Carcasa si casti Review căști JBL Reflect Mini NC.

Review căști JBL Reflect Mini NC

JBL Reflect Mini NC are avantaje și dezavantaje, dar în comparație cu alte căști de antrenament de ultimă generație, acestea sunt totuși demne de luat în considerare. JBL este o companie pe care o asociați cu produse distractive pentru publicul larg. Reflect Mini NC sunt făcute exact pentru acei oameni. Sunetul lor puternic de bass vă umple de energie în timpul antrenamentelor.

Nu este cel mai natural sunet, dar cu o mică modificare în aplicația pentru căști JBL, le puteți face să sune aproape de curba Harman. Căștile vin cu aripioare lungi pentru a le ajuta să rămână în urechi în siguranță. Cu toate acestea, confortul s-ar putea îmbunătăți. Căștile voluminoase sunt strânse în urechi, ceea ce poate provoca dureri după câteva ore de utilizare.

În timp ce Ambient Aware funcționează bine, anularea activă a zgomotului nu merită menționată. Abia face vreo diferență, chiar și luptându-se să reducă frecvențele mai joase. Cu toate acestea, s-ar putea să doriți să verificați JBL Reflect Mini NC, mai ales dacă le găsiți la reducere. Găsiți mai multe informații în recenzia noastră detaliată de mai jos.

Pro

 • Calitate excelentă a sunetului (după EQ )
 • Stabilitate mare în timpul antrenamentelor
 • Potrivire confortabilă
 • Conexiune Bluetooth 5.1 stabilă
 • Aplicație însoțitoare cu EQ personalizat
 • Construcție durabilă, cu rating IPX7

Contra

 • Performanță slabă de anulare a zgomotului activ
 • Personalizarea controlului ar putea fi mai bună

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile true wireless JBL Reflect Mini NC
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 3 perechi de dopuri de urechi din silicon (S, M, L)
 • Manualul utilizatorului

Confort și potrivire

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Căștile sunt prea voluminoase pentru utilizatorii cu urechi mici și pot provoca durere după 2 ore de utilizare. Cel puțin aripioarele pentru urechi ajută la stabilizarea acestora în timpul mișcărilor riguroase. JBL Reflect Mini NC vine cu 3 perechi de vârfuri de urechi brevetate în formă de ciupercă.

Dopurile nu intră prea adânc în canalul urechii, motiv pentru care nu simți prea multă presiune. Inițial, căștile se simt grozav, dar după 2 ore de utilizare, începi să le resimți puțin. Deoarece carcasa abia se potrivește în urechi, începe să se împingă în lobii urechii. Reajustarea lor nu ajută, așa că este mai bine să faceți o pauză scurtă. În plus, 3 perechi de aripioare pentru urechi au lungimi diferite. Înlocuirea lor este ușoară și nu par să se rupă ușor.

Cu toate acestea, dacă ești o persoană căreia nu-i plac stabilizatorii pentru aripioare, am o veste proastă: trebuie să le folosești. Motivul constă în plasticul ascuțit care ține aripioarele urechii în loc. Acea mică aripioară de plastic poate începe să-ți înțepe urechile. Deoarece este destul de ascuțită, poate duce la răni.

Din fericire, aripioarele urechii au o dimensiune perfectă, astfel încât nici măcar nu le simți. Își fac treaba minunat, oferind o potrivire sigură. Scuturam din cap ca un nebun și ambele căști au rămas pe loc. Este sigur să spunem că le poți folosi pentru tot felul de activități sportive fără nicio problemă. Per total, JBL Reflect Mini NC sunt stabile și rezonabil de confortabile, dar nu pentru sesiuni lungi de ascultare.

Atât căștile, cât și carcasa de încărcare sunt relativ voluminoase.

Casti JBL Reflect Mini NC.

Izolarea zgomotului

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Căștile izolează destul de bine, dar nu sunt perfecte. Sunt la egalitate cu căști similare cu vârfuri din silicon. Când redați muzică, zgomotul din jur dispare complet. În comparație cu alte căști, Reflect Mini NC blochează o cantitate similară de zgomot exterior. Izolarea lor pasivă de zgomot este excelentă, dar trebuie să redați muzică dacă doriți să scăpați complet de zgomotul extern.

Chiar și atunci, este posibil să auziți zgomote puternice, ceea ce este de fapt practic atunci când sunteți afară. Siguranța este întotdeauna pe primul loc și puteți activa, de asemenea, Ambient Aware, care vă ajută să auziți zgomotul din trafic. Nu funcționează la fel de bine ca Sennheiser Momentum True Wireless 2 sau chiar JBL Live Pro+, dar este plăcut să le aveți.

Te-ar putea interesa și: Review căști Razer Kraken X

Anularea zgomotului

Evaluare cu 2.0 stele: Acceptabil

Sincer, suprimarea activă a zgomotului face foarte puțin pentru a elimina chiar și cele mai joase frecvențe. Puteți auzi o diferență ușoară, dar nu este deloc aproape de concurență.

Performanța activă de anulare a zgomotului a lui Reflect Mini NC este foarte dezamăgitoare. Mai ales că JBL a pus „NC” chiar în numele acestor căști. În comparație cu Sennheiser Momentum True Wireless 2 și JBL Live Pro+, aceste căști true wireless sunt mult în urmă. Se luptă chiar cu zumzetul low-end, care este ceva ce căștile cu ANC în buget redus îl pot elimina. Performanța este mai apropiată de Samsung Galaxy Buds Live, deși căștile Samsung sunt și mai slabe din acest sens.

Din păcate, ANC Tuning nu face nimic pentru a îmbunătăți performanța de anulare a zgomotului.

Probabil că are ceva de-a face cu faptul că aceste căști au un rating IPX7. Niciuna dintre cele mai bune căști în anularea zgomotului nu are un rating IP atât de ridicat. Dar aceasta este doar speculația mea. Prin urmare, nu cumpărați JBL Reflect Mini NC numai pentru anularea zgomotului.

Bluetooth

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Conexiunea este solidă cu gama standard de Bluetooth 5.1. Se conectează prin aplicație și acceptă multipoint. Am reușit să trecem de al doilea perete în testul nostru, înainte de a se întrerupe complet sunetul. Nu este cea mai bună gamă Bluetooth pe care am văzut-o, dar este destul de bună, totuși.

Modurile Smart Audio se presupune că asigură o conexiune wireless mai stabilă, acordând prioritate stabilității în detrimentul calității. În practică, diferența nu este atât de mare. Pentru asociere, trebuie să descărcați aplicația gratuită JBL Headphones.

Din anumite motive necesită atât Bluetooth, cât și GPS activat. Cel puțin căștile se sincronizează întotdeauna cu aplicația JBL de îndată ce le reconectați la telefon. Modelul JBL Live Pro+ are mult mai multe probleme cu asta, în ciuda utilizării aceleiași aplicații.

Carcasa de încărcare vine cu un șnur pentru a o fixa pe un rucsac sau în interiorul unui buzunar.

De asemenea, acceptă modul mono. Pentru a obține modul mono: Așezați ambele căști din carcasă și așteptați să se conecteze

Odată conectate, pur și simplu puneți o cască în carcasă și continuați să o utilizați pe cealaltă.

Multipoint?

Puteți asocia cu succes Reflect Mini NC cu smartphone-ul și laptopul în același timp. Dacă vă place să săriți între dispozitive, aceasta este o caracteristică utilă. Ascultați muzică pe laptop și acceptați apeluri de pe telefon în același timp.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Doar două codecuri Bluetooth sunt SBC și AAC. Încă nu am văzut un produs JBL cu aptX sau chiar LDAC. Cu toate acestea, SBC poate face o treabă grozavă la calitatea audio, atâta timp cât ascultați fișiere muzicale de înaltă fidelitate.

Există o întârziere audio?

S-ar putea să observați o întârziere de o fracțiune de secundă, dar nu vă distrage atenția. După câteva momente, nici nu-l mai observi. Întârzierea este aceeași pe SBC și AAC.

Casti JBL Reflect Mini NC.

Bateria

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

În timp ce 7 ore de viață a bateriei per încărcare sunt mai mult decât suficiente, există doar două încărcări suplimentare în carcasa voluminoasă. JBL nu confirmă dacă aceste căști acceptă încărcare rapidă.

Fiabilitatea și durata de viață lungă a bateriei sunt unele dintre cele mai importante lucruri despre căștile true wireless. Sigur, JBL Reflect Mini NC oferă aproximativ 7 ore de viață a bateriei în căști, dar doar încă 14 ore într-o carcasă. Carcasa de încărcare este destul de mare, ceea ce face acest fapt ușor de neînțeles.

În ciuda prețului de peste 650 RON, nu se menționează încărcarea rapidă sau încărcarea wireless Qi. Deși încărcarea Qi nu este la fel de importantă, încărcarea rapidă este o necesitate. Cu toate acestea, încă nu am întâlnit o situație în care bateria acestor căști să mă dezamăgească. Șapte ore sunt suficiente pentru un antrenament decent sau două. Puteți chiar să alergați un maraton înainte de a termina toată bateria.

Durabilitate

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Întregul pachet se simte robust și gata să suporte provocările lumii exterioare. Căștile au un grad de rezistență la apă IPX7 și nu prezintă puncte slabe vizibile. Deoarece Reflect Mini NC sunt destinate sportivilor, trebuie să fie durabile. JBL a impus atât căști, cât și husă, astfel încât ambele să se simtă robuste.

Căștile wireless sport sunt fabricate din plastic dur, cu vârfuri și aripioare din silicon. Ambele nu par să se crape cu ușurință. Sunt complet rezistente la apă, cu un rating IPX7. Înseamnă că le puteți scufunda cu ușurință sub apă pentru a curăța transpirația acumulată.

Carcasa de încărcare este puțin voluminoasă și are forma unei pastile. În comparație cu JBL Live Pro+, balamaua capacului de pe cea a lui Reflect este vizibil mai robustă și nu se clatină. JBL este suficient de încrezător pentru a pune o sfoară pe carcasă, astfel încât să o poți agăța pe rucsac.

Te-ar putea interesa și: Review căști Skullcandy Dime True Wireless

Caracteristici

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Aplicația JBL bogată în funcții oferă un nivel bun de personalizare, în timp ce microfonul încorporat asigură o calitate excelentă a apelurilor. Aplicația JBL Headphones este o necesitate atunci când trebuie să controlați atât de multe funcții. În aplicație, puteți comuta între:

 • ANC modul activat/dezactivat
 • Modul de conștientizare a mediului
 • TalkThru

Puteți regla intensitatea anulării active a zgomotului, dar nu există nicio diferență sesizabilă. Căștile pot detecta și dacă le scoateți și întrerupeți/redați automat. Puteți dezactiva această funcție din setări. EQ-ul este excelent, oferindu-vă control asupra multor benzi de frecvență. Se poate extinde chiar și mai mult decât cel pentru JBL Live Pro+ (+-10dB comparativ cu +-5dB). Căștile își amintesc EQ-ul personalizat de fiecare dată când îi reconectați la telefon. Cu comenzile tactile, există două probleme: trebuie să atingeți locul exact pentru a le înregistra și există presetări de gesturi blocate. Cu presetări de gesturi, nu puteți personaliza complet controalele. În schimb, controalele specifice sunt grupate împreună. Puteți alege doar un grup, nu un anumit gest.

O „funcție” diferită oferă un set diferit de gesturi.

JBL a decis să facă 3 presetări de gest:

 • controlul sunetului ambiental
 • controlul redării
 • controlul volumului

Problema principală este că nu puteți amesteca comenzi între grupuri. Prin urmare, dacă utilizați controale ambientale în partea stângă și comenzile de redare în partea dreaptă, trebuie să utilizați telefonul pentru a regla volumul.

Sper că JBL va face acest proces ceva mai personalizabil, așa cum a făcut Sennheiser în aplicația lor. Un alt lucru interesant de menționat este că logo-ul JBL de pe căști este reflectorizant (după cum sugerează și numele căștilor). Deci, când ești afară noaptea, ar trebui să fii mai vizibil pentru mașinile care trec.

Calitate microfon

JBL Reflect Mini NC face o treabă surprinzător de bună cu apeluri telefonice. Performanța lor este excelentă atunci când vă aflați într-o cameră liniștită, fără nicio distorsiune. Căștile aplică o reducere puternică față de zgomotul de fundal, menținând în același timp vocea destul de curată. Indiferent de locul de unde trebuie să răspundeți la un apel, o persoană de cealaltă parte a convorbirii vă va înțelege fiecare cuvânt.

Carcasa casti JBL Reflect Mini NC.

Sunet

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

În timp ce sunetul lor implicit este prea scăzut, egalizarea prin aplicație face minuni. Așteptați-vă la un sunet natural care urmează răspunsul țintă Harman. Toate produsele JBL sună puțin spre bass și Reflect Mini NC nu sunt diferite.

Bass

Presetarea lor de stoc produce un sunet puternic și cald, curgând până la mediul și acoperind câteva detalii. După aplicarea EQ, calitatea sunetului s-a îmbunătățit semnificativ. Bass-ul este mult mai controlat și mai puternic. Chiar și melodia „Duende” de Bozzio Levin Stevens a sunat grozav pe acestea, iar această piesă are linii brutale de chitară bass.

Mediile

Gama medie este deja destul de precisă din cutie, așa că nu este prea mult de ajustat. Este naturală și plină, cu o voce minunată.

Înaltele

Frecvențele mai înalte sunt, de asemenea, bine reglate, deși pot deveni puțin aspre la volume mai mari. Reducerea lor cu un egalizator ajută puțin. Dacă trebuie să-mi spun părerea, există o distorsiune minoră în high-end pe care nici măcar EQ-ul nu o poate repara. Cu toate acestea, trebuie să vă concentrați pentru a auzi.

În ciuda creșterii sub-bass și a înaltelor superioare, răspunsul este destul de echilibrat.

Recuperarea detaliilor este bună, mai ales la melodiile de bună calitate. Dinamica și sincronizarea sunt, de asemenea, grozave, ceea ce este întotdeauna plăcut de auzit. Scena sonoră nu este cea mai largă, dar poate reprezenta sunete ușor ieșite din cap. Imaginile sunt, de asemenea, destul de bune, fără plângeri majore. Merită menționat că aceste căști de antrenament pot deveni foarte zgomotoase. Nu exagerați cu volum mare dacă doriți să evitați deteriorarea auzului.

Ar trebui să cumpărați JBL Reflect Mini NC?

Dacă doriți căști true wireless durabile, pentru activități sportive, care sună uimitor, acestea trebuie să fie pe lista dvs.. Deși nu pot face totul perfect, excelează în domeniile în care este important. Sunt rezistente la apă, au o durată lungă de viață a bateriei, conexiune stabilă și sunet personalizabil printr-o aplicație însoțitoare.

Singurul lucru care ar putea ridica probleme înainte de cumpărare este dacă doriți și o anulare activă bună a zgomotului sau dacă aveți nevoie de modul Ambient, deoarece nu funcționează bine. În general, atâta timp cât știi la ce să te aștepți de la JBL Reflect Mini NC, vei fi mulțumit. Doar calitatea excelentă a sunetului este un motiv important pentru a le alege.

Verifică preț JBL Reflect Mini NC aici!


Citește și: