Casti Skullcandy Riff Wireless.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști Skullcandy Riff Wireless

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Căștile Bluetooth de la Skullcandy sunt concepute, de regulă, pentru a ieși în evidență, iar sunetul lor are,  adesea, o sonoritate cu bass amplificat. Căștile Riff Wireless, care costă aproximativ 200 RON, se încadrează în această regulă – sunt căști wireless, la un preț accesibil, fiind destinate iubitorilor de bass.

Producătorul a ales un design care are mai multe neajunsuri – nu există căptușeală pe bandă, nici cablu pentru ascultare cu fir; din păcate, nu sunt potrivite pentru exerciții fizice. Dar dacă ești în căutarea unor căști wireless accesibile ca preț și îți place bass-ul, căștile Riff Wireless au un sunet puternic, chiar dacă prelucrat, la un preț corect.

Pro

  • Sunet puternic, cu bass amplificat și acute precise
  • Design cool
  • Căști extrem de confortabile

Contra

  • Lumina pe accesorii
  • Sunetul este prelucrat, nu este cel original
  • Nu are căptușeală pe banda de plastic de pe cap
  • Nu există mufă/cablu pentru conectarea prin fir

Casti Skullcandy Riff Wireless.

Design

Căștile Riff Wireless au același aspect modern, cu care Skullcandy ne-a obișnuit. Este disponibil în mai multe culori: negru, alb sau gri. Căștile sunt de tip de-asupra urechii (pe ureche), cu textură mată, având logo-ul cu craniul inscripționat pe banda de susținere a căștilor.

Căștile sunt acoperite cu o imitație de piele perforată, foarte groasă, fiind incredibil de confortabile. Având în vedere cât de confortabile sunt căștile, este oarecum o surpriză că banda nu este căptușită deloc.

Deși căștile sunt confortabile, întrucât banda nu este căptușită, aceasta te va jena, atunci când o utilizezi mai mult timp; totuși, acest lucru va depinde de forma capului și de cât de strâns este reglajul benzii, de cap. Banda este din plastic ușor și, din păcate, se reglează puțin mai greu – reglajele nu sunt prea ușor de realizat.

Butoanele sunt dispuse în partea laterală a cupei din dreapta. Există un buton multifuncțional pentru alimentarea/asocierea, redarea, gestionarea apelurilor și utilizarea asistenților vocali. Butoanele plus și minus reglează volumul, iar când sunt apăsate timp de trei secunde, va fi redată melodia următoare/anterioară. Nu suntem prea încântați de combinarea funcțiilor de volum și selecție melodii pe aceleași butoane – este destul de ușor să sari peste o melodie, atunci când vrei să reglezi volumul.

Microfonul încorporat oferă o integrabilitate mai bună decât media. Folosind aplicația Voice Memos pe un iPhone 6s, putem înțelege fiecare cuvânt pe care l-am înregistrat. Chiar dacă astfel de funcționalități există de mai mult timp, calitatea înregistrării este superioară, comparativ cu majoritatea microfoanelor bluetooth care se găsesc la căști. Semnalul microfonului este puternic, ceea ce ajută.

Singurul accesoriu, cablul de încărcare micro USB, se conectează la un port neacoperit, situat pe partea laterală a cupei din dreapta. Din ce în ce mai puține căști Bluetooth sunt livrate fără cablu audio pentru ascultare pasivă, și este păcat că nu există unul și la acest produs.

Dacă luăm în considerare prețul, nu este o problemă foarte gravă, dar ne-am fi dorit să nu lipsească. Nu există, de asemenea, nici o husă de protecție, pentru transport. Totuși, din nou, prețul este suficient de scăzut în așa fel încât poți considera că aceste neajunsuri sunt minore.

Skullcandy declară că durata de viață a bateriei este de aproximativ 12 ore, dar rezultatele pot varia în funcție de volumul la care asculți.

Performanță

La piese cu sub-bass puternic, cum ar fi „Silent Shout” a trupei The Knife, căștile acestea vor oferi un sunet puternic, de frecvență joasă, care va fi pe placul iubitorilor de bass. La volum mare, bass-ul nu denaturează sunetele, în timp ce la volume moderate, sunetele joase se aud, încă, foarte clar. Skullcandy oferă tonalități acute și medii foarte clare, ceea ce înseamnă că sunetul este de calitate și este echilibrat.

Piesa „Drover” a lui Bill Callahan, care are un bass moderat, ne dezvăluie mai bine timbrul sonor al căștilor. Tobele din această piesă se aud ca un tunet, însă sunetul nu este artificial – chiar dacă există multe amplificări.

Acest lucru îl simți, de asemenea, în vocea baritonală a lui Callahan, care are o claritate mai mare la sunetele mijlocii-joase.

Poți să distingi, de asemenea, mai mult zgomot de fond, ceea ce înseamnă că există unele amplificări și modelări ale sunetelor de frecvență înaltă. Se aude foarte distinct chitara acustică și bateria, dar sunetul este echilibrat, chiar dacă acutele și joasele sunt amplificate și prelucrate.

La piesa lui Jay-Z și Kanye West „No church in the wild,” se aude foarte clar toba mare, ceea ce ajută la păstrarea unui sunet clar, deși în unele cazuri mi-ar fi plăcut să aud sunete și mai clare. Totuși, trosnitul și zgomotul de fond tipice vinilului, se amestecă în sunetul întreg, acesta fiind un alt indiciu că acutele sunt, de asemenea, prelucrate.

Sunetele mai grave ale sintetizatorului se aud clar și există, de asemenea, o bufnitură clară de la tambur – așadar iubitorii de bass nu vor fi dezamăgiți. Vocile de pe această piesă sunt clare, deși poți distinge chiar și un ușor sâsâit.

Pentru piese orchestrale, cum ar fi uvertura piesei ” The Gospel According to the Other Mary”, a lui John Adams, registrul de bași este amplificat semnificativ – nu este un sunet care să fie pe placul celor care ascultă muzică neprelucrată, însă nici nu este prea artificial. Unii ascultători vor aprecia nota distinctivă pe care o capătă muzica clasică ascultată la aceste căști, în timp tonalitatea coardelor și vocile își păstrează sonoritatea tipică.

 

Casti Skullcandy Riff Wireless.Concluziile

Skullcandy Riff Wireless sunt niște căști relativ simple. Acestea nu se pot fi folosite la orice activități – nu sunt făcute pentru sala de gimnastică și nu le poți utiliza în modul pasiv, cu fir. Totuși, se remarcă prin faptul că au un bass puternic. Deci, la prețul de 200 RON (aproximativ), nu sunt chiar un chilipir, ci o pereche de căști solide, accesibile ca preț.

Dacă ești în căutarea unor căști fără fir, care sunt special făcute pentru fitness, ar trebui să iei în considerare căștile Plantronics BackBeat Fit 500 sau Jabra Move Style. La un preț puțin mai are, recomandăm Skullcandy Grind Wireless, iar dacă ai un buget mai limitat, recomandarea noastră se îndreaptă către căștile JLab Rewind Wireless Retro, care sunt puțin mai vechi, dar oferă un bass foarte bun.

Concluzii

Recomandăm căștile Skullcandy Riff Wireless iubitorilor de bass, întrucât sunt accesibile la preț, chiar dacă au doar funcții de bază.

Verifică preț Skullcandy Riff Wireless aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL