Casti Razer Electra V2.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căşti gaming Razer Electra V2

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Căștile Razer Electra V2 sunt confortabile și aduc un oarecare nivel de inovație, însă nivelul mediu de sunet este un pas în spate pentru aceste căști.

Ce ne-a plăcut

  • Design neted
  • Microfon detașabil
  • Compatibilitate versatilă

Ce nu ne-a plăcut

  • Sunet lipsit de spirit
  • Potrivire imperfectă
  • Controlul pentru volum nu este precis

Unele seturi de căști de gaming pentru bugete limitate sunt mai bune decât altele, dar chiar și printre cele bune se mai găsesc unele ce nu țin pasul. Razer Electra V2 este un exemplu al acestui fenomen. Nu sunt prea mari, se potrivesc confortabil și funcționează la PC, console și dispozitive mobile. Dar când vine vorba de performanță, aceasta nu este excelentă nici la jocuri, nici la muzică.

Nu neg că Electra V2 reprezintă un progres pentru aspect și senzație, în gama de seturi de gaming de buget. Unele elemente de design sunt inovative – chestii folositoare pe care nu le găsești nici măcar la căștile mai bune și mai scumpe.

Scopul principal al unui set de căști este să ofere un sunet bun, însă, Electra V2 face o treabă cu dus și întors. Dacă ai o afinitate pentru echipamentele Razer, însă doar un buget de 200 RON, atunci ar trebui să iei acest model în considerare, însă există periferice mai bune în aria de produse ieftine.

Casti Razer Electra V2.

Design

Razer Electra arată și se simte ca un set de căști mult mai extravagant. Șasiul este din plastic și metal, și arată de parcă ar putea rezista la o doză de abuz. Cel mai bun lucru este că acest set are o bandă de susținere căptușită, ce se ajustează automat și stă pe patru fire subțiri din oțel. Doar le pui și se potrivesc – nu trebuie să îți bați capul să le ajustezi.

Microfonul pare să fie cel al unui set de căști mai scump. Acesta se află la capătul unui braț flexibil din metal, ce este detașabil, însemnând că îl poți îndoi cum vrei sau îl poți scoate dacă nu îl folosești.

Razer Electra V2 arată și se simte de parcă ar fi un set de căști mult mai extravagant.

Poți observa cu adevărat prețul cerut când te uiți pe spatele cupei stângi. Există un buton pentru a pune microfonul pe mut, ce funcționează destul de bine, însă în același timp există și un rocker pentru volum. Nu este la fel de bun precum un dial. Rocker-ul nu corespunde cu nivelele volumului de Windows și nu le poți atinge, deci nu este precis. O să fie ori prea tare, ori prea încet, ori complet oprit.

Conectarea cablul de 3.5 mm la splitter-ul pentru PC nu este la fel de simplă precum ar trebui să fie. Cablul de 3.5mm are un unghi de 90 de grade, ce este bun pentru conexiunea la telefon, însă creează o poziție dubioasă atunci când îl conectezi la splitter (sau la un controller de gaming).

 

 

Confort

În primul rând: banda de susținere a acestor căști nu este la fel de confortabilă precum a modelelor elastice ale celor de la SteelSeries. Este puțin mai voluminoasă, nu o poți slăbi și nici nu o poți strânge, în cazul în care stă prea sus sau prea jos.

Pe lângă asta, setul Electra V2 este ușor de purtat, chiar dacă este puțin cam strâns (sau cam slab, depinzând de mărimea capului tău). Cupele din piele sintetică sunt bune și am putut să port aceste căști timp de două ore fără să am probleme.

După aceste două ore am început să simt puțină presiune în jurul urechilor – nimic dureros, însă inconfortabil. Consider că sunt bune dacă le folosești în timpul sesiunilor medii de gaming de seară, însă dacă vrei să exersezi pentru turnee, atunci nu le recomand.

Am împrumutat aceste căști unui coleg, iar acesta este de acord cu mine. I s-au părut puțin cam strâmte, însă i-a plăcut senzația oferită de cupe și de banda ďe susținere ce se ajustează. Și-ar fi dorit să aibă mai mult control asupra potrivirii benzii, din moment ce l-ar fi ajutat să aibă parte de o potrivire mai bună în jurul urechilor.

Casti Razer Electra V2.

Performanța gaming

Electra V2 funcționează bine în jocuri. Am auzit inamicii cum se strecurau în spatele meu în Overwatch; laserele armatelor Terrane în Starcraft; ironiile căpitanilor orci din Middle-Earth: Shadow of War; și zgomotul făcut de navetele ce treceau pe lângă mine în Star Trek Online. Deși, nu există o balanță excelentă între muzică și voce, deci dacă vrei să găsești volumul potrivit, vei avea nevoie de răbdare. Am auzit totul clar, însă sunetul nu are vibrație. Mai mult decât plat, profilul sunetului al Electra V2 este plictisitor.

Oricând mă jucam pe PC aveam parte de un hâșâit în fundal, ce creștea sau scădea, depinzând de volumul jocului.

De asemenea, am avut probleme și cu feedback-ul, iar pe acestea nu mi le pot explica, apăreau indiferent dacă foloseam cablurile de 3.5mm cu două intrări sau cu o singură intrare. Oricând mă jucam pe PC aveam parte de aceste hâşâituri pe fundal, ce creșteau sau scădeau în intensitate, depinzând de volumul jocului.

Am încercat în mai multe jocuri, pe mai multe PC-uri, însă am dat mereu de această problemă. După un timp, m-am obișnuit să-l ignor, însă era foarte neplăcut, și nici nu este un lucru pe care aș vrea să-l aud atunci când sunt în timpul unei sesiuni de gaming de câteva ore.

Performanța pe telefon și pe console a fost, din fericire, mult mai plăcută. Nu am avut parte de acel feedback în timp ce mă jucam pe PS4 sau pe Switch, nici pe telefon. Chiar și așa, calitatea a fost similară, funcțională, însă fără nimic ieșit din comun.

Funcții

Din moment ce Electra V2 se conectează printr-un jack de 3.5mm, nu trebuie să îți bați capul cu vreun software – în teorie. În practică, Razer oferă un software numit Razer Surround, ce se conectează la programul Synapse. Razer Surround poate mima senzația sunetului surround pentru orice pereche de căști stereo, iar efectul este acceptabil. În timp ce nu mimează complet sunetul direcțional de care ai parte de la căștile cu sunet surround 5.1 sau 7.1, muzica și efectele de sunet se simt puțin mai pline și mai imersive decât de obicei.

Nu am folosit prea mult această funcție, însă merită menționată, în cazul în care îți dorești sunet surround. Nu înlocuiește complet originalul, însă este bine să ai o opțiune.

În caz contrar, microfonul – ce arată și se simte excelent – sună doar decent. Mi-am înregistrat vocea din mai multe direcții și, în timp ce sunetul a fost suficient de tare, vocea mea a avut o calitate nazală, iar înregistrarea a captat destul sunet de fundal. A funcționat pentru jocurile multiplayer casual, însă nu l-aș folosi în ceva mai sensibil.

Casti Razer Electra V2.

Performanța muzicii

Electra V2 arată prea extravagant pentru a putea fi scoase din casă, însă, din moment ce au un microfon detașabil și un cablu audio de 3.5 mm, am sperat că le pot folosi pe post de căști pentru folosirea de zi cu zi. Nu am avut noroc: Electra V2 face ca muzica să sune tulbure și fără viață. Echilibrul dintre instrumente și voci avantajează instrumentele, în timp ce vocile se aud de parcă ar veni dintr-un bar aglomerat.

Sincer, seturile ieftine de gaming nu sunt cele mai bune când vine vorba de muzică, însă Electra V2 nu face nimic în plus pentru a perpetua acest trend. Ai putea folosi Electra V2 pe post de căști pentru muzică, însă este un mod dezamăgitor prin care să poți asculta melodiile tale preferate.

Concluzie

Având în vedere prețul, Electra V2 sunt o pereche destul de bună de căști pentru gaming, ba chiar au și câteva inovații de design. Chiar și așa, calitatea sunetului duce lipsă de spirit, pentru muzică și pentru jocuri. În timp ce nu este complet dezamăgitor, precum ar fi să pierzi o bancnotă de 500 RON este ca și cum ai găsi o bancnotă uitată în buzunar și să-ți dai seama că este 10 RON.

Pentru gamerii ce apreciază echipamentul Razer și vor ceva accesibil, Electra V2 le merită atenția. Nu este cea mai bună opțiune din această arie de preț. HyperX Cloud Stinger are o potrivire mai confortabilă; Astro A10 are o calitatea a sunetului mai bună; Logitech G433 se poate folosi și în afara casei.

În final, Electra V2 nu este un set de căști captivant, însă doar atât.

Verifică preț Razer Electra V2 aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL