Carcasa si casti SoundPEATS Sonic.

Review căști SoundPEATS Sonic

SoundPEATS Sonic au o construcție de calitate ieftină, pentru a le face să strălucească alte zone. Producătorii adoptă abordări diferite pentru căștile true wireless cu adevărat bugetare. Unii se concentrează mai mult pe estetică, dar compromit sunetul, în timp ce alții sacrifică din calitatea construcției și se concentrează pe calitatea audio. Acesta din urmă este cazul a ceea ce inginerii de la SoundPEATS au realizat, oferind Sonic o calitate a sunetului îmbietor, care ar trebui să-i facă fericiți pe majoritatea utilizatorilor.

Din fericire, nu se termină aici. Căștile true wireless oferă o fabuloasă autonomie a bateriei de 15 ore la o singură încărcare, depășind chiar și cea mai scumpă concurență. De asemenea, pot transfera audio prin aptX și aptX Adaptive, în timp ce Bluetooth 5.2 menține conexiunea wireless constantă. Pentru prețul de aproximativ 250 lei, sunt multe lucruri care să-ți placă la ele.

Citiți recenzia SoundPEATS Sonic pentru a afla mai multe.

Pro

 • Calitate excelentă a sunetului
 • Durată de viață uimitoare a bateriei (14 ore/încărcare)
 • Potrivire confortabilă
 • Conexiune Bluetooth 5.2 fiabilă
 • Suport pentru aptX Adaptive

Contra

 • Sub-bass prea amplificat
 • Construcție ieftină

Specificații

Tip: wireless
Conexiune: Bluetooth 5.2
Design spate: spate închis
Drivere: n/a
Gama de frecvență: n/a
Impedanța: n/a
Greutate: 11 g (ambele căști)
Microfon și comenzi: Da
Rezistență la apă: IPX5
Durata de viață a bateriei: 15h, 20h în carcasă
Încărcare: 1,5 ore + încărcare rapidă – USB-C
Anularea activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC, aptX, aptX Adaptive
Raza wireless: 10 m
Microfon: Da

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile SoundPEATS Sonic true wireless
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu USB-C pentru încărcare
 • 3 perechi de vârfuri de urechi din silicon (s, m, l)
 • Manual de utilizare

Carcasa si casti SoundPEATS Sonic.

Confort și potrivire

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Căștile Sonic sunt confortabile de purtat pentru perioade lungi. Se potrivesc destul de bine, deși zâmbetul poate rupe sigiliul. Nu veți avea probleme când purtați căștile wireless SoundPEATS Sonic timp de mai multe ore. Confortul este excelent, cu carcasă suficient de mică pentru a se potrivi bine în urechi. Vârfurile cauciucate creează puțină presiune, dar nu se observă când purtați căștile. La introducere, trebuie să le răsuciți în sus, în caz contrar, nu auziți sunetul complet de bass.

Butoanele fizice sunt în regulă de utilizat atâta timp cât trageți căștile ușor înapoi. În acest fel, nu le apăsați direct în canalul urechii. Căștile pot rezista activităților de zi cu zi datorită potrivirii relativ sigure. Plimbările în aer liber sau alergarea ușoară nu ar trebui să reprezinte o problemă. Cu toate acestea, zâmbetul sau orice expresie facială exagerată poate duce la slăbirea potrivirii. Nu îți cad neapărat din urechi, dar sunetul se schimbă. Când se întâmplă acest lucru, trebuie să reajustezi ușor căștile pentru a obține o etanșare adecvată.

Te-ar putea interesa și: Review căşti gaming Razer Nari

Izolarea zgomotului

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Izolarea pasivă este impresionantă. Adăugați puțină muzică și ar trebui să blocați fiecare sunet din jurul vostru. Aceste căști demonstrează că nu aveți nevoie de anularea activă a zgomotului pentru a bloca zgomotele din exterior. Izolarea pasivă generală este excelentă, cu o combinație de potrivire mai adâncă și dopuri rotunjite pentru urechi, care etanșează complet canalul urechii.

Deși nu este lider în clasă, izolarea pasivă este excelentă.

Puteți auzi în continuare motociclete zgomotoase, dar este totuși impresionant ceea ce puteți realiza cu un design simplu, dar eficient al dopurilor. Dacă doriți să vă bucurați de muzică în liniște, SoundPEATS Sonic sunt căști grozave cu izolație pasivă. În schimb, dacă vă pasă de siguranță și vrei să auzi ceva mai mult din jur, acestea nu sunt pentru tine.

Bluetooth

Evaluare cu 4.5 stele: Aproape perfect

Bluetooth 5.2 oferă o gamă largă de conexiuni, un proces ușor de asociere, aptX Adaptive, modul mono și fără întârziere audio. Nu este nimic de care să te plângi în această categorie. În testul nostru la distanță, conexiunea Bluetooth este puternică și ajunge dincolo de un al doilea zid de cărămidă, unde multe alte căști încep să dea greș. Modul de asociere este simplu și intuitiv. Când scoateți căștile din carcasă, acestea inițiază legătura. Atâta timp cât nu sunt legate cu un alt dispozitiv, ele apar imediat în meniul Bluetooth. SoundPEATS Sonic acceptă și modul mono, oferindu-vă opțiunea de a utiliza o singură cască la un moment dat.

Activarea modului Joc pe SoundPEATS Sonic vă permite să jucați jocuri fără întârziere audio.

Multipoint?

Da, se pot asocia cu mai multe dispozitive simultan și se pot reconecta imediat ce le selectați în meniul Bluetooth.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Au codec SBC, aptX și aptX Adaptive Bluetooth. Acesta din urmă este cea mai recentă soluție de la Qualcomm, oferind viteze variabile de date și latență îmbunătățită. În esență, combină toate codecurile aptX (clasice, latență scăzută și HD) într-unul singur. Cu toate acestea, dispozitivul dvs. trebuie să îl suporte și, deocamdată, nu există multe. Singurul minus aici este lipsa codecului AAC,  util pentru utilizatorii Apple.

Există o întârziere audio?

Deloc. Atât videoclipurile de pe YouTube, cât și jocurile pe mobil funcționează impecabil, fără nicio întârziere perceptibilă. Apăsarea de trei ori pe casca din stânga activează Modul Joc, reducând și mai mult latența atunci când vizionați filme sau jucați jocuri.

Casti SoundPEATS Sonic.

Baterie

Evaluare cu 5.0 stele: Perfect

Aproximativ 14 ore de viață a bateriei per încărcare (14 ore și 5 minute în testul nostru) în asemenea căști mici este uimitor. De asemenea, se pot încărca rapid în doar 1,5 ore.

SoundPEATS nu a făcut niciun compromis în ceea ce privește capacitatea bateriei în căștile Sonic true wireless. Pot reda muzică timp de 14 ore consecutive, ceea ce este o durată extraordinară. Cu asta au depășit concurența, chiar și modelele premium precum Beats PowerBeats Pro. Ceea ce este și mai impresionant este că în carcasa de încărcare, căștile se pot încărca de la 0 la 100% în doar 1,5 ore. Carcasa oferă încă 20 de ore. În ciuda faptului că SoundPEATS promite 15 ore (și avem 14) și lipsa încărcării wireless Qi, totuși nu vă puteți plânge cu așa o durată lungă de viață  a bateriei Sonic.

Durabilitate

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Construcția atât a carcasei de încărcare, cât și a căștilor este ieftină, dar cel puțin obțineți un rating de rezistență la apă IPX5. Calitatea construcției este locul în care SoundPEATS a făcut multe compromisuri. Carcasa de încărcare pare din cea mai ieftină, cu plastic ușor și sunet gol.

Cu un rating IPX5, transpirația și ploaie slabă nu pot dăuna SoundPEATS Sonic.

Balamaua nu se deschide la fel de lin și este puțin strânsă. Poate fi primul lucru care se va sparge. Căștile sunt puțin mai bune, dar nu cu mult. Folosesc același plastic ca și carcasa și vin cu un rating IPX5. În mod ciudat, SoundPEATS nu pune aceste informații pe cutie sau în manual, dar se află pe site-ul lor. Această evaluare înseamnă că le poți folosi pentru un antrenament cu ușoară transpirație. Vor supraviețui chiar și ploii și stropilor de apă. Stai departe de scufundarea completă. Per total, SoundPEATS ieftinește materialele pentru a reduce costurile. Durabilitatea este încă fezabilă, dar trebuie să fii puțin mai atent când le folosești.

Te-ar putea interesa și: Review căşti gaming HyperX Cloud Stinger Core 7.1

Caracteristici

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Butoanele fizice vă oferă control complet asupra redării și sunt confortabil de utilizat. Primești și un aptX Adaptive, dar ai nevoie de un dispozitiv care să-l accepte. Căștile SoundPEATS  Sonic sunt la nivel de bază când vine vorba de caracteristicile lor. Cel mai notabil lucru este gama largă de comenzi. Butoanele de control sunt ascunse sub sigla SoundPEATS. Deși nu le puteți remapa, sunt destul de intuitive și ușor de învățat. Cu ele, poți controla aproape totul.

Căștile au caracteristici foarte de bază, dar pentru un asemenea preț, este de înțeles.

În afară de asta, există încărcare rapidă USB de tip C, aptX și aptX Adaptive. Acesta din urmă este un codec nou care își propune să îmbunătățească din calitatea conexiunii. Cu toate acestea, dispozitivul dvs. de transmisie trebuie să accepte codecul aptX Adaptive. În caz contrar, nu îl puteți folosi. Nu există nicio aplicație care să controleze setările SoundPEATS Sonic. Dar pentru prețul aproximativ 250 lei, este de așteptat.

Calitate microfon

Căștile SoundPEATS Sonic TWS se dovedesc a fi o pereche de încredere pentru efectuarea de apeluri telefonice. Calitatea apelurilor nu este clară, dar cel puțin fac o treabă decentă, păstrând vocea dvs. de înțeles. Performanța atât în mediul liniștit, cât și în cel zgomotos este comparabilă. Nu ar trebui să ezitați să răspundeți la un apel, indiferent unde vă aflați.

Sunet

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Calitatea sunetului ar putea fi mult mai bună dacă nu ar exista o creștere considerabilă a sub-bassului. Deși nu depășește restul mixului, poate face ca sunetul să se simtă aglomerat.

Performanța audio generală depinde de genul muzical pe care îl preferați. Atâta timp cât melodia nu se bazează prea mult pe sub-bass, va suna bine.

Carcasa si casti SoundPEATS Sonic.

Frecvențele joase

Începând cu bassul, există o creștere masivă a frecvențelor joase. Acolo stă vigurozitatea căștilor și SoundPEATS Sonic sunt într-adevăr foarte puternice. Deoarece bassul superior este relativ plat, nu curge prea mult în mediile joase. Asta îl face perfect pentru rock vechi, „Eye of a Tiger” de Survivor sună fantastic și energic. Cu toate acestea, ascultă ceva mai modern, cum ar fi „Bad Guy” de Billie Eilish, și urechile îți vor tremura din cauza cantității de low-end. Unii ar putea găsi acest tip de acordare plăcut, dar poate crea și un vid în urechi atunci când ascultă melodii super-bassy.

Frecvențele medii

Trecând la medii, sunt ușor înfundate, dar plăcute. Instrumentele sună bine, cu chitarele electrice afișând „furia” pe care doriți să o auziți.

Înaltele au caracteristici strălucitoare. Sună foarte frumos, mai ales pe melodiile bine produse precum „You and Your Friend” de Dire Straits. Scena sonoră este suficient de mare încât muzica să nu se simtă prinsă în capul tău. Există puțin mai multă adâncime decât lățime. Redarea, însoțită de o bună separare a instrumentelor, este precisă și fără puncte moarte semnificative.

O creștere mare a bassului poate strica ocazional experiența de ascultare în general plăcută.

SoundPEATS a fost foarte aproape de a crea căști audiofili cu sunet dinamic pentru aproximativ 250 lei. Din păcate, au amplificat basul prea mult. Din nou, unii s-ar putea bucura de acest tip de sunet. Trebuie să recunosc, folosirea lor în aer liber a fost o experiență plăcută, deoarece bassul devine puțin mai slab. Cu toate acestea, căștile SoundPEATS Sonic sunt departe de a fi echilibrate. Și fără o aplicație și EQ personalizat, acestea sunt potrivite pentru ascultători mai obișnuiți decât pentru fanaticii audio serioși.

Ar trebui să cumpărați SoundPEATS Sonic?

Sunt multe aspecte plăcute la aceste căști wireless. Sunt confortabile, izolează bine și au o durată de viață excepțională a bateriei. De asemenea, au un sunet grozav, deși nenatural uneori. Și cu bassul lor masiv, sunt grozave dacă ești un fan al joaselor. Singura plângere este calitatea generală a construcției. Menținerea plasticului ieftin ia puțin din experiență, dar este ceva la care trebuie să te aștepți de la un produs de buget redus.

Care sunt alternativele? Concurența în această gamă de preț este puternică, mai ales dacă dorești ceva mai durabil și cu o potrivire mai bună. Skullcandy Dime este o alegere mult superioară și mai ieftină dacă doriți un sunet mai bun, deși sacrificați o mulțime de viață a bateriei. 

Verifică preț SoundPEATS Sonic aici!


Citește și: