Casti Tribit FlyBuds C1.

Review căști Tribit FlyBuds C1

Tribit FlyBuds C1 sunt confortabil de purtat și au un sunet plăcut, dar lipsa unor funcții suplimentare lasă de dorit. În zilele noastre, când concurența își îmbină căștile true wireless cu o mulțime de funcții pentru a atrage potențialii cumpărători, este ciudat să vezi căști TWS care se concentrează doar pe sunet.

La fel ca SoundPEATS H1, Tribit Flybuds C1 oferă doar calitate a sunetului. Micile drivere dinamice de 6 mm produc un sunet relaxat, dar destul de detaliat.

De asemenea, au o excelentă durată de viață a bateriei de 9,5 ore la o singură încărcare și un design foarte confortabil.

Deși nu menționează pe ambalaj, FlyBuds C1 acceptă un rating IPX5. Asta înseamnă că pot abate cu ușurință transpirația și ploaia ușoară.

Cu toate acestea, la acest preț, le lipsesc caracteristici suplimentare care să le facă să iasă în evidență, cum ar fi ANC, încărcare fără fir Qi sau presetări EQ.

Este suficient pentru a-și justifica prețul de aproximativ 350 RON? De ce ar trebui să le alegeți pe acestea față de concurență? Găsiți mai multe informații în recenzia de mai jos.

UPDATE 16.09.2021: În recenzia inițială, am afirmat că aceste căști nu au un rating IP. Producătorul a subliniat că aceste căști au un rating IPX5, așa că am corectat textul și am schimbat evaluarea finală.

Specificații

Tip true wireless
Conexiune Bluetooth 5.2
Design spate Closed-back
Drivere 6 mm dinamic
Gama de frecvență n/a
Impedanța n/a
Greutate 11 g (ambele căști)
Microfon și comenzi Da
Rezistență la apă IPX5
Durata de viață a bateriei 12h + 38h in caz
încărcare 1.5h + încărcare rapidă – USB-C
Anularea activă a zgomotului Nu
Codecuri Bluetooth SBC, AAC, aptX
Raza wireless 10 m
Microfon 4 microfoane cu ENC și cVc 8.0

Pro

 • Sunet plăcut în formă de V
 • Potrivire confortabilă
 • Durată excelentă de viață a bateriei (9,5 ore per încărcare)
 • Clasament IPX5 rezistent la transpirație
 • Fără întârziere audio în timpul videoclipurilor
 • Suport pentru aptX

Contra

 • Lipsa caracteristicilor suplimentare
 • Calitatea apelurilor sub normală

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless Tribit FlyBuds C1
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 6 perechi de vârfuri de urechi din silicon (2xS,2xM,2xL)
 • Manualul utilizatorului

Carcasa si casti Tribit FlyBuds C1.

Confort și potrivire

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Carcasa ergonomică se simte grozav în urechi, asigurând un confort de lungă durată. Ele rămân stabile, chiar și în timpul antrenamentelor.

Căștile au un design familiar pentru Apple AirPods Pro, de la cască și până la carcasă. La fel ca Apple, acestea oferă și un confort excelent.

Nu ar trebui să ai probleme în a le purta ore în șir. Datorită construcției lor ușoare, abia le simți.

În plus, vârfurile urechilor nu intră adânc în canalul urechii, așa că nu simțiți prea multă presiune.

Stabilitatea este, de asemenea, excelentă. Au suportat cu ușurință un test de scuturare a capului și un pic de alergare în aer liber.

În interiorul cutiei sunt șase perechi de vârfuri de urechi. Jumătate dintre ele au un aspect ușor diferit de cealaltă jumătate. Cu toate acestea, toate sunt dopuri de silicon și nu par să schimbe sunetul.

Alegerea dimensiunii corecte a dopului este crucială, deoarece schimbă drastic modul în care se comportă frecvențele joase.

Izolarea zgomotului

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Căștile se izolează conform așteptărilor. Nu vă sigilează complet urechile, dar nu ar trebui să auziți prea mult zgomot din jur.

Căștile cu dopuri pentru urechi fac de obicei o treabă bună cu izolarea pasivă a zgomotului. Tribit FlyBuds C1 nu sunt diferite.

Căștile izolează destul de bine și nu lasă sunetul în exterior pentru ca toată lumea să îl audă.

Oferă o izolare excelentă a zgomotului de fundal, atenuând majoritatea sunetelor ambientale.

Atâta timp cât continui să asculți muzică, nu ar trebui să fii deranjat de mașini care trec pe lângă tine sau de oamenii care vorbesc lângă tine.

Din păcate, nu oferă niciun mod ambiental sau anulare activă a zgomotului.

Bluetooth

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

Conexiunea este stabilă, oferă acoperire moderată și suport pentru modul mono. De asemenea, se conectează prin codec aptX, dar le lipsește multipoint.

Căștile folosesc Bluetooth 5.2, care asigură o conectivitate bună, fără întreruperi ciudate atunci când le folosiți în aer liber.

Gama Bluetooth este aproximativ medie. FlyBuds C1 încep să piardă conexiunea imediat după ce trec de al doilea zid de cărămidă. După acel moment, sunetul devine neascultabil.

Procesul de asociere este simplu, deoarece căștile se conectează automat la telefon imediat ce le scoateți din carcasă.

Dacă sunteți obișnuit să purtați o singură cască o dată, FlyBuds C1 acceptă modul mono.

Multipoint?

Nu, căștile nu acceptă mai multe conexiuni. Le puteți conecta la un singur dispozitiv odată.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Tribit FlyBuds C1 utilizează un SBC, AAC și aptX. Aceasta este o selecție destul de decentă de codecuri Bluetooth pentru acest preț.

Utilizatorii Android pot profita de codecul audio de înaltă calitate aptX pentru a obține o latență și o calitate audio puțin mai bune.

Există o întârziere audio?

Vizionarea videoclipurilor pe YouTube nu arată nicio întârziere audio atât pe iOS, cât și pe Android.

Jocul de pe mobil introduce o întârziere minoră. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care sunteți pasionați de shooter, nu ar trebui să vă deranjeze prea mult.

Baterie

Evaluare cu 5.0 stele: Perfect

Durata de viață a bateriei de 9,5 ore per încărcare este la egalitate cu cele mai bune căști de pe piață. În carcasă sunt încă 38 de ore.

Dacă vă pasă de durata lungă de viață a bateriei a căștilor dvs., acestea sunt o alegere excelentă. În testul nostru, au reușit să reziste 9 ore și 33 de minute (din 12 ore anunțate).

Este suficient pentru o zi întreagă de ascultare muzicală. Carcasa de încărcare de buzunar are încă 38 de ore de viață a bateriei. Patru LED-uri indică nivelul baterie care a mai rămas în carcasă.

Căștile acceptă și încărcare rapidă prin cablu USB-C: ai 1,5 ore de joc într-o încărcare de 10 minute.

FlyBuds C1 nu are încărcarea fără fir Qi, care este deja prezentă în unele modele mai ieftine.

Carcasa si casti Tribit FlyBuds C1.

Durabilitate

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

Căștile se simt bine în mână și sunt capabile să supraviețuiască chiar și celor mai transpirate antrenamente. Doar nu le spălați sub robinet după aceea.

În general, FlyBuds C1 arată suficient de robust pentru utilizarea de zi cu zi. Sunt fabricate din plastic dur, jumătate lucios și jumătate negru mat.

Căștile au o construcție destul de robustă și o etanșare complet rezistentă la transpirație.

Grătarul roșu le oferă un aspect unic. Deși nu este cel mai frumos, probabil ajută la ventilație (prevenind ca bassul să sune prea aglomerat).

Căștile sunt asamblate din mai multe părți, dar nu par fragile. Pot supraviețui la câteva scăpări accidentale din mână, cu siguranță.

Evaluarea IPX5 înseamnă că le puteți utiliza cu ușurință pentru activități în aer liber sau pentru sport. Transpirația și ploaia ușoară nu ar trebui să pună probleme.

Cu toate acestea, udarea lor sub apă poate duce la eșec, așa că nu le folosiți lângă piscine.

Carcasa de încărcare este destul de simplă, cu un logo Tribit discret pe capac. Se simte ușor cauciucată pentru o aderență mai bună, astfel încât să nu alunece din buzunar.

Capacul este puțin ondulat și pare fragil. Nu este deloc diferit de cel găsit pe Sony WF-1000XM4 mult mai scump.

Caracteristici

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Comenzile fizice oferă control complet asupra redării muzicii și sunt ușor de utilizat. În afară de asta, FlyBuds C1 nu au multe altele de oferit.

Căștile FlyBuds C1 sunt destul de simple când vine vorba de funcții suplimentare. Le lipsește chiar și un senzor de proximitate pentru funcția de redare automată/pauză, care sunt comune la multe modele cu buget redus.

Un singur buton multifuncțional pe tijă.

Cel puțin căștile oferă o gamă largă de comenzi folosind butoane fizice de pe o tijă. Fiecare cască are butonul său. Cu acesta, puteți controla totul, de la redarea muzicii, răspunsul la apeluri, controlul volumului și apelarea asistenților inteligenți.

Comenzi Tribit FlyBuds C1:

 • Redare/pauză – O apăsare pe fiecare cască
 • Următoarea piesă – Faceți dublu clic pe casca dreaptă
 • Piesa anterioară – Faceți dublu clic pe casca stângă
 • Măriți volumul – țineți apăsat pe casca dreaptă
 • Scădeți volumul – țineți apăsat pe casca stângă
 • Răspundeți la un apel – O apăsare pe fiecare cască
 • Respingeți un apel – Faceți dublu clic pe ambele căști
 • Activați asistentul vocal – faceți triplu clic pe ambele căști

Calitate microfon

Căștile wireless reduc o mare parte din spectrul de frecvențe, lăsând doar frecvențele cele mai esențiale pentru a înțelege vorbirea umană.

Ca urmare, calitatea apelurilor nu este grozavă. Vocea ta sună foarte subțire și artificială, chiar și atunci când faci apeluri telefonice într-o cameră liniștită.

Locurile mai zgomotoase sunt și mai problematice, deoarece reducerea zgomotului din căști se luptă să vă mențină vocea de înțeles. În concluzie, folosiți-le pentru a efectua apeluri telefonice numai dacă nu există altă opțiune.

Sunet

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Așteptați-vă la o semnătură sonoră în formă de V cu gust, cu bass și înalte amplificate și medii ușor încorporate.

Multe căști accesibile la preț intensifică bassul și înaltele pentru a le face să sune energic. Cu toate acestea, mulți producători au tendința de a exagera. Din fericire, ceea ce a făcut Tribit cu FlyBuds C1 este destul de bine.

Bass

Așa cum am menționat, spectrul low-end este ridicat pentru a scoate la iveală zgomotul fiecărei note profunde de bass. Cel mai bun lucru este că nu umbrește restul gamei.

Deși performanța bassului nu este cea mai agilă sau controlată, puteți găsi totuși plăcere în majoritatea genurilor muzicale, de la cel clasic, mai lent, până la rock și metal în ritm rapid.

Datorită înălțimii bassului, sunetul general este plăcut cald și ușor de ascultat.

Gama medie

Mediile sunt ușor îngropate și au lipsă de energie, mai ales atunci când redați instrumente care distorsionează.

Instrumentelor precum chitarele electrice le lipsește forța care să le facă într-adevăr să-ți răsune în cap. Cel puțin separarea instrumentelor este excelentă, așa că le puteți auzi pe fiecare dintre ele frumos și clar.

Vocea se simte destul de naturală și plină de viață, dar nu poate ajunge la același nivel de realism ca unii dintre concurenții lor, cum ar fi SoundPEATS H1, ca să nu mai vorbim de căști premium precum Sony WF-1000XM4.

Înaltele

În ciuda unei ușoare creșteri a înaltelor, căștile nu devin niciodată dure sau sibilante.

Există suficient de mult high-end pentru a scoate în evidență detalii fine în regiunea superioară, dar nu suficient pentru a face chimvale să-ți străpungă timpanele.

În general, înaltele sunt destul de detaliate și au caracteristici strălucitoare. Crashurile chimbalelor sună destul de natural și se pierd în mix doar dacă instrumentația devine prea ocupată.

Scena sonoră este aproximativ medie, majoritatea sunetelor încă provin din interiorul capului tău. Pe de altă parte, imaginile sunt foarte precise, oferindu-vă o idee bună despre unde provin sunetele fără puncte oarbe.

Dinamica este bună, dar nu la fel de pronunțată ca în cazul SoundPEATS H1 la preț similar. În concluzie, aceste căști au o semnătură sonoră plăcută cu performanțe tehnice decente.

Carcasa si casti Tribit FlyBuds C1.

Ar trebui să cumpărați Tribit FlyBuds C1?

Acestea ar trebui să fie pe lista dvs. dacă vă place un sunet mai relaxat, dar puternic, care nu copleșește muzica cu bass puternic.

Durata de viață a bateriei este, de asemenea, unul dintre punctele lor forte, deoarece durează aproximativ 9,5 ore cu o singură încărcare. Este mai mult decât suficient pentru utilizarea de zi cu zi.

Un alt domeniu în care excelează este confortul. Le poți purta ore întregi fără să te simți obosit. Și cu o caracteristică de rezistență la transpirație, nu trebuie să vă faceți griji dacă le utilizați în sală.

Cu toate acestea, le lipsesc unele caracteristici cruciale, cum ar fi o aplicație însoțitoare pentru ajustarea EQ sau pentru a schimba comenzile.

Căștile par, de asemenea, puțin fade, deși asta este subiectiv. Una peste alta, încă fac lucrurile de bază corect și merită luate în considerare.

Cum se compară Tribit FlyBuds C1 cu competiția?

Căștile au același design ca Apple AirPods Pro, la fel ca multe alte căști cu tijă. Asta le face foarte confortabil de purtat.

Au o durată de viață mai mare a bateriei decât majoritatea. În timp ce unele modele mai ieftine au o durată de viață totală mai lungă a bateriei, FlyBuds C1 le depășește pe toate la timpul de funcționare dintr-o singură încărcare.

În plus, căștile nu au caracteristici precum încărcarea wireless Qi, senzorul de proximitate, anularea activă a zgomotului, modul de sunet ambiental, aplicația însoțitoare sau cel puțin presetări EQ.

Căștile au o calitate a sunetului la fel de bună ca alte căști true wireless din această gamă de preț, sau chiar puțin mai bună.

Verifică preț Tribit FlyBuds C1 aici!


Citește și: