Carcasa si casti Skullcandy Dime True Wireless.

Review căști Skullcandy Dime True Wireless

Skullcandy Dime True Wireless fac parte din categoria căștilor ieftine care te uimesc prin calitatea sunetului; păcat că bateria nu este de calitate. Deși costă sub 200 RON aceste căști au un sunet excelent cu acute clare și detaliate cu un timbru sonor care nu este modificat.

Căștile sunt de asemenea destul de confortabile și se fixează bine atâta timp cât le pui corect în urechi. Din păcate la unele aspecte aceste căști lasă de dorit. Durata de viață a bateriei este de doar 35 ore per încărcare iar butoanele fizice sunt greu de utilizat.

În continuare îți prezentăm recenzia Skullcandy Dime True Wireless în care discutăm despre argumente pro și contra achiziționării acestor căști.

Pro

 • Raport excelent calitate-preț
 • Fixare confortabilă
 • Funcție bluetooth cu rază bună de acțiune și semnal stabil
 • Calitate decentă a apelurilor

Contra

 • Butoane fizice sunt dificil de utilizat
 • Durată redusă de redare a bateriei
 • Carcasă din plastic

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști Skullcandy Dime True wireless
 • Cutie de încărcare
 • Cablu de încărcare micro-USB
 • 3 perechi de capete din silicon (S M L) pentru urechi
 • Ghid de utilizare

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Cu spatele închis
Difuzoare: 6 mm dynamic
Frecvență: 20-20.000Hz
Impedanță: 16 Ohmi
Greutate: 7g ambele căști
Microfon & Controale: Da
Rezistența la apă: IPX4
Durata de viață a bateriei: 35h + 85h în cutia de încărcare
Tip de mufă pentru încărcare: Micro-USB
Anulare activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: Sbc
Rază de acțiune wireless: 10m
Microfon: Da

Confort și fixare

Dacă ai urechi mai mari fixarea ar trebui să fie foarte bună chiar și pentru perioade mai mari de timp. Totuși fixarea in-ear s-ar putea slăbi în cazul în care zâmbești prea larg.

Skullcandy Dime sunt destul de voluminoase dar ar trebui să se fixeze confortabil la majoritatea oamenilor. Suprafața interioară are unele margini ascuțite deci trebuie să introduci corect căștile în urechi pentru a obține cea mai bună potrivire.

Cheia nu este să le bagi prea adânc în canalul urechii. Pur și simplu le pui în urechi și răsucești vârful în sus până când simțiți o mică presiune.

Sunt destul de confortabile așa că poți să le porți ore întregi.

Dacă dorești să alergi sau să faci exerciții fizice cu aceste căști vei observa că fixarea este destul de bună. S-ar putea să nu rămână la fel de fixe dacă dai din cap dar ar trebui să fie destul de bune pentru antrenamente fizice în sală.

Casti Skullcandy Dime True Wireless.

Izolare fonică

Căștile Skullcandy Dime oferă o izolare fonică suficient de bună care poate bloca zgomotul ambiental. Desigur după ce vei da drumul la muzică în căști nu vei mai auzi nimic din exterior.

Capetele pentru urechi incluse sigilează complet canalul urechii. În pachet există trei perechi de capete în așa fel încât să poți alege mărimea potrivită.

Căștile asigură o izolare pasivă excelentă a zgomotului ideală pentru cei care merg la sală și pentru navetiști. Odată dai drumul la muzică în căști lumea din jurul tău dispare complet.

Desigur acest lucru nu este optim în toate situațiile mai ales în cazul în care trebuie să fii atent și la ce se întâmplă în jurul tău. Din păcate nu există nici o opțiune Ambient Aware pe Skullcandy Dime.

Având în vedere prețul atât de mic nu te poți aștepta să aibă și funcția de anulare activă a zgomotului dar în privința izolării fonice Skullcandy Dime sunt destul de performante.

Bluetooth

Skullcandy Dime au tehnologia Bluetooth 5.0 care are o latență extrem de mică abia perceptibilă la vizionare video sau la jocurile mobile.

Deoarece căștile au Bluetooth versiunea 5.0 acoperirea este foarte bună în întreaga casă.

De asemenea conexiunea este stabilă chiar și atunci când le utilizezi în aer liber. Ca atare căștile sunt foarte bune pentru navetă sau plimbări.

Modul Mono este de asemenea prezent pe Dime fiind indicat pentru economisirea bateriei.

Căștile se asociază cu telefonul imediat ce le scoți din cutia de încărcare. Pentru a reinițializa procesul de împerechere trebuie să ții apăsat butonul timp de 4 secunde.

Multipunct?

Am reușit să le conectez atât la PC cât și la smartphone în același timp. Acest lucru este util în cazul în care treci de la un dispozitiv la altul fără să schimbi căștile.

Ce codecuri Bluetooth sunt disponibile?

Dime True Wireless utilizează numai SBC. La un preț de doar 25 USD nu te poți aștepta la mai mult. Oricum codecul SBC rezolvă o mulțime de lucruri de la calitate audio bună la latență redusă.

Există un decalaj audio?

Când vizionezi YouTube sunetul este perfect sincronizat. Sau cel puțin decalajul este imperceptibil pentru om. Aceeași concluzie este și pentru dispozitivele Android și iOS.

Căștile sunt destul de bune pentru vizionarea videoclipurilor. În cazul jocurilor de mobil există un pic de întârziere dar aceasta nu este de natură să strice experiența de gameplay casual.

Carcasa si casti Skullcandy Dime True Wireless.

Baterie

Durata mică de redare a bateriei de doar 35 ore per încărcare este puțin prea redusă pentru necesitățile unui utilizator obișnuit. De asemenea nu există funcție de încărcare rapidă printr-un port Micro-USB.

În comparație cu alte căști din această gamă de prețuri durata de viață a bateriei căștilor Skullcandy Dime este de departe cel mare dezavantaj. Sunt bune în cazul unor plimbări mai scurte sau a unor sesiuni de antrenament fizic.

Căștile au o durată de viață a bateriei de aproximativ 35 ore cu o durată suplimentară de 85 ore în interiorul cutiei de încărcare. Desigur durata totală de viață a bateriei variază în funcție de volum.

Chiar dacă ai putea să reușești să le utilizezi o zi întreagă este recomandat să păstrezi cutia cu tine chiar și în timpul unei plimbări în aer liber.

Nu mi s-a întâmplat chiar să ”cadă” bateria în timpul utilizării dar este bine să fii precaut.

Și din păcate nu există nicio funcție de încărcare rapidă.

Încă și mai rău cutia se încarcă prin Micro-USB ceea ce este destul de rar la ora actuală. Din fericire există un cablu mic pentru încărcarea acesteia.

Oricum să nu uităm că aceste căști costă doar 200 RON.

Durabilitate

Căștile par a fi rezistente dar cutia este cam fragilă iar capacul prea subțire. Totuși căștile sunt rezistente la câteva picături de transpirație.

Skullcandy Dime sunt realizate în întregime din plastic destul de rezistent marginile fiind cauciucate cu logo-ul Skullcandy foarte vizibil; tot aici sunt și butoanele. Există o protecție împotriva apei dar nu este bine să te bazezi pe aceasta.

Cutia gri deschis pentru încărcare este fragilă așa cum am menționat. Pentru a-l face mai plat Skullcandy a subțiat foarte mult capacul iar căștile sunt aproape fără protecție.

De asemenea capacul are 2 găuri. În plus este dintr-un plastic ieftin și pare a nu fi capabil să protejeze căștile.

Cutia are o sfoară cu care se poate prinde de un rucsac. Deși nu pare chiar o prindere suficient de sigură este un accesoriu drăguț. Din fericire căștile Dime in-ears au un rating de rezistență la apă egal cu IPX4. Așadar sunt rezistente la picăturile de transpirație. În schimb va trebui să le ferești de ploaie sau de căderea într-un recipient cu multă apă.

Caracteristici

Căștile pentru buget redus Skullcandy Dime au destul de multe funcționalități însă butoanele fizice nu sunt deloc ușor de folosit. Având în vedere prețul căștile nu oferă și o aplicație pentru mobil.

Așa cum am menționat dacă le vei fixa corect ar trebui să fie destul de confortabile. Totuși dacă le împingi prea adânc s-ar putea să te jeneze în urechi. Din păcate exact asta se întâmplă atunci când încerci să folosești butoane fizice ale căștilor Skullcandy Dime.

Acestea sunt sub sigla producătorului în centru. Problema e că sunt greu de apăsat. Am încercat să țin căștile cu două degete și să apăs butonul cu un al treilea dar nu a funcționat nici așa.

Prin urmare a trebuit să apăs tare până când am simțit clicul ceea ce a fost destul de enervant și dureros. Am încercat să folosesc butoanele de câteva ori însă cea mai ușoară variantă este gestionarea căștilor cu ajutorul telefonului.

Este păcat întrucât căștile Skullcandy Dime pierd enorm la acest capitol.

Ar trebui să poți regla totul de la redarea muzicii preluarea apelurilor la activarea asistenților vocali și chiar controlul volumului.

Cu butoanele lui Skullcandy Dime poți controla următoarele:

Power Off – apasă lung timp de 4 secunde pe oricare dintre părți

Redare/Pauză – o singură apăsare pe oricare dintre părți

Volum în sus – apasă de două ori pe casca din dreaptă

Volum în jos – apasă de două ori pe casca din stângă

Sari peste piesă – apasă și ține apăsat timp de 1 secundă pe casca din dreapta

Piesa anterioară – apasă și ține apăsat timp de 1 secundă pe casca din stângă

Răspuns/terminare apel telefonic – o singură apăsare pe oricare dintre părți

Asistent vocal – trei atingeri pe fiecare parte

Calitate microfon

Skullcandy Dime sunt performante în captarea vocii atunci când ești într-o încăpere liniștită. Sunt departe de a fi perfecte dar cel puțin interlocutorul poate înțelege ceea ce spui.

Deși vocile rămân clare calitatea scade puțin atunci când există un zgomot ambiental. Deși nu sunt potrivite pentru apeluri telefonice mai lungi sunt bune pentru conversații mai scurte.

Casti Skullcandy Dime True Wireless.

Sunet

Deși este departe de a fi neutru sunetul este puternic și clar cu acute foarte detaliate.

Calitatea sunetului este atât de bună încât nu-mi venea să cred că utilizez niște căști true wireless Skullcandy Dime care costă doar 200 RON. Sunetul este foarte clar și nu există distorsionări nici măcar la volum mare.

Întrucât producătorul iubește bass-ul timbrul muzical este în formă de V. Toate genurile muzicale de la hip hop la rock sună foarte bine. Bass-ul și acutele sunt la fel de amplificate așa că sunetul are putere. Din fericire bass-ul nu pare ”noroios” iar chitarele bass se aud destul de bine.

Controlul basului nu este la fel de agil ca pe modelele mai scumpe. Cu toate acestea poți asculta foarte bine genuri mai rapide cum ar fi metal. În ciuda semnăturii sonore amplificate tonurile medii nu sunt prea șterse. Per total sunetul este de calitate.

Vei rămâne uimit de claritatea vocilor. De asemenea chitarele electrice au o prospețime pe care chiar modele premium cum ar fi Momentum True Wireless 2 nu o au. Acutele sunt foarte bine conturate. Chiar dacă sunt amplificate nu se aud nici un fel de sunete nefirești sau șuierături. Tobele sunt foarte clare iar sunetul este foarte aerisit.

Sunetul de scenă are o lățime puțin mai mare decât adâncimea. Totuși trebuie să ținem cont că sunt niște căști in-ear. Așadar imagistica este bună pentru ascultarea ocazională.

Ar trebui să cumperi Skullcandy Dime True Wireless?

Dacă nu te aștepți la multe funcții suplimentare și cauți doar cel mai bun sunet la un preț de sub 200 RON aceste căști true wireless sunt o ofertă foarte atractivă.

Căștile au fără doar și poate un sunet excelent și nu au latențe la ascultarea multimedia.

Sigur că unele aspecte lasă de dorit însă nici nu poți să ceri prea mult de la niște căști care costă așa de puțin.

Per total având în vedere prețul actual de 200 RON căștile sunt o ofertă imbatabilă.

Care este durata de viață a bateriei Skullcandy Dime True Wireless Earbuds?

Căștile wireless Skullcandy Dime au o durată de redare de doar 35 ore per încărcare. Cutia mai oferă 85 ore de ascultare. Este în regulă dar alte căști au o durată de redare mai bună la același preț.

Pot folosi Skullcandy Dime pentru apeluri telefonice?

Sigur căștile Dime in-ear au un microfon integrat care captează foarte clar vocea. Cu toate acestea poate fi prea sensibil în zone cu zgomot de fond ceea ce poate fi frustrant pentru interlocutorul tău.

Verifică preț Skullcandy Dime True Wireless aici!


Citește și: