Casti Anker Soundcore Liberty 3 Pro.

Review căști Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Anker Soundcore Liberty 3 Pro sunt căști premium wireless, cu o calitate impecabilă a sunetului, confort excelent, performanță bună a bateriei și caracteristici medii.

De îndată ce deschideți cutia Anker Soundcore Liberty 3 Pro, știți că vă aflați în fața unui produs de ultimă generație.

Noile căști auriculare arată mai mult ca o bijuterie și se simt excelent în urechi, în ciuda dimensiunii lor relativ enorme. De asemenea, aripile de aer incluse ajută foarte mult la stabilitate.

Asocierea acestora cu aplicația Soundcore permite mai multe funcții, cum ar fi EQ personalizat, HearID pentru sunet și ANC, personalizarea controalelor și o comutare pentru a activa codecul LDAC Bluetooth.

Calitatea sunetului este genială. Asta dacă aplicați un EQ extins, deoarece este scăzut și prea luminos din fabrică.

Pe de altă parte, anularea activă a zgomotului nu este foarte puternică și produce un șuierat slab în fundal. Modul de sunet ambiental ar putea, de asemenea, să sune puțin mai plin.

Funcția HearID pentru sunet este inutilizabilă, iar caracteristica adaptivă ANC nu este cea mai optimă.

Prin urmare, ar trebui să cheltuiți 800 RON pe Anker Soundcore Liberty 3 Pro? Sau ar trebui să căutați o altă pereche? Să aflăm.

Pro

 • Calitate audio excelentă cu sunet puternic (după EQ)
 • Potrivire confortabilă
 • Experiență premium de despachetare
 • Construcție de calitate
 • Aplicație însoțitoare bogată în funcții

Contra

 • ANC oarecum mediu cu un șuierat ușor de fundal
 • Comenzi tactile greoaie

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless Anker Soundcore Liberty 3 Pro
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 4 perechi de vârfuri din silicon (XS, S, M, L)
 • 4 perechi de aripioare pentru urechi
 • Manualul utilizatorului

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.2
Design spate: Closed back
Drivere: Armătură dinamică și echilibrată de 10,6 mm
Gama de frecvență: 20-40.000 Hz
Impedanța: 16 ohmi
Greutate: 5,6 g per cască
Microfon și comenzi: Da
Rezistență la apă: IPX4
Durata de viață a bateriei: 8h + 25h în carcasă
Timp de încărcare: 2 ore + încărcare rapidă – încărcare wireless USB-C și Qi
Anularea activă a zgomotului: Da
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC, LDAC
Raza wireless: 15 m
Microfon: 6 microfoane cu reducere a zgomotului AI-uplink

Sunet

Calitatea sunetului dintr-un duo dinamic și cu armătură echilibrată este excepțională, dar numai după o ajustare extinsă a EQ. Altfel, este plin de zgomot și enervant de strălucitor.

Ca și în cazul Anker Soundcore Life Q30, nu știu ce făceau acei 20 de producători câștigători de Grammy atunci când recomandau reglarea acestor căști.

Ieșite din cutie, Liberty 3 Pro are o creștere mai mare de 10 dB a bassului, o altă creștere moderată a mediilor superioare și, din nou, o creștere semnificativă a înaltelor. Acesta nu este calitate audio de înaltă rezoluție.

Prin urmare, egalizarea este o necesitate dacă doriți să vă bucurați de sunetul grozav așa cum probabil au dorit acei artiști Grammy. De asemenea, activarea ANC ajută la înăsprirea bassului.

Bass

După cum am menționat, se pune un accent puternic pe sub-bass, ceea ce face sunetul plin și necontrolat.

Sistemul dual driver îi ajută să sune puțin mai puternic în regiunea bassului decât frații lor mai mari, Life Q30.

Din fericire, aplicarea EQ reduce semnificativ impactul bassului, lăsând sunetul să respire. Activarea modului ANC întărește și mai mult bassul prin reducerea cantității.

După EQ, vă puteți bucura cu ușurință de genuri muzicale și mai rapide, unde folosesc o mulțime de pedale duble, cum ar fi rock sau metal.

Din păcate, glisorul EQ coboară doar la -6db, ceea ce înseamnă că nu poți aduce bassul la neutru.

În consecință, unele piese de tobe, cum ar fi în timpul „Calling Elvis” de Dire Straits, se pierd în mix. În comparație, bassul de pe Sony WF-1000XM4 dezvăluie un control și detalii mult mai bune.

Pe de altă parte, căldura suplimentară nu este prea rea, deoarece adaugă corp și plenitudine sunetului.

Gama medie

În mod implicit, frecvențele între 200 și 800 Hz sunt perfect neutre. Cu toate acestea, sunetul devine semnificativ îmbunătățit după aceea, chiar până la sfârșitul spectrului.

Drept urmare, vocea sună tare, subțire și uneori sibilantă. Același lucru este valabil și pentru instrumente, care sunt dure uneori. Dar separarea instrumentelor este excelentă.

Deci, după aplicarea unor ajustări EQ, sunetul devine mai natural. Pierde puțin din dinamică, dar acesta este un schimb echitabil pentru o reproducere mai fidelă a sunetului.

EQ-ul nu este suficient de specific pentru a aduce căștile la un nivel neutru, dar sună plin de viață și detaliat.

Înaltele

Frumos detaliate și strălucitoare, dar numai atunci când îl reduceți în egalizator. Pe cont propriu, sunt dure până la punctul în care îți face fața să se încrețească de parcă tocmai ai mânca o lămâie.

Reducerea acestora la -6dB le face frumoase și strălucitoare, dar mult mai puțin înfiorător. Datorită driverului de armătură echilibrat, detaliul este, de asemenea, bun.

Simțul scenei sonore este grozav, iar sunetul se simte încăpător. Nu este excepțional de lat, dar nici nu este amestecat.

Imaginile sunt, de asemenea, destul de satisfăcătoare, datorită reproducerii clare a înaltelor. Bassul puternic creează uneori un văl, așa că nu puteți identifica locația exactă de unde provin sunetele.

În concluzie, calitatea sunetului este mai mult decât excelentă, chiar și la volume mari, dacă ești gata să faci niște ajustări. Dar fără EQ, Liberty 3 Pro sună mult prea amplificat în toate domeniile. Din fericire, aplicația însoțitoare este gratuită.

Carcasa si casti Anker Soundcore Liberty 3 Pro.

Confort și potrivire

Așteptați-vă un confort excelent fără oboseală și o potrivire generală stabilă în timpul utilizării regulate. Cu toate acestea, alergarea sau săritul le va împinge treptat din urechi.

Noile Liberty 3 Pro sunt considerabil mai mici decât precedentul Liberty 2 Pro. Cu toate acestea, sunt încă pe partea voluminoasă.

În ciuda faptului că au câteva elemente strălucitoare care arată ca metalul, căștile sunt în întregime din plastic. Deși sună puțin dezamăgitor, scade și greutatea.

În combinație cu un design ergonomic, Anker Soundcore Liberty 3 Pro se simte excepțional de confortabil. Le poți purta ore în șir fără a simți oboseală la purtare.

Stabilitatea este ajutată de aripioarele urechilor care vin în 3 dimensiuni diferite. Cu toate acestea, nu sunt potrivite pentru activități sportive.

În timp ce vârfurile din silicon rezistă la activități obișnuite, cum ar fi mersul în aer liber, încep să-și piardă aderența în timpul alergării sau săriturilor.

Apropo de vârfuri de urechi, acestea sunt fabricate din silicon moale care este oarecum lipicios, astfel încât acumulează rapid murdărie și praf. Asigurați-vă că vă curățați căștile în mod regulat pentru a evita probleme.

Durabilitate

În timp ce ambele căști și husa se simt bine în mână, acestea nu par foarte durabile. Capacul alunecă și pentru a se deschide, făcându-l susceptibil de a se rupe. Cel puțin căștile au un rating IPX4 rezistent la transpirație.

Căștile sunt fabricate din plastic de calitate, cu părți exterioare lucioase și interioare mate. Deși sunt construite din mai multe piese, nu par să se desfacă în cazul în care sunt scăpate pe podea.

În ciuda plasticului, căștile au un aspect luxos, cu părți strălucitoare și litere mici care descriu toate tehnologiile din interior.

În plus, căștile sunt pregătite pentru transpirație excesivă sau ploaie. Sunt evaluate la gradul IPX4, ceea ce înseamnă că pot supraviețui stropilor ușori de apă, dar nu pot fi scufundate.

Totuși, am câteva îngrijorări. În primul rând, partea exterioară lucioasă (probabil din acril) s-ar putea zgâria și poate începe să arate urât odată cu folosirea.

Și în al doilea rând, vârfurile mai moi și lipicioase oferă o aderență mai bună, dar s-ar putea rupe dacă nu le îndepărtați cu grijă.

Carcasa de încărcare arată atractiv minimalist, cu o margine strălucitoare și un logo Anker.

Când deschideți capacul, 2 LED-uri albe strălucesc prin vârfuri semi-transparente, făcând căștile să arate ca și cum ar fi o bijuterie, ceea ce este cool.

Cu toate acestea, există o problemă majoră cu carcasa. Pentru a deschide capacul, trebuie să-l glisați înapoi.

Deși pare cool, ar putea deveni și un potențial punct de rupere, mai ales dacă va cădea pe podea.

Acesta din urmă este posibil, deoarece este dificil să scoateți căștile, mai ales dacă purtați mănuși. Trebuie să le prindeți de aripile de aer și să le scoateți. În acest caz, puteți pierde aderența căștilor sau a carcasei.

Baterie

Deoarece este esențial să utilizați ANC pentru cea mai bună calitate a sunetului, este, de asemenea, esențial să aveți o baterie bună.

În testul nostru, Anker Soundcore Liberty 3 Pro au funcționat până la 5 ore și 7 minute per încărcare, cu anularea activă a zgomotului activată. Este cam medie. Fără ANC, durata de viață a bateriei crește la 8 ore pe încărcare.

Carcasa de încărcare are o autonomie suplimentară de 25 de ore, încărcându-ți căștile de cel puțin 3 ori.

În plus, carcasa acceptă încărcare wireless și încărcare rapidă prin USB-C și este foarte eficientă. O încărcare rapidă USB-C de 15 minute a Liberty 3 Pro adaugă încă 3 ore de redare.

Procentul bateriei este afișat mai precis în meniul Bluetooth. Aplicația afișează doar o pictogramă a bateriei și 5 dungi, indicând durata de viață rămasă a bateriei. Există și trei lumini LED în fața carcasei de încărcare.

Am observat că perechea mea nu este niciodată încărcată mai mult de 90%, indiferent de cât timp stau în carcasa de încărcare. Ar putea fi o eroare sau o măsură de siguranță pentru a preveni degradarea bateriei. Cu toate acestea, Anker ar trebui să fie mai transparent cu privire la această „funcție”, dacă există cu adevărat.

Caracteristici

La fel ca alte căști premium, Anker Soundcore Liberty 3 Pro vine cu diferite funcții. Obțineți ANC, modul de sunet ambiental, multipoint, LDAC, aplicație gratuită, EQ și multe altele.

Știi pentru ce plătești la Liberty 3 Pro. Sunt dotate cu funcții pentru a vă personaliza complet experiența de ascultare.

Deoarece am acoperit principalele caracteristici ale căștilor în categorii separate, cum ar fi ANC și modul de transparență, să trecem la aplicația Soundcore.

În interior, găsiți funcția HearID atât pentru sunet, cât și pentru ANC. Pentru sunet, testul auditiv redă diverse sunete la un nivel de zgomot diferit și îl selectați dacă auziți sau nu acel sunet.

Mai târziu, aplicația creează un EQ personal bazat pe auzul dvs. Cu toate acestea, este inutil, deoarece măsoară prea direct.

Căștile reduc sau amplifică pur și simplu o anumită frecvență într-un anumit canal, creând un sunet complet dezechilibrat.

Dacă doriți să corectați semnătura sonoră, trebuie să utilizați egalizatorul personalizat. Funcționează foarte bine și puteți face căștile să sune incredibil de viu și natural.

Există, de asemenea, 22 de presetări EQ diferite, dar niciuna nu este cu adevărat bună (pentru gusturile mele).

O altă caracteristică grozavă…

Aplicația Soundcore vă permite să personalizați comenzile tactile. Puteți selecta comanda dorită pentru un anumit gest, de la comenzile de volum până la apelarea asistentului vocal. Aplicațiile Sony și JBL sunt mult mai proaste în acest sens.

Calitate microfon

Calitatea generală a apelurilor este destul de decentă, cu rezultate bune când vorbiți într-un loc liniștit și mixte într-un mediu mai zgomotos.

Când nu există zgomot ambiental care să vă deranjeze, Liberty 3 Pro rămâne drăguț și curat, dar nu are puțin bass. În consecință, fac vocea să sune foarte subțire.

Când efectuați apeluri telefonice într-un mediu zgomotos, cu mult zgomot din trafic, performanța microfonului scade considerabil. Uneori este tolerabil, dar, în cele mai multe cazuri, îți încurcă complet vocea, făcând-o greu de înțeles.

Izolarea zgomotului

Izolarea pasivă este destul de bună și la egalitate cu alte căști intra-auriculare. Căștile cu vârfuri cu flanșe multiple sau din spumă se pot descurca mult mai bine.

Atâta timp cât alegeți dimensiunea potrivită a dopului urechii (aveți 4 perechi de vârfuri în cutie), nu ar trebui să fiți deranjat de zgomotul de fundal moderat puternic.

La fel ca alte căști cu vârfuri din silicon, Liberty 3 Pro atenuează frecvențele medii și un pic de înalte, în timp ce capătul inferior rămâne neschimbat.

Zgomotele motorului sau aparatele electrocasnice sunt suficient de amortizate și nu vă enervează când ascultați muzică.

Anularea zgomotului

Anularea activă a zgomotului blochează frecvențele joase, dar nu poate reduce complet frecvențele high-end. De asemenea, există un șuierat slab ANC în fundal când nu redați niciun sunet.

Ca majoritatea căștilor true wireless premium, Anker Soundcore Liberty 3 Pro are și anulare activă a zgomotului.

Performanța generală de la un total de șase microfoane este bună, dar nu la fel de bună ca la un model mai ieftin EarFun Free Pro 2.

Căștile reușesc să blocheze cu succes zgomotul low-end, făcându-le un instrument splendid pentru eliminarea zgomotului motorului, a aparatelor electrocasnice și a lucrărilor de construcții.

Deși fac o treabă decentă și cu frecvențe mai înalte, totuși lasă să treacă o bună bucată de zgoomot high-end.

Căștile EarFun menționate anterior sunt puțin mai bune în acest sens. Modelele high-end precum Sony WF-1000XM4 sunt într-o ligă complet diferită pentru performanța ANC.

Totuși, dacă aveți nevoie mai mult de anularea zgomotului pentru navetă, Liberty 3 Pro se va descurca bine.

Dar trebuie să știi ceva.

Un lucru de remarcat este că aceste căști produc un șuierat slab atunci când utilizați ANC într-o cameră liniștită. Nu strică experiența, dar tot nu ar trebui să se întâmple la o pereche premium precum Liberty 3 Pro.

Aplicația Soundcore vă permite, de asemenea, să reglați anularea zgomotului (testul HearID ANC) pe baza canalelor urechii pentru o performanță puțin mai bună.

Adaptive ANC modifică intensitatea anulării active pe baza sunetului surround. Deoarece ANC ajută la sunet, pentru utilizare în aer liber, păstrați funcția de reducere a zgomotului vântului activată.

Este o caracteristică utilă dacă doriți să economisiți puțin bateria. Dar, în general, doar cea mai înaltă setare elimină frecvențele joase. Deci, este de preferat să folosiți modul manual.

Modul Transparency este bun, dar nu grozav. Se concentrează în primul rând pe claritatea vocii, dar reduce nivelul scăzut, făcând sunetul subțire.

Totuși, își face treaba. Activați modul Transparency și vorbiți în mod normal cu o persoană de lângă dvs., apoi opriți-l când doriți să ascultați din nou muzică.

Casti Anker Soundcore Liberty 3 Pro.

Bluetooth

Conexiunea Bluetooth 5.2 este fiabilă și oferă o rază de acțiune excelentă, chiar și cu LDAC activat. Căștile true wireless acceptă modul mono și multipoint, dar fără LDAC.

În ultimul timp, multe gadget-uri wireless au surprins cu gama lor excelentă de Bluetooth, iar Anker Soundcore Liberty 3 Pro nu sunt diferite, făcând o treabă remarcabilă.

Conexiunea lor a durat aproximativ 18 metri în raza de acțiune Bluetooth, după care sunetul s-a întrerupt complet. Între ei erau cel puțin 2 pereți de cărămidă.

Acest lucru este mai mult decât impresionant, deoarece, în medie, căștile Bluetooth nu mai funcționează imediat după ce trec de al doilea zid de cărămidă sau la o distanță de 15 metri.

La prima asociere, puneți pur și simplu căștile true wireless în carcasă și închideți capacul.

Apoi deschideți capacul, iar luminile de sub vârfuri ar trebui să înceapă să clipească, indicând că respectivele căști sunt în modul de asociere. Ar trebui să apară în meniul Bluetooth.

Pentru a doua asociere, așezați căștile în carcasă și țineți apăsat butonul de pe carcasa de încărcare timp de 3 secunde până când LED-urile încep să clipească.

Anker Soundcore Liberty 3 Pro acceptă multipoint, conectându-se la două dispozitive simultan. Cu toate acestea, trebuie să dezactivați codecul LDAC pentru a păstra caracteristica.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Căștile folosesc codecuri Bluetooth SBC, AAC și LDAC. Acesta din urmă funcționează doar pe telefoanele Android. Codecul de cea mai înaltă calitate pentru dispozitivele iOS este AAC.

În aplicație, selectați „Preferred audio quality LDAC” sub Modul sunet. Apoi, aplicația vă solicită să actualizați firmware-ul pentru a instala suportul LDAC pe căștile dvs.

După o actualizare cu succes, trebuie să accesați meniul Bluetooth, să găsiți Anker Soundcore Liberty 3 Pro, să intrați în setări și să activați LDAC. În caz contrar, in-ear-urile vor continua să folosească un codec AAC.

Există întârziere audio?

Există o întârziere vizibilă atunci când utilizați LDAC, chiar și în timpul videoclipurilor YouTube. Schimbarea codecurilor în AAC sau SBC ajută la sincronizarea perfectă a sunetului cu buzele.

Jocurile mobile sunt de asemenea fezabile. Cu toate acestea, în timp ce o întârziere minimă este în regulă pentru jocul ocazional, întârzierea este prea severă pentru jocurile competitive.

Ar trebui să cumpărați Anker Soundcore Liberty 3 Pro?

Ca produs general, Anker Soundcore Liberty 3 Pro oferă un pachet convingător. Căștile true wireless vin cu ambalaj premium și un set excelent de caracteristici care le fac să funcționeze mai bine.

Sunt foarte confortabile, au o durată bună de viață a bateriei și au o calitate excelentă a sunetului (după EQ).

Anularea activă a zgomotului nu este impresionantă, dar își face treaba, la fel ca modul de sunet ambiental.

Totuși, prețul de 800 RON este probabil stabilit un pic prea mare. Este mult mai mare decât predecesorul lor pentru care vindea cu aproximativ 650 RON.

Cu toate acestea, dacă doriți căști frumoase care să sune uimitor și care pot bloca, de asemenea, o parte din zgomotul de fundal, atunci Anker Soundcore Liberty 3 Pro este mai mult decât o alegere excelentă. Cu siguranță se numără printre cele mai bune căști wireless de pe piață.

Pe de altă parte, dacă doriți să faceți antrenamente cu căștile, atunci Jaybird Vista 2 este o opțiune mai bună.

Dacă doriți o îmbunătățire pe toate fronturile, trebuie să vă uitați la Sony WF-1000XM4, dar acestea costă cu aproximativ 3-400 RON mai mult.

Cum se compară Anker Soundcore Liberty 3 Pro cu concurența?

Au un sunet general mai curat și mai plin de viață decât concurența (după ce aplicați EQ personalizat).

Căștile vin în ambalaj premium, adăugând un factor uimitor experienței utilizatorului.

Aplicația Soundcore este bogată în funcții și oferă un nivel ridicat de personalizare. Alte aplicații sunt foarte aproape, dar nu sunt la fel de personalizabile.

Anker Soundcore Liberty 3 Pro acceptă codecul Bluetooth LDAC, care pune căștile TWS într-un suport premium.

Durata de viață a bateriei este bună și comparabilă cu alte căști adevărate wireless din gama de preț.

Anularea activă a zgomotului este comparabilă, dar oarecum medie și ar putea fi mai bună.

Izolarea pasivă a zgomotului rămâne în urma concurenței.

Alternative Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Jaybird Vista 2

Carcasa si casti căști Jaybird Vista 2.

Au un sunet mai fin și mai echilibrat din fabrică, dar nu este la fel de captivant.

Vista 2 nu sunt la fel de confortabile din cauza presiunii mai mari în canalul urechii pe care o produc, dar oferă o stabilitate superioară pentru activitățile sportive.

De asemenea, sunt mai robuste, cu un rating IP68 pe căști și un rating IP54 pe carcasa de încărcare wireless Qi.

Căștile acceptă ANC, dar este mai rău în comparație.

JBL Live Pro+

Carcasa si casti JBL Live Pro+ TWS.

Căști cu sunet ușor în formă de V, care pot suna mai bine după un EQ.

Forma lor asemănătoare AirPods Pro le face confortabile și mai stabile în comparație.

Aplicația JBL este bună, dar nu la fel de aprofundată sau personalizabilă ca aplicația Soundcore.

Căștile pot reduce, de asemenea, zgomot de fundal cu ANC, dar nu este la fel de sesizabil ca cel Anker.

Skullcandy Indy ANC

Carcasa si casti Skullcandy Indy ANC.

Un sunet ușor în formă de V se îmbunătățește după câteva modificări în aplicație, dar nu este la fel de bun ca al Liberty 3 Pros.

Aplicația este în regulă, dar nu oferă atât de multe funcții. În loc de EQ personalizat, ești blocat cu doar 3 presetări.

Confortul general și stabilitatea sunt excelente și le puteți folosi cu ușurință pentru antrenamente ușoare.

Cu toate acestea, atât căștile, cât și carcasa sunt voluminoase și nu la fel de elegante ca Anker Soundcore Liberty 3 Pro.

Verifică preț Anker Soundcore Liberty 3 Pro aici!


Citește și: