Carcasa si casti Bose Sport Earbuds vs. Jaybird Vista.

Review căști Bose Sport Earbuds vs. Jaybird Vista

Atât căștile Bose Sport Earbuds, cât și cele Jaybird Vista sunt căști sport premium, ce îți oferă divertisment în timpul antrenamentelor. Sunt similare în multe categorii.

Oferă un sunet puternic, care este plăcut de ascultat, cu o durată la fel de asemănătoare(decentă), de 5-6 ore per încărcare și 10 ore în carcasă. Nici una nu acceptă încărcarea wireless, nici codecuri Bluetooth de calitate superioară, cum ar fi aptX.

Cu toate acestea, există și unele diferențe semnificative în ceea ce privește rezistența și funcțiile. Jaybird Vista oferă mult mai multe. Atât de multe încât poate fi dificil pentru noi să recomandăm căștile Bose. Cel puțin în acest moment.

Înainte de a ajunge la orice concluzie, să disecăm diferențele dintre cele două și modul în care acestea afectează experiența generală a utilizatorului.

Comparație rapidă

Ambele modele oferă

 • Calitate excelentă a sunetului cu un bass controlat și puternic
 • Un mix de vârfuri și aripioare pentru a asigura o stabilitate excelentă
 • 10 ore de baterie în carcasa de încărcare
 • Aspect și senzație premium
 • Nu există niciun decalaj video vizibil când te uiți la video-uri pe YouTube

Bose Sport Earbuds

Accesorii si casti Bose Sport Earbuds.

 • Sub-bass-ul este mai bun
 • Sunetul este mai relaxat decât cel al căștilor Vista
 • Suport pentru codec Bluetooth 5.1 și AAC
 • Puțin mai confortabil
 • Suport multipoint

Jaybird Vista

Carcasa si casti Jaybird Vista.

 • Au un sunet mai captivant, sunetele mijlocii și cele înalte fiind mai clare
 • Modul mono se poate folosi cu ambele căști
 • Izolare pasivă este mai bună
 • Aplicație mobilă excelentă cu egalizator
 • Funcția „Find my earbud”

Specificații

  Bose Sport Earbuds Jaybird Vista
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști    
Mărimea difuzoarelor: n/a 6mm
Aria frecvențelor: n/a 20Hz – 20,000Hz
Impedanță: n/a 23Ω
Greutate: 12g ambele căști 12g ambele căști
Lungimea cablului:  Cablu de încărcare de 30cm Cablu de încărcare de 31cm
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei IPX4 (rezistente la transpirație) IPX7 (impermeabile)
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.1 Versiunea 5.0 + cip JBS1
Durata bateriei: 5 ore per încărcare 6 ore per încărcare, 16 ore în total
Timp de încărcare: 2 ore pentru încărcare completă

15 minute pentru 2 ore de redare

2 ore pentru încărcare completă

5 minute pentru o oră de redare

Anulare activă a zgomotelor Nu Nu
Cablu de încărcare USB-C to USB-A USB-C to USB-A
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC SBC
Aria wireless: 9m 10m
Microfon    
Tip: 4 microfoane încorporate Încorporat
Design n/a Omnidirecțional
Se poate da pe mut? Nu Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile true wireless
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 3 perechi de vârfuri din silicon
 • Manual de utilizare

Confort și potrivire

Ambele căști oferă o experiență confortabilă de purtare cu o combinație de vârfuri cu aripioare care stau chiar în fața canalului urechii.

Unele modele se bazează doar pe vârfuri obișnuite și pe designul ergonomic pentru a asigura stabilitatea. Cu toate acestea, atât căștile Jaybird Vista, cât și Bose Sport au o abordare diferită. Vei avea parte de această combinație de vârfuri cu aripioare pentru fiecare model.

Vârfurile au de obicei aceleași dimensiuni, în timp ce aripioarele au dimensiuni diferite. Vârfurile sunt destul de mari, deci nu le poți împinge în interiorul canalului urechii. În schimb, le așezi la intrarea în canalul urechii. Aripioarele sunt responsabile pentru păstrarea căștilor la locul lor în timpul mișcării.

Ambele căști excelează în confort și stabilitate, deci este aproape o remiză. Cu toate acestea, căștile Bose Sport sunt puțin mai confortabile și nu provoacă presiune. Aceasta poate apărea uneori când folosești Vista.

Casti Bose Sport Earbuds.

Izolarea zgomotului

Datorită modului în care introduci căștile în urechi, nici una dintre ei nu este deosebit de bine la capitolul de izolare pasivă, dar totuși sunt suficient de bune pentru a bloca cea mai mare parte a zgomotului din jur.

Din moment ce trebuie să porți vârful urechii în fața canalului urechii și nu în acesta, vârfurile blochează mai puțin zgomotul decât căștile in-ear complete. Cu toate acestea, diferența este mică, iar zgomotul dispare imediat ce apeși pe butonul „play”.

Nici una dintre căști nu are anulare activă a zgomotului pentru a compensa pentru sigilarea cam slabă. De asemenea, acestea nu au modul ambiental pentru a amplifica sunetele din jurul tău.

În testul nostru, am constatat că Jaybird Vista are performanțe ușor mai bune în ceea ce privește izolarea, dar diferența este minimă.

Bluetooth

Te poți aștepta ca aria și conexiunea wireless să fie stabile. Cu toate acestea, căștile Bose Sport au un avantaj cu suportul multipoint, Bluetooth 5.1 și cu un codec audio suplimentar.

Când vine vorba de conexiune, căștile Vista și Sport oferă o arie și o stabilitate Bluetooth excelente. Numai când ești pe punctul de a trece de cel de-al doilea perete de cărămidă, sunetul începe să se întrerupă, făcând ca ambele căști să nu mai poată fi folosite.

Procesul de conectare este foarte simplu. Scoate fiecare căști din carcasă și acestea vor apărea imediat în meniul Bluetooth.

Ambele căști au și o aplicație mobilă. Am avut unele probleme la conectarea căștilor Bose Sport Earbuds cu aplicația lor din anumite motive și nu am reușit decât după mai multe încercări.

Cu toate acestea, cel mai dezamăgitor lucru este durata de viață a bateriei de 10 ore în cazul ambelor carcase de încărcare. Când vine vorba de Vista, este de înțeles că nu s-a putut folosi o baterie prea mare într-o cutie atât de mică. Dar carcasa căștilor Bose este mai mare și ocupă mai mult spațiu în buzunare.

Cel puțin le poți încărca rapid dacă ești pe fugă

Durabilitate

Jaybird Vista este câștigătorul clar al acestei categorii, oferindu-vă o clasificare IP mai ridicată și un standard militar de durabilitate.

Ambele căști se simt solide în mână, dar preferăm suprafața oarecum netedă și cauciucată a carcasei Vista.

Ambele arată că pot supraviețui câtorva scăpări accidentale, Jaybird susținând în mod explicit că modelul lor este rezistent la șocuri. Le-au proiectat printr-un standard militar MIL-STD-810G.

Cu Vista, poți fi mai încrezător atunci când te afli în jurul apei. Carcasa lor este protejată cu o clasificare IPX7, ceea ce le face complet impermeabile. Vor fi bine dacă vor cădea sub apă sau dacă le vei spăla la robinet.

Pe de altă parte, Bose oferă o clasificare mai mică,IPX4, care este excelentă împotriva transpirației, dar pot supraviețui doar stropilor ușori de apă.

Bineînțeles, ambele se vor descurca bine în timpul antrenamentelor sau atunci când alergi. Dar dacă ești obișnuit să îți speli căștile după fiecare antrenament, Jaybird Vista este o alegere mai bună.

Indiferent, Bose oferă mai multe funcții în această categorie. Poți conecta căștile Sport la mai multe dispozitive diferite, ceea ce Jaybird nu poate face. De asemenea, ai bluetooth 5.1 comparativ cu 5.0 pe Vista. O versiune mai nouă va asigura o stabilitate mai bună în viitor atunci când dispozitivele vor începe să o accepte.

Căștile Bose vin cu un codec Bluetooth suplimentar: AAC. Acesta din urmă este important pentru utilizatorii Apple, deoarece este ceea ce preferă iOS. Cu toate acestea, nu poți face diferența dintre SBC și AAC.

Acest lucru se datorează faptului că Vista utilizează un cip JBS1, care este responsabil pentru menținerea conexiunii stabile și pentru a preveni decalajul video. Asta înseamnă că ambele căști asigură o experiență excelentă de vizionare a videoclipurilor.

De asemenea, Jaybird Vista acceptă ascultarea mono cu ambele căști, în timp ce poți asculta doar cu casca dreaptă dacă folosești Bose.

Baterie

Nici una dintre aceste căști nu este excepțională când vine vorba de durata bateriei. Căștile Bose vor rezista în jur de 5 ore, în timp ce Vista oferă cu o oră mai mult. Vei obține aceeași baterie de 10 ore în ambele cutii de încărcare, ceea ce este un pic dezamăgitor.

Ne așteptam la mai multe de la asemenea produse premium, mai ales din partea celor de la bose. Căștile au o redare de 5 ore înainte de a fi nevoie să le încarci, chiar dacă au o mărime mai mare. Jaybird Vista sunt puțin mai bune, oferind 6 ore de redare per încărcare.

Funcții

Aceasta este o altă categorie în care Vista sunt câștigătoare. Acestea oferă o aplicație mult mai bună, cu setări de egalizare aprofundate și controale personalizabile.

În timp ce căștile Bose Sport vin cu o aplicație, aceasta este practic inutilă în starea actuală. Poți schimba doar câteva lucruri, cum ar fi oprirea senzorului de proximitate și activarea unei atingeri duble pentru a schimba melodiile. În afară de posibilitatea de a le pune căștilor tale un nume amuzant și actualizări de firmware, cam atât oferă aplicația.

În schimb, aplicația Jaybird My Sound are mult mai multe de oferit. În primul rând, există un egalizator excelent în care poți regla fin sunetul căștilor tale. De asemenea, poți alege între diverse presetări sau poți alege una care a fost realizată de comunitate.

Comenzile sunt complet personalizabile și poți alege pe care o preferi. În continuare trebuie să alegi între opțiunea A sau B, dar cel puțin există. Ai parte de toate elementele esențiale: schimbarea melodiei, creșterea volumului, asistenți inteligenți și posibilitatea de a răspunde la apeluri.

Un alt lucru demn de menționat este funcția „Find my earbud”, care te ajută să-ți găsești căștile Jaybird atunci când le pierzi. În mod ciudat, acesta este un lucru pe care Sport Earbuds nu-l are, în ciuda faptului că au cea mai recentă versiune bluetooth 5.1, care oferă localizare precisă.

Calitatea microfonului a căștilor Bose Sport este considerată ceva mai bună. Vocea este puțin mai clară, deși sună subțire.

Într-un mediu zgomotos, căștile Bose Sport încearcă să suprime zgomotul exterior, în timp ce Vista nu. Amândouă modelele sunt acceptabile în aceste scenarii, dar departe de a fi ideale.

Casti Jaybird Vista.

Sunet

Semnătura de sunet ar putea fi diferită, dar aceste două căști sunt oarecum egale ca și calitate. Căștile Bose preferă bass-ul, în timp ce sunetul căștilor Jaybird este mai interesant.

Semnătura sonoră depinde de preferințele tale. Dacă preferi o reglare mai relaxată, cu un bass mai aâdnc și plin, atunci căștile Bose Sport sunt cea mai bună alegere.

Din fericire, poți modifica sunetul căștilor Vista din interiorul aplicației destul de mult. Am reușit să le aducem la un nivel neutru, deși sună întotdeauna energice, indiferent de egalizatorul pe care îl aplicați.

Soundstage-ul este amplu la ambele modele, însă am rămas cu impresia că cel al căștilor Bose este puțin mai mare. Acest lucru se schimbă cu imagistica, din moment ce cu Vista îți poți da seama de unde vine sunetul mult mai bine.

Ar trebui să cumpărați căștile Bose Sport Earbuds sau Jaybird Vista?

Din punctul de vedere al unui audiofil, nici una dintre aceste căști nu este perfectă, dar probabil că nu cauți perfecțiunea sonoră.

Pur și simplu vrei un partener excelent pentru a te distra în timpul antrenamentelor. În acest caz, ambele pot oferi un confort și o stabilitate fantastice, o durată decentă a bateriei (la o singură încărcare), o construcție robustă și o conexiune puternică.

Vei obține un sunet foarte puternic de la ambele modele, cu unele diferențe în acordare. Pe scurt:

Dacă îți plac bass-ul puternic și sunetul relaxat, alege Bose.

Dacă îți place ca sunetul tău să acumuleze mai multă energie în zona sunetelor mijlocii și a celor înalte,  atunci căștile Jaybird sunt o opțiune mai bună.

Cu toate acestea, când vine vorba de funcții, Jaybird Vista oferă mai multe. Acestea vin cu o aplicație mult mai bună, cu multe personalizări. Cu excepția cazului în care Bose decide să își actualizeze aplicația, Vista reprezintă o valoare mai bună.

Bass-ul lor este foarte puternic și controlat, chiar și pe melodii mai exigente. Ocazional, sunetele joase se scurg în zona sunetelor mijlocii, dar nu nistrug prea mult experiența. În principal pentru că sunetele medii superioare sunt ridicate pentru a scoate în evidență vocile și detaliile instrumentelor. Sunetele înalte rămân netede și aerisite.

Jaybird Vista pot produce un bass foarte puternic și controlat, dar extensia este puțin mai proastă. Sunetele medii ies la puțin la înaintare, ceea ce poate provoca o anumită duritate. În mod similar, sunetele înalte pot deveni uneori puțin sibilante.

Verifică preț Bose Sport Earbuds aici!

Verifică preț Jaybird Vista aici!


Citește și: