Reprezentare casca Anker Soundcore Life Q30.

Review căști Anker Soundcore Life Q30

Anker Soundcore Life Q30 sunt căști wireless all-around excelente, dotate cu funcții utile. Chiar și calitatea sunetului este impresionantă dacă te joci cu EQ.

Din când în când, apar căști cu un raport preț/performanță excelent care merită cu adevărat toată atenția. Anker Soundcore Life Q30 sunt unele dintre acele căști.

Desigur, nu sunt perfecte, dar fac majoritatea lucrurilor mai bine decât concurența lor. Sau îți oferă opțiunea de a le îmbunătăți.

În ansamblu, Life Q30 sunt căști Bluetooth cu aspect ok, cu o calitate bună a construcției, balamale pliabile și o husă de transport rigidă pentru transport ușor.

Sunt ușoare și confortabile, cu căptușeală suficientă în interiorul cupelor de urechi. Butoanele fizice situate în partea inferioară a ambelor căști sunt rapide și oferă o modalitate liniștitoare de a controla căștile Anker, chiar și pe vreme mai rece.

În plus, căștile cu anulare a zgomotului oferă o autonomie nebună a bateriei de 60 de ore pentru sesiuni lungi de ascultare, performanță bună de anulare a zgomotului activ, modul Transparency și o aplicație însoțitoare cu EQ personalizat.

Totuși, am spus că nu sunt perfecte. Vrei să știi de ce? Găsiți motivele în recenzia de mai jos.

Pro

 • Calitate excelentă a sunetului (după EQ)
 • ANC excelent cu 3 moduri
 • Potrivire confortabilă
 • Aplicație însoțitoare cu EQ
 • Durată remarcabilă a bateriei

Contra

 • Bassul nu este foarte rapid
 • Par voluminoase pe cap

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști wireless Anker Soundcore Life Q30
 • Geanta de transport
 • Cablu USB-C
 • Cablu audio de 3,5 mm
 • Husă mică de transport
 • Manual de utilizare

Specificații

Tip: Over-ear
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Closed-back
Drivere: 40 mm
Gama de frecvență: 16-24.000 Hz
Impedanța: 16 ohmi
Greutate: 264 g
Microfon și comenzi: Da
Rezistență la apă: Niciun
Durata de viață a bateriei: 60 h (40 h cu ANC)
Timp de încărcare: 2h + Încărcare rapidă – USB-C
Anularea activă a zgomotului: Da, hibrid
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
Raza wireless: 20 m
Microfon: Da, anularea zgomotului

Sunet

În mod implicit, semnătura sonoră este plină de zgomot și bubuitoare. Din fericire, încep să sune foarte aproape de neutru, cu o anumită egalizare (EQ).

Ieșite din fabrică, Anker Soundcore Life Q30 au un profil de sunet la fel ca orice alte căști orientate spre consumator: amplificare uriașă a bassului și nimic altceva. În ciuda insignei High-Res audio de pe cutie.

Puteți schimba dramatic modul în care căștile reproduc frecvențele și le puteți face extrem de echilibrate, datorită EQ personalizat din interiorul aplicației. Nu este perfect neutru, dar cu greu îl poți întrece pentru preț.

Bass

După cum am menționat, în mod implicit bassul este amplificat până la punctul de a fi bubuitor. Există foarte puțin control sau definiție a bassului și cu greu distingeți o lovitură de bas individuală.

Reducerea sub-bassului până la capăt în aplicație (-6dB) ajută la eliminarea bubuielilor copleșitoare, permițând sunetului să respire.

Desigur, există încă un accent pe frecvențele mai joase, iar bassul devine doar puțin mai controlat.

Funcționează bine pentru muzică rock sau EDM, dar orice cu lovituri de bass mai rapide (metal, drum ‘n’ bass) este încă prea dificil.

Gama medie

Mediile sunt relativ echilibrate, cu doar o scădere masivă în jurul valorii de 3,2 kHz. Interesant, aceasta este frecvența exactă pe care o puteți crește în aplicație.

Desigur, făcând acest lucru, atât vocea, cât și instrumentele câștigă puțin mai multă plenitudine și sună mai natural.

Singurul lucru care este puțin cam dezamăgitor sunt chitarele electrice. Sună puțin dur cu anumite piese și nu le puteți corecta complet cu EQ.

Înaltele

Frecvențele înalte sunt clare și strălucitoare, oferind instrumentelor precum cinele o textură plăcută.

Răspunsul este lin și fără sibilanți, chiar și atunci când ascultați la volume mai mari.

Ca și în cazul multor căști supra-ear, senzația de sunet este destul de bună, astfel încât muzica să nu se simtă prinsă în capul tău. Nici nu este vastă.

În plus, imaginea este bună și puteți identifica destul de precis de unde provin sunetele.

Întrucât lui Anker îi place să vorbească despre faptul că are o armată de producători premiați cu Grammy care recomandă produsele lor audio, majoritatea căștilor lor Bluetooth au un sunet dezastruos.

Din fericire, le puteți corecta greșelile în setările EQ și puteți obține căști surprinzător de echilibrate și dinamice pentru mai puțin de 600 RON.

Casti Anker Soundcore Life Q30 vazute de aproape.

Confort și potrivire

Pentru niște căști cu construcție ușoară și forță de prindere, acestea rămân pe cap chiar și atunci când sari sau alergi. În plus, căptușeala groasă oferă, de asemenea, o experiență de ascultare confortabilă.

În timp ce Anker Soundcore Life Q30 arată destul de voluminos la prima vedere, asta nu reflectă greutatea lor.

Datorită construcției lor din plastic (doar cu o bandă de aluminiu), nu vă doare gâtul, cum ar fi cu Apple AirPods Max, de exemplu.

Căștile de formă ovală sunt umplute cu spumă cu memorie de pluș. Tampoanele vă înconjoară perfect urechile, care ating spuma ce acoperă driverele.

Cu toate acestea, nu simți asta decât dacă te gândești cu adevărat la aspectul respectiv.

Stabilitatea este, de asemenea, mare, în ciuda unei forțe de strângere relativ blânde. Alergarea sau săritura cu Anker Soundcore Life Q30 nu este o problemă.

Căștile pot rezista și înclinarea capului înainte și înapoi, dar nu o faceți prea repede.

Desigur, se vor desprinde dacă începi să dai din cap ca și cum ai fi la un concert de metal. Dar care căști nu o vor face?

Durabilitate

Deși sunt în mare parte din plastic, Anker Soundcore Life Q30 au un cadru rigid din aluminiu și vin cu o carcasă dură de transport pentru protecție împotriva căderilor. Totuși, fără rezistență la transpirație sau un rating IP.

Anker Soundcore Life Q30 nu pare liniștitoare la prima vedere. Totul, de la căști până la balamale, este din plastic.

Cu toate acestea, părțile susceptibile de a se rupe sunt întărite, iar căștile ANC se simt robuste.

Deși zdrăngăne puțin când sunt scuturate, nu auzi niciun zgomot de trosnet când le porți pe cap.

Pe deasupra, există un cadru din aluminiu expus, pentru o anumită rigiditate și oferă căștilor un aspect puțin mai premium.

Reglarea dimensiunii este din plastic, dar nu se extinde de la sine, nici chiar atunci când scuturați căștile.

Geanta de transport inclusă sporește durabilitatea generală. Pereții săi rigizi oferă căștilor protecție împotriva căderilor și zgârieturilor.

Din păcate, Anker Soundcore Life Q30 nu sunt potrivite pentru utilizarea în sală. Le lipsește ratingul IPX de bază, așa că transpirația poate fi dăunătoare.

Baterie

Soundcore Life Q30 excelează la durata de viață a bateriei. De obicei, durează până la 60 de ore de ascultare, în timp ce ANC reduce acest timp la „doar” 44 de ore per încărcare, conform testului nostru.

Anker a ocupat spațiul suplimentar din interiorul căștilor supra-ear și l-a umplut cu baterii. Nimic altceva nu poate explica performanța excelentă a bateriei.

Pe cont propriu, fără ANC, pot rezista în jur de 60 de ore. Le puteți folosi o săptămână întreagă și le puteți încărca o singură dată.

ANC-ul reduce durata de viață a bateriei la 44 de ore și 11 minute la o singură încărcare (din testul nostru).

Cu toate acestea, este încă mai mult decât excelent, deoarece majoritatea căștilor emblematice ANC durează aproximativ 30 de ore.

Chiar și caracteristica de încărcare rapidă prin USB-C este super eficientă. Primiți încă 4 ore de funcționare într-o încărcare de doar 5 minute.

Deși puteți utiliza aplicația pentru a monitoriza capacitatea bateriei, aceasta afișează doar pictograma bateriei, dar niciun procent.

Pentru a-l afla pe acesta din urmă, trebuie să verificați meniul Bluetooth de pe smartphone.

De asemenea, există un mesaj vocal care vă spune starea bateriei de fiecare dată când porniți căștile.

Ca alternativă pentru o baterie goală, aceste căști cu anulare activă a zgomotului oferă și o conexiune prin cablu. Cablul este inclus in cutie.

Caracteristici

Pentru niște căști care costă 550 RON, obțineți o experiență premium surprinzător de plină de funcții. Anularea activă a zgomotului, modul de sunet ambiental, aplicație, EQ, chiar și calitatea microfonului este bună.

Anker cu siguranță nu s-a zgârcit cu funcțiile cu Soundcore Life Q30.

Pe cont propriu, căștile oferă 5 comenzi fizice și o zonă sensibilă la atingere pe casca din dreapta.

Primești un buton pentru:

 • ANC
 • Activare/dezactivare și activare asistent vocal
 • Reglarea volumului
 • Redare/pauză

Și atingeți suprafața pentru a activa rapid modul Transparency.

Butoanele fizice se disting cu ușurință sub degete și oferă feedback tactil, fără nici un fel de senzație moale.

Descărcarea aplicației Soundcore adaugă și mai multe funcții. Cu acesta, puteți comuta între un mod și altul de anulare a zgomotului și vă puteți juca cu numeroase presetări EQ sau puteți crea unul personalizat.

Există chiar și modul Sleep unde puteți alege intensitatea diferitelor sunete ale naturii sau lucruri precum trenuri sau electrocasnice.

Este o caracteristică drăguță care ar putea fi utilă dacă locuiți într-un loc zgomotos și aveți probleme cu somnul.

Aplicația însoțitoare nu vă permite să schimbați comenzile (cel puțin pe cea sensibilă la atingere). De asemenea, nu există senzor de redare/pauză.

Calitate microfon

Performanța microfonului în timpul apelurilor telefonice este mai bună decât media, cu performanțe bune în locuri liniștite și zgomotoase.

Începând cu locurile liniștite, există puțină sau deloc distorsiune, iar vocea ta se aude bine și curată. S-ar putea să-i lipsească o oarecare plenitudine în registrele inferioare, dar cel puțin ești de înțeles.

Vorbind într-un mediu mai zgomotos, calitatea vocii rămâne aceeași. Datorită reducerii puternice a zgomotului, mai există câteva artefacte și distorsiuni în fundal.

Din fericire, căștile știu cum să-ți păstreze vocea de înțeles. Prin urmare, le puteți folosi cu ușurință atunci când mergeți pe lângă un drum aglomerat, cu mult zgomot exterior.

Izolarea zgomotului

Izolarea pasivă a zgomotului este doar medie, așa că activarea ANC ar fi o idee bună dacă intenționați să ascultați într-un mediu mai zgomotos.

Pentru niște căști cu anulare a zgomotului, izolarea generală pasivă a zgomotului nu este cu nimic specială.

Căștile fac o treabă decentă blocând zgomotul extern, dar nu în aceeași măsură precum căștile de bază. Frecvențele inferioare rămân aproape intacte, cu doar o ușoară reducere a celor mai înalte.

Probabil cupele din plastic nu sunt suficient de groase pentru a reduce suficient zgomotul de fundal.

Din fericire, sunetele ambientale nu te deranjează dacă asculți muzică. Mersul pe stradă acasă sau la birou ar trebui să fie plăcut.

Cu toate acestea, veți dori să activați anularea activă a zgomotului dacă intenționați să le folosiți pentru navetă.

Anularea zgomotului

Performanța de anulare activă a zgomotului este excelentă pentru preț, dar unele inconsecvențe strică experiența. Se aude un zgomot de bass ușor de la driverul din dreapta.

Căștile over-ear au fost întotdeauna mai bune la anularea activă a zgomotului. Căștile lor mai mari acoperă o suprafață mai mare, iar cipurile active de anulare a zgomotului sunt, de asemenea, de o calitate superioară.

Anker Soundcore Life Q30 sunt grozave la acest capitol, mai ales pentru preț. În aplicația Soundcore, puteți comuta între 3 moduri ANC, fiecare potrivit pentru o situație diferită.

Modul Transport se concentrează pe frecvențe joase, cum ar fi motoarele.

Modul Indoor pe frecvențe medii, cum ar fi vorbirea.

Modul Outdoor reduce sunetele străzii, cum ar fi traficul etc.

În mod implicit, utilizează modul Transport, care, cel puțin în apartamentul nostru noastră, funcționează puțin ciudat. În timp ce canalul stâng este curat și liniștit, pot auzi un zgomot slab din canalul drept.

Chiar dacă îmi răsucesc capul sau mă mișc prin cameră, sunetul nu dispare. Nu este super enervant; cu toate acestea, distruge performanța generală excelentă ANC.

Dacă ambele canale ar funcționa ca cel din stânga, acestea ar fi aproape de Sony WH-1000XM4.

Celelalte 2 moduri nu au aceeași problemă, dar trec prin frecvențe mai joase, ceea ce nu este ideal.

Cu toate acestea, Anker Soundcore Life Q30 sunt, până acum, cele mai bune căști cu anulare a zgomotului sub 600 RON. Dacă aveți nevoie de această funcție, nu puteți obține nimic mai bun pentru acest preț.

Pe de altă parte, modul Transparency ajută la creșterea sunetului ambiental și face asta cu rezultate decente.

Căștile sporesc în primul rând mediile și vorbirea, astfel încât nu sună la fel de natural precum căștile mai premium.

Casti Anker Soundcore Life Q30.

Bluetooth

Vă puteți aștepta la o gamă Bluetooth fantastică, fără întreruperi audio, suport multipoint și fără întârziere audio când vizionați videoclipuri.

Anker Soundcore Life Q30 folosește un standard Bluetooth 5.0 mai vechi, care este totuși mai mult decât suficient dacă doriți o conexiune Bluetooth de încredere și o rază Bluetooth excelentă.

Acesta din urmă este de departe cea mai puternică dintre căștile Bluetooth pe care le-am testat.

În timp ce cele mai mulți dintre căști s-au întrerupt un pic atunci când au ajuns la celălalt capăt al casei mele, Soundcore Life Q30 funcționează perfect dintr-o parte în alta.

Asta înseamnă cel puțin 20 de metri distanță de suprafață și 2 pereți de cărămidă.

Căștile cu anulare activă a zgomotului au fost conectate la Samsung Galaxy S21, care folosește și Bluetooth 5.0.

Pe lângă o conexiune de încredere, le puteți asocia și cu 2 dispozitive Bluetooth simultan (multipoint). Când sunt asociate cu un dispozitiv, apăsați butonul de pornire de două ori pentru a iniția asocierea pentru un al doilea dispozitiv.

Dacă doriți să asociați căștile cu un dispozitiv nou, porniți-le și țineți apăsat butonul de pornire până când vedeți LED-ul albastru intermitent.

Ca bonus, Anker Soundcore Life Q30 acceptă asocierea NFC prin simpla atingere a acestora cu un smartphone compatibil NFC.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Anker Soundcore Life Q30 utilizează numai codecuri audio SBC și AAC.

Există o versiune mai scumpă a acestor căști cu anulare activă a zgomotului, Anker Soundcore Life Q35, cu certificare audio LDAC și Hi-Res, dar au și un sunet din fabrică mai prost.

Deși selecția de codecuri Bluetooth nu este uriașă, este mai mult decât suficientă pentru a transfera sunet de înaltă calitate și pentru a asigura o întârziere minimă.

Există întârziere audio?

Vorbind de întârziere, nu există niciuna dacă intenționați să vizionați videoclipuri și Youtube pe dispozitive Android și iOS.

Jocul pe mobil arată o mică întârziere, ceea ce nu distrage prea atenția. Puteți folosi Anker Soundcore Life Q30 pentru a juca jocuri mobile competitive.

Ar trebui să cumpărați Anker Soundcore Life Q30?

Aceste căști cu anulare activă a zgomotului nu sunt perfecte, dar oferă cel mai bun pachet general la gama lor de preț.

Sunt bine făcute, confortabile, au o autonomie fantastică a bateriei, mod ANC și Transparency bune și un sunet excelent chiar dacă îți ia ceva timp pentru a-l modifica.

Sigur, calitatea sunetului nu este potrivită pentru toată lumea, deoarece metaliștii vor rata acea acțiune cu pedală dublă, iar căștile cu anulare a zgomotului ar putea părea puțin voluminoase.

Dar pentru preț, pur și simplu nu există nimic altceva care să se apropie de performanța lor. Anker Soundcore Life Q30 merită recomandarea HeadphonesAddict.

Cum se compară Anker Soundcore Life Q30 cu concurența?

După ceva EQ, au o calitate mai bună a sunetului și un răspuns mai echilibrat.

Durata de viață a bateriei de 44 de ore la o singură încărcare cu ANC depășește cu mult concurența, care durează de obicei în jur de 30 de ore sau mai puțin.

Raza și puterea Bluetooth sunt mult mai bune, fără întreruperi și acoperire de cel puțin 20 de metri.

Performanța de anulare a zgomotului este doar puțin mai bună decât cea oferită de concurență.

Calitatea construcției este aproximativ aceeași cu restul din acest interval de preț. Cu toate acestea, husa de transport oferă o longevitate mai bună.

Deși sună mai natural, bassul se simte neglijent și mai puțin controlat decât la modelele concurente.

Verifică preț Anker Soundcore Life Q30 aici!


Citește și: