Reprezentare grafica Casti OneOdio A30..

Review căști OneOdio A30

Acest pachet surprinzător de convingător sub 300 RON bifează toate căsuțele esențiale. OneOdio A30 se numără printre cele mai bune căști wireless ieftine pe care le-am testat.

Per total, ambalajul și prezentarea nu promit mare lucru. Căștile sunt oarecum ușoare, zdrăngăne atunci când sunt scuturate și au o ajustare destul de rigidă a benzii pentru cap.

Deși se simt considerabil mai bine în mână decât modelul A11, încă nu arată la fel de premium ca Aukey EP-N12, o altă marcă de căști cu buget redus.

Totuși, de îndată ce le pornești, încep să-ți placă din ce în ce mai mult.

Calitatea sunetului, raza Bluetooth, confortul, calitatea apelurilor, durata de viață a bateriei, totul s-a dovedit a fi grozav.

Chiar și anularea activă a zgomotului, în ciuda unui șuierat vizibil pe canalul stâng, este suficient de decentă pentru navetă și călătorii cu avionul.

Să intrăm în mai multe detalii pentru a obține o imagine mai bună a ceea ce înseamnă OneOdio A30.

Specificații

Tip Over-ear
Conexiune Bluetooth 5.0
Design spate Closed-back
Drivere 40 mm dinamic
Gama de frecvență 20-20.000 Hz
Impedanță 32 Ohm
Greutate 276 g
Microfon și comenzi Da
Rezistență la apă Niciuna
Durată de viață a bateriei 25 ore (ANC oprit), 15 ore (ANC activat)
Încărcare 2,5 ore – USB-C
Anularea activă a zgomotului Da
Codecuri Bluetooth SBC, AAC
Raza wireless 10 m
Microfon suprimarea zgomotului cVc 8.0

Pro

 • Sunet grozav, curat
 • Calitate excelentă a apelurilor
 • Confort și potrivire bune
 • Performanță ANC decentă
 • Căști pliabile și rotative

Contra

 • Șuieratul poate deveni enervant
 • Nu acoperă în întregime urechile
 • Zgomot șuierat când activați ANC

Casti OneOdio A30.

Sunet

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Sunetul este în formă de V cu ANC oprit. În schimb, basul este perfect plat cu ANC activat, în timp ce înaltele rămân strălucitoare și puțin prea puternice.

Ca și în cazul multor căști la prețuri accesibile, și acestea își schimbă sunetul atunci când activați anularea zgomotului.

Diferența dintre cele două moduri este în mare parte în bass, care devine surprinzător de plat cu funcția ANC activată. De asemenea, scade ușor volumul sunetului.

Bass

Începând cu ANC dezactivat, semnătura sonoră este vizibil în formă de V. Există o cantitate bună de amplificare a bassului care, din fericire, nu sună copleșitor.

Scoate un zgomot suplimentar, ceea ce face ca genurile sau instrumentele bass să fie mai distractiv de ascultat.

Bassul rămâne frumos și puternic, cu control decent, chiar și pe melodii mai rapide.

Activarea ANC aplatizează complet gama joasă. Acesta este probabil cel mai plat răspuns la bass pe care l-am văzut până acum.

Activarea anulării active a zgomotului aplatizează bassul și face ca aceste căști să sune mai silențios.

Își păstrează controlul și viteza, dar este mult mai silențios. Poți auzi în continuare un zgomot, dar numai atunci când te concentrezi cu adevărat pe ceea ce asculți.

Gama medie

Frecvențele medii sunt destul de asemănătoare între cele 2 moduri. Mediile inferioare sunt relativ neutre și sună natural. Vocile beneficiază de acest tip de acordare, înfățișându-le foarte natural și complet.

Cu toate acestea, totul de la mediul superior în sus este exacerbat, ceea ce conferă sunetului prea multă putere.

În consecință, vocea poate să sune uneori prea sibilantă. Instrumente precum chitarele electrice și clapele pot părea uneori puțin prea stridente și agresive. Sibilantele sunt mult mai prezente atunci când activați ANC. Acesta din urmă nu face decât să aplatizeze bassul și să mărească ușor mediile superioare și înaltele.

Pe de altă parte, bassul suplimentar din modul ANC OFF ajută la echilibrarea frecvențelor mai înalte ușor agresive.

Înaltele

După cum am menționat, frecvențele înalte din OneOdio A30 sunt amplificate și destul de stridente.

Din fericire, sunt destul de detaliate și nu devin supărătoare atunci când o piesă devine prea ocupată.

Prăbușirile de chimbal sunt drăguțe și clare, cu o cantitate bună de aer.

Scena sonoră este aproximativ medie pentru căștile closed-back, împingând sunetele ușor din cap. Acest lucru împiedică melodiile să sune prea aglomerat.

În plus, imaginile sunt, de asemenea, destul de bune, dar nu sunt precise. Există câteva puncte neclare între canale, dar nimic care să strice experiența de ascultare.

Răspuns în frecvență OneOdio A30

În general, atâta timp cât țineți ANC oprit, OneOdio A30 poate suna foarte plăcut și destul de natural, în ciuda bassului puternic și a înaltelor stridente.

Problema cu sunetul cu ANC activat este că mediile superioare și înaltele sunt prea amplificate și, prin urmare, prea aspre.

Sunt sigur că inginerii de la OneOdio au avut intenții bune și au fost foarte aproape de a crea o experiență cu adevărat audiofilă pentru mai puțin de 300 RON

Deși nu prea primiți asta cu A30, calitatea audio a acestora este încă grozavă pentru preț și merită încercate.

Nu există nicio diferență în performanța audio în modul cu fir în comparație cu modul Bluetooth.

Confort și potrivire

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

Căștile groase din spumă cu memorie sunt de pluș și în general confortabile, dar nu se învârt complet în jurul întregii urechi. Datorită forței de strângere relativ ușoare, nu se simt în siguranță pe cap.

OneOdio A30 are căști groase și moi. Au cel puțin 1,2 cm adâncime, astfel încât urechile tale să nu atingă spuma care acoperă driverele.

Cu toate acestea, urechile ating pernițele pentru urechi. Pentru ca plăcuțele să se potrivească confortabil unei urechi de dimensiuni medii, trebuie să încapă cel puțin 3 degete.

În cazul lui A30, se potrivesc în jur de 2,5 degete, ceea ce este cam puțin. Din fericire, spuma cu memorie din interiorul plăcuțelor le împiedică să vă strivească prea mult urechile.

Totuși, după ceva timp, vei începe să ai o senzație de durere, care te va obliga să faci o pauză.

În ceea ce privește stabilitatea, aceste căști nu sunt destinate să fie folosite într-o sală de sport. Forța de prindere nu este suficient de puternică pentru a le ține în siguranță pe cap.

În schimb, ele vor sta foarte bine atunci când faci naveta sau lucrezi într-un birou.

Casti OneOdio A30.

Durabilitate

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Construcția OneOdio A30 se simte puțin mai ieftină, cu zgomote minore și plastic care sună gol. Cel puțin metalul din interiorul benzii oferă o rezistență suplimentară.

Deși nu te poți aștepta la prea multe de la căștile cu buget redus, unele modele m-au surprins în trecut.

Cu toate acestea, OneOdio A30 folosește cu siguranță plastic mai ieftin și se simt ușoare și goale.

Fiecare cupă pentru urechi se rotește și se pliază fără niciun zgomot, ceea ce este un semn bun. Cu toate acestea, deoarece balamalele sunt complet din plastic, ar putea fi primul lucru care se va sparge.

Trecând la partea mai pozitivă, căștile folosesc piele moale cu cusături strânse care nu par ieftine.

Există, de asemenea, o cantitate decentă de căptușeală pe bentiță. Deși cusătura ar putea fi mai bună.

Pentru o rezistență suplimentară, OneOdio a adăugat un cadru metalic în bandă. Cu toate acestea, nu se simte prea confortabil la întinderea și răsucirea căștilor.

Baterie

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

În timp ce 25 de ore de redare sunt mai mult decât suficiente, bateria scade la 17 ore și 50 de minute când activați ANC. Căștile nu acceptă oficial încărcare rapidă.

Majoritatea căștilor wireless au o durată lungă de viață a bateriei care durează cel puțin câteva zile de utilizare zilnică. Cele de la A30 pot reda muzică până la 25 de ore.

Activarea anulării zgomotului de fundal reduce durata de viață a bateriei la 17 ore și 50 de minute. Deși este o medie, este totuși cu aproape trei ore mai mult decât anunțat.

Asta pune căștile undeva la mijlocul scalei de evaluare.

Oficial, A30 nu acceptă încărcare rapidă. Din fericire, au un port USB de tip C pentru încărcare, care este mai rapidă.

Și dacă rămâneți fără baterie, au și un port audio de 3,5 mm pentru conexiune prin cablu.

Caracteristici

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

A30 are o calitate a apelurilor surprinzător de bună, o gamă decentă de comenzi și anulare activă a zgomotului (ANC), toate pentru un preț accesibil.

Căștile nu oferă multe funcții premium, dar își fac foarte bine treaba cu funcțiile pe care le au.

Anularea activă a zgomotului funcționează destul de bine, mai ales pentru acest preț. Le puteți plia pentru a economisi spațiu într-un rucsac sau puteți roti ambele căști pentru a le așeza pe piept.

Controlați redarea cu butoanele fizice de pe casca din dreapta, care sunt bine așezate și plăcute.

Setul de comenzi este suficient de lung, astfel încât să nu fii nevoit să ajungi la telefon în mod constant.

Calitate microfon

În timpul apelurilor telefonice, OneOdio A30 face o treabă grozavă menținându-ți vocea curată și un sunet destul de complet.

Se pare că reducerea zgomotului extern pentru apeluri nu este prea agresivă. Deși asta înseamnă că persoana de cealaltă parte te poate auzi tastând pe tastatură, vei evita să suni înfundat.

Performanța bună continuă atunci când te găsești în medii zgomotoase. Microfonul încorporat nu blochează pe deplin toate sunetele ambientale, dar cel puțin îți păstrează vocea clară și ușor de înțeles.

Acestea sunt de departe cele mai consistente și cu sunet grozav dintre căștile Bluetooth, rivalizând chiar și cu modelele de ultimă generație.

În cazul în care căutați căști mai mari pentru a efectua apeluri telefonice sau Zoom, nu ezitați să încercați A30.

Izolarea zgomotului

Evaluare cu 3.5 stele: Aproape grozav

Căștile de pluș creează un ușor vid care sună aproape de sunetul ambiental. Desigur, dacă nu ascultați muzică, puteți auzi tot ce este în jurul vostru.

Izolarea generală pasivă a zgomotului este destul de standard. La fel ca și restul căștilor closed-back, over-ear, A30 reduce cele mai puternice sunete din jurul tău.

Căștile funcționează cel mai bine la reducerea frecvențelor înalte, în timp ce low-end rămâne aproape intact.

Pentru a bloca mai bine sunetele ambientale, va trebui să utilizați ANC.

Casti OneOdio A30.

Anularea zgomotului

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

A30 reușește destul de bine să elimine zgomotul low-end, dar se luptă cu frecvențele mai mari. De asemenea, se aude un șuierat pe canalul din stânga când activați ANC hibrid.

Căștile wireless ANC cu buget redus nu pot face miracole când vine vorba de anularea activă a zgomotului, iar OneOdio A30 demonstrează ideea.

În general, fac o treabă bună cu frecvențe mai scăzute, reducând zgomotul motorului la minimum.

Pe de altă parte, frecvențele mai înalte rămân aproape intacte. Totuși, atâta timp cât oamenii nu vorbesc prea mult, ar trebui să te simți confortabil purtând aceste căști în timpul zborurilor și navetei.

Nu există un mod de sunet ambiental pentru a spori zgomotele din jur. Trebuie să opriți muzica sau să le scoateți pentru a auzi zgomotul ambiental.

Fiți conștienți de faptul că se aude un șuierat din canalul stâng. Nu ar trebui să-l observi în timpul unui zbor sau navetă. Dar dacă intenționați să le folosiți într-un loc mai liniștit, poate deveni enervant.

Bluetooth

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

Așteptați-vă la o conexiune fiabilă cu o gamă standard Bluetooth 5.0, un set de bază de codecuri audio, zero lag pentru vizionarea filmelor și suport pentru multipoint. Ce poți cere mai mult?

La fel ca majoritatea celorlalte căști wireless cu Bluetooth versiunea 5.0, gama este destul de medie. Odată ce treci de un al doilea zid de cărămidă, sunetul începe să se bâlbâie și să devină neascultabil.

În caz contrar, conexiunea este solidă, fără întreruperi și pierderi ciudate în timpul utilizării normale.

Prima conexiune este foarte simplă. O inițiezi imediat ce pornești căștile.

La asocierea cu un alt dispozitiv:

 • Opriți căștile
 • Apoi porniți-le și țineți apăsat butonul până când auziți o voce care spune “pairing”
 • Găsiți-le pe dispozitivul dvs. Bluetooth și asociați-le

Multipoint?

Da, căștile pot sări fără probleme să se schimbe între două dispozitive Bluetooth diferite. Le puteți utiliza cu ușurință pe un laptop și puteți răspunde la un apel telefonic fără a comuta manual conexiunile.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Căștile folosesc SBC de bază și codecuri Bluetooth AAC mai prietenoase cu Apple. Nu vă puteți aștepta la mai mult de atât la acest preț, deoarece ar crește costul.

Există întârziere audio?

Niciuna. Când vizionați videoclipuri, sunetul este perfect sincronizat, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizați.

Când joci jocuri video pe un smartphone, sunetul întârzie foarte ușor. Nu se observă în jocurile mai lente, dar ar putea fi o problemă în cele mai competitive.

Ar trebui să cumpărați OneOdio A30?

În ciuda construcției lor ușor ieftine, aceasta este una dintre cele mai convingătoare mărci de căști wireless Bluetooth pentru mai puțin de 300 RON

Sunt suficient de confortabile pentru utilizarea zilnică, au performanțe bune de anulare activă a zgomotului, o capacitate mai mult decât adecvată a bateriei și o calitate excelentă a microfonului.

Conexiunea Bluetooth este fiabilă și cu zero întârzieri dacă intenționați să vizionați YouTube sau Netflix.

În timp ce concurența lor s-ar putea descurca mai bine în categoria individuală, A30 este un pachet general mai bine rotunjit.

Verifică preț OneOdio A30 aici!


Citește și: