Reprezentare difuzor casti OneOdio A11.

Review căști OneOdio A11

OneOdio A11 sunt un set decent de căști Bluetooth cu o performanță medie la toate categoriile. La prima vedere, OneOdio A11 arată decent pentru niște căști ieftine. Au chiar și variante cu finisaj cromat pentru a le face să arate mai premium.

Cu toate acestea, o inspecție atentă arată că acestea nu sunt făcute să dureze. Construcția din plastic și balamalele cu aspect fragil nu sunt foarte liniștitoare.

În plus, pernițele pentru urechi se așază deasupra urechilor și, deoarece sunt puțin mai rigide, încep să doară destul de curând.

Din păcate, chiar și calitatea audio este neinspirată. Sunetul este mult prea puternic și îi lipsește transparența.

Cel mai bun lucru la căștile OneOdio este calitatea microfonului. Face o treabă destul de bună de a-ți păstra vocea plăcută și curată.

Dacă aveți un buget strict sub 200 RON, merită verificate OneOdio A11? Citiți recenzia detaliată de mai jos.

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști Bluetooth OneOdio A11
 • Geanta de depozitare din imitație de piele
 • Cablu micro-USB
 • Cablu de 3,5 mm
 • Manual de utilizare

Specificații

Tip Over-ear
Conexiune Bluetooth 5.0
Design spate Closed-back
Drivere 40 mm dinamic
Gama de frecvență n/a
Impedanța n/a
Greutate 226 g
Microfon și comenzi Da
Rezistență la apă Niciuna
Durata de viață a bateriei 24h
Încărcare 2h – Micro-USB
Anularea activă a zgomotului Nu
Codecuri Bluetooth SBC, AAC
Raza wireless 10 m
Microfon cVc 8.0

Pro

 • Durată bună de viață a bateriei (23 ore și 11 minute)
 • Calitate microfon
 • Confort decent (în ciuda designului on-ear)
 • Suport pentru multipoint

Contra

 • Sunet accentuat de bass
 • Construcție ieftină
 • Port de încărcare micro-USB

Persoane purtand casti OneOdio A11.

Sunet

Evaluare cu 2.0 stele: Adecvat

Semnătura sonoră este acaparată de bass, iar performanța tehnică lasă de dorit. Din păcate, A11 nu are rezoluție, transparență și detalii.

Prețul este de obicei un indicator al calității, dar uneori un produs vă poate surprinde pozitiv cu un sunet clar de cristal. Din păcate, OneOdio A11 nu este unul dintre aceste produse.

Bass

Low-end are o extensie decentă, dar nu atinge acele frecvențe de zgomot din cauza etanșării îndoielnice.

Bassul este, de asemenea, destul de neglijent și necontrolat. Tobele din cântecul „I Will Remember” de Toto nu se simt impactante și nici realiste. În schimb, sunt oarecum înfundate și lipsite de detalii.

Genurile mai simple, mai orientate spre pop sună bine. Dar, de îndată ce melodia devine mai aglomerată, căștile tind să amestece totul.

Prezentarea devine și mai înrăutățită atunci când se activează modul EQ cu bass-up (prin apăsarea unui buton dedicat SuperEQ). Bassul puternic acoperă toate detaliile, îngreunând ascultarea și diminuând bucuria unei melodii frumoase.

Gama medie

Frecvențele medii sună bine în cea mai mare parte, dar sunt lipsite de transparență. Există un fel de văl care împiedică vocea să prindă cu adevărat viață.

De asemenea, un vârf de aproximativ 8-9kHz poate face cuvintele sibilante foarte dure. Depinde de piesă, deoarece unele sună bine, în timp ce altele sunt destul de penetrante.

Înaltele

Frecvențele mai înalte sunt amplificate și strălucitoare. Din fericire, nu sunt prea aspre sau pătrunzătoare.

Din nou, deși au potențialul de a suna bine, se simte ca și cum un fel de văl le reține. Drept urmare, par că au un pic de sunet metalic.

Scena sonoră este destul de largă pentru un design închis. Cu toate acestea, deoarece căștile nu pot produce multe detalii, sunetul se simte îndepărtat și gol.

Capacitățile de imagine nu sunt atât de grozave, deoarece nu puteți identifica exact de unde vine sunetul.

O reglare generală este mult diferită de cea de la modelul OneOdio A30. De asemenea, acesta din urmă utilizează probabil drivere de calitate superioară. În consecință, există o diferență enormă în calitatea audio.

Un lucru pe care l-am observat este că atunci când opriți redarea audio, există un zgomot alb perceptibil în fundal. După câteva secunde, căștile amuțesc.

Acest efect este deosebit de enervant atunci când derulați prin aplicația YouTube, iar videoclipurile încep să fie redate automat, dar fără sunet.

În acel moment, căștile cred că vizionezi un videoclip, se activează, dar auzi doar zgomot alb.

Din fericire, nu o auzi când asculți muzică.

Confort și potrivire

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Potrivirea pe ureche, adăugată la rigiditatea căștilor nu este cea mai bună combinație pentru sesiuni lungi de ascultare. Măcar rămân stabile pe capul tău.

Bentita și căștile pentru urechi sunt îmbrăcate în piele artificială plastică. Din fericire, este relativ moale, ceea ce ajută la senzația pe care o aveți când le puneți pe urechi (tampoanele nu vă înconjoară întreaga ureche). Samson SR850 la preț similar este mult mai rău în această privință.

Pernițele pentru urechi folosesc spumă standard, care este puțin prea densă pentru a oferi un confort bun, mai ales că acestea se sprijină pe partea superioară a urechilor.

De asemenea, căștile se pot mișca doar în sus și în jos, dar nu în stânga și în dreapta. Drept urmare, nu puteți ajusta complet pernițele pentru urechi pentru a se potrivi corect pe urechi.

Diferite poziții de purtare afectează în cea mai mare parte răspunsul în frecvență în regiunea bassului, cu unele vârfuri surprinzătoare și în înalte.

Acesta din urmă are ca rezultat un confort care nu durează mult timp. Sunt în regulă timp de 30 de minute, după care trebuie să iei o pauză sau să le reajustezi.

Pe de altă parte, potrivirea este mai mult decât adecvată pentru utilizarea zilnică. A11 are o forță de strângere moderată, care este suficientă pentru a rezista mișcărilor rapide ale capului.

Rețineți că stabilitatea nu este suficient de bună pentru antrenamente riguroase.

Durabilitate

Evaluare cu 2.5 stele: Mediu

Din cauza restricțiilor de cost, A11 nu sunt construite atât de bine. Cele mai îngrijorătoare sunt balamalele pliabile care sunt în întregime din plastic și se pot rupe cu ușurință.

După cum s-a menționat la categoria confort, OneOdio nu a folosit cele mai bune materiale pentru realizarea căptușelii pe A11.

Același lucru este valabil și pentru restul construcției. Balamalele responsabile pentru mecanismul de pliere sunt realizate în întregime din plastic ieftin.

Chiar și mecanismul de reglare a benzii este în întregime din plastic. Un mic știft de plastic nu poate ține cu adevărat căștile pentru urechi, așa că ele continuă să se extindă chiar și atunci când se aplică o mică presiune.

Un alt aspect îngrijorător îl reprezintă cablurile expuse. De fapt, începi să tragi firele dacă extinzi complet căștile, ceea ce le poate deteriora.

Singurul lucru care salvează oarecum aspectul lui A11 este finisajul cromat de pe spatele căștilor.

Cu husa din imitație din piele inclusă, le puteți depozita convenabil pentru a preveni zgârieturile, dar nu a proteja căștile Bluetooth de căderi.

Una peste alta, trebuie să tratezi căștile OneOdio A11 cu grijă dacă intenționezi să le folosești pentru o perioadă lungă de timp.

Baterie

Evaluare cu 2.5 stele: Mediu

Căștile folosesc portul micro-USB vechi și nu au încărcare rapidă. Cel puțin durata de viață a bateriei de 23 de ore și 11 minute ar trebui să vă țină câteva zile.

Durata de viață a bateriei lui A11 durează aproximativ 23 de ore și 11 minute (pe baza testului nostru). Este mai mult decât suficient pentru câteva zile de ascultare.

Cu toate acestea, într-o lume în care 40 de ore sau mai mult pentru o singură încărcare este relativ comună, OneOdio A11 pare destul de mediu.

Chiar și multe căști ANC se pot descurca mai bine cu anularea activă a zgomotului activată.

În plus, nu acceptă oficial încărcare rapidă și folosesc un port micro-USB. În timp ce primești cablul de încărcare în cutie, acesta este destul de scurt și cei mai mulți dintre noi avem deja USB-C.

Asta înseamnă că poate fi destul de enervant să încarci aceste căști cu un cablu atât de scurt.

Caracteristici

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

Căștile oferă un set de bază de comenzi integrate, un buton dedicat SuperEQ și un port AUX pentru ascultare prin cablu.

OneOdio A11 oferă o experiență standard de utilizare, cu un set esențial de butoane sub casca dreaptă.

Acolo veți găsi comenzi dedicate pentru creșterea și reducerea volumului și un buton multifuncțional pentru redare, pornirea și oprirea căștilor.

Un al patrulea buton activează tehnologia Super EQ, care este în esență un amplificator de bass dacă îți dorești mai mult zgomot.

Folosind același buton, puteți activa și un asistent vocal să execute comenzi vocale.

Testul microfonului OneOdio A11

În ciuda prețului lor ieftin, microfonul încorporat face o treabă bună în ceea ce privește calitatea apelurilor. Asigură apeluri clare, mai ales într-o cameră liniștită.

Într-un mediu mai zgomotos, tehnologia cVc 8.0 nu este prea agresivă și nu blochează complet zgomotul ambiental. Acest lucru vă ajută să vă păstrați vocea de înțeles, dar o poate și o distorsiona ocazional.

Atâta timp cât nu efectuați apeluri telefonice într-un mediu zgomotos, OneOdio A11 este o soluție ieftină excelentă pentru întâlniri de afaceri, cursuri online sau apeluri Zoom.

Casti OneOdio A11.

Izolarea zgomotului

Evaluare cu 3.0 stele: Bine

În ciuda unei potriviri capricioase pe ureche, căștile fac o treabă bună cu izolarea pasivă, blocând o cantitate decentă a zgomotului de fundal.

Pernițele pentru urechi nu sunt cele mai eficiente atunci când blochează pasiv zgomotul ambiental. Deoarece OneOdio A11 este ceva între ureche și lob, nu creează cea mai bună etanșare.

Cu toate acestea, încă fac o treabă bună la izolarea pasivă a zgomotului. Rezultatele sunt doar puțin mai rele decât cele pe care le obțineți cu căștile supra-ear, cum ar fi modelul A30.

Totuși, dacă intenționați să le utilizați în medii mai zgomotoase, cum ar fi transportul public sau străzi, va trebui să măriți volumul mai mult pentru a îneca zgomotul din jur.

Desigur, aceasta din urmă nu este niciodată o idee bună dacă doriți să vă mențineți auzul sănătos.

Bluetooth

Evaluare cu 4.0 stele: Grozav

A11 are o rază Bluetooth medie, o listă standard de codecuri audio și suport pentru conexiunea multipunct.

OneOdio A11 are un Bluetooth 5.0 cu o conexiune stabilă, fără tăieturi aleatorii ale sunetului în timpul utilizării regulate.

Distanța de conexiune Bluetooth este doar medie, ajungând la al doilea zid de cărămidă, după care sunetul devine de neascultat din cauza întreruperilor constante.

Prima împerechere este simplă. Trebuie doar să porniți căștile și să le selectați într-un meniu Bluetooth de pe smartphone.

Multipoint?

Da, OneOdio A11 acceptă mai multe conexiuni simultane între două dispozitive. De exemplu, căștile vor trece automat de la un laptop la un smartphone dacă primiți un apel telefonic.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Căștile folosesc SBC și AAC implicit. Este mai mult decât suficient atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru Apple.

În mod ciudat, dispozitivele Android Bluetooth selectează automat AAC, chiar dacă funcționează cel mai bine cu codecul Bluetooth SBC.

Există întârziere audio?

Niciuna. Puteți viziona cu ușurință videoclipuri și juca jocuri fără întârziere prea enervantă.

Ar trebui să cumpărați OneOdio A11?

Dacă într-adevăr nu doriți să cheltuiți mai mult de 200 RON și nu vă plac căștile, ar putea merita să le verificați.

Au un confort și o potrivire decentă, acceptă conexiunea multipoint, nu au întârziere audio și au o durată de viață suficientă a bateriei pentru cel puțin câteva zile.

Având în vedere prețul, sunt mai mult decât decente, deși această recenzie nu le laudă.

Știind asta, îmi este greu să recomand A11.

Verifică preț OneOdio A11 aici!


Citește și: