu pot acoperi, complet, un sforăit sonor.
 •  

Concluzie

Acestea sunt cele mai bune căști pentru dormit, atunci când vine vorba de confort și caracteristici suplimentare. Totuși, sunt cam scumpe, față de ceea ce oferă.

Verifică preț Bose Sleepbuds II aici!

MAXROCK EL-2737 Unic

Husa si casti MAXROCK EL-2737 Unic.

Sunt, de departe, cele mai bune căști cu fir pentru dormit, care izolează foarte bine și sunt foarte stabile.

Ce ne-a plăcut

În ciuda prețului redus, căștile cu fir de la MAXROCK sunt rezistente. Carcasa este fabricată din plastic și este dotată cu capete cu flanșă dublă, pentru urechi.

Capetele intră mai adânc în canalul urechii, oferind o izolare pasivă superioară, care este obligatorie pentru blocarea zgomotului extern nedorit. Pentru creșterea rezistenței și a portabilității, căștile au și o carcasă mică de transport, care se închide cu un fermoar.

Nu există nici o aplicație de mobil dar, din moment ce căștile au o mufă jack de 3,5 mm, poți să le conectezi la dispozitiv și să alegi melodiile potrivite. Există o telecomandă pe fir pentru a putea întrerupe și a sări peste piese.

Ce nu ne-a plăcut

 • Cablurile pot să se încurce, dacă-ți schimbi frecvent poziția, în timpul somnului.

Sunetul

Boxele mici de 5 mm produc un sunet echilibrat și clar. Tonalitățile medii și cele înalte sunt foarte precise, însă bass-ul este puțin cam șters. Le poți folosi, în continuare, când mergi la servici, deși nu oferă nici un fel de protecție la lichid sau transpirație.

Concluzie

Căștile cu fir in-ear pentru dormit ale MAXROCK sunt ideale pentru un somn sănătos.

Verifică preț MAXROCK EL-2737 Unic aici!

Panasonic RP-HS46E-K

Casti Panasonic RP-HS46E-K albe.

Dacă nu ai un somn prea agitat, aceste căști on-ear ar putea fi o alegere excelentă.

Ce ne-a plăcut

Aceste căști cu design modern nu au banderolă care să stea de cap. În schimb, au niște cârlige pentru urechi. Din fericire, această prindere este destul de confortabilă, cu cupe pentru urechi care au o căptușeală de calitate.

Acestea sunt considerate una dintre cele mai confortabile căști cu design on-ear pentru dormit, întrucât sunt foarte subțiri. În plus, acest design nu presează pe urechi.

Din păcate, aceste căști nu oferă și o aplicație pentru mobil. Prin urmare, va trebui să încerci sunetele care să te ajute să dormi. Din fericire, există multe sunete disponibile pe platforme precum YouTube.

Ce nu ne-a plăcut

 • Pot să creeze probleme celor care au un somn agitat.
 • Cablul produce unele sunete

Sunetul

De foarte bună calitate, mai ales dacă avem în vedere că prețul este de doar 13 dolari. Boxele de 30mm oferă un bass decent. Restul tonalităților sunt destul de clare, indiferent de tipul de muzică ales. Întrucât se agață de urechi, sunetul este, de asemenea, destul de aerisit și spațios.

Concluzie

Deși nu sunt cele mai aspectuoase căști, sunt o alegere foarte potrivită dacă vrei căști pentru dormit.

Verifică preț Panasonic RP-HS46E-K aici!

Joseche Wireless Sleep Mask

Masca pentru dormit Joseche Wireless Sleep Mask.

Aceste căști ale firmei Joseche îmbină două categorii de produse: mască de dormit și cască Bluetooth.

Ce ne-a plăcut

Chiar dacă cel mai bine, pentru corpul nostru, este să dormim în întuneric complet, unii nu au posibilitatea de a face acest lucru. Într-un astfel caz, ar putea să apeleze la o mască de dormit. De aceea, Joseche a lansat o mască care poate reda, de asemenea, muzică.

Dacă-ți place întunericul complet dar, în plus, dormitorul este într-o zonă cu mult zgomot, aceste căști wireless pentru dormit sunt o soluție perfectă. Căștile cu mască de ochi au difuzoare încorporate, care se conectează la telefon prin Bluetooth. Căștile sunt compatibile cu orice smartphone-uri.

Bateria ține până la 9 ore, așadar căștile sunt potrivite chiar și pentru zboruri mai lungi. Dacă materialul se murdărește sau începe să miroase poți să-l scoți și să-l pui în mașina de spălat. Butoanele de control sunt situate în exteriorul căștilor.

Ce nu ne-a plăcut

 • Datorită zonei cu butoanele de control, dacă dormi pe partea stângă, pot să creeze disconfort.

Sunetul

Calitatea sunetului este destul de decentă pentru căști headband. Volumul se va auzi destul de tare, suficient pentru a acoperi sforăitul partenerului tău.

Concluzie

Dacă vrei o mască de dormit, acest dispozitiv este cel mai potrivit.

Verifică preț Joseche Wireless Sleep Mask aici!

AcousticSheep SleepPhones Classic

Masca cu casti pentru dormit.

Aceste căști sunt special pentru dormit, însă s-ar putea să vrei să le porți și pe stradă.

Ce ne-a plăcut

Aceste căști headband oferă mai multe beneficii. De exemplu, sunt foarte confortabile și-ți vor putea menține chiar o temperatură mai ridicată în zona urechilor, iarna.

Banda este făcută dintr-o căptușeală de plasă cu găurele, hipoalergenică, moale și plăcută la atingere, care nu te va deranja în timpul somnului. Difuzoarele din interior sunt bine căptușite, astfel că nu-ți vor irita urechile, chiar dacă dormi pe o parte.

Căștile trebuie conectate printr-o mufă audio de 3,5 mm. Poți conecta cablul în orice direcție dorești, pentru ca să nu se încurce, în timpul somnului. Cablul este suficient de lung pentru a ține telefonul la distanță de corpul tău. Banda este ușor de curățat: este suficient să scoți cele două difuzoare și apoi poți să speli banda în mașina de spălat.

Ce nu ne-a plăcut

 • Calitatea materialelor este slabă

Sunetul

Desigur, nu te poți aștepta la o calitate impresionantă a sunetului, pentru că discutăm niște căști de dormit. Performanța audio a acestui dispozitiv este decentă, suficientă pentru a asculta cărți audio și muzică de relaxare.

Concluzie

Un produs popular pe Amazon, cu un confort deosebit și foarte practic. Produsul oferă un excelent raport calitate-preț.

Verifică preț AcousticSheep SleepPhones Classic aici!

CozyPhones Sleep Headphones

Casti CozyPhones Sleep Headphones.

Acestea sunt o altă opțiune excelentă pentru cei care caută căști cu bandă, cu un excelent raport calitate-preț, la care să poată și să asculte muzică.

Ce ne-a plăcut

Așa cum sugerează și numele, CozyPhones sunt căști de dormit foarte confortabile, din lână, care nu te vor jena la piele. Întrucât difuzoarele din interior sunt foarte mici și subțiri, poți dormi cu ușurință pe o parte, fără să te jeneze în vreun fel.

Difuzoarele sunt conectate printr-un cablu de 3,5 mm și sunt complet detașabile. Asta este foarte bine, deoarece banda de pe cap are și o țesătură care ar putea să prindă un miros. După ce le-ai spălat, este nevoie doar să pui difuzoarele la locul lor și, apoi, poți să le folosești iarăși.

Deși prețul este foarte redus, cablul este împletit și este mai rezistent decât cel ale competitorilor. CozyPhones sunt excelente pentru dormit, pentru călătorii, meditație, dar și pentru cei care au insomnii.

Ce nu ne-a plăcut

 • Difuzoarele nu sună prea tare.

Sunetul

Nu te poți aștepta la fidelitatea sunetului, având în vedere simplitatea acestor căști. Deși oferă un sunet rezonabil și atunci când redau muzică, sunt destinate mai mult să asculți audiobook-uri și podcast-uri.

Concluzie

CozyPhones Sleep Headphones sunt o soluție dacă ai probleme cu sforăitul colegului de cameră sau dacă vrei să menții căldură de la urechi, iarna. Aceste căști cu bandă sunt confortabile întreaga noapte și, ca atare, merită să fie încercate.

Verifică preț CozyPhones Sleep Headphones aici!

WATOTGAFER Music Sleep Mask

Masca audio pentru dormit WATOTGAFER Music Sleep Mask.

Aceste căști sunt însoțite de o mască pentru dormit și au un design special, cu căptușeală 3D.

Ce ne-a plăcut

Acestea nu sunt doar o mască obișnuită pentru somn. Căștile WATOTGAFER sunt exact ca fața unui om, cu spații pentru ochi și o căptușeală în zona nasului. Iată de ce, în timpul somnului, nu vei simți nici o presiune asupra ochilor, indiferent dacă vei alege să dormi pe o parte.

Aceste căști se pot conecta și wireless, iar bateria are autonomie de peste 10 ore. Dispozitivul se conectează prin Bluetooth 5.0, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ții smartphone-ul prea aproape de tine.

În zona nasului, se află o serie de comenzi: trecere peste o piesă sau întreruperea redării. Cu ajutorul microfonului încorporat poți chiar să răspunzi la apeluri. Butoanele sunt așezate special în centrul feței, pentru ca să nu le apeși, din greșeală, atunci când dormi.

Ce nu ne-a plăcut

 • Confortul putea să fie îmbunătățit.

Sunetul

Nu te vor impresiona cu sunetul lor, deși au suficientă putere ca să acopere zgomotul ambiental. Dacă vrei doar niște căști care să redea un zgomot alb sau pentru ca să asculți audiobook-uri, atunci acestea sunt căștile ideal.

Concluzie

Acesta sunt niște căști pentru dormit care au și o mască pentru ochi, cu un design atrăgător, o țesătură durabilă și o baterie cu autonomie foarte mare.

Verifică preț WATOTGAFER Music Sleep Mask aici!

Beyerdynamic Soul BYRD

Casti Beyerdynamic Soul BYRD.

Deși nu sunt special create pentru somn, sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc o calitate bună a sunetului.

Ce ne-a plăcut

Căștile in-ear Soul BYRD sunt potrivite pentru cei care nu doresc să asculte doar sunete din natură și zgomot alb, ci vor să asculte și muzica preferată.

Căștile au o carcasă mică, plată, care nu te va deranja în timpul somnului. Sunt atât de subțiri, încât le poți purta chiar și sub o cască de motocicletă. Pentru o stabilitate cât mai bună, poți folosi una dintre cele 5 capete diferite pentru urechi.

BYRD au o mufă jack de 3,5mm și o telecomandă pe fir, cu un microfon încorporat. Per ansamblu, materialele folosite sunt de calitate, iar designul evidențiază logo-ul producătorului. Cablurile sunt special create pentru ca să nu se încurce în timpul somnului.

Ce nu ne-a plăcut

 • Calitate mediocră a microfonului.

Sunetul

Excelente pentru căști care costă sub 500 RON. Căștile au un sunet clar și echilibrat, cu detalii deosebite, pe întreaga gamă de tonalități. Bass-ul este decent.

Concluzie

Beyerdynamic Soul BYRD sunt cele mai bune căști pentru dormit și ascultat muzică, care oferă un sunet clar și echilibrat.

Verifică preț Beyerdynamic Soul BYRD aici!

Panasonic ErgoFit RP-HJE120

Casti Panasonic ErgoFit RP-HJE120.

Unele dintre cele mai bine vândute căști din silicon din lume, disponibile la un preț accesibil.

Ce ne-a plăcut

Rezistența acestor căști este punctul lor forte. Vor arăta ca noi chiar și după câțiva ani de utilizare. Datorită designului lor ergonomic căștile sunt, de asemenea, foarte confortabile, chiar și când le vei utiliza în pat.

Desigur, cel mai interesant lucru la ErgoFit RP-HJE120 este prețul lor. Căștile acestea costa doar 10 dolari. În același timp, sunt și foarte ușor de reparat, în cazul în care s-ar rupe ceva – de exemplu, în cazul în care s-ar deteriora vreo componentă, în timpul somnului.

Căști in-ear sunt, de obicei, foarte bune la eliminarea zgomotului, iar aceste căști Panasonic confirmă această regulă. Poți îmbunătăți izolarea prin înlocuirea capetelor cu unele din spumă.

Ce nu ne-a plăcut

 • Zgomotul produs de cablu se aude destul de tare, însă fără a fi, cu adevărat, deranjant.

Sunetul

Foarte plăcut, mai ales având în vedere prețul solicitat. Bass-ul este puțin amplificat față de restul tonalităților, însă nu este deranjant. Tonalitățile medii și cele înalte rămân foarte clare.

Concluzia

Cele mai ieftine și mai populare căști in-ear, care pot fi folosite și în timpul somnului. Dacă nu obișnuiești să dormi pe o parte, atunci aceste căști sunt chiar ideale pentru somn.

Verifică preț Panasonic ErgoFit RP-HJE120 aici!

ZQUIET QuietOn Sleep

Cutie, carcasa si casti ZQUIET QuietOn Sleep.

În ciuda faptului că oferă anularea activă a zgomotului, aceste căști au nevoie de Bluetooth wireless pentru a funcționa.

Ce ne-a plăcut

Din păcate, nici la aceste căști nu poți asculta muzica preferată, în timp ce dormi. De asemenea, nu vor putea reda nici zgomote din natură, cum ar fi susurul unui izvor sau ciripitul păsărilor. În schimb, QuietOn Sleep elimină aproape tot zgomotul din exterior.

Rezultatul obținut este cu totul remarcabil. Căștile vor elimina și zgomotele de frecvență medie, dar și pe cele joase, cum ar fi sforăiturile. Așadar, căștile te pot ajuta să dormi mai relaxat.

Cu modul Talk, poți dezactiva efectul ANC și poți vorbi cu o altă persoană, fără a scoate căștile. Durata de viață a bateriei este impresionantă, de până la 20 de ore de utilizare. Confortul este, de asemenea, excelent, în primul rând dacă le utilizezi cu capete din spumă.

Ce nu ne-a plăcut

 • Dacă dormi pe o parte, atunci perna va împinge vârfurile mai adânc în canalul urechii, ceea ce este neplăcut.

 

Concluzie

QuietOn Sleep sunt cele mai mici căști de pe piață, care oferă anularea activă a zgomotului, o durată de viață impresionantă a bateriei și un confort special.

Verifică preț ZQUIET QuietOn Sleep aici!

Cum să alegi cele mai bune căști pentru dormit? Ce tip de izolare ar trebui să alegi?

Izolare pasivă

Este cea mai ieftină variantă de izolare a zgomotului. Izolarea diferă de la o cască la alta așa că, poate, dorești să le alegeți pe cele care au căști groase din piele sau, în cazul IEM, pe cele care intră în canalul urechii.

De obicei, căștile de acest tip acoperă doar o parte din zgomotul ambiental. Totuși, de cele mai multe ori, asta este suficient. În general, dacă zgomotul din jurul tău nu este atât de puternic, sau dacă persoana de lângă tine nu sforăie prea tare, atunci izolarea pasivă este mai mult decât suficientă.

Anularea activă a zgomotului

Un mod mult mai sofisticat de a te izola de exterior este cu ajutorul tehnologiei de anulare activă a zgomotului (ANC), care elimină complet anumite frecvențe.

Zgomote cum ar fi sforăitul, lucrările de construcții, aparatele electrocasnice, toate aceste sunete au frecvență mai joasă, așa că pot fi anulate cu ajutorul ANC.

Cu toate acestea, trebuie să fii atent să nu cumperi cele mai ieftine căști sau vârfuri pentru urechi. Astfel de dispozitive, deși au ANC, vor face doar un zumzet slab, pe fundal, care poate doar să crească senzația generală de zgomot.

Riscurile utilizării căștilor pentru dormit

Deși nu se întâmplă foarte des, căștile cu fir se pot încurca în jurul gâtului. Totuși, acest risc este extrem de redus. Trebuie să ai un somn foarte agitat pentru ca să ți se înfășoare cablurile în jurul gâtului.

A doua problemă este mult mai frecventă. Folosirea căștilor in-ear în timpul somnului va conduce la mai multă ceară în urechi. Mediul cald din interiorul urechilor este un loc ideal pentru ca să se dezvolte bacteriile. Dacă nu-ți cureți urechile frecvent și temeinic, atunci ai putea să te confrunți cu o infecție.

Este riscantă folosirea căștilor pentru dormit de către copii?

Desigur că poate fi benefică folosirea de căști speciale pentru dormit, în cazul copiilor care au probleme cu somnul. Totuși, este necesar să limitezi volumul căștilor, pentru a nu le afecta auzul.

Înainte de a folosi astfel de căști, poți să încerci dopuri simple pentru urechi, care ar putea să fie suficiente pentru ca să amelioreze somnul copiilor.

Citește și: