Carcasa si casti SoundPEATS H1.

Review căști SoundPEATS H1

Căști true wireless cu driver hibrid, cu o calitate excelentă a sunetului și un design atractiv, dar le lipsesc caracteristici suplimentare. SoundPEATS H1 are un răspuns în frecvență echilibrat și oarecum întunecat, în afară de un spor generos al bassului.

Designul lor hibrid (driver dinamic de 8,6 mm și un driver cu armătură echilibrat) oferă un sunet mai controlat. Deși potrivirea, în special cu vârfurile din silicon, nu este atât de bună, confortul general este excelent.

Specificațiile de conectare cu Bluetooth 5.2, aptX Adaptive și modul Game sunt, de asemenea, impresionante și puteți controla majoritatea lucrurilor chiar de la comenzile tactile ale căștilor. Cu toate acestea, gama Bluetooth ar putea fi mai bună și poate fi ușor perturbată de alte dispozitive wireless.

Actualizare: există o nouă aplicație însoțitoare pentru a modifica sunetul. A fost adăugată după review-ul nostru. Dar mai multe despre asta mai târziu.

De asemenea, căștile noastre au avut o scădere vizibilă între 4-5 kHz, ceea ce ar putea însemna o lipsă de control adecvat al calității. Per total, valorează căștile aproximativ 350 RON? Care sunt caracteristicile lor cele mai convingătoare și ar trebui să le luați în considerare? Aflați în recenzia noastră despre SoundPEATS H1 de mai jos.

Specificații

Tip true wireless
Conexiune Bluetooth 5.2
Design spate Closed back
Drivere driver cu armătură dinamică și echilibrată de 8,6 mm
Gama de frecvență n/a
Impedanța n/a
Greutate 13 g (ambele căști)
Microfon și comenzi Da
Rezistență la apă IPX5
Durata de viață a bateriei 10h + 30 h in carcasă
Încărcare 1,5 ore – încărcare wireless USB-C și Qi
Anularea activă a zgomotului Nu
Codecuri Bluetooth SBC, AAC, aptX Adaptive
Raza wireless 10 m
Microfon microfon dublu per căști și anulare a zgomotului cVc

Pro

 • Design confortabil
 • Izolare pasivă excelentă a zgomotului
 • Durată lungă de viață a bateriei
 • Design rezistent la apă (IPX5)
 • Calitate excelentă a sunetului

Contra

 • Un pic prea mult bass
 • Raza de acțiune Bluetooth nu este grozavă
 • Fără ANC sau mod ambiental

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless SoundPEATS H1
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 3 perechi de vârfuri din silicon (S, M, L) și 1 pereche de vârfuri din spumă
 • Manualul utilizatorului

Carcasa si casti SoundPEATS H1.

Confort și potrivire

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Carcasa ergonomică acoperită cu un finisaj moale de silicon se simte grozav, dar potrivirea ar putea fi mai bună. Vârfurile pentru urechi din spumă incluse ajută foarte mult. SoundPEATS H1 au un design unic care încearcă să contureze forma urechii externe.

Forma pare ciudată de purtat la început, dar te obișnuiești rapid cu prinderea. Căștile sunt realizate din plastic, cu un finisaj moale din silicon care le împiedică să-ți zgârie pielea. Plasticul transparent are un aer cool, expunând cele două drivere în interior.

În interiorul cutiei, primești 3 perechi de vârfuri de urechi de bază, subțiri din silicon și o pereche de vârfuri de spumă Comply. Acestea din urmă sunt împachetate prea strâns, ceea ce înseamnă că sunt permanent deformate. Comply are o reputație proastă pentru că ambalează prost vârfurile. Din fericire, deformarea nu afectează calitatea sunetului.

Una peste alta, căștile H1 sunt foarte confortabile de purtat, mai ales cu vârfuri de spumă. Nu exercită nicio presiune asupra urechilor și le poți purta ore întregi. În schimb, potrivirea poate fi puțin dificilă, mai ales cu vârfuri din silicon. Când puneți căștile în urechi, trebuie să vă mișcați puțin pentru a simți o ușoară presiune în canalul urechii. Asta înseamnă că ai o etanșare sigură. O astfel de sensibilitate de potrivire este puțin enervantă atunci când vrei să apuci căștile și să le folosești imediat. Căștile sunt suficient de stabile pentru a alerga și nu ar trebui să cadă. Deși sigiliul se poate rupe puțin, rezultând un răspuns mai slab al bassului.

În ciuda faptului că sunt permanent deformate, vârfurile de spumă incluse sunt o necesitate dacă doriți cea mai bună experiență de ascultare.

Din fericire, vârfurile de spumă incluse fac diferența. Acestea fac potrivirea și mai strânsă, mai sigură și mai confortabilă. Desigur, trebuie să luați în considerare că vârfurile de spumă nu durează pentru totdeauna, așa că în cele din urmă va trebui să cumpărați altele noi.

Izolarea zgomotului

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Căștile reduc cu succes cea mai mare parte a zgomotului ambiental, vârfurile de spumă având cele mai bune rezultate. Datorită potrivirii mai adânci, căștile pot bloca pasiv mult zgomotul exterior. Chiar și cu vârfurile din silicon, nu te deranjează mașinile care trec sau alte persoane care vorbesc chiar lângă tine. Vârfurile din spumă etanșează și mai bine. Nu numai că măresc percepția bassului, dar te izolează și mai mult de lumea exterioară. În timp ce izolarea excelentă pasivă a zgomotului este bună pentru navetă, alergarea sau mersul pe jos în apropierea drumurilor aglomerate ar putea fi periculoase.

Există zgomot de vânt?

Căștile sunt destul de voluminoase, așa că este de așteptat un pic de zgomot de vânt. Din fericire, nu vă distrage prea atenția, nici chiar atunci când alergați. Cu excepția cazului în care bate vânt foarte puternic, sunt bune pentru a asculta muzică în aer liber.

Bluetooth

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

În ciuda faptului că au unele dintre cele mai recente specificații (Bluetooth 5.2, aptX Adaptive), raza de conexiune și stabilitatea nu sunt grozave. Cel puțin sunt fără lag și acceptă modul mono. Conectivitatea Bluetooth este aproximativ medie pe SoundPEATS H1. Am reușit să ajungem la al doilea zid de cărămidă înainte de a începe să se împotmolească.

Puterea conexiunii este de obicei bună, dar să vă așteptați la întreruperi aleatorii.

Cu toate acestea, dacă aveți multe dispozitive wireless în cameră (laptop pe WiFi, mouse wireless), raza de acțiune se înrăutățește semnificativ. În testul meu, sunetul începe să se bâlbâie imediat după ce trece de primul zid de cărămidă. Procesul de asociere este rapid. Acestea apar în meniul dvs. Bluetooth de îndată ce scoateți căștile din carcasa de încărcare. Dacă doriți să utilizați doar o singură cască o dată, H1 acceptă și modul mono.

Multipoint?

Din păcate, căștile nu se pot conecta la 2 dispozitive în același timp.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

În afară de SBC standard și AAC prietenos cu Apple, acestea folosesc și aptX Adaptive. Acesta din urmă adaptează setările în funcție de puterea conexiunii. Cu toate acestea, smartphone-ul dvs. trebuie să accepte și codecul Bluetooth pentru a funcționa.

Există o întârziere audio?

Nu există nicio întârziere vizibilă atunci când vizionați videoclipuri atât pe dispozitive Android, cât și pe dispozitive Apple. Activarea modului cu latență scăzută numit Gaming Mode vă asigură că aveți aceeași experiență de joc fără întârzieri pe smartphone.

Carcasa si casti SoundPEATS H1.

Baterie

Evaluare cu 5.0 stele: Perfect

Căștile au o durată de funcționare impresionantă de 10 ore și 24 de minute per încărcare, cu încă 30 de ore în interiorul carcasei de încărcare wireless Qi (conform testului nostru).

Durata de viață a bateriei este peste medie la SoundPEATS H1, redând muzica la 50% volum timp de mai mult de 10 ore consecutiv. În timp ce frații lor mai ieftini, modelul Sonic, pot face aproape 5 ore în plus, rezultatul este încă excelent. Destul de voluminoasă, carcasa oferă încă 30 de ore de viață bateriei. Acceptă încărcare wireless USB-C și Qi.

Durabilitate

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

Un rating de impermeabilitate IPX5 le face rezistente împotriva stropilor de apă, dar nu sunt complet scufundabile. Pentru exerciții, este mai mult decât suficient. SoundPEATS H1 par destul de durabile, fără puncte slabe vizibile. Carcasa pare robustă și, fără butoane fizice, nu există nimic care se poate sparge.

SoundPEATS H1 are o durată de viață lungă a bateriei de 40 de ore în total. Patru puncte din interiorul carcasei arată starea curentă a bateriei.

Căștile Bluetooth au un grad de rezistență la apă IPX5, care este mai mult decât suficient pentru a supraviețui transpirației din timpul antrenamentelor. De asemenea, le puteți folosi în ploaie fără a provoca daune. Carcasa de încărcare pare compactă, cu excepția capacului. Este fabricat din plastic destul de subțire și s-ar putea rupe cu ușurință dacă puneți prea multă presiune asupra acestuia.

Caracteristici

Evaluare cu stele: Bine

Comenzile tactile sunt puțin dificil de utilizat, dar oferă toate comenzile esențiale. Există o nouă aplicație însoțitoare care permite EQ, presetări de sunet și mai multe opțiuni. În afară de caracteristicile menționate mai sus, cum ar fi Bluetooth 5.2, aptX Adaptive și încărcarea Qi, nu obțineți prea multe. Sub sigla SoundPEATS, găsiți controale sensibile la atingere. La început sunt puțin capricioase, deoarece trebuie să apăsați în locul exact. Cu toate acestea, le veți stăpâni rapid. Comenzile oferă toate comenzile necesare, astfel încât să vă puteți păstra telefonul în buzunar în orice moment.

Comenzi SoundPEATS H1:

 • Controlul volumului crescut – 1 apăsare pe casca din dreapta
 • Controlul volumului în jos – 1 apăsare pe casca din stânga
 • Răspundeți la apel/pauză și redați – atingeți de două ori pe fiecare parte
 • Gaming Mod – atingeți de trei ori pe casca din stânga
 • Asistent vocal – atingeți de trei ori pe casca din dreapta
 • Următoarea melodie/respingeți apelul – apăsați și mențineți apăsat timp de 1,5 secunde pe casca din dreapta
 • Repetă melodie anterioară/refuză apel – ține apăsat timp de 1,5 secunde pe casca din stânga
 • Comutați între două apeluri active – apăsați și mențineți apăsat timp de 2 secunde pe ambele părți
 • Intrați în modul de asociere – apăsați și mențineți apăsat timp de 6 secunde pe ambele părți

SoundPEATS H1 vă permite, de asemenea, să apelați un asistent vocal desemnat pe smartphone-ul dvs. Funcționează bine, cu microfoane care captează cu acuratețe cuvintele tale.

Carcasele căștilor au plastic transparent pentru a expune atât un driver de armătură dinamic, cât și echilibrat.

Actualizare: H1 are o aplicație mobilă SoundPEATS acum. L-au adăugat după evaluarea noastră, așa că nu putem comenta. După cum arată, vă puteți juca cu un egalizator audio, presetări și opțiuni suplimentare. Cu toate acestea, conform comentariilor Google Play, adesea nu funcționează așa cum s-a dorit. Din acest motiv, are un rating scăzut de 1,5 stele.

Calitate microfon

Căștile vă pot menține vocea la un nivel rezonabil de înțelegere într-un loc liniștit. În ciuda tehnologiei lor “clear voice communication technology”, a răspunde la apeluri telefonice într-un mediu zgomotos nu este cea mai bună idee. SoundPEATS H1 nu face mare lucru pentru a reduce zgomotul de fundal și, de asemenea, vă poate face să vă auziți ușor înăbușit.

Sunet

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Așteptați-vă la o semnătură sonoră de bass suplimentară, cu sub bass amplificat, medii destul de echilibrate și înalte detaliate. Gama joasă poate fi uneori copleșitoare.

SoundPEATS H1 are un sistem de driver dual hibrid, ceea ce înseamnă că au un driver dinamic pentru frecvențele mai joase și un driver de armătură echilibrat Knowles (BA) pentru restul spectrului. Ideea din spatele acestuia este simplă: doar un driver dinamic poate produce un sunet zgomotos, în timp ce un BA este foarte rapid și detaliat. În esență, H1 încearcă să amestece cele mai bune din ambele lumi. Cu toate acestea, execuția ar putea fi mai bună.

Bass

La fel ca SoundPEATS Sonic, căștile wireless H1 își măresc, de asemenea, bassul cu 10 dB peste neutru. Drept urmare, sunetul este foarte puternic și nu are nicio problemă să producă joase zgomotoase. Deoarece bassul începe să crească înainte de 100 Hz, veți obține o senzație plăcută de căldură a sunetului.

Din fericire, din moment ce aveți un driver dedicat pentru a produce bass, este destul de strâns și rapid. Căștile nu au probleme să țină pasul cu genurile rapide precum metal și drum n’ bass. Are o extensie excelentă, ceea ce le face o alegere excelentă pentru genuri mai moderne, cum ar fi hip hop și trap rap. Dacă le folosiți acasă, bassul poate fi un pic copleșitor. Atrage prea mult atenția de la medii și înalte mai echilibrate. Cu toate acestea, dacă intenționați să le folosiți pentru antrenamente, acest tip de reglaj ar trebui să vă convină.

Medii

Mediile sunt echilibrate, dar cu o mică scădere la 4,5 kHz. Nu se simt prea adânci, iar driverul BA face o treabă grozavă interpretând instrumentele cu o claritate bună. Folosind setări standard, vocea poate suna puțin uscată și aspră, mai ales în mediul superior. Am observat în timpul măsurătorilor răspunsului în frecvență că scăderea la 4,5 kHz este mult mai mare pe căștile din dreapta decât pe cele din stânga.

De asemenea, am încercat să folosesc generatorul de frecvență pentru a mă asigura că MiniDSP-ul meu nu a funcționat defectuos. Cu toate acestea, acea scădere este clar audibilă atunci când se redă aceeași frecvență de la căștile din dreapta și din stânga. Deși asta ar putea indica punctul de crossover (unde driverul dinamic se oprește din redare și BA preia controlul), este păcat să vezi că astfel de diferențe scapă de sub controlul calității. Din fericire, nu auzi acea scădere când asculți muzică.

Înalte

Înaltele sunt destul de neutre și pot suna puțin întunecat dacă sunteți obișnuit cu căști mai distractive, în formă de V. Chiar și curba Harman are o creștere mai mare a înaltelor. Acordul său plat înseamnă că cinelele nu sunt la fel de pronunțate. De asemenea, folosind vârfuri din silicon, acestea pot suna puțin lipsite de textură. În mod interesant, vârfurile de spumă Comply incluse pot îmbunătăți semnificativ sunetul. Ele cumva sporesc puțin înaltele, făcând atât chimvalele, cât și vocile mai plăcute și mai texturate. Sunetul devine chiar puțin mai detaliat. Deoarece obțineți o izolare pasivă mai bună, basul se simte și mai puternic și mai puternic.

Scena sonoră este relativ largă pentru standardele căștilor, prevenind melodiile să sune prea aglomerate din cauza intensificării bassului. Imaginile sunt, de asemenea, destul de precise. În general, SoundPEATS H1 sună excelent, mai ales cu vârfuri de spumă. Sunt destul de neutre în medii și înalte și au o dinamică bună. Dar, din păcate, la fel ca la modelul Sonic, basul este prea puternic și uneori poate acoperi mediul.

Casti SoundPEATS H1.

Ar trebui să cumpărați SoundPEATS H1?

În general, aceste căști sunt o alegere grozavă pentru un basshead care este enervat de penetrarea înaltelor în alte căști. Gama joasă nu se oprește niciodată din zgomot, iar atât mediile, cât și înaltele nu sunt niciodată dure sau sibilante. Durata de viață a bateriei este peste medie, făcându-le o alegere potrivită pentru călătorii lungi. Cu toate acestea, la prețul de 350 RON, ar putea oferi mai multe funcții la care se așteaptă utilizatorii în zilele noastre. SoundPEATS H1 nu are o aplicație însoțitoare, EQ, controale personalizate și, posibil, chiar ANC, modul de sunet ambiental și senzor de proximitate. Cel puțin includ vârfuri de spumă în cutie, ceea ce rezolvă multe probleme, de la stabilitate la sunet.

Cum se compară SoundPEATS H1 cu concurența?

Prețul lui H1 este puțin prea mare pentru ceea ce oferă. Căștile de aproximativ 350 RON, cum ar fi Cambridge Audio Melomania 1, Aukey EP-N7 sau Treblab X3 Pro fie au un sunet mai bun, fie oferă o selecție mai largă de funcții. Calitatea sunetului este excelentă pentru preț.

Au performanțe mai bune decât majoritatea căștilor wireless sub 500 RON, doar Cambridge Audio Melomania 1 și EarFun Free Pro Oluv Edition sună și mai bine. SoundPEATS H1 oferă câteva funcții suplimentare. Competiția este fie mai puternică, fie are o anulare activă a zgomotului foarte performantă. Căștile H1 au o autonomie mai bună a bateriei decât concurența, oferind mai mult de 10 ore de redare continuă. Le puteți încărca și cu un încărcător wireless Qi, ceea ce nu fac multe căști cu un preț accesibil.

Alternative SoundPEATS H1

Aukey EP-N7

Carcasa si casti Aukey EP-N7.

La aproximativ același preț, căștile Bluetooth Aukey EP-N7 oferă performanță ANC și mod de transparență grozave. Ambele au un bass puternic, dar la Aukey este vizibil mai neglijent și înfundat. Restul spectrului de frecvență este, de asemenea, mult mai clar pe modelul H1.

Ambele sunt  comode și stabile, dar trebuie să utilizați vârfuri de spumă cu H1. Niciunele nu au o conexiune perfect stabilă. Cu toate acestea, căștile SoundPEATS pot începe se întrerupă aleatoriu și să ofere o rază de acțiune ceva mai scurtă decât EP-N7. Aukey-urile durează doar aproximativ 5 ore, în timp ce SoundPEATS pot dura de două ori mai mult.

Cambridge Audio Melomania 1

Carcasa si casti Cambridge Audio Melomania 1.

Melomania 1 are o formă complet diferită și, fără vârfuri adecvate, nu se potrivesc la fel de bine ca H1. Cu toate acestea, vârfurile de spumă ajută la ambele căști, asigurându-vă că rămân în urechi chiar și în timpul activităților sportive.

Conexiunea Bluetooth, în ciuda unei versiuni mai vechi 5.0, este mai bună pe Melomania. Oferă o gamă mai largă și fără împotmoliri aleatorii în comparație cu H1. Chiar și durata de viață a bateriei promisă de 9 ore (6,5 ore în testul nostru) nu este la fel de bună ca cea de pe SoundPEATS, care poate reda mai mult de 10 ore.

Ambele căști nu au funcții suplimentare și se bazează în mare parte pe calitatea sunetului. Cambridge Audio Melomania 1 sunt unele dintre cele mai bune căști wireless sub 500 RON, oferă o semnătură sonoră mai neutră, potrivită audiofililor. În schimb, H1 are un amplificator mare de bass pentru a însoți medii destul de echilibrate și înaltele.

Verifică preț SoundPEATS H1 aici!


Citește și: